استاندار اصفهان در نامهاي خطاب به رئيس صدا و سيما گفت: سريال در مسير زايندهرود كمرنگ جلوه دادن روابط خانوادگي و تخطئه نسل جوان را هدف گرفته است.
![](http://media.farsnews.com/Media/8901/Images/jpg/A0828/A0828866.jpg)
عليرضا ذاكراصفهاني استاندار اصفهان در نامهاي خطاب به عزتالله ضرغامي رئيس صدا و سيما نوشت: سريال در مسير زاينده رود صرف نظر از ضعفهاي محتوايي مانند كمرنگ جلوه دادن روابط خانوادگي و تخطئه نسل جوان و در كل به نمايش گذاشتن فرهنگ غير واقعي اصفهان نيز از اين نكته ظاهري به شدت رنج ميبرد كه لهجه نارساي بازيگران غير بومي در تخريب لهجهها و فرهنگ بومي حركت كرده است.
متن كامل اين نامه به اين شرح است:
برادر گرامي جناب آقاي ضرغامي رئيس محترم صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران،
پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد به ياد دارم حدود چهار سال پيش درباره نحوه پوشش خبري يك همايش بينالمللي در سيماي جمهوري اسلامي به عنوان مشاور رئيس جمهور و رئيس مركز بررسيهاي استراتژيك نامهاي گلايهآميز خدمتتان ارسال داشتم و از اينكه به آن نامه ترتيب اثر داديد و دستور پيگيري به معاونان محترم سياسي آن سازمان داديد، بسيار متشكرم، اميدوارم اين نوبت نيز در خور چنين توجهي باشد.
چندي است كه مردم عزيزمان در استان اصفهان از پخش سريال «در مسير زايندهرود» اظهار نگراني ميكنند و از اينجانب نيز به عنوان استاندار خواستار آن هستند كه اين نگراني را انعكاس دهم، لذا با همفكري دوستان و تذكري كه به مديركل محترم صدا و سيماي مركز اصفهان داده شد، نامه اعتراضآميز ايشان به جنابعالي نوشته شد گرچه در مقاطعي در مواجهه با خبرنگاران و اصحاب رسانه و مردم بزرگوار اصفهان ضمن اينكه نظرات آن عزيزان را بازتاب داشتهام نظر انتقادي خويش را نيز مطرح كردهام، در عين حال كه سازمان متبوع به درخواست مردم مبني بر توقف نمايش سريال وقعي ننهاد با توجه به شناختي كه از جنابعالي به عنوان فردي وارسته، نظاممند و برنامه محور وجود دارد اميدوارم طرح اين مطالبه واكنش مثبت جنابعالي، عوامل سريال و همكاران محترم را دنبال داشته باشد.
سياست چند سال اخير سازمان صدا و سيما در توجه به فرهنگهاي بومي و منطقهاي در ساخت برنامههاي نمايشي، تدبير مناسبي است كه ميتواند در همگرايي و انسجام عمومي جامعه نقش مهمي داشته باشد، از اين منظر نفس توجه به فرهنگ غني اصفهان و جذابيتهاي بالاي آن در قالب برنامه نمايشي «در مسير زايندهرود» اقدام در خور تحسيني است اما در عمل آشفتگي و نابساماني زباني در ساخت اين مجموعه متاسفانه كدورت و دلخوري شهروندان اصفهاني را به دنبال داشته است.
افرادي كه از حداقل دانش در حوزه درام و نمايش برخوردارند خوب ميدانند كه لهجه در باورپذيري و خصوصاً واقع نمايشي يك اثر نمايش ركن مهم است چرا كه دو عامل واقعنمايي و باورپذيري، شخصيتسازي را به ارمغان ميآورد لذا به كار بردن لهجه بسيار مهم است و ركن اصلي را ايفا ميكند اما مشروط بر آنكه درحد زبان مادري هنرپيشه جلوهگر شود.
اما اگر هنرپيشهاي توانايي اداي صحيح لهجه را نداشته باشد نتيجه وارونه است يعني آنچه كه بايد در خدمت رئاليسم و باورپذيري اثر باشد موجب خنده و عدم واقعگرايي و ايجاد حس تمسخر و تحقير در ميان بينندگان بومي ميشود.
سريال در مسير زايندهرود صرف نظر از ضعفهاي محتوايي مانند كمرنگ جلوه دادن روابط خانوادگي و تخطئه نسل جوان و در كل به نمايش گذاشتن فرهنگ غير واقعي اصفهان نيز از اين نكته ظاهري به شدت رنج ميبرد كه لهجه نارساي بازيگران غير بومي در تخريب لهجهها و فرهنگ بومي حركت كرده است.
در پايان به عنوان خادم مردم استان انتظار دارد دستور فرماييد به نحو شايستهاي جبران توهين مذكور شود و از تكرار چنين خطاهايي در آينده به شدت پرهيز شود.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه