پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
عواملي از جمله نياز به توليد سوخت هاي پاكيزه (كم گوگرد) براي كاهش آلودگي محيط زيست و تبديل نفت خام سنگين به برش هاي سبك تر و دلخواه، ظرفيت مورد نياز واحدهاي هيدروتريتر و هيدروكراكر در پالايشگاه ها و در نتيجه نياز به هيدروژن بيشتر را به طور مداوم افزايش مي دهد. در اين مقاله ابتدا فرايندهاي توليد كننده، مصرف كننده و بازيابي كننده هيدروژن معرفي و سپس معيارهاي انتخاب فناوري سيستم هاي بازيافت هيدروژن شرح داده شده و چند روش اصلاح شبكه هيدروژن و ارزيابي آنها به اختصار معرفي شده است. مديريت هيدروژن در پالايشگاه هاي نفت، مستلزم شناخت منابع بالقوه توليد و مصرف كننده هاي هيدروژن در آن و انتخاب بهترين شيوه و الگوي مرتبط كردن منابع و مصارف هيدروژن است. با توجه به تعدد الگوهاي ممكن ارتباط در مقياس صنعتي، و نياز به برآوردهاي اقتصادي براي انتخاب بهترين الگو، وجود يك نرم افزار كه محاسبه ها را بتوان به كمك آن انجام داد، ضروري است. چنين نرم افزاري تاكنون در منابع علمي بين المللي معرفي نشده است. در اين مقاله نرم افزاري معرفي شده كه توسط نويسندگان در محيط ويژوال بيسيك ايجاد شده و قادر است با دريافت اطلاعات مربوط به شرايط موجود و مورد نياز (با توجه به محدوديت فرايندي) شبكه هيدروژن، گزينه هاي فرايندي گوناگوني را براي اصلاح شبكه هيدروژن پيشنهاد كند. خروجي هاي اين نرم افزار عبارت اند از: مشخص كردن گلوگاه در شبكه هيدروژن به منظور تجزيه و تحليل شبكه، تعيين نقطه كار سيستم بازيافت هيدروژن و برآورد اقتصادي جامع طرح هاي متفاوت اصلاح شبكه كه امكان انتخاب گزينه برتر را فراهم مي آورد.
نسخه قابل چاپ
اولترافيلتراسيون شير، يك فرايند غشايي به طور كامل پيچيده غير خطي بوده كه با استفاده از يك غشاي متخلخل و اعمال تفاوت فشار هيدروديناميكي صورت مي گيرد. در اين تحقيق، مدل سازي ديناميكي فرايند با توجه به داده هاي آزمايشگاهي، به وسيله سيستم استنتاج فازي انجام شد. روش هاي متعددي براي ساخت سيستم هاي فازي از روي داده هاي ورودي - خروجي وجود دارد كه در اين تحقيق از جدول جستجو استفاده شده است. همچنين 14 سيستم فازي مطابق مدل ممداني و 8 سيستم فازي مطابق مدل تاكاگي - سوجنو با عمل گرها، استلزام ها، تجمع ها و غير فازي سازهاي متفاوت ساخته و انحراف معيار استاندارد براي خروجي هر سيستم محاسبه شد و با به دست آوردن نتيجه هاي متفاوت، بهترين حالت ممكن براي دو مدل به دست آمد. نتيجه ها نشان داد كه با استفاده از منطق فازي و دخالت دادن مفاهيم مربوط، مي توان پيش گويي شار پرميت و مقاومت هيدروليكي كل را به دست آورده و خطاي سيستم را برآورد كرد.
استفاده از جريان هاي يوني حاصل از احتراق، يكي از جديدترين شيوه هاي مورد استفاده در سيستم هاي مديريت موتور است، به گونه اي كه امروزه از اين سيگنال در موتورهاي احتراق داخلي براي كنترل عامل هايي مانند نسبت هوا به سوخت، آوانس جرقه، كوبش، احتراق ناقص و ... استفاده مي شود. از اين رو بررسي عامل هاي موثر بر اين سيگنال با اهميت است چرا كه ضعف سيگنال باعث ضعف آشكارسازي و در نتيجه عدم استفاده بهينه از سيگنال مي شود. در اين مقاله عامل هاي موثر بر جريان هاي يوني حاصل از احتراق در موتورهاي اشتعال جرقه اي مورد بررسي قرار مي گيرند. عامل هايي كه در اين تحقيق مورد بررسي قرار گرفته اند از جمله عامل هايي هستند كه بر پارامترهاي عملكردي موتور تاثير گذارند. عامل هايي مانند: دما، نسبت هوا به سوخت، نوع سوخت، بار موتور، بازخوراني محصولات احتراق (EGR)، رطوبت هوا، رسوب گيري و فرسودگي شمع.
با استفاده از مدل ارايه شده براي انرژي گيبس فزوني مخلوط دو جزيي از كرات ـ سخت با نسبت اندازه بزرگ معادله جديدي به شكل براي ضريب تراكم پذيري ارايه شده است، كه در آن و به ترتيب كسر تراكمي جز 1 و 2 به شكل كرات سخت در مخلوط دو جزيي هستند. نتيجه هاي محاسبه ها، براي مخلوط هاي دو جزيي از كرات سخت با نسبت اندازه هاي بزرگ، با استفاده از Znew و حاصل از 14 نظريه ديگر و مقايسه آنها با ضريب تراكم پذيري مونت كارلو نشان مي دهد كه Znew داراي خطاي كم تري از ساير معادله ها در مقايسه با نتيجه هاي محاسبه ها از روش مونت كارلو است.
ضريب كلي انتقال جرم فاز پراكنده در يك ميكسر ـ ستلر ده مرحله اي مجهز به هم زن نوع پيچي براي سيستم آب - تولوئن - استون اندازه گيري شده است. با استفاده از فن عكس برداري، قطر ساتر قطره ها اندازه گيري شده است. همچنين اثر پارامترهاي عملياتي مانند دور هم زن، دبي حجمي فاز پراكنده و دبي حجمي فاز پيوسته روي ضريب كلي انتقال جرم بررسي شده است. در اين تحقيق، روشي كه بر مبناي ارايه يك رابطه براي نفوذپذيري موثر است، استفاده شده است. اين روش نشان مي دهد كه از مدل گروبر مي توان براي پيش بيني شدت انتقال جرم در داخل قطره هاي واقعي استفاده كرد، اگر نفوذپذيري موثر به دست آمده از آزمايش جايگزين نفوذپذيري مولكولي شود. در نهايت با تصحيح مدل گروبر، مدلي براي ضريب کلي انتقال جرم فاز پراکنده براي اين نوع ميکسر ـ ستلر بر حسب پارامترهاي عملياتي مرتبط با آن ارايه شده است که چنين رابطه اي با اين شرايط عملياتي تاکنون براي ميکسر ـ ستلرها ارايه نشده است.
كلسيم هيپوكلريت، Ca(ClO2) با نام تجاري پركلرين، يك اكسنده قوي است كه براي ضد عفوني كردن آب آشاميدني و آب استخرها جايگزين خوبي براي گاز كلر است. اين ماده در واحد پركلرين مجتمع هاي پتروشيمي شيراز، تبريز و اصفهان توليد مي شود. مواد اوليه لازم براي توليد فراورده دانه اي سفيد رنگ كلسيم هيپوكلريت، شامل گاز كلر، سودسوزآور (سديم هيدروكسيد) و آهك پخته شده (CaO) است. هدف از اين تحقيق، بررسي اثرهاي كلسيم كربنات (موجود در آهك پخته) بر ميزان خلوص كيك و فراورده نهايي و نيز فرايند خشك شدن فراورده پركلرين است. نتيجه هاي به دست آمده نشان مي دهد كه با افزايش ميزان كلسيم كربنات آهك مصرفي، ميزان كلسيم كربنات در كيك و فراورده نهايي افزايش مي يابد و در نتيجه ميزان آب موجود در فراورده نهايي بيشتر شده و خلوص فراورده نهايي كاهش خواهد يافت.
اساس روش جديد ارايه شده بر مبناي فرايند Seaboard براي شيرين سازي گاز طبيعي استوار است، با اين تفاوت که به جاي مرحله هوادهي، از يک راکتور بافلدار بي هوازي براي حذف سولفيد استفاده مي شود. براي تهيه ميکروارگانيسم مناسب از لجن حاصل از واحد لجن فعال تصفيه فاضلاب شهري که به مدت يک سال به صورت بي هوازي باقي مانده بود استفاده شد. اين لجن در داخل راکتور بافلدار بي هوازي که داراي 5 بخش برابر وحجم فعال 10 ليتر بود به مدت دو هفته به وسيله تيوسولفات و سپس به مدت 15روز به وسيله سولفيد خوراک دهي شد که در نتيجه حداکثر ميزان حذف سولفيد 3.03 mmolS-2l-1h-1 مطالعات ميکروسکوپي نشان داد که جمعيت ميکروبي غالب در بيوراکتور از گونهThiobacilli هستند. در ادامه با استفاده از روش تاگوچي ماده غذايي مورد نياز ميکروارگانيسم ها بهينه سازي شد و اثر هر کدام برميزان حذف سولفيد و گوگرد توليدي بررسي شد. از مهم ترين مزاياي اين روش حذف معايب فرايند Seaboard، زمان راه اندازي اوليه بسيار کوتاه، سرعت بالاي حذف سولفيد، عدم استفاده از سوش خالص که درنتيجه باعث افزايش امکان صنعتي شدن فرايند مي شود، عدم نياز به هوادهي و مقاومت بسيار خوب سيستم در برابر شوك ناگهان سولفيد مي باشد.
خاک هاي شاخص جزو مواد معدني هستند که مي توان آنها را به عنوان لخته کننده به کار برد. در دهه هفتاد در اتحاد جماهير شوروي متوجه شدند که کاني هاي زئوليتي داراي خاصيت رنگ بري بيشتري نسبت به کربن فعال هستند و در سال 1990 خان تارگانوف نشان داد که زئوليت هاي طبيعي مانند توفيت، ظرفيت و کارايي بالايي براي تصفيه از خود نشان مي دهد. اسماعيلوف نيز آخرين گزارش را در مورد استفاده از بنتونيت به عنوان لخته کننده در تصفيه پساب هاست ارايه کرده است. براي کنترل در پساب هاي پتروشيمي و تعيين مقدارهاي حذف از تغييرهاي TOC و TUR استفاده مي کنيم. با توجه به بازده، بهترين خاک را که بيشترين حذف را انجام مي دهد انتخاب مي کنيم. هدف از اين پژوهش بررسي مقايسه اي بين انواع خاک هاي شاخص است که مي توان آنها را براي رسوب دهي و صاف کردن اين پساب ها به کار برد. خاک هايي که در اين پروژه بررسي مي شود به شرح ذيل است: 1- توفيت 2- بنتونيت 3- زئوليت 4- تالک. مورد هايي که مورد توجه است عبارت اند از: 1- انتخاب ماده معدني که حداکثر لخته کنندگي را ايجاد کند. 2- تعيين سرعت واکنش جذب و لخته کنندگي روي انواع خاک در مش هاي متفاوت. 3- بررسي تاثير pH روي مقدار لخته کنندگي. 4- ابداع روشي ساده و عملي در واحد هاي توليدي براي اندازه گيري TUR و TOC و مقايسه آن با مقدارهاي استاندارد. براي كنترل تاثير اين خاك ها تغييرهاي كميت هاي TOC و TUR را اندازه گيري مي كنيم. با توجه به بررسي هاي صورت گرفته مي توان خاک بنتونيت را به عنوان بهترين خاک که بيشترين جذب ذره هاي امولسيون را دارد معرفي کرد. براي حذف بهتر امولسيون پساب هاي پتروشيمي و نفت، اين مواد واکنش پذيري بيشتري در محيط هاي بازي دارند، زيرا فعاليت لخته سازي در محيط بازي از محيط اسيدي بيشتر است.