شايد آن زمان درك اين مطلب كه دشمن زبون زمين گير شده و مبناي يك جنگ ناجوانمردانه را پي گرفته است آسان نمينمود ولي امروز به روشني براي همگان اين نكته قابل لمس است .
امروز وقتي از دستاوردها،تكنولوژيها و فناوريهاي نوين سخن به ميان ميآيد، جنگيدن كار آساني مينمايد ، اما در آن روزگاران كه رزمندگان اسلام با كمترين امكانات پاي به جزيره مجنون گذاشتند، سخت بتوان فهميد كه خيبر- شكنان در آن دوران چگونه با نيروي ايمان وتوكل به خدا بر دشمن تا دندان مسلح پيروز شدند.
امروز حتي دشمنان نيز پي به اين موضوع بردهاند كه فتوحات آن دوران جز با اتكا به نيروي الهي محقق نميشد.
امروز تاكتيكها و استراتژيهاي آن دوران غيورمردان و جان بركفان ايران اسلامي به عنوان نسخه درسي در دانشگاهها و اتاقهاي جنگ و دفاعي خارج از كشور در حال بازشناسي و تدريس است.
" يارسول الله " كلمه مقدس رمز عمليات خيبر بود كه در ساعت 20 و 30 دقيقه روز سوم اسفندماه سال 1362 در منطقه عملياتي " هورالهويزه - جزاير مجنون و طلائيه" آغاز شد.
انتخاب منطقه هورالهويزه به اين دليل بود كه نيروهاي دشمن به دليل آب گرفتگي وسيع منطقه تصور نميكردند كه رزمندگان اسلام از اين منطقه عبور كنند، بنابراين هيچ گونه منعي را براي پدافند در اين منطقه ايجاد نكرده بودند.
براي عمليات دراين منطقه توان اجراي عمليات آبي خاكي ضروري بود، سپاه پاسداران به اين منظور قرارگاه نوح نبي (ع) راتشكيل داد، پس از فراهم شدن مقدمات لازم عمليات خيبر با نيرويي برابر با 220 گردان از سپاه و63گردان از ارتش با سازمان دهي تحت امر قرارگاههاي عملياتي نجف و كربلا و پشتيباني قرارگاه نوح آغاز شد.
در اين عمليات كه طي سه مرحله به اجرا درآمد و حدود 180 گردان دشمن وارد منطقه عملياتي شدند،رزمندگان اسلام منطقه اي به وسعت يكهزار كيلومتر مربع را در هور، 140 كيلومتر مربع را جزاير مجنون و 40 كيلومتر مربع را در طلائيه به تصرف در آوردند.
لشگر 27 با نيروهاي عملياتي خود به فرماندهي شهيد حاج " محمد ابراهيم همت" برگ زرين ديگري ازافتخارات 8سال دفاع مقدس را در صحنه عملياتها رقم زدند.
ياد فرماندهان شهيد" كارور"،"زجاجي"، "خسروي"، "عمران پستي"،"صبوري"، "كلهر" و ... بخير و روحشان شاد باد.
ايرنا