به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، زید المجددی رئیس مؤسسه بانکداری و اقتصاد اسلامی فرانکفورت گفت: نظام حقوقی و اقتصادی آلمان هنوز پذیرای تحولات اقتصاد اسلام نشده است.به رغم موفقیتهای بزرگ و تأثیرگذاری که اقتصاد اسلامی در بسیاری از کشورهای اروپایی بهویژه بریتانیا کسب کرده است، آلمان باز هم در پذیرش قوانین مبتنی بر شرع اقتصاد اسلامی محتاطانه عمل میکند.
مقامات مدعی هستند که برخی از سرمایههای اسلامی بیثبات بوده و گاهی از شفافیت لازم برخوردار نیستند. مجددی تأکید کرد: سیاستمداران آلمان بسیار محتاط هستند.
واکر نایهاس رئیس دانشگاه فیلیپس در مربورگ و محقق اقتصاد اسلامی اشاره کرد که فقدان سرمایهگذارهای بزرگ مسلمان در آلمان از دیگر عوامل بیعلاقگی آلمان به اقتصاد اسلامی است. وی افزود: برخلاف بریتانیا خانوادههای بسیار ثروتمندی در آلمان زندگی نمیکنند.
علیرغم عدم حمایتهای دولتی، اقتصاد اسلامی پیش از این به نحو چشمگیری وارد اقتصاد آلمان شده است. بانکهای آلمانی تحت تأثیر نیروی بالقوه مشتریها در ارائه محصولات مطابق قوانین شرع بهسرعت وارد عمل شده اند اما این محصولات تنها در بانکهای آلمانی خارج از کشور ارائه میشود.
درحال حاضر حدود 300 بانک اسلامی و مؤسسه مالی اسلامی در سراسر جهان فعالیت میکنند که پیشبینی می شود داراییهای آنها تا سال 2013 به یک تریلیون دلار برسد. حدود 2/3 میلیون از جمعیت آلمان را مسلمانان تشکیل داد که نیمی از آنها ترکتبار هستند.