به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محیط ، کشورهای مغرب عربی (مراکش، تونس، الجزایر، لیبی و موریتانی) از آغاز سال جدید میلادی به بانکهای اسلامی گرایش یافته و بر اساس آنها فعالیت می کنند.
این استقبال از سوی افرادی که این زمان را فرصتی برای خروج از تعاملات ربوی که شریعت اسلام آن را حرام دانسته بیشتر بوده است. همچنین دانشگاه امیر عبدالقادر الجزایر همایشی بین المللی درباره بحرانهای مالی و جایگزینی بانکهای اسلامی در آوریل گذشته برگزار کرد و به دنبال آن دومین همایش بحرانهای مالی کنونی و بانکداری اسلامی را نیز می گذشته برگزار کرد که ضمن اطلاع رسانی زمینه ای برای گرایش به بانکداری اسلامی فراهم آورد.
الجزایر با توجه به کارشناسیهای مکرر به این نتیجه رسید که به تعاملات مالی بر اساس اصول اسلامی گرایش بیشتری پیدا کند. هرچند که از اوایل دهه نود قرن گذشته به این نوع معاملات روی آورده بود و طی سالهای اخیر با گرایش و استقبال بیشتری رو به رو بود، اما امسال این استقبال به اوج خود رسید.
این بانکهای اسلامی از روح خدمات مالی اسلامی حمایت و حفاظت کرده و بر اساس صداقت، امانت، عدالت، مساوات در معاملات مالی فعالیت می کنند و از نیرنگ، اختلاف و کارهای غیراسلامی به دور هستند. بر اساس اعتماد در تعامل، برادری، همکاری، عدم سوء استفاده و اطمینان باعث شد تا گرایش به سوی سرمایه گذاری اسلامی بر اساس شریعت اسلام افزایش یابد.
از آنجایی که اسلام بر سود حلال تشویق کرده، کارشناسان اقتصادی خواستار اجرای ضوابط و شرایط شدند تا سودجویان به نام اسلام از آن استفاده نکنند و راه آنها را ببندند.
احمد امین کارشناس اقتصادی لیبی اظهار داشت: بانکهای لیبی به اعتماد میان شهروندان علاقه دارند، از این رو تعامل اسلامی را بر بانکها حاکم کرده و با جدیت بر اساس شریعت اسلام و تعامل با بانکهای اسلامی فعالیت می کنند. آنها التزام به ضوابط اخلاقی در معاملات بانکی بر اساس صداقت و امانت را سر لوحه فعالیت خود قرار می دهند.