0

الجزاير و نويد ثبات اقتصادي

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

الجزاير و نويد ثبات اقتصادي

الجزاير كه 15 سال بحراني را همراه با درگيري‌ها و خشونت داخلي را پشت سر گذاشت، طي پنج سال گذشته توانسته با مهار بحران امنيتي، گام در راه توسعه فراگير اقتصادي و اجتماعي بگذارد و به مدد ديپلماسي موفق، به جذب سريع سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ خارجي بپردازد.


  كشور جمهوري دموكراتيك خلق الجزاير با حدود 35 ميليون نفر جمعيت و مساحت 2381741 كيلومتر مربع، دومين كشور به لحاظ وسعت در قاره آفريقا به شمار مي‌رود.
الجزاير به دنبال يك مبارزه خونين و طولاني با استعمار فرانسه و نثار 1.5 ميليون شهيد در سال 1962 پس از 132 سال استعمار به استقلال رسيد.
اين كشور كه پس از كسب استقلال در اردوگاه سوسياليسم قرار داشت، به دنبال الغاء نتايج انتخابات پارلماني 1991، به مدت يك دهه درگير خشونت‌هاي خونين داخلي شد تا اينكه با برگزاري انتخابات پيش از موعد رياست جمهوري در 15 آوريل 1999 و انتخاب عبدالعزيز بوتفليقه به رياست جمهوري و ارائه طرح آشتي ملي توسط وي، ثبات نسبي بر اين كشور حاكم و روند بازسازي زيربناهاي داخلي آغاز شد.
وي در انتخابات 2004 نيز براي يك دوره 5 ساله ديگر به رياست جمهوري الجزاير انتخاب شد، با اصلاح قانون اساسي توسط مجلس ملي مردمي و سنا و لغو محدوديت‌ دو دوره رياست جمهوري در خرداد 1388 بوتفليقه براي بار سوم به عنوان رئيس جمهور الجزاير انتخاب شد.
98 درصد درآمد اين كشور از طريق صادرات گاز و نفت بوده و داراي بيش از 150 ميليارد دلار ذخيره ارزي مي‌باشد.

* وضعيت اقتصادي

الجزاير كه 15 سال بحراني را همراه با درگيري‌ها و خشونت داخلي پشت سر گذاشت طي 5 سال گذشته توانست با مهار بحران امنيتي، گام در راه توسعه فراگير اقتصادي و اجتماعي بگذارد و به مدد ديپلماسي موفق به جذب سريع سرمايه‌گذاري بزرگ خارجي بپردازد. افزايش قيمت‌هاي نفت منبع عمده درآمد الجزاير، نيز يك پرش براي اقتصاد اين كشور بود تا از بند بدهي‌هاي كهنه خارجي رهايي يابد و به روزي برسد كه ذخيره ارزي آن از 80 ميليارد دلار فراتر رود.
اقتصاد اين كشور حداقل از نگاه برنامه‌ريزان اقتصادي دولت به مرحله‌اي اطمينان بخش از ثبات رسيده كه كشورها را قادر به اتخاذ تصميمات بزرگ مي‌كند.

روابط دو جانبه

روابط ايران و الجزاير داراي ريشه تاريخي بوده و اين كشور سهم بسزايي در امضاي قرارداد موسوم به توافقنامه 1975بين ايران و عراق و از سوي ديگر آزادي گروگان‌هاي لانه جاسوسي آمريكا داشته و در جريان جنگ تحميلي رژيم بعث حاكم بر عراق عليه كشورمان در صدد ميانجيگري بين دو كشور برآمد و بن يحيي وزير خارجه اين كشور در همين مسير به شهادت رسيد. (هواپيماي حامل وي توسط رژيم بعث عراق ساقط شد)
اين مناسبات طي سال‌هاي اخير از توسعه خوبي برخوردار بوده و مقامات دو كشور در راستاي گسترش روابط، ديدارهاي متعددي با يكديگر داشته‌اند، از جمله مهمترين آنها مي‌توان به سفرهاي رئيس جمهور (مرداد 1386)، معاون اول رئيس‌ جمهور (1387)، رئيس مجلس شوراي اسلامي (6-8 تير ماه 1388) و وزير امور خارجه (11 فروردين 1389) به الجزاير و در مقابل ديدارهاي رئيس‌ جمهور الجزاير (مرداد 1387) و رئيس مجلس ملي مردمي الجزاير براي شركت در اجلاس حمايت از فلسطين (1388) و وزير امور ديني و اوقاف (فروردين ماه 1389) از كشورمان اشاره كرد.
همچنين بوتفليقه رئيس جمهور الجزاير به اتفاق وزير خارجه اين كشور در اجلاس اخير سران گروه 15 در تهران (26 .27 خرداد ماه 1389) حضور داشته و ملاقات‌هاي دو جانبه‌اي با مقام معظم رهبري و رئيس جمهوري داشته است.
به دنبال ارتقاء سطح كميسيون مشترك دو كشور به كميسيون عالي يك كميته پيگيري به رياست وزير مسكن و شهرسازي (از طرف ايران) و عبدالقادر مساهل وزير مشاور در امور مغرب عربي و آفريقا (از طرف الجزاير) انجام هماهنگي‌هاي مربوط به كميسيون عالي دو كشور را به عهده گرفته است. بر اين اساس اولين جلسه اين كميته در تاريخ 7/ 10/ 87 در تهران و دومين نشست آن در مورخ 23 و 24 آذر ماه 88 در الجزيره برگزار شد كه طي آن برنامه همكاري‌هاي دو كشور براي سال 2010 تدوين شد كه تاكنون بسياري از اين برنامه‌ها اجرايي شده و انتظار مي‌رود تا قبل از پايان سال ميلادي جاري، متعاقب برگزاري سومين دور كميته پيگيري مشترك و با ديدار نخست‌وزير الجزاير از تهران، نخستين دور كميسيون عالي مشترك همكاري‌هاي دو كشور به رياست معاون اول رئيس‌ جمهور كشورمان و نخست‌وزير الجزاير برگزار شود. تاكنون نزديك به 40 سند همكاري بين دو كشور به امضاء رسيده و انتظار مي‌رود سطح مبادلات تجاري بين دو كشور متناسب با سطح مطلوب مناسبات سياسي فيمابين، توسعه يابد.
ديدارهاي وزير امور ديني و اوقاف (فروردين 89) رئيس دانشگاه الجزاير (هفته دوم خرداد 89)، رئيس جمهور و وزير خارجه (در چارچوب اجلاس سران گروه 15 در تهران در خرداد 89) و رئيس گروه دوستي پارلماني الجزاير (تير 89) از جمهوري اسلامي ايران و سفر وزير امور خارجه كشورمان به الجزاير(فروردين 89) و برگزاري نمايشگاه فرهنگي استان اصفهان در الجزاير (در 27 تيرماه با حضور استاندار اصفهان در الجزيره افتتاح شد) از مهمترين تحولات اخير در مناسبات دو جانبه بين دو كشور به شمار مي‌رود.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

چهارشنبه 24 شهریور 1389  5:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها