0

دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 5 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):63-72.
 
خصوصيات ساختاري و اپتيکي فيلم نيتريد سيليکون توليد شده بر روي سيليکون توسط فرآيند کاشت يون با انرژي کم
 
درانيان داوود*,آزادفر پروانه,ساري اميرحسين
 
* مركز تحقيقات فيزيك پلاسما، واحدعلوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: تکنولوژي وارد کردن ناخالصي، يکي از فرآيندهاي بسيار مهم براي نيمه رساناها به شمار مي آيد که از آن در ساختن وسايل و تجهيزات الکترونيکي مدرن استفاده مي شود. در بهبود عملکرد وسايل ساخته شده از سيليکون در مدارهاي مجتمع و همچنين نياز به هر چه کوچک تر شدن سايز اين وسايل، روش کاشت يون مورد توجه بوده است. زيرا در روش کاشت يون مقدار ناخالصي و مکان ناخالصي در سيليکون دقيقا مشخص مي شود و امکان تکرار پذيري آن فراهم بوده و در مقايسه با روشهاي ديگر روش قابل کنترلي است. در سال هاي اخير توجه زيادي به ترکيبات نيتريدي مي شود که از اين بين مي توان به برخي از ترکيبات نيتريدي از قبيل  AlNو GaN و Si3N4 اشاره کرد که در صنعت کار برد وسيعي داشته و بررسي بر روي آنها از لحاظ تئوري و تجربي ادامه دارد.
هدف: در اين تحقيق سطح ويفر سيليکون در دزهاي مختلف تحت بمباران يون هاي نيتروژن قرار گرفته و نتايج حاصل بررسي شده اند. هدف ما از انجام اين تحقيق به دست آوردن مشخصه هاي ساختاري، الکتريکي و اپتيکي نيتريد سيليکون توسط فرآيند کاشت يون بوده است. نکته برجسته اين تحقيق انرژي بسيار پايين يون هاي نيتروژن بکار برده شده جهت توليد نيتريد سيليکون بوده است.
روش بررسي: نمونه هاي تک کريستالي سيليکون نوع p به عنوان نمونه خام مورد استفاده قرار گرفتند. اين نمونه ها با يون نيتروژن با انرژي 29 كيلوالكترون ولت و در چگالي جريان 100 mA/cm2 در دزهاي 1016 تا 1018 يون بر سانتي مترمربع بمباران شدند. براي شناسايي و مطالعه نمونه ها از سيستم طيف سنجي عبوري و بازتابشي، تصاوير ميکروسکپ نيروي اتمي، سيستم پراش اشعه ايکس و سيستم چهار پروب براي اندازه گيري مقاومت سطحي استفاده شد.
نتايج: نتايج حاصله از الگوهاي XRD تاييد مي کند که در اين مقدار انرژي پرتو يوني، فرآيند کاشت ثابت شبکه را تغيير نمي دهد و اين که بر ساختار مکعبي سيليکون ساختار ارتورمبيک نيتريد سيليکون ساخته شد. افزايش دز پرتو يوني، ميزان ناصافي سطح را افزايش داد و همچنين مقاومت ويژه سطوح نمونه هاي کاشته شده نيز به طور قابل توجهي تحت تاثير فرآيند کاشت يون قرار گرفته و افزايشي در حدود 50% در پي داشت. نيز کاشت يون نيتروژن باعث توليد ترازهاي تخريب در سيليکون شده و گاف انرژي را افزايش داد.
نتيجه گيري: نتايج حاصله تاييد مي کنند که براي ساخت لايه نانومتري نيتريد سيليکون ضرورتا نيازي به يونهاي بسيار پرانرژي نيست. همانگونه که در اين کار نيز نشان داده شده ا ست با انرژي در حدود 30 کيلو الکترون ولت نيز مي توان به لايه اي از نيتريد سيليکون دست يافت. مطالعه اين لايه نشان مي دهد که نيتريد سيليکون تهيه شده به اين روش تمام شرايط استفاده در صنايع نيمه هادي را دارا مي باشد.

 
كليد واژه: نيمه هادي، کاشت يون، پراش اشعه ايکس، زبري سطح، مقاومت سطحي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:50 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):73-80.
 
بررسي مدل تئوري کارآيي ليزر مادون قرمز دور اسيد فرميک در دو ساختار استوانه اي و مستطيلي
 
كوهيان عطااله*,گليان فرشته,قرآن نويس محمود
 
* گروه فيزيك، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

مقدمه: مطالعه و اندازه گيري دانسيته الكتروني و ديگر پارامترهاي پلاسما توسط منابع مادون قرمز دورسالها است كه مورد توجه بسياري از پژوهشگران قرارگرفته است (طول موجهاي بالاتر از 10 مايكرون). مناسبترين منابع نوري براي اين كار ليزرهايي است كه بوسيله ليزر گاز كربنيك پمپ مي شود (HCOOH) باشند. يکي از اين ليزرها ليزر اسيد فرميک
هدف: بررسي نظري بازدهي ليزرهاي اسيد فرميك دور با دوساختار استوانه اي و مستطيلي
روش بررسي: ميزان بازدهي و توان خروجي ليزر اسيدفرميك را در دو ساختار مختلف (موجبر استوانه اي و مستطيلي)، با استفاده از حل معادلات آهنگ و در نظر گرفتن شرايط خاص محاسبه مي شود. عملكرد آنها بر اثر تغيير پارامترهاي مختلفي از قبيل فشار و ميزان توان ورودي ليزر دمش تجزيه و تحليل مي گردد. مقايسه اين دو ساختار و بهينه سازي آنها از طريق بررسي روابط حاكم و با
r و ? موجبر استوانه اي صورت مي پذيرد. r از مشخصات فيزيکي حفره موجبر مستطيلي با  yو xجايگزيني پارامترهاي
نتايج: تغييرات بهره و توان خروجي ليرز در دو ساختار موجبر استوانه اي و مستطيلي بر حسب پارامترهاي مختلف با حل معادلات مشخص و نمودارهاي مربوط به دست آمده اند. روي اين نمودارها ماكزيمم بازدهي براي هر يك از ساختارها مشخص گرديد. از روي منحني تغييرات بهره بر حسب توان ورودي مشاهده مي گردد كه در يك توان ورودي مشخص مقدار بهره افزايش يافته و به يك ماكزيمم برسد و با افزايش بيشتر توان ورودي حالت
اشباعي رخ مي دهد كه باعث كاهش بهره مي گردد. در نمودار تغييرات بهره بر حسب طول ملاحظه مي شود كه مقداره بهره به صورت نمايي با افزايش طول رشد نموده و پس از رسيدن به يك مقدار ماكزيمم رو به كاهش مي گذارد.
نتيجه گيري: بررسي نتايج بيانگر اين نكته است كه اصولا كارايي اينگونه ليزرها پايين و نتيجه اي از فيزيك آن و همينطور توزيعات غير فضايي غيريكنواخت ميدان در درون حفره مي باشد ودو ساختار مختلف تغييرات چنداني را ايجاد نمي نمايد
.

 
كليد واژه: ليرز اسيدفرميك، مادون قرمزدور، بازده اي، پلاسما، معادلات آهنگ
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:50 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 8 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):101-108.
 
نانو ديواره هاي كربني رشد يافته به وسيله HFCVD بر روي بستر شيشه
 
قرآن نويس محمود*,عليزاده اسلامي پروين,نصيري لاحقي سعيد
 
* مركز تحقيقات فيزيك پلاسما، واحدعلوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: نانوساختارهاي كربني (CNTs) و نانوفيبرها جذابيت هاي كاربردي متعددي از قبيل ذخيره سازي گاز، غشاهاي ذخيره انرژي الكترومغناطيسي و ميدان هاي نشردهنده نوري دارند.
علاوه بر اين ساختارهاي كربن گرافيكي دو بعدي معمولا به عنوان نانوديواره هاي كربني (
CNWs) يا نانوپولك ها مرسومند كه جذابيت ساختاري و كاربردي آنها ناشي از نسبت بالاي سطح به حجم مي باشد. علاوه بر اين چنين ساختارهايي در عمل پتانسيل بسيار بالايي به عنوان عناصر ساپورت كننده كلاسترهاي فلزي ربيل هاي سوختي الكتروشيميايي از خودشان مي دهند. مورفولوژي ساپورت هاي كلاسترهاي فلزي نقش عمده اي در فعاليت شيميايي كلاسترهاي فلزي دارد. همچنين نانوديواره هاي كربني بسيار تيز با گوشه هاي باريك عمود بر سطح مي توانند به عنوان ميدان نشري عمل كنند.
هدف: اين كار بر رشد نانوديواره هاي كربني (
CNWs) بر روي بستر شيشه پوشيده شده با گاز هيدروكربني، ميزان دبي، زمان ترسيب و دما بررسي گرديد.
روش بررسي: در اين مقاله بستر شيشه توسط پلاسماي دماي پايين با نانوكاتاليزور آهن پوشش داده شد.
نانوساختارهاي كربني (نانوساختارهاي كربني دو بعدي، نانوتيوپ هاي كربني و نانوكريستال هاي الماس) بر روي بستر آهن- شيشه بوسيله ترسيب بخارات شيميايي با فيلامان داغ (
HFCVD) و با استفاده از استيلن (C2H2)، متان (CH4) به عنوان منبع كربني و گازهاي و گازهاي رقيق كننده از جمله هيدروژن (H2) و آمونياك (NH3) رشد داده شد. مورفولوژي سطح يه وسيله ميكروسكوپ نيروي اتمي (AFM) مشاهده گرديد. نمونه ها توسط ميكروسكوپ روبش الكتروني (SEM) اسپكتروسكوپي رامان شناسايي شدند.
نتايج: نانوديواره هاي كربني با استفاده از مخلوط C2H2/NH3/H2(20:80:100sccm) به مدت ?? دقيقه در دماي 600oC در سيستم HFCVD تهيه شدند. نتايج نشان مي دهد كه نانوكريستال هاي الماس با استفاده CH4/NH3/H2(20:80:100sccm) به مدت ?? دقيقه و دماي بستر 600oC در سيستم HFCVD رشد يافت. نتايج نشان مي دهد كه افزايش زمان ترسيب از ?? به ?? دقيقه باعث كاهش سايز كريستالي (La) و توزيع نانوديواره هاي كربني بر روي سطح مي شود. افزايش ميزان دبي C2H2 باعث افزايش La دانسيته بالاي نانوديواره هاي كربني بر روي سطح مي شود.
نتيجه گيري: يكي از مهمترين نتايج اين كار اين است كه رشد نانوديواره هاي كربني و نانوكريستالهاي الماس بر روي بستر آهن و شيشه به نوع گاز هيدروكربني در گاز خوراك بستگي دارد. از طرفي مشخص گرديد كه افزايش دما از
600oC به  700oCمنجر به تشكيل نانوتيوپ هاي كربني بر روي بستر مي شود.

 
كليد واژه: نانوديواره هاي كربني، نانوكريستال هاي الماس، بخارات شيميايي با فيلامان داغ
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:50 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 7 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):92-100.
 
فرايند پراکندگي چندگانه مزون پي از هسته ليتيم در مدل خوشه اي
 
جهانشير آرزو*
 
* گروه فيزيك، دانشگاه ملي قزاقستان، قزاقستان
 
 

مقدمه: درپديده تفرق نوري، طول موج ذره فرودي در مقايسه با اندازه ذره برخوردي بسيار کم بوده و هسته هدف، کليه امواج فرودي را به خود گرفته و به عنوان جسم کاملا سياه جذبي رفتار مي کند. در برخورد کشسان ذرات، در انرژي هاي بالا، که طول آزاد حرکت نوترون هاي هسته در مقايسه با اندازه هسته فرودي بسيار ناچيز است، فرايند برخوردکاملا جذبي بوده و مي توان هسته را به عنوان ماده جذبي کاملا سياه يا نيمه سياه همانند تئوري تفرق نوردر نظر گرفت. بنابراين برخورد بين ذرات در انرژي هاي بالا داراي خواص تفرق نوري شده و از طريق بسط پديده تفرق، مي توان برخورد هادرون هاي پرانرژي را با هسته هاي سنگين و نيمه سنگين مورد بررسي قرار داده و خواص تفرق هسته اي را توسط پديده تفرق نوري توصيف نمود. در تئوري تفرق هسته اي، برخورد ذرات فرودي با هسته هدف، توسط برخورد جداگانه ذره با هر سيستم داخل هسته سنجيده مي شود و سپس خصوصيات کلي برخورد مورد بررسي قرار مي گيرد.
هدف: بکارگيري تئوري تقريب انرژي بالا در محاسبه دامنه، سطح مقطع ديفرانسيلي و خواص ديگر برخورد مزون پي با هسته
7Li در مدل خوشه اي (a,t)3 مي باشد.
روش بررسي: تئوري فرايند پراکندگي چندگانه گلاوبر در تحليل برخوردهاي کشسان و غيرکشسان هادرونها در انرژي هاي شروع شده از صدها مگا الکترون ولت تا دهها جيگا الکترون ولت موارد استفاده بسياري دارد. از آنجا که در برخورد کشسان دامنه پراکندگي (يا ماتريس پراکندگي برخورد) معادل مجموع دامنه هاي برخوردهاي چندگانه در داخل هسته است، مي توان عملگر پراکندگي چندگانه گلاوبر را به صورت يک سري رياضي نوشت، که هر عضو آن تعداد پراکندگي هاي انجام شده از ذرات داخل هسته را نمايش مي دهد. تعيين دامنه برخورد، در اين تئوري به انتخاب تابع موج اوليه ورودي و خروجي (پراکنده شده) هسته هدف وابسته مي شود، که با در دست داشتن اين اطلاعات محاسبه دامنه برخورد چندان کار دشواري نمي باشد.
نتايج: با استفاده از تئوري گلاوبر در انرژي هاي بالا و مدل خوشه اي هسته هاي هدف، دامنه پراکندگي برخورد مزون پي از هسته ليتيم در مدل خوشه اي و انرژي
Tn = 164MeV، دقيقا محاسبه شده است. نتايج حاصله از اين روش در تعيين سطح مقطع ديفرانسيلي، بخوبي با نتايج منحني هاي بدست آمده از آزمايشات عملي مطابقت کامل دارد.
نتيجه گيري: محاسبه و بررسي نمودارهاي تئوريک بدست آمده، بيانگر اين حقيقت است که تنها در منحني چهارم (Sp,Li) نمودار-1، کليه برخوردهاي يگانه، دوگانه و چندگانه موجود بين ذرات درنظر گرفته شده است و در منحني هاي ديگر تنها برخورد مزون پي با هر خوشه بطور جداگانه نمايش داده شده است.

 
كليد واژه: تئوري برخورد چندگانه گلاوبر، تابع گرين، تابع نيم رخ، دامنهpN سطح مقطع ديفرانسيلي کشسان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:50 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 1 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):1-10.
 
تاثير کاشت يون نيتروژن بر روي ريز ساختار و بهبود مقاومت در برابر خوردگي تيتانيوم
 
برقعي سيدمجيد*,شكوهي علي,مجتهدزاده لاريجاني مجيد,ياري مهدي
 
* گروه فيزيک، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد کرج، کرج، ايران
 
 

در اين پژوهش تاثير کاشت يونهاي نيتروژن بر روي ساختار سطح و مقاومت در برابر خوردگي فلز تيتانيوم مورد بررسي قرار گرفت. در اين آزمايشات از يونهاي نيتروژن با انرژي 30keV در دزهاي بين 5×1017ion/cm2 تا 5×1018ion/cm2 استفاده گرديد. از دستگاه XRD براي آناليز فازي و بررسي ايجاد ساختارهاي جديد بر اثر کاشت يون نيتروژن و از دستگاه AFM نيز براي مشاهده تغييرات زبري در سطح قبل و بعد از کاشت استفاده گرديده است. همچنين از دستگاه آناليز خوردگي براي مقايسه مقاومت در برابر خوردگي فلز تيتانيوم قبل و بعد از کاشت يون استفاده شده است. نتايج نشان مي دهد که کاشت يون نيتروژن تاثير قابل توجهي در بهبود مقاومت در برابر خوردگي تيتانيوم دارد.

 
كليد واژه: کاشت يون، خوردگي، تيتانيوم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 4 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):27-36.
 
محاسبه چگالي الکتروني با استفاده از نظريه تابعي چگالي کوانتومي
 
غريب شاهي الهام*,غريب شاهي ليلا
 
* گروه فيزيک، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامي، مرودشت، ايران
 
 

در اين تحقيق هدف بررسي ساختار و توزيع سيستم هاي بس ذره اي منجمله گاز الکتروني با در نظر گرفتن بر هم کنش هاي مربوطه مي باشد و در اين تحقيق از نظريه تابعي چگالي کوانتومي استفاده مي کنيم. نظريه تابعي چگالي امروزه در دو نوع کوانتومي و کلاسيکي بسيار وسيع بکار مي رود که در اينجا بيشتر بحث ها به نوع کوانتومي آن اختصاص مي يابد.
در اين تحقيق نظريه تابعي چگالي را براي سيستم هاي بس ذره اي بکار مي بريم در واقع اين نظريه ريشه در نظريه توماس-فرمي دارد. ما در مورد نظريه تابعي چگالي نظريه توماس-فرمي و مدلهاي وابسته به آن يعني مدل توماس-فرمي مقدماتي (TF)، مدل توماس-فرمي-ديراک (TFD) و مدل توماس-فرمي-ديراک-وايزاکر (TFDW) و مدلي که به TFD-lW معروف است را بررسي مي کنيم. تابع موج يا چگالي عناصر نادر Xe, Kr, Ar, Ne از روي معادله کلي بدست مي آيد و سپس چگالي را بر حسب فاصله براي تمام اين عناصر رسم مي کنيم. همانگونه که مشاهده مي شود تمام اين چگالي ها در يک فاصله معين از مرکز يوني يک بيشينه دارند که احتمال وجود الکترون در آن فاصله بيشتر از ديگر فاصله ها مي باشد.

 
كليد واژه: نظريه تابعي چگالي کوانتومي، مدل توماس-فرمي، سيستم هاي بس ذره اي، محاسبه چگالي الکتروني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 5 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):37-52.
 
محاسبه جذب صوت در آبهاي شمالي خليج فارس
 
محسني آراسته افشين*,ولي نسب تورج,حامدزاده سارا
 
* گروه فيزيک دريا، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

 

انتشار موج صوتي در آب دريا با تغيير فشار همراه است و همچنانکه منتشر مي شود، اين فشار کاهش مي يابد. هنگامي که موج صوتي در آب دريا وارد مي شود، ملکولهاي آب، سولفات منيزيم و اسيد بوريک در برابر اين تغيير فشار عکس العملي مقاومتي نشان مي دهند و طي يک فرآيند واهلشي باعث جذب مولکولي و در نتيجه تضعيف صوت مي شوند.
در مدلهاي مختلفي که براي جذب صوت ارايه شده است، سعي بر آن بوده تا جذب به صورت تابعي از متغيرهاي اقيانوسي (دما، شوري و فشار) و فرکانس ارايه گردد. علاوه بر اين، براي هر پهنه آبي، روابطي خاص آن منطقه براي محاسبه جذب صوت بر حسب فرکانس ارايه شده است. در اين مقاله، رابطه جذب صوت بر حسب فرکانس براي نواحي شمالي خليج فارس ارايه شده است. بر طبق اين رابطه، جذب صوت در نواحي شمالي خليج فارس، در فرکانسهاي پايين بسيار کم و قابل صرفنظر کردن است و هر چه صوت فرستاده شده فرکانس کمتري داشته باشد، جذب صوت کمتر و انتشار، بهتر صورت مي گيرد. شايان ذکر است که در نواحي شمالي خليج فارس، دو فرآيند واهلشي ملکولهاي سولفات منيزيم و آب بر جذب صوت در اين پهنه آبي موثرند.

 
كليد واژه: فرآيند واهلشي، جذب صوت، تضعيف صوت، خليج فارس
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 

 3 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):19-26.
 
اندازه گيري جابجايي ستون پلاسما در توکامک IR-R1 به وسيله طراحي مدار فيدبک
 
سالم محمدكاظم*,تركشيان ركسانا,طالبي طاهر عليرضا,محمدي سيامك,آروين رضا,نيك محمدي علي
 
* مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

 

اندازه گيري جابجايي ستون پلاسما براي کنترل موقعيت پلاسما بسيار لازم و ضروري است. در اين مقاله، از روش مغناطيسي براي اندازه گيري جابجايي استفاده شده است. در همين راستا محاسبات لازم براي ساخت کويل هاي مغناطيسي پيوسته صورت گرفته است.
در توکامک IR-T1 از دو کويل کسينوسي روگوسکي و دوکويل سينوسي زيني براي محاسبه جابجايي استفاده شده است که به صورت قطري در اطراف شاع فرعي چنبره قرار گرفته اند. در مرحله بعد يک مدار الکترونيکي براي جمع سيگنالهاي ناشي از کويل هاي کسينوسي وزيني طراحي شده است. سهم هر يک از کويل هاي کسينوسي وزيني در خروجي نهايي محاسبه و در مدار الکتريکي اعمال شده است.
براي جبران سازي پيکاپ هاي ناخواسته ناشي از ميدانهاي تروئيدال و ورتيکال هر يک از سيگنالها با بهره مشخصي به سيگنال اصلي اضافه شده اند. در نهايت سيگنال دريافتي از اين مدار به تنهايي نشان دهنده جابجايي ستون پلاسما است. در اين مدار براي پاسخگويي دقيق و سريع از OP-Amp هايي با فرکانس پايين و آفست بالا استفاده شده است.

 
كليد واژه: جابجايي ستون پلاسما، کويل کسينوسي، ممان چند قطبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 2 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):11-18.
 
طراحي و ساخت دستگاه پوشش دهي شيميايي در حالت بخار با فيلامان گرم و کاربرد آن در رشد نانو ساختارها
 
قرآن نويس محمود*,مجتهدزاده لاريجاني مجيد,عشق آبادي مجيد,شكوهي علي,علي زاده پروين,نصيري سعيد
 
* مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

از جمله روشهاي متداول لايه نشاني، پوشش دهي شيميايي در حالت بخار (Chemical Vapor Deposition) CVD مي باشد. با تکنيک HFCVD مي توان خواص الکتريکي، نوري و تريبولوژيکي سطح را تغيير داد. روشي است که مي توان از آن جهت ساخت فيلمهاي الماس استفاده نمود و در تکنولوژي نانو نيز از کاربرد بسيار برخوردار است. سيستم جهت ساخت لايه هاي نازک چون الماس و نانوتيونهاي کربني مورد استفاده قرار گرفت.

 
كليد واژه: HFCVD، طراحي و ساخت، نانو لوله هاي کربني، ويفر سيليکون، گاز استيلن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):53-60.
 
آلگوريتم پايداري حفره کليدي در پردازش ليزري سطوح
 
فايض رضا,كوهيان عطاله*
 
* دانشکده فيزيک، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

اين تحقيق، بر پايه تعادل فشار و موازنه انرژي روي ديواره حفره حاصل از تابش پرتو ليزر بر فصل مشترک دو سطح فلزي همانند، الگوريتمي براي تعيين پروفايل دمايي در حوضچه جوش و در فاز پلاسماي درون حفره ارايه مي شود. معادلات انتقال حرارت، بر اساس داده هاي ترموفيزيکي فلز مورد نظر (فولاد) و با در نظر گرفتن مفروضات معرفي شده، براي فازهاي مايع و پلاسما، در چهارچوب روش تفاضل محدود حل شده اند. اين محاسبات به تحقيق در سيماي هندسي ساختار حفره منتهي مي شود که بصورت نمودارهاي مربوط به جوش ليزري صفحات فولادي با استفاده از ليزر Co2 و با توان هاي 4 و 10 کيلووات شبيه سازي شده اند.

 
كليد واژه: حفره کليدي، ليزر، پلاسما، الگوريتم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 7 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):61-68.
 
محاسبه نماي بحراني گاف انرژي در نردبان فرومغناطيسي دو-پا
 
عارف آذر حسين*,سلطاني محمدرضا
 
* گروه فيزيک، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تهران جنوب، تهران، ايران
 
 

گاف انرژي در مدل نردبان دو-پاي مغناطيسي هايزنبرگ در حضور ميدان مغناطيسي مطالعه شده است. نمودار فاز حالت پايه نردبان دو-پاي مغناطيسي در حضور ميدان مغناطيسي شامل فازهاي پله-يک گانه، سيال لاتينجر و فرومغناطيس اشباع مي باشد. با استفاده از روش مقياس بندي اندازه متناهي، نماي بحراني گاف انرژي در نزديکي ميدان بحراني اشباع محاسبه شده است. محاسبه فوق نشان مي دهد که گذار فاز فوق در رده عاميت مدل آيزينگ در ميدان عرضي قرار دارد.

 
كليد واژه: سيال لاتينجر، نردبان دو پا، مقياس بندي اندازه متناهي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 8 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1387; 18(67 (ويژه نامه فيزيك)):69-78.
 
شبيه سازي کامپيوتري انتشار امواج صوتي در درياي خزر
 
گوران اوريمي آرش,محسني آراسته افشين*
 
* گروه فيزيك دريا، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

آکوستيک محاسباتي که يکي از شاخه هاي برجسته آکوستيک زيرآبي مي باشد، امروزه به عنوان يک شاخه اساسي در آزمايشگاه هاي پيشرفته جهان نقش آفريني مي نمايد. اهميت اين شاخه بواسطه صرفه جويي در هزينه هاي بسيار بالاي آزمون هاي عملياتي در آب مي باشد. روش هاي عددي زيادي تاکنون در اين شاخه، پا به عرصه وجود نهاده اند که از آن ها تنها روش هاي پرتو، مدهاي عادي، ميدان سريع و معادلات سهموي مورد توجه فراواني قرار گرفته اند. روش معادلات سهموي، يک روش مناسب براي فرکانس هاي کم و آبهاي کم عمق مي باشد و تقريبا براي همه محيط ها روشي قابل اعتماد مي باشد. بنابر اهميت مطالعه انتشار صورت در آبهاي درياي خزر، در اين مقاله، با استفاده از روش معادلات سهموي و از زبان برنامه نويسي C++ و نرم افزار MATLAB براي شبيه سازي انتشار صوت در اين دريا استفاده نموده ايم. به دليل وجود پيچيده گي هاي علمي موجود در چگونگي وارد نمودن اثر بسياري از پارامترها، در برنامه رايانه اي مذکور، حالتهاي کلي را براي برخي از پارامترهاي مهم نظير عمق و فرکانس منبع، برد گيرنده و عمق کل شبيه سازي در نظر گرفته ايم. نتايج حاصل از اين شبيه سازي نشان مي دهند که تاثير انعکاسهاي مربوط به بستر و سطح دريا از برد 4500 متر آغاز مي شود. مقدار خطاي اتلاف انتقال حدود 18.4 درصد برآورد شده و با بالا بردن توان تابش از 200 دسي بل مي توان اثر نوفه را در طول انتشار، حذف نمود. تعيين ميزان اتلاف انتقال نيز در ايستگاههاي 1 الي 4 درياي خزر با استفاده از اين شبيه سازي در شکلهاي 2، 6، 8 و 10 نشان داده شده است.

 
كليد واژه: امواج آکوستيکي، شبيه سازي، معادله سهموي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 2 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1386; 17(63 (ويژه نامه فيزيك)):9-18.
 
مدل سه بعدي جريانها در درياي خزر با اثر چينه بندي چگالي پيوسته
 
حاجي مبيني سوسن*,بنازاده ماهاني محمدرضا,علي اكبري بيدختي عباس علي
 
* گروه فيزيک دريا، واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

اين مطالعه بر اساس يک مدل شبيه سازي بزرگ مقياس بر اساس کارهاي اسمولارکيويچ و مارگولين 1995 مي باشد که براي درياي خزر نوشته و اجرا شده است، مدل غير هيدورستاتيک است که در آن از تقريب بوسينسک استفاده شده، براي وارد کردن اثر ناهمواري سطح در مدل از تبديل مختصات گال- چن استفاده شده است. الگوريتم بکار رفته براي حل معادله فرا رفت، الگوريتم بالا سوي وزن دار MPDATA است. در اين الگوريتم از سرعت پادپخش براي تعديل اثر پخش بالاي طرحواره پاد جريانسو و براي حل معادله بيضوي حاصل از مدل، از روش باقيمانده هميوغ تعميم يافته استفاده مي شود. اطلاعات از گشت دريايي سال 1374 در ماههاي شهريور و مهر توسط کشتي تحقيقاتي بخش هيدرولوژي سازمان هواشناسي آذربايجان و حمايت آژانس بين المللي انرژي اتمي و با مشارکت کشورهاي حاشيه دريا با نمونه برداري از 13 ايستگاه گرفته شده است.
پروفيل تغييرات سرعت افقي و قايم و ميدان شارش در فواصل مختلف رسم شده که با مشاهدات همخواني دارد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:53 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 4 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1386; 17(63 (ويژه نامه فيزيك)):19-31.
 
مطالعه و فرمولاسيون ميزان بودجه گرمايي تحت اثر وزش بادهاي شديد در خليج گرگان
 
مروتي حسين,ترابي آزاد مسعود,مهرفر حسام الدين*
 
* گروه فيزيک دريا، واحد تهران، شمال، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

بحث بودجه گرمايي همواره يکي از مهمترين موارد مطالعه فيزيکي درياها و اقيانوس ها مي باشد. پارامترهاي مختلفي از قبيل تابش خورشيدي، تابش با طول موج بلند، انتقال گرما بين آب و هوا و انتقال گرما از طريق تبخير در محاسبه دقيق بودجه گرمايي موثر است. در اين تحقيق با در نظر گرفتن حوضه بسته خليج گرگان که به لحاظ زيست محيطي و دريايي از اهميت خاصي برخوردار است و اطلاعات و داده هاي موجود از منطقه به مطالعه و فرمولاسيون اين پديده و همچنين استخراج ضرايب محلي در ارتباط با بودجه گرمايي در اين خليج پرداخته ايم که مقدار متوسط سالانه بودجه گرمايي تحت اثر وزش بادهاي شديد در خليج گرگان، 118- وات بر مترمربع بدست آمده و بنابراين به اين ميزان، اتلاف گرما از سطح خليج صورت گرفته است. از اين مقدار، شار تابش موج کوتاه برابر 154 وات بر مترمربع، شار خالص تابش موج بلند 67- وات بر مترمربع، شار گرماي محسوس 21- وات بر مترمربع و شار گرماي نهان 185- وات بر مترمربع مي باشد (علامت منفي بيانگر اتلاف گرما است). براي برقراري توازن گرمايي در منطقه، اتلاف گرما بايد جبران شود که مي تواند از طريق تبادل آب بين درياي خزر و خليج گرگان (بصورت جريان هاي ورودي به خليج)، روان آب رودخانه ها و بارش صورت گيرد که برابر شار گرماي فرارفت مي باشد. بهترين ضرايب محلي بدست آمده براي خليج گرگان عبارتند از: ضريب درگ 1.88×10-3، ضريب شار گرماي نهان 1.60×10-3 و ضريب شار گرماي محسوس 1.62×10-3، که در مقايسه با اقيانوس ها و درياهاي باز از تطابق خوبي برخوردار است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:53 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1386; 17(63 (ويژه نامه فيزيك)):33-46.
 
طراحي و ساخت رله هاي جديد ولتاژ بالا در توکامک IR-T1
 
حنطه زاده محمدرضا*,طالبي طاهر عليرضا,برقعي سيدمجيد,سالم محمدكاظم,آروين رضا,نيك محمدي علي
 
* مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

به طور کلي هر توکامک شامل چند سيم پيچ براي گرم کردن، به جلو راندن و محبوس کردن پلاسماست و معمولا لازم است تا جريان بسيار زياد چند کيلو آمپري را در مدت زمان بسيار کوتاه از مرتبه چند ميلي ثانيه از آن ها عبور داد. براي اين منظور و همچنين پرهيز از اختلال ناشي از اين جريان، بانک خازني شارژ و بعد با استفاده از سوييچ هاي جريان بالا يا ايگنايترون، جريان در سيم پيچ ها تخليه مي گردد. در صورت عدم عملکرد مطلوب ايگنايترون لازم است تا ولتاژ خازن ها تخليه شود. و براي اين تخليه نيز از کليدهاي مخصوصي به نام رله هاي ولتاژ بالا استفاده ميشود. اين کليدها اگر از طراحي درستي برخوردار نباشند، ممکن است تا خود باعث بروز مشکلاتي شوند. بنابراين با توجه به مشکلاتي که رله هاي ولتاژ بالاي اوليه در سيستم توکامک IR-T1 داشت، سعي شد تا رله هاي جديد به گونه اي طراحي شوند که از کارآيي مطلوب برخوردار باشند. در اين راستا به عواملي از قبيل جنس و شکل جوشن ها، فاصله بين آن ها، طراحي بوبيني که به شکل مناسب جوشن بالايي را جذب کرده و سپس رله را رها کند توجه شد. همچنين اصلاحاتي نيز بر روي فرمان رله ها انجام گرفت.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها