0

دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 5 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):73-83.
 
بررسي تاثير غلظت جزء منتقل شونده بر اندازه قطره ها در دستگاه مخلوط کن ـ ته نشين کن و ارايه مدل رياضي
 
ظاهري مريم*,ابوالقاسمي حسين,قنادي مراغه محمد,ظاهري پريسا
 
* تهران، دانشگاه تهران، پرديس دانشکده هاي فني، دانشکده مهندسي شيمي
 
 

در اين کار آزمايشگاهي، اثر حضور جزء منتقل شونده بر ميانگين اندازه قطره ها در استخراج مايع ـ مايع مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور، دو سري آزمايش در يک دستگاه مخلوط کن ـ ته نشين کن افقي با امولسيون تولوئن- آب انجام شده است. در سري اول آزمايش ها، اثر دور همزن و ماندگي بر ميانگين اندازه قطره ها در غياب جزء منتقل شونده (استن) و در سري دوم آزمايش ها، اين اثرها در حضور جزء منتقل شونده بررسي شده است. نتيجه ها نشان مي دهند در شرايط هيدروديناميکي ثابت، اندازه قطره ها با افزايش غلظت جزء منتقل شونده کم مي شوند. همچنين نرخ کاهش قطر ميانگين ساتر با افزايش دور همزن کاهش مي يابد. براي غلظت هاي مختلف جزء منتقل شونده، يک مدل رياضي کلي براي قطر ميانگين ساتر ارايه شده است. اين مدل همخواني خوبي با نتيجه هاي آزمايشگاهي دارد.

 
كليد واژه: مخلوط کن-ته نشين کن، ميانگين اندازه قطره ها، جزء منتقل شونده، دور همزن، ماندگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 6 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):85-99.
 
تحليل عملکرد برج خنک کن باز توسط دو مدل حاضر و برج نفوذي و ارزيابي اين دو مدل در يک برج انباشته
 
جعفركاظمي فرزاد,آهنگري عليرضا*
 
* تهران، دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران جنوب، دانشکده تحصيلات تکميلي
 
 

در اين مقاله ابتدا با استفاده از روش هاي استاندارد تحليل برج هاي خنک کن باز، يک کد کامپيوتري با نام MATPRES تدوين شده که توسط آن مي توان به طراحي و بارگذاري اين نوع از برجها پرداخت. سپس روشي جديد براي طراحي نوعي از برجهاي خنک کن انباشته معرفي شده است. کد کامپيوتري MATDCT نيز براي حل مساله اين نوع از برج ها ارايه شده است. در ادامه با هدف ارزيابي اين دو مدل در يک برج خنک کن انباشته با معرفي تعريف ضريب انتقال جرم متوسط و ضريب انتقال حرارت همرفتي ميانگين و استفاده از آن در مدل PRES امکان بررسي و ارزيابي نتيجه هاي حاصل از مدل هاي DCT و PRES در اين برج در دو حالت طراحي و بارگذاري فراهم شد. همچنين در بررسي هاي به عمل آمده اثرات مقاومت فيلم آب در روش DCT و اختلاف آن با نتيجه هاي به دست آمده از ارزيابي مدل PRES مورد تجزيه و تحليل فرار گرفته است.

 
كليد واژه: برج خنک کن، برج آکنده، روش حاضر، طراحي، بارگذاري، برج نفوذي، ضريب انتقال جرم متوسط
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 7 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):101-109.
 
اثرهاي شکل هندسي باي پس کرونري ـ کرونري بر روي رژيم جريان خون در نواحي انشعاب
 
احمدلوي داراب مجيد,قاليچي فرزان*,رمضاني احمد
 
* تبريز، دانشگاه صنعتي سهند، دانشکده مهندسي مکانيک، گروه مهندسي پزشکي ـ بيومکانيک
 
 

در اين پژوهش به منظور بررسي اثرهاي درصدهاي گوناگون گرفتگي و همچنين اثرهاي ناشي از زاويه هاي گوناگون پيوندي بر روي الگوي جريان خون به ويژه بر روي مقدارهاي تنش برشي وارده بر ناحيه هاي مستعد گرفتگي که به طور عمدهToe ،Heel و بستر رگ کرونري مقابل ناحيه انشعاب مي باشند جريان پالسي و سه بعدي خون با استفاده از فرض نيوتني و همگن بودن خون و صلب بودن جداره عروق کرونري، در باي پس کرونري - کرونري به ازاي زاويه هاي پيوندي 20، 30 و 40 درجه و درصدهاي گرفتگي 50، 75 و 85 درصد با استفاده از نرم افزار Fluent شبيه سازي شد. از جمله نتيجه هاي مهم به دست آمده مي توان به تاثير ميزان گرفتگي بر روي مقدارهاي تنش برشي وارده بر ناحيه هاي مستعد در موردهايي که برگشت جريان به ناحيه بالادست کرونري وجود دارد اشاره کرد. همچنين استفاده از زاويه هاي پيوندي نزديک به 30 درجه که به عنوان زاويه هاي مطلوب پيوندي با استفاده از فرض هاي اعمال شده در شبيه سازي، از جمله مهم ترين نتيجه هاي به دست آمده از اين پژوهش به شمار مي روند.

 
كليد واژه: باي پس، رگ کرونري، جريان سه بعدي، جريان پالسي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 8 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):111-120.
 
بهينه سازي ساختار فاز متحرک در جداسازي همزمان شش داروي ضد صرع توسط روش هاي کمومتريکس و بررسي اثر مزاحمت هاي فيزيکي و شيميايي محيط سرمي بر اندازه گيري آنها
 
ابراهيمي پونه*,پورمراد فرشته,هنري سهيلا
 
* گنبد، مجتمع آموزش عالي گنبد، دانشکده علوم پايه
 
 

اندازه گيري غلظت برخي از داروها در سرم انسان در مطالعه هاي فارماکوکينتيک و تعيين سميت دارويي از اهميت بنيادي برخوردار است. بين سطح خوني دارو و اثرات حاصل از آن، ارتباط قابل ملاحظه اي وجود دارد که اطلاع از اين ارتباط، در تدوين يک استراتژي درماني بسيار مفيد مي باشد. هدف از انجام اين پژوهش، يافتن بهترين شرايط مناسب براي جداسازي همزمان شش داروي ضد صرع شامل پريميدون، فنوباربيتال، فني توئين، کاربامازپين، اتوسوکسيمايد و ديازپام در نمونه هاي سرمي با روش کمومتريکس و نيز بررسي مزاحمت هاي فيزيکي و شيميايي حاصل از محيط سرمي بر نمودار کاليبراسيون مربوطه در اندازه گيري همزمان اين داروها بوده است. به منظور بهينه سازي زمان آناليز و تفکيک بين پيکهاي همسايه، از روشهاي کمومتريکس طراحي آزمايش، آناليز چند متغيره و تصميم گيري چند مقياسي بهينگي پارتو استفاده شد. متغيرهاي مطالعه شده شامل pH فاز متحرک و درصد حجمي اصلاحگر آلي بودند. پس از تعيين شرايط بهينه، نمودار کاليبراسيون در حضور و غياب سرم، براي بررسي اثر مزاحمت هاي فيزيکي و شيميايي محيط سرمي، رسم شد. از نمودار کاليبراسيون به دست آمده، براي تعيين مقدار اين داروها در سرم کنترل، به منظور بررسي صحت روش، استفاده شد. بررسي نتيجه ها نشان دادند که مهم ترين اثرها بر زمان بازداري داروها، به غلظت متانول مربوط مي شود. ساير متغيرها اثر کمتري را بر زمان بازداري نشان دادند. همچنين ظاهر شدن عبارت برهمکنش دو فاکتوري بين اين دو متغير در مدل بازداري، ضرورت انجام روشهاي بهينه سازي چند متغييري را در فرايند جداسازي داروهاي ضد صرع در RP-HPLC تاکيد مي کند. بررسي ها نشان دادند که شرايط بهينه شامل pH=2.6 و V=60%  مي باشد. همچنين بررسي اثر مزاحمت هاي فيزيکي و شيميايي موجود در محيط سرمي بر اندازه گيري داروها، نشان داد که براي فنوباربيتال، فني توئين و کاربامازپين، مقدارهاي شيب خطوط نمودار کاليبراسيون به تقريب اختلافي ندارند، درنتيجه مي توان از روش استاندارد معمولي براي آناليز HPLC آنها استفاده نمود. در حالي که براي اتوسوکسيمايد و ديازپام شيب خط هاي نمودار کاليبراسيون اختلاف داشته و لازم است از روش افزايش استاندارد براي اندازه گيري کروماتوگرافي آنها استفاده شود.

 
كليد واژه: داروهاي ضد صرع، طراحي آزمايش، برازش خطي چند گانه، روشهاي کمومتريکس، بهينه سازي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 9 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):121-131.
 
بررسي اثر ناخالصي هاي موجود در گاز ترش استحصالي از فازهاي 6، 7 و 8 مجتمع گازي پارس جنوبي براي تزريق به مخازن نفت منطقه آغاجاري
 
حبيبي اردبيلي مديل,وطني علي*,ضيابخش گنجي زمان
 
* تهران، شرکت ملي نفت ايران، اداره نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتي
 
 

نظر به اين که فشار مخازن نفت در اثر توليد کاهش مي يابد، براي حفظ سطح توليد يا ازدياد برداشت از روش هاي مختلفي استفاده مي شود که يکي از آن ها تزريق گاز به مخزن است. از طرفي به دليل کاهش توان توليد نفت، از ميدان نفتي آغاجاري نياز مبرم به تزريق گاز براي ازدياد برداشت مي باشد. اين امکان وجود دارد که بخشي از گاز ميدان مشترک پارس جنوبي را به وسيله خطوط لوله به منطقه نفتي آغاجاري انتقال داد تا به آن مخزن تزريق شود. گازهاي حاصل از فـازهاي 6، 7 و 8 مخزن گازي پارس جنوبي داراي ناخالصي هايي نظيرکربن دي اکسيد (2 (CO، نيتروژن (2 (N، هيدروژن سولفيد (H2S) و بخار آب (H2O) مي باشد. در اين پژوهش تاثير تزريق گاز ترش استحصالي از فازهاي 6، 7 و 8 مجتمع گازي پارس جنـوبي با درنظرگرفتن ترکيب گاز ترش و ويژگي هاي سيال مخزن بر کمترين فشار امتزاجي به روش شبيه سازي مدل ترکيبي با استفاده از نرم افزار CMG بررسي شده است. نتيجه هاي به دست آمده نشان مي دهد، در صورتي که هر دو گاز اسيدي H2S و 2CO از گاز تزريقي به طور کامل تصفيه شوند، حداقل فشار امتزاجي افزايش قابل ملاحظه اي پيدا مي کند.

 
كليد واژه: گاز ترش، ناخالصي، تزريق گاز، حداقل فشار امتزاجي، ازدياد برداشت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 10 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):133-146.
 
مدلسازي رسوب رزين همراه با آسفالتين در تزريق گاز CO2، با استفاده از معادله حالت تجمعي
 
سعيدي دهاقاني اميرحسين,وفايي سفتي محسن*,موسوي دهقاني سيدعلي,امامي ميبدي مجيد
 
* تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده مهندسي شيمي
 
 

ميزان رزين موجود در نفت خام پارامتري موثر در رسوب آسفالتين ها در نفت خام مي باشد و با افزايش ميزان رزين موجود در نفت خام، ميزان رسوب آسفالتين کاهش مي يابد. عامل هاي تشکيل رسوب در مخازن، تغييرهاي فشار، دما و ترکيب نفت مي باشند. اين عامل ها سبب به هم خوردن تعادل شيمايي موجود در مخزن مي شوند که نتيجه آن به صورت تشکيل رسوب رزين و آسفالتين مي باشد. از آنجايي که تا به حال ميزان رزين به عنوان پارامتر تاثير گذار در مدلسازي به کار گرفته نشده، به منظور توسعه مدل معادله حالت تجمعي، براي اولين بار، اجزاي تجمعي در نفت خام دو جزء آسفالتين و رزين در نظر گرفته مي شوند. در اين پژوهش با استفاده از رابطه هاي موجود از حالت پايه، يک معادله حالت براي قسمت ضريب تراکم پذيري شيميايي به دست آمده است و در نهايت با جمع اين معادله و يکي از معادله هاي مشهور همچون پنگ رابينسون يک نوع معادله حالت جديد به دست آمده که معادله حالت تجمعي نام دارد و براي اين گونه مطالعات به کار مي رود. در تئوري سيال تجمعي فرض مي شود که ضريب تراکم پذيري از دو بخش ضريب تراکم پذيري فيزيکي و ضريب تراکم پذيري شيميايي تشکيل شده است. براي بخش فيزيکي از معادله حالت پنگ رابينسون استفاده شده و به بخش شيميايي به دست آمده در اين کار اضافه شده است. با استفاده از فرض بي اثر بودن اجزاي آسفالتين و رزين بر فاز بخار، همچنين مايع بودن رسوب آسفالتين و رزين که فرض هاي قابل قبولي هستند، ابتدا محاسبات تعادلي بخار ـ مايع و سپس محاسبه هاي تعادلي مايع ـ مايع انجام شد. با محاسبه مقدار رسوب آسفالتين به دست آمده از مدل سازي و مقايسه با نتيجه هاي تجربي مي توان مقدار رسوب رزين همراه آسفالتين را نيز محاسبه کرد. که يکي از نقاط قوت معادلة به دست آمده مي باشد. محاسبه ميزان رزين تاکنون در مقاله اي ذکر نشده است.

 
كليد واژه: آسفالتين، رزين، معادله حالت تجمعي، ضريب تراکم پذيري شيميايي، رسوب
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 11 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):147-156.
 
نمونه برداري بنزن از هوا توسط زئوليت طبيعي و اصلاح شده ايراني (با هدف جايگزيني به جاي کربن فعال)
 
اصيليان حسن*,خوانين علي,ايمن حمود
 
* تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده علوم پزشکي، گروه مهندسي بهداشت حرفه اي و محيط
 
 

در اين پژوهش جذب بخارهاي بنزن به وسيله زئوليت طبيعي ايران اصلاح شده با کلريدريک اسيد در شرايط گوناگون مورد مطالعه قرار گرفته است. نمونه هاي زئوليت طبيعي (کلينوپتيلوليت) جمع آوري شده از منطقه سمنان به منظور تعيين ساختار بلوري، به روش پراش اشعه ايکس (XRD) مورد تجزيه قرار گرفتند، و پس از آسياب کردن و مش بندي در اندازه هاي مختلف با استفاده از محلول کلريدريک اسيد يک نرمال و با نسبت جامد به محلول 25:1 اصلاح شدند، زئوليت هاي اصلاح شده با اسيد در تهيه لوله هاي جاذب مورد استفاده قرار گرفته و عملکرد جذب زئوليت و تاثير پارامترهاي مختلف روي ميزان جذب بنزن با استفاده از روش استاتيک بررسي شدند. نقطه هاي شکست نمونه ها در شرايط مختلف از نظر مش، دبي، جرم، غلظت بنزن و دما اندازه گيري شدند. نتيجه هاي به دست آمده از پژوهش نشان داد زئوليت طبيعي اصلاح شده با کلريدريک اسيد مي تواند جاذب مناسبي براي بنزن باشد .بر اين اساس ظرفيت جذب اين نوع زئوليت (در غلظت هاي زير 500ppm) mg benzene/g 1.92 به دست آمد، و شرايط بهينه نمونه برداري بنزن از هوا توسط زئوليت عبارت است از: مش (80.60)، جرم (800mg، 200)، شدت جريان50mL/min ، درجه حرارت25°C

 
كليد واژه: زئوليت طبيعي ايران، کلينوپتيلوليت، زئوليت اصلاح شده، بنزن، نمونه برداري هوا، ظرفيت جذب
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:19 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 12 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):157-167.
 
اثر امواج فراصوت بر قابليت تميز کنندگي مدول هاي مختلف غشاهاي پليمري
 
مسكوكي عبدالمجيد*,مرتضوي سيدعلي,مسكوكي آرش
 
* مشهد، پژوهشکده علوم و صنايع غذايي خراسان
 
 

استفاده از فناوري فراصوت براي رفع گرفتگي و تميز کردن غشاهاي پليمري اولترا و ميکروفيلتراسيون نزديک به کمتر از يک دهه است که مورد توجه قرار گرفته است. در اين پژوهش، قابليت تميز کنندگي فرکانس هاي مختلف فراصوت دررفع گرفتگي مدول هاي مختلف غشا و اثر ممانعت کنندگي ساختار غشا و مدول محافظت کننده آن بر قابليت تميز کنندگي غشاهاي پليمري در فرايند شستشوي غشا با به کار بردن فراصوت مورد بررسي قرار گرفتند. ابتدا سه نوع غشاي گوناگون شامل الياف توخالي بدون مدول، غشاي تخت با مدول فلزي و اکريليک و غشاي حلزوني با مدول پلي پروپيلن انتخاب و ميزان شار تراوه و مقاومت هيدرو ديناميکي هريک درحالت نو تعيين شدند. سپس توسط شير 1 درصد بدون چربي در آنها گرفتگي ايجاد شد. غشاهاي گرفته به طور جداگانه به مدت 30 دقيقه و درحين شستشو با آب مقطر تحت اثر امواج فراصوت با فرکانس هاي 28، 45 و 100 کيلوهرتز با توان ثابت 300 وات قرار داده شده و ميزان شارتراوه ومقاومت هيدرو ديناميکي غشاهاي نو، گرفته و تميزشده توسط فراصوت طي مدت شستشو و هم چنين قابليت تميزکنندگي فراصوت در فرکانس هاي مختلف محاسبه و بااستفاده از طرح آماري در جدول ANOVA با يکديگر مقايسه شدند. نتيجه ها پس از تجزيه و تحليل آماري نشان داد که بيشترين قابليت تميز کنندگي به وسيله امواج مختلف فراصوت درتمام غشاهاي مورد آزمايش در 5 دقيقه اول به دست مي آمد. در غشاي الياف توخالي بدون مدول و در تمام فرکانس هاي مورد آزمايش به ويژه در فرکانس 28 کيلوهرتز، فقط 5 دقيقه اعمال فراصوت کافي است تا غشا به ميزان بيش از 95 درصد تميز شود و علت آن نبود هرگونه مانع و دسترسي مستقيم امواج فراصوت به سطح غشا مي باشد. اما قابليت تميز کنندگي در غشاهاي تخت به دليل وجود مدول با نگهدارنده فلزي و اکريليکي در فرکانس 28 کيلوهرتز حداکثر به ميزان 92 درصد پس از30 دقيقه شستشو به دست آمد و درشرايط مساوي نسبت به غشاي الياف توخالي از مقادير کمتري برخوردار بود . بقيه فرکانس هاي مورد آزمايش برتميزکنندگي اين نوع غشا اثر کمتري دارند. کمترين تاثير امواج فراصوت در مدول هاي غشاي حلزوني مشاهده شد که فقط به ميزان 21 درصد به کاربردن فراصوت 28 کيلوهرتز و پس از 30 دقيقه شستشو به دست آمد وبه نظر مي رسد فقط لايه هاي خارجي غشا تحت تاثير قرار گرفتند که علت آن ساختار متراکم مدول و عدم دسترسي امواج فراصوت به سطح غشا مي باشد.

 
كليد واژه: غشاهاي پليمري، گرفتگي، فراصوت، ميکرو فيلتراسيون، اولترافيلتراسيون
 
 
 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:19 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 13 : شيمي و مهندسي شيمي ايران پاييز 1389; 29(3 (58)):169-177.
 
توليد PHAs از لجن فعال با استفاده از پساب شهري
 
گنجي دوست حسين*,مختاراني نادر,آيتي بيتا,جعفرپور مصطفي
 
* تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده مهندسي عمران و محيط زيست
 
 

از ميان پلاستيک هاي قابل تجزيه که تاکنون تهيه شده، پلي هيدروکسي آلکانوآت ها به علت قابليت تجزيه پذيري کامل، پايين بودن هزينه توليد درمقايسه با ساير پليمرهاي زيست تخريب پذير و همچنين سادگي نسبي فرايند، بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به مشکلات موجود در دفع پسماندهاي پلاستيکي و دفع لجن مازاد تصفيه خانه پساب شهري و همچنين کاهش هزينه توليد، امکان توليد PHAs توسط لجن فعال و تعيين شرايط بهينه براي افزايش توليد PHAs موضوع اين پژوهش قرار گرفت. در اين پژوهش از يک راکتور SBR هوازي ـ بي هوازي براي خو دادن ميکروارگانيسم ها و از يک راکتور منقطع هوازي براي غني سازي ميکروارگانيسم ها از پليمر استفاده شده و اثر چهار پارامتر زمان ماند سلولي، زمان هوادهي، غلظت اسيدهاي چرب فرار در پساب شهري و منبع کربن براي غني سازي ميکروارگانيسم ها بر ميزان توليد پليمر مورد مطالعه قرار گرفته است. در اين پژوهش ابتدا با انجام آزمايش هاي اوليه ميزان مصرف استات و پروپيونات توسط لجن فعال به ترتيب در بازه 30-32 mgC.L-1.g-1SSو 17-15 و مدت زمان فرايند توليد پليمر 24 ساعت تعيين شد. سپس طراحي آزمايش با روش تاگوچي انجام شد و براي هريک از چهار پارامتر سه سطح در نظر گرفته شده و 9 ترکيب آزمايشي اجرا و نتيجه هاي آزمايش ها با نرم افزار QUALITEK-4  آناليز شد. بر اساس نتيجه هاي به دست آمده زمان ماند سلولي 10 روز، زمان هوادهي 3 ساعت، پساب شهري همراه با درصدي استات به عنوان افزودني و استات به عنوان منبع کربن در راکتور توليد پليمر به عنوان شرايط بهينه تعيين شد. نتيجه هاي آزمايش ها همچنين نشان مي دهد که در شرايط بهينه، با استفاده از لجن مازاد تصفيه خانه پساب شهري، امکان توليد PHAs به ميزان 12.6% وزن مواد جامد معلق مايع مخلوط (MLSS) وجود دارد.

 
كليد واژه: لجن فعال، پلي هيدروکسي آلکانوات ها، زمان هوادهي، زمان ماند سلولي، تاگوچي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:19 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 1 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):1-9.
 
کنترلر پيش بين غيرخطي براي راکتور پيوسته ناپايدار
 
خاكسارطرقي مسعود,شاهرخي محمد*
 
* تهران، دانشگاه صنعتي شريف، دانشكده مهندسي شيمي و نفت
 
 

در اين مقاله رفتار مدار بسته سامانه هاي غير خطي ناپايدار با استفاده از کنترل پيش بين مورد بررسي قرار گرفته است. پايداري سامانه مدار بسته در حضور محدوديت روي ورودي سامانه مطرح شده و قضيه هاي مربوطه بيان شده است. مسئله در دو حالت بررسي شده است. ابتدا فرض شده متغيرهاي حالت در دست است و سپس پايداري در صورت عدم دسترسي به متغيرهاي حالت و استفاده از مشاهده گر بررسي شده است. از آنجا که سرعت همگرايي مشاهده گر در عملکرد سامانه مدار بسته موثر است، در حالت دوم از يک مشاهده گر با بهره بالا استفاده شده و اثر بهره مشاهده گر بر عملکرد سامانه از طريق شبيه سازي نشان داده شده است.

 
كليد واژه: پايداري حلقه بسته، راکتور همزن دار، کنترلر پيش بين، مشاهده گر با بهره بالا
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:19 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 

 5 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):41-51.
 
بررسي اثر هيدروژن بر روي عملکرد کاتاليست تجاري نسل چهارم زيگلر ـ ناتا در پليمرشدن دوغابي پروپيلن
 
سخاوت پور زهرا,شكروي عباس*,نادرپور نويد
 
* تهران، دانشگاه تربيت معلم، دانشكده شيمي، كدپستي: 1571914911
 
 

در اين مقاله اثر هيدروژن روي پليمرشدن پروپيلن با استفاده از يک کاتاليست تجاري نسل چهارم زيگلر ـ ناتا از نظر فعاليت کاتاليست، شاخص ايزوتاکتيسيتي، شاخص جريان مذاب و دماي ذوب پليمرهاي به دست آمده، بررسي مي شود. براي تحليل مورفولوژي از دانسيته توده، توزيع اندازه ذره ها و عکس هاي SEM ذره هاي پليمر استفاده شده است. بر اساس نتيجه هاي به دست آمده، افزايش هيدروژن به محيط پليمرشدن، فعاليت کاتاليست و شاخص ايزوتاکتيسيتي را تا يک حد مقدار بيشينه افزايش و سپس کاهش مي دهد. دماي ذوب پليمرهاي به دست آمده نيز همين روند را نشان مي دهد. همچنين، افزايش هيدروژن موجب افزايش شاخص جريان مذاب شده است، که نشان دهنده کاهش وزن مولکولي پليمرها و عملکرد مناسب هيدروژن در واکنش انتقال زنجير است. حضور هيدروژن منجر به افزايش درصد ذره هاي درشت تر پليمري شده است. نمودارهاي توزيع اندازه ذره هاي کاتاليست و پليمر وقوع پديده تکرار را تاييد مي کنند. تصويرهاي SEM، تشکيل ساختار هسته ـ پوسته را در همه پودرهاي پليمري به دست آمده نشان مي دهد. افزايش سرعت پليمرشدن در حضور هيدروژن منجر به بهبود مورفولوژي ذره هاي پليمر شده است.

 
كليد واژه: هيدروژن، کاتاليست زيگلر - ناتا، پليمرشدن، واکنش انتقال به زنجير
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:19 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 7 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):63-68.
 
مدل سازي سينتيکي واکنش تبديل منو سديم فسفات به سديم هگزامتافسفات
 
دانش پايه مهدي,مفتاح سكينه*,كياني انبوهي رويا,علي زاده مريم,مرتضوي يداله
 
* تهران، دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهي واحد تهران، گروه پژوهشي شيمي كاربردي
 
 

در اين مطالعه سينتيک واکنش تبديل منو سديم فسفات به سديم هگزامتافسفات در يک راکتور آزمايشگاهي مورد مطالعه قرار گرفت. آزمايش هاي لازم در يک ميکرورآکتور آزمايشگاهي در دماي 650 تا 730 درجه سانتي گراد انجام و نتيجه هاي آزمايش ها شامل ميزان درصد تبديل منو سديم فسفات به سديم هگزامتاسفات در زمان هاي مختلف جهت تعيين ضرايب معادله سينتيکي ثبت شد. معادله سينتيکي واکنش مورد نظر به صورت تواني تعريف و ضريب هاي مربوط با استفاده از الگوريتم ژنتيک محاسبه شد. توانايي مدل حاضر در پيش بيني درصد تبديل منو سديم فسفات با ضريب رگرسيون 0.955 و خطاي متوسط %3.39 نشان دهنده دقت بالاي مدل ارايه شده در پيش بيني رفتار واکنش مورد نظر است.

 
كليد واژه: منو سديم فسفات، سديم هگزامتافسفات، مدل سازي سينتيکي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:20 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 9 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):77-83.
 
بررسي آزمايشگاهي اثر تزريق گاز شيرين و گاز ترش بر ميزان رسوب آسفالتين در نفت يکي از مخازن نفتي ايران
 
سروش سمانه,وفايي سفتي محسن*,پورافشاري پيمان
 
* تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشكده مهندسي شيمي
 
 

ابعاد مشكل آفرين رسوب مواد سنگين هيدروكربوري، از دهه قبل، به علت روشن نشدن علت هاي آن اولويت پيدا كرده و براي پيش بيني آن توسط نرم افزارها فعاليت هاي زيادي توسط شركت هاي نفتي صورت مي گيرد. يكي از مشكلاتي كه در هنگام تزريق گاز به وجود مي آيد تشكيل رسوب آسفالتين است كه پيش بيني مقدار آن قبل از انجام تزريق گاز امري ضروري است. در اين مقاله به منظور تعيين مقدار رسوب آسفالتين نفت، در يكي از مخازن نفتي در اثر تزريق گاز شيرين (سبك) و گاز ترش (سنگين) همراه نفت، چندين آزمايش جابه جايي نفت به وسيله گاز در فشارهاي مختلف و دماي 237oF در داخل محيط متخلخل لوله قلمي اجرا شده است. در اين آزمايش ها مقدار رسوب آسفالتين باقيمانده در محيط متخلخل و مقدار رسوب آسفالتين تشكيل شده و خارج شده از آن اندازه گيري شده و تاثير رسوب آسفالتين روي تراوايي محيط متخلخل بررسي شده است. نتيجه هاي آزمايش هاي انجام شده نشان مي دهد كه در اثر تزريق گاز ترش ميزان رسوب كمتري نسبت به گاز شيرين ايجاد مي شود. همچنين وقتي فشار از فشار حداقل امتزاج پذيري (MMP) بيشتر مي شود، ميزان رسوب آسفالتين كاهش مي يابد.

 
كليد واژه: تزريق گاز، گاز ترش، گاز شيرين، رسوب آسفالتين، تراوايي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:20 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 10 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):85-90.
 
استفاده از سورفکتانت ها براي بهبود خمير کاغذسازي از باگاس به روش سودا
 
همزه يحيي*,ابيض علي,ميرفتاحي مهساالسادات,عبدالخاني علي
 
* كرج، دانشگاه تهران، دانشكده منابع طبيعي، گروه علوم و صنايع چوب و كاغذ
 
 

در راستاي كاهش عدد كاپاي خمير کاغذ حاصل از فرايند سوداي باگاس و در نتيجه كاهش آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از رنگبري خمير کاغذ شيميايي حاصل از باگاس، در اين پژوهش اثر استفاده از چند نوع سورفكتانت بر ليگنين زدايي و قابليت رنگبري خميرکاغذهاي حاصل از باگاس مورد بررسي قرار گرفت. نتيجه ها نشان داد که کاربرد %1 وزني بعضي از سورفکتانت هاي مورد استفاده، عدد کاپاي خميرکاغذ را بدون کاهش بازده به طور چشمگيري کاهش مي دهد. سورفکتانت ها موجب مصرف کمتر قليا در جريان خميرسازي، افزايش درجة روشني خميرکاغذ رنگبري نشده و درجة رواني و همچنين کاهش وازده در خمير کاغذهاي توليد شده مي شوند. رنگبري خمير کاغذهاي حاصل از کاربرد سورفکتانت ها در مراحل رنگبري D0ED1 و DoEpD1 منجر به توليد خميرکاغذهايي با روشني بيشتر در مقايسه با خمير کاغذ سوداي معمولي در مصرف يکسان دي اکسيد کلر مي شوند. مقاومت مکانيکي کاغذهاي حاصل از کاربرد اين مواد بهتر از مقاومت هاي مکانيکي حاصل از خميرکاغذ سوداي معمولي است.

 
كليد واژه: خميرسازي، سودا، باگاس، سورفکتانت، رنگبري، دي اکسيدکلر
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:20 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 11 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1389; 29(2 ):91-98.
 
ارزيابي نمونه هاي بنتونيت استان كرمان
 
طهمورسي مجيد*,صرافي امير,حسيني سيدمحمدصادق,ايرج منصوري عبدالرضا,ميرزايي مرتضي
 
* كرمان، مركز بين المللي علوم و تكنولوژي پيشرفته و علوم محيطي، پژوهشكده مواد
 
 

بنتونيت استخراج شده از معادن مختلف ويژگي هاي متفاوت فيزيکي و شيميايي داشته ودر نتيجه کاربردهاي آن متفاوت است.کاني اصلي بنتونيت، مونتموريلونيت است و ميزان آن و کاني هاي همراه آن و هم چنين نوع بنتونيت روي اين ويژگي ها تاثير زيادي دارد. دراين پژوهش ابتدا از معادن بنتونيت در حال بهره برداري استان کرمان نمونه برداري شد و سپس الگوي پراش پرتو ايکس (XRD) آنها مورد مطالعه و هم چنين آناليزشيميايي و انديس تورم آنها تعيين و مورد بررسي قرار گرفت. بررسي نتيجه هاي به دست آمده نشان داد که نمونه هاي 1 و 2 که از معدن بنتونيت خيرآباد گرفته شده اند ميزان مونتموريلونيت به نسبت بالايي داشته و نمونه 2 از نوع سديمي بوده و نمونه 1 از نوع کلسيمي است. ميزان مونتموريلونيت موجود در نمونه 3 که از معدن حرجند برداشته شد به نسبت بالاست و از لحاظ کيفي ناخالصي هاي بيشتري نسبت به نمونه هاي ديگر داشته و از نوع کلسيمي است و نمونه 4 که از معدن تنگ قوچان به دست آمده از ميزان مونتموريلونيت به نسبت بالايي برخوردار بوده و از نوع کلسيمي است. ظرفيت تعويض کاتيوني (CEC) نمونه ها به دو روش جذب متيلن بلو و كمپلكس اتيلن دي آمين مس به دست آمد. روش كمپلكس اتيلن دي آمين مس در تمامي نمونه ها مقدارهاي صحيح تري را نسبت به روش متيلن بلو نشان داد و همچنين روش متيلن بلو براي تعيين ظرفيت تعويض کاتيوني (CEC) نمونه هاي كلسيمي قابل اطمينان نبود.

 
كليد واژه: بنتونيت، مونتموريلونيت، ظرفيت تعويض کاتيوني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  9:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها