0

پاسخ به مسائل شرعي

 
rassool
rassool
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1387 
تعداد پست ها : 471
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به مسائل شرعي


س.م از خوزستان:
آيا لذت بردن جنسي از طريق صحبت کردن با تلقن جايز است؟
لذت بردن جنسي از طريقي به جز نکاح (ازدواج) خواه موقت يا دائم، جايز نيست و انسان مسلمان نمي تواند به بهانه آرامش گرفتن جنسي با نامحرم به گفتگوي و مکالمه بپردازد. به جز ارضاء جنسي، هرگونه آرامش و سکون نفس به لحاظ مسائل علمي و اخلاقي و... از طريق صحبت نامحرم، اشکالي ندارد.
س.م از تهران:
حق والدين بر دختر تا چه اندازه است؟
حق والدين بسيار مهم است و اين حقوق از طرف خداي بزرگ قرار داده شده است اما دختر بعد از شوهر کردن از ولايت پدر خارج مي شود و در ولايت شوهر قرار مي گيرد. حق شوهر بر زن نيز از طرف خدا وضع شده است و زوجه در مسائل خانواده بايد از شوهر پيروي کند و پدر بر او ولايتي ندارد. در هر صورت احترام به والدين از مهم ترين واجبات است و همواره سعي کنيد روابط اخلاقي را با دوستي و گذشت حفظ کنيد.
ف.ز از تهران:
حکم بخشش مدت در ازدواج موقت چيست؟
چنانچه زني به ازدواج مردي درآيد و مدت و مهريه آن معلوم باشد و پس از مدتي، مرد باقي زمان ازدواج موقت را به زوجه ببخشد، ازدواج موقت منحل مي شود.اگر مرد مباشرت جنسي به زن موقت داشته باشد بايد تمام مهريه را به زن موقت بپردازد و چنانچه مباشرت جنسي نداشته باشد موظف است نيمي از مهريه را به زوجه موقت بدهد.
ف.د از کرج:
درباره خداوند توهم دارم، چه اقدامي انجام بدهم؟
انسان به لحاظ نفس خود به خداي بزرگ ايمان مي آورد و ترديد نفساني انسان از وسوسه هاي ناشي از افکار فاسد و باطل است. بنابراين ضروري است انسان مباني فکر خود را به مطالعه و تحقيق و مباحثه تقويت کند و شناخت خود را نسبت به ذات خداوند و صفات و افعال او کامل کند. هرگونه تغيير و تحول در نفس انسان، بعد از شناخت و دانستن مفاهيم و معارف است. پس بهتر خدا را بشناسيد تا راحت تر به او ايمان بياوريد.
س.ر از خوي:
آيا بايد به نذر وفا کرد؟
در صورتي که صيغه نذر منعقد شده باشد و شرط نذر برآورده شود، مکلف موظف است متعلق نذر را وفا کند و به اصطلاح، وفا به متعلق نذر بر ملکف واجب مي شود.چنانچه مکلف توانايي انجام آن را ندارد تا مدتي صبر کند که توانايي آن فراهم شود در اين صورت وجوب وفا متعلق نذر بر مکلف فعليت پيدا مي کند. به طور مثال اگر کسي بگويد «براي خدا به عهده من است اگر فرزندم از بيماري بهبود يافت جهيزيه عروسي را تهيه کنم.» در اين صورت اگر فرزند شفا يافت تهيه جهيزيه عروسي به عهده نذر کننده مي افتد. در گفتن نذر شرط نيست که به زبان عربي باشد.
س. م از تبريز:
سجده بر چه چيزي جايز است؟
مطابق فقه شيعه سجده بر هر چيزي جايز نيست. بلکه مورد سجده، سجده بر زمين و چيزهاي غيرخوراکي و غير پوشاکي که از زمين مي رويد مانند چوب و برگ درخت و حصير صحيح است. سجده بر سنگ هاي معدني، مانند مرمر، سياه، آهگ و گچ صحيح است. اما سجده بر فرش ها و منسوجات، پوشاک، خوراکي انسان و زيورآلات طلا، نقره، عقيق و فيروزه صحيح نيست.
منبع:مجله خانواده سبز(شماره 224).
اگر غم لشگر انگیزد که خون عاشقان ریزد
من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم
چهارشنبه 7 مرداد 1388  2:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها