حضرت آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه اهل خبره مسائل مشکل را زدوتر از بقیه تشخیص میدهند، گفت: اینکه توصیه میشود برای حل مشکلات به اهل خبره مراجعه کنید به این سبب است که آنان میفهمند و اهل فن هستند.
|
رسا: حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، ظهر دوشنبه و پس از اقامه نماز ظهر و عصر در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) در ادامه بحث تفسیر قرآن کریم، مسأله خرافات را دنبال کرد و با اشاره به سحر، بخت بد و بخت خوب را مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: اصل سحر مسلم است و واقعیت دارد و در قرآن کریم به آن تصریح شده است، اما آنچه مردم به آن سحر میگویند، خیالات است و در جایی هم که سحر معنی میدهد، کاملاً چشمبندی است و واقعیت ندارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به داستان حضرت موسی(ع) و مقابله آن حضرت با ساحران، گفت: ساحران برای اینکه مردم را نسبت به عمل خود باورپذیر کنند، از عملیات روانی و انداختن ترس در بین آنان استفاده میکنند و همواره از قبل، پیشبینیهای لازم را به عمل میآورند.
وی ادامه داد: وقتی فرمان آمد که ای موسی عصایت را بنداز و موسی چنین کرد، عصا به مار بزرگی تبدیل شد که تمام سحر ساحران را بلعید، ساحران مغلوب و ناتوان شدند، به سجده افتادند و معجزه حضرت موسی(ع) اعتراف کردند.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه ساحران اهل خبره بودند و اهل خبره زودتر مسائل مشکل را تشخیص میدهند، گفت: اینکه تصریح شده است برای حل مشکلات به اهل خبره مراجعه کنید به این سبب است که آنان میفهمند و اهل فن هستند.
وی در ادامه با اشاره به افرادی که مشکلات و گرفتاری خود را به گردن سحر میاندازند و میگویند من را سحر کردهاند، آن را صحیح ندانست و ابراز داشت: علت گرفتاریها به سبب ضعف فردی است و ارتباطی با سحر ندارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه عدهای افراد کلاهبردار از نقطه ضعف مردم استفاده کرده و در گوشه و کنار کشور به دعانویسی و باطل کردن دعا مشغولند، گفت: اینها یک مشت خرافات به عنوان باطل کردن جادو به خورد مردم داده و غیر از سوء استفاده مالی، سوء استفادههای جنسی شرمآوری نیز انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: سحر و جادویی که مردم میگویند خیالات است و تنها راه مقابله با آن، نماز اول وقت، خواندن پنج نوبت آیتالکرسی در هر روز، پرداخت صدقه در راه خدا و نترسیدن و خود را تسلیم سحر و جادو نکردن است.
این مرجع تقلید همچنین درباره بخت بد و بخت خوب نیز گفت: هیچ معنی عقلانی برای عنوان بخت وجود ندارد و هیچ عقلی آن را تأیید نمیکند. همه بنده خدا هستند و بختشان خوب است که اگر در راه درست حرکت کنند به مشکلی بر نمیخورند و اگر هم دچار مشکلی شدند، آن مشکل امتحانی الهی است که اگر از عهده آن برآیند، پاداشش را خواهند گرفت.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20