0

دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1390; 21(79 (ويژه نامه فيزيك)):59-64.
 
بررسي اثر كاتد و نوع گاز بر باريکه الكتروني حاصل از تخليه الكتريكي گازها در فشار پايين
 
مرتضوي سيده حميده*,ساري اميرحسين,قرآن نويس محمود,مرزدشتي قمي حميدرضا
 
* گروه فيزيک، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: در يک چشمه الكتروني كاتد سرد باريكه الكتروني از روش تخليه الكتريكي گازها توليد مي شود. اساس كار بر گسيل الكترون از سطح كاتد فلزي، بر اثر اصابت يونها و اتمهاي خنثاي پر انرژي استوار است. عوامل مختلفي از جمله جنس و شكل هندسي سطح كاتد، نوع و فشار گاز پلاسمايي در مشخصات باريکه الكتروني حاصل اثر بسزايي دارد.
هدف: بررسي اثر جنس و انحناي سطح کاتد، نوع و فشار گاز پلاسمايي در تشکيل باريکه الکتروني حاصل از تفنگ الکتروني کاتد سرد
.
روش بررسي: مادر اين تحقيق از گازهاي هليوم، هيدروژن و آرگون جهت تشکيل پلاسما استفاده کرديم علاوه بر آن كاتدهاي مختلفي از قبيل آلومينيوم، استنلس استيل، مس و برنج را مورد آزمايش قرار داديم. براي بررسي اثر شكل سطح كاتد نيز كاتدهايي با شعاع انحناهاي مختلف 60-80-100 ميليمتر و تخت را مورد استفاده قرار داديم. با انجام آزمايش و تشکيل باريکه در شرايط مختلف و با جمع آوري اطلاعاتي از جمله جريان باريکه، اختلاف پتانسيل ميان کاتد – آند و نيز ولتاژ شکست در شرايط گوناگون، منحني هايي چون منحني مشخصه ولتاژ جريان، منحني پاشن و غيرهرا رسم کرده و نتايج حاصل را گزارش کرديم
.
نتايج: نتايج حاصل از آزمايش نشان دادند از ميان گازهاي مورد بررسي هليوم و هيدروژن در مقايسه با گاز
آرگون، در شرايط کاملا مشابه، جريان باريکه بيشتري توليد مي کنند و از اين نظر براي توليد باريکه الکتروني مناسبترند،از لحاظ تئوري نيز از آنجا که ما در رژيم سدي (Obstructed discharge) که در آن فاصله کاتد آند از طول ناحيه کاتدي کمتر است، دو پديده ه يونيزاسيون و تبادل بار جهت توليد و پايداري پلاسما همزمان اتفاق مي افتند، از آنجايي که پديده غالب، در رژيم سدي تبادل بار است و از آنجاييکه گازهاي هليوم و هيدروژن به دليل شرايط فيزيکي ذراتشان از جمله بالا بودن انرژي يونش و کوچک و سبک بودن مولکولهايشان، در اين پديده بهتر عمل مي کنند لذا همانطوريکه از نتايج هم ديده شد اين دو گاز نسبت به گاز آرگون جهت توليد باريکه الکتروني، مناسبترند. اما از ميان کاتدهاي مختلف مورد بررسي در اين آزمايش، از قبل مي دانستيم آلومينيوم بدليل دارا بودن دو خصوصيت يک كاتد مناسب يعني ميزان ضريب گسيل الكترون ثانويه بالا و نيز نرخ كند و پاش پايين نسبت به ساير کاتدها مناسبتر باشد آزمايشهاي انجام گرفته نيز دقيقا اين موضوع را تاييد کردند بعد از آلومينيوم به ترتيب استنلس استيل، برنج و مس در رده هاي بعدي قرار گرفتند. الكترون ثانويه اش كم و كندو پاش بسيار بالايي دارد.
نتيجه گيري: نتايج نشان مي دهند كه از ميان كاتدهاي مورد بررسي آلومينيوم و مس به ترتيب داراي ماكزيمم و مينيمم جريان باريکه الكتروني مي باشند و تقعر کاتد تاثير مثبت دارد. تخليه از منحني پاشن تبعيت
مي كند و رژيم تخليه الکتريکي در دستگاه مورد آزمايش در سمت چپ اين منحني قرار دارد. تخليه الكتريكي گازهاي هليوم و هيدروژن به نسبت آرگون از پايداري بيشتري براي توليد باريکه الکتروني بر خوردار است.

 
كليد واژه: باريکه الکتروني، تخليه الکتريکي، کاتد، منحني پاشن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

1 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):1-10.
 
بررسي ترابرد قطبيده اسپيني در يک نانو کريستال: تاثيرات ميدان هاي الکتريکي و مغناطيسي
 
آئينه وند فاطمه*,كردبچه اميرحسين
 
* گروه فيزيك، واحد كرج، دانشگاه آزاد اسلامي، كرج، ايران
 
 

مقدمه: درسال هاي اخير، تحقيقات تجربي و نظري گسترده اي در زمينه رسانش نانو ساختارهاي مغناطيسي انجام شده است. در اين راستا پديده ترابرد اسپيني در نانو ساختارهاي مغناطيسي از قبيل سيم کوانتومي مغناطيسي توجه زيادي را از لحاظ علمي و تکنولوژيکي به خود جلب کرده است. خواص رسانش الکتريکي اين ساختار ها، از طريق محدود کردن آن ها بين دو الکترود فلزي و عبورجريان از ميان آن مورد بررسي قرار مي گيرد. در اين مقاله ترابرد قطبيده اسپيني در يک نانو کريستال مغناطيسي متصل شده به دو الکثرود فلزي سه بعدي بررسي مي شود.
هدف: بررسي ترابرد قطبيده اسپيني در يک نانو کريستال با لايه هاي مغناطيسي در حظور ميدان هاي الکتريکي و مغناطيسي، بر اساس فرمول بندي لاندائور
.
روش بررسي: در اين مقاله ترابرد قطبيده اسپيني در يک سيم کوانتومي سه بعدي با لايه هاي مغناطيسي و با ساختار مکعبي ساده که به دو الکترود فلزي سه بعدي با همان ساختار محدود شده است، در مدل بستگي قوي و روش تابع گرين در فرمول بندي لاندائور مورد بررسي قرار مي گيرد
.
نتايج: در حضور ميدان مغناطيسي خارجي ترابرد اسپين هاي بالا و پايين در کانال هاي مجزايي صورت
مي گيرد، الکترون هاي با اسپين پايين سهم کمتري در ترابرد دارند و ميدان الکتريکي به دليل فرونشاني در اندازه ترابرد باعث کاهش آن مي شود.
نتيجه گيري: حضور و عدم حضور ميدان مغناطيسي خارجي به دليل تاثيرشان در جهت گيري ممان هاي مغناطيسي لايه هاي مغناطيسي، اثرات متفاوتي را نشان مي دهد. در حضور ميدان مغناطيسي خارجي ممان هاي مغناطيسي لايه هاي مغناطيسي هم جهت بوده و پيکربندي فرومغناطيس را به وجود مي آورند. در غياب ميدان مغناطيسي خارجي ممان هاي مغناطيسي لايه هاي مغناطيسي غيرهم جهت بوده و پيکربندي پادفرومغناطيس را بوجود مي آورند. همچنين ميدان الکتريکي که در جهت عمودي بر سيم وارد مي شود باعث فرونشاني در اندازه ترابرد
مي شود، اين ميزان کاهش را مي توان به صورث خارجي توسط همين ميدان کنترل کرد.

 
كليد واژه: ترابرد قطبيده اسپيني، نانو کريستال، ميدان مغناطيسي، ميدان الکتريکي، فرمول بندي لاندائور، تابع گرين
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 2 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):11-24.
 
بررسي خواص الکتريکي لايه هاي نازک ZnO-Bi2O3
 
عشقي گنبكي سيما*,جليليان نصرتي محمدرضا,تاييدي فرزاد
 
* گروه مهندسي مواد، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: وريستورها قطعات الکترونيکي سراميکي هستند که کار اوليه آنها محدود کردن نوسانات زودگذر ولتاژ و محدود کردن ولتاژ در اندازه اي که براي سيستم مضر نباشد، ميباشند. وريستورهاي اکسيد روي داراي منحني مشخصه جريان ولتاژ غيرخطي و متقارن ميباشند. يکي از مهمترين ترکيباتي که براي ساخت وريستورها مورد استفاده قرار ميگيرد ZnO-Bi2O3 است. اگر چه مشخص شده که مواد بين دانه اي احتمالا به علت وجود سدهاي پتانسيل در مرزدانه ها عهده دار رفتار غير خطي وريستورها ميباشند، جزييات مکانيسم هنوز شناخته نشده است.
هدف: بررسي خواص الکتريکي لايه هاي نازک
ZnO-Bi2O3 و ساختار ساندويچي AL-ZnO-Al و تحليل اندازه گيري به روش پروب 4 نقطه اي و پروب 2 نقطه اي در سلول خلا.
روش بررسي: در اين مطالعه
ZnO-Bi2O3 و ساختار ساندويچي AL-ZnO-Al، بر اساس مدل مرزدانه منحصر به فرد بررسي ميشوند. مکانيسم رسانش با مطالعه مشخصات I-V در خلا تحقيق شده است. براي تهيه نمونه ها، از روش کندوپاش R-F براي لايه نشاني ZnO و روش تبخير در خلا براي تهيه لايه Bi2O3 و Al استفاده گرديد. تاثير خلا و افزايش دما را در نمودارهاي مشخصات I-V مورد بررسي قرار داديم.
نتايج: در اندازه گيري
ZnO با پروب 4 نقطه اي به دليل بالا بودن مقاومت ZnO هنگام اندازه گيري ولتاژ و جريان دايما تغيير کرده و قابل اندازه گيري نبودند، كه اين مساله مي تواند بيانگر اين موضوع باشد كه تماسهاي ما در نوک پروبها تماس غير اهميك بوده اند. در صورتيكه در اندازه گيري با پروب 4 نقطه اي تماس ها بايد اهميك باشد. لذا با توجه به محدوديت هايي که در اندازه گيري با پروب 4 نقطه اي وجود دارد و در متن مقاله به آنها اشاره شده اندازه گيري هاي با پروب 4 نقطه اي در اکثر موارد فاقد اعتبار است و فقط ميتوان به اندازه گيري هاي ساختار ساندويچي Al-ZnO-Al كه در خلا  انجام مي شود اطمينان كرد. از سوي ديگر، از بررسي نمودارهاي ساختار ساندويچي Al-ZnO-Al، دو نتيجه متناقض گرفته شد. کنده شدن اتصال چسب نقره در اثر افزايش دما احتمالا بيانگر اينست که مشخصه I-V  ارايه شده مربوط به ZnO نمي باشد. از سوي ديگر ساختار ساندويچي مي تواند هدايت الکتريکي را از حجم نمونه نشان دهد. اندازه گيري هاي انجام شده روي نمونه ZnO-Bi2O3 در اين تحقيق احتمالا مربوط به هدايت از سطح نمونه است در حاليکه استفاده از ساختار ساندويچي درمقالات، منجر به اندازه گيري هدايت الکتريکي از داخل حجم نمونه شده است. با بررسي اندازه گيري انجام شده، اندازه گيري با پروب 4 نقطه اي به علت وجود رطوبت و هدايت سطحي، هدايت الکتريکي بيشتري در مقايسه با اندازه گيري در خلا نشان ميدهد و وجود خلا و افزايش دماي نمونه، هدايت را كاهش داده و رسانندگي را كمتر مي كند.
نتيجه گيري: اندازه گيري هدايت الکتريکي نمونه هاي
ZnO-Bi2O3 دو لايه اي و ساختار ساندويچي Al-ZnO-Al نشان ميدهد که با توجه به محدوديت هاي پروب 4 نقطه اي، تماس ها بايد اهميك بوده و نقطه تماس پروب ها با نمونه حداقل مقاومت را داشته باشد. ولي چون اندازه گيري ها در خلا انجام نمي شود ممكن است تماس ها كاملا اهميك نباشند و بنابراين شرط اندازه گيري را برآورده نمي كند.و با توجه به اينکه اندازه گيري با پروب 2 نقطه اي در خلا انجام ميشود فقط مي توان به اندازه گيري هاي ساختار ساندويچي Al-ZnO-Al كه در خلا انجام ميشود اطمينان كرد.

 
كليد واژه:  ZnO-Bi2O3، پروب 4 نقطه اي، تماس غير اهميک، ساختار ساندويچي Al-ZnO-Al
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 3 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):26-34.
 
شبيه سازي تابش اشعه ايکس از پلاسماهاي ليزري و تاثير استفاده از پيش پالس ليزري بر ميزان تابش
 
فاضلي رضا*,هادي پور حنيف
 
* گروه فيزيك، واحد لاهيجان، دانشگاه آزاد اسلامي، لاهيجان، ايران
 
 

مقدمه: در اثر برهمکنش پالسهاي ليزري پرتوان با اهداف فلزي، پلاسمايي با دماي بسيار بالا (چند صد ev تا چندين (kev  توليد مي شود که منبع بسيار مناسبي براي تابش اشعه ايکس است. اشعه ايکس توليد شده از پلاسما در بخشهاي مهمي نظير ليتوگرافي، پزشکي، بيولوژي،(Inertial Confinement Fusion)  ICF و علوم فضايي اهميت ويژه اي دارد. در تمام اين کاربردها هرچه شدت اشعه ايکس توليد شده بيشتر باشد يا به طور دقيقتر هر چه ميزان تبديل انرژي پالس ليزر به اشعه ايکس بيشتر باشد از نظر عملي مطلوب تر خواهد بود. به همين دليل در سالهاي اخير توليد اشعه ايکس از پلاسما و بررسي روشهاي افزايش توليد آن بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
هدف: شبيه سازي تابش اشعه ايکس از پلاسماي ليزري و بررسي تاثير استفاده از پيش پالس ليزري بر ميزان تابش
.
روش بررسي: روش انجام تحقيق بر پايه شبيه سازيهاي اتمي است. ابتدا پلاسماي حاصل از برهمکنش پالس ليزري پرتوان با يک هدف فلزي شبيه سازي مي شود. آنگاه پس از به دست آمدن مشخصات پلاسما به خصوص دما و دانسيته الکتروني، تابش اشعه ايکس با استفاده از معادلات مربوط به مکانيزم هاي مختلف شبيه سازي مي شود. در نهايت تاثير استفاده از يک پيش پالس ليزري با اصلاح برنامه هاي کامپيوتري مورد استفاده بررسي خواهد شد
.
نتايج: مشاهده گرديد که لايه هاي عميق تر هدف، در زمان هاي بزرگتر، تحت تاثير برهم کنش ليزر قرار گرفته، دما و دانسيته الکتروني آنها افزايش مي يابد. براي يک پالس ليزري به طول
50 ps  و شدت 1015W/cm2 دما از مرتبه چند صد ev و دانسيته الکتروني از مرتبه 1023cm-3 در عرض هدف حاصل شد. در لايه هايي که دانسيته الکتروني و به خصوص دما مقادير قابل توجهي دارند، توليد اشعه ايکس بيشتر است. همچنين، پهناي پالس  (FWHM)اشعه ايکس توليد شده در حدود همان پالس ليزر استفاده شده يعني 50 ps است. مشاهده شد که به هنگام استفاده از پيش پالس ليزري، يک مقدار بهينه براي تاخير زماني (فاصله زماني بين پيش پالس و پالس اصلي) وجود دارد که در آن بيشترين مقدار اشعه ايکس توليد مي شود. اين مقدار بهينه هنگاميکه نسبت شدت پيش پالس به پالس اصلي برابر 0.01 و 0.001 باشد به ترتيب حدود 400 ps و  1700 psبدست آمد. همچنين محاسبات نشان دادند که ميزان افزايش اشعه ايکس با کاهش شدت پيش پالس، بيشترمي شود.
نتيجه گيري: پهناي پالس اشعه ايکس گسيل شده از پلاسماي ليزري در حدود همان پالس ليزر استفاده شده است. سپس نشان داده شد که استفاده از يک پيش پالس ليزري با شدت و فاصله زماني مناسب نسبت به پالس اصلي مي تواند گسيل اشعه ايکس را به ميزان قابل توجهي تقويت کند. مشاهده شد که يک مقدار بهينه براي تاخير زماني وجود دارد که در آن بيشترين مقدار اشعه ايکس توليد مي شود. اين مقدار بهينه به شدت پيش پالس استفاده شده بستگي دارد.

 
كليد واژه: برهمکنش ليزر- پلاسما، پلاسماي ليزري، تابش اشعه ايکس، پيش پالس ليزري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 4 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):35-44.
 
مطالعه اثر فيزيکي پلاسماي RF روي مشخصه هاي اپتيکي غيرخطي فيلم PVC
 
گليان ياسمن*,شهباز طهماسبي فريده,درانيان داوود
 
* گروه فيزيك، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: تركيبات پليمري براي عايق سازي مواد مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد. به واسطه کاربردهاي جديد اپتوالکترونيکي، اخيرا، خصوصيات اپتيكي و الكتريكي پليمرها نيز به طور گسترده اي مورد توجه قرار گرفته است. مواد پليمري با ضريب شکست غيرخطي مثبت در اپتيک بسيار با اهميت هستند، زيرا در شدتهاي مناسب، باعث كانوني شدن پرتو مي شود. تغييرات ضريب شکست نور معمولا با رابطه n=n0+n2I بيان مي شود که n0 ضريب شکست خطي، I شدت نور و n2 ضريب شکست غيرخطي است. اين پديده اثرات قابل ملاحظه اي روي انتشار امواج الکترومغناطيسي در محيط دارد که مي تواند منجر به خودکانوني، خود واگرايي، خود خمشي و ... مي شود.
هدف: دراين آزمايش اثرپلاسمايRF  روي خصوصيات فيلم پليمر  PVCآميخته با رنگ red lake بررسي شده است. ضريب شکست غيرخطي مثبت اين پليمر و كاهش اين ضريب در بازه هاي زماني مختلف پلاسما، دو پديده مهم و جالب مشاهده شده در اين تحقيق هستند.
روش بررسي: در اين آزمايش فيلم
PVC آميخته با رنگ red lake را در معرض پلاسماي RF در فشار پايين در بازه هاي زماني 5 تا 15 دقيقه قرار داده ايم. آزمايشات متعددي را براي مطالعه رفتاري اثر پلاسماي RF روي خصوصيات اپتيكي غيرخطي فيلم PVC انجام داده ايم كه شامل پهن شدگي باريكه، حد اپتيكي و آزمايشات z– اسكن روزنه باز و بسته است.
نتايج: با اندازه گيري پهناي باريکه انتشاري از ميان نمونه هاي تحت اثر پلاسماي
RF، ضريب شکست غيرخطي فيلم، مثبت به دست مي آيد واين ميزان تحت اثر زماني پلاسماي RF، كاهش پيدا مي کند. رفتار حد اپتيکي از اندازه گيري عبور از نمونه اي که تحت اثر پلاسما بوده است، بدون تغيير باقي مي ماند. پذيرفتاري مرتبه سوم غيرخطي، با استفاده از داده هاي z- اسکن اندازه گيري مي شود و نتايج آزمايشگاهي نشان مي دهد که هر دو قسمت موهومي و حقيقي پذيرفتاري غيرخطي، با افزايش زمان اثر پلاسما، كاهش مي يابد.
نتيجه گيري: اثر پلاسماي
RF  را روي نمونه PVC براي فواصل زماني مختلف مورد آزمايش قرار داده ايم که يک روش معمول براي بهبود بخشيدن مشخصه هاي سطحي پليمري است. ضريب شکست و جذب، مشابه پذيرفتاري غيرخطي مرتبه سوم تغيير کرده است در حاليکه پارامترهاي خطي اين پليمر بدون تغيير مي ماند.

 
كليد واژه: اپتيک غيرخطي، ضريب شکست، جذب غيرخطي، -z اسکن، پهن شدگي باريكه، دوفوتون جذبي، پلاسما
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 5 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1390; 21(79 (ويژه نامه فيزيك)):49-58.
 
ريز ساختار و خواص سطح نقره کاشت شده با يون نيتروژن
 
اخوان آذر*,سالم محمدكاظم,ساري اميرحسين
 
* گروه فيزيک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامي، کرج، ايران
 
 

مقدمه: کاشت يون يک روش معروف براي بهتر شدن خواص سطحي فلزات و نيمه رساناها است. در دو دهه قبل کاشت يون به منظور ايجاد خواص ساختاري در محدوده نزديک سطح فلزات مورد استفاده قرار گرفته است.
هدف: هدف اصلي از اين مقاله بررسي ساختار کريستالي، انعکاس اپتيکي، مورفولوژي سطح و خواص سختي سطح نقره بعد از کاشت يون نيتروژن بوده است
.
روش بررسي: در اين مقاله اثر کاشت يون نيتروژن با انرژي
50 KeV و دزهايي در گستره 1017-1018 ions/cm2 روي زير لايه نقره مورد بررسي قرار گرفته است. آناليزهاي XRD،AFM ، ويکرز، و اسپکتروفتومتري به ترتيب جهت بررسي ريز ساختار، ميزان ناصافي، سختي و تغييرات انعکاس پخشيده نمونه ها مورد استفاده قرار گرفت.
نتايج: کاشت يون نيتروژن بطور مستقيم روي نقره با انرژي
50 KeV مي تواند منجر به تشکيل فاز آزيد نقره گردد. ارتباطي بين ميزان تشکيل اين فاز با دز کاشت يون وجود دارد.
نتيجه گيري: آناليز
XRD تشکيل فازAgN3  را تاييد مي کند.  AgN3 با ساختار اورتورمبيک روي سطح نقره که داراي ساختار مکعبي است شکل گرفته است. با افزايش دز يون از 1´1017 ions/cm2 ميزان ناصافي افزايش مي يابد. نتايج نشان مي دهد با افزايش دز يون تا 1´1018 ions/cm2 سختي افزايش مي يابد. نتايج طيف نگاري نوري کاهش درصد انعکاس نمونه هاي کاشته شده نيتروژن را نشان مي دهد.

 
كليد واژه: کاشت يون، آزيد نقره (AgN3)، ميزان زبري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 
 

مقدمه: دستيابي به انرژي سالم و پايدار از جمله مسايلي است که جهان امروز با آن دست به گريبان است و اين امر باعث بروز رقابتهاي شديدي بين کشور هاي پيشرفته دنيا براي يافتن روشهاي جديد در اين زمينه شده است. يکي از اين روشها که توجه بسياري از دانشمندان در نقاط مختلف دنيا را به خود معطوف کرده است بدست آوردن انرژي از طريق فرآيند همجوشي هسته اي است.
هدف: در اين مقاله ضمن بررسي همجوشي به روش کاتاليزور ميوني در سيستم سه لايه اي
D / T ,T2 ,D2 به بررسي تاثير اثر برهنه سازي ميون از ذرات آلفا در اين سيستم که در مطالعات قبلي اين سيستم در نظر گرفته نشده بود پرداخته شده است. در مشاهدات اخير ديده شد که در يک واکنش همجوشي مي تواند مولكول شبه پايدار (dtm)* توليد گردد.
روش بررسي: در اينجا ضمن در نظر گرفتن تمامي شاخه هاي ممکن همجوشي در اين سيستم سه لايه اي ا به روش محاسبات عددي با استفاده از نرم افزار Rung Kutta 45-Maple حل شده اند که نتايج آن در جداول (3) و (4) و (5) و (6) آورده شده است.
نتايج: در اين مقاله ضمن استفاده از اين شاخه همجوشي و همچنين اثر برهنه سازي که در مطالعات قبلي اين سيستم در نظر نگرفته نشده بود، توان همجوشي و آهنگ چرخش ميون در اين سيستم سه لايه اي محاسبه مي گردد.
نتيجه گيري: محاسبات نشان مي دهد که با در نظر گرفتن اين اثر در اين سيستم به ازا هر ميون 82.6 همجوشي صورت گرفته و آهنگ چرخش ميون 18 درصد نسبت به سيستم قبل افزايش داشته است.

 
كليد واژه: همجوشي به روش کاتاليزور ميوني، اثر برهنه سازي، سيستم سه لايه اي، دوتريوم، تريتيوم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:48 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 6 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):55-68.
 
طراحي سيستمي جديد جهت عمل نوترون تراپي (NCT) يک بافت نمونه به منظور تعيين مدت زمان لازم براي عمل و تعيين دز جذبي
 
موسوي شيرازي سيدعليرضا*,پذيرنده علي
 
* گروه فيزيك، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: با توجه به استفاده از عمل نوترون تراپي در درمان برخي از بيماري هاي سرطاني، موارد کنترلي استفاده از آن نيز در درمان اين نوع بيماري ها امري اجتناب ناپذير به شمار مي آيد.
هدف: با توجه به اثر مخرب نوترون هاي سريع و به منظور جلوگيري از جذب اضافي انرژي (دز جذبي) توسط بافت در طول عمل نوترون تراپي و نيز عدم زيان رسيدن به ساير بافت هاي سالم و به اين علت که اثر تخريبي نوترون هاي سريع، تقريبا 5 برابر بيشتر از فوتوني مانند ? مي باشد، لذا مي بايست اين انرژي جذب شده توسط بافت به دقت مورد اندازه گيري قرار گيرد.
روش بررسي: در اين مقاله براي عمل نوترون تراپي يک بافت نمونه مانند کبد انسان، از روش مونت کارلو (کد (MCNP4C يک سيستم، مورد شبيه سازي واقع گرديده و نتايج اين شبيه سازي با روش تحليلي مقايسه گرديده است.
نتايج: ميزان دز جذب شده توسط بافت کبد نمونه موجود در سيستم مذکور و همچنين انرژي جذب شده توسط ساير اجزا سيستم، به ازاي چشمه نمونه با انرژي
17MeV ، به دقت بدست آمده و همچنين شار حجمي نوترون هاي آشکار شده در بافت و در ساير اجزا سيستم نيز تعيين گرديده است.
نتيجه گيري: از اطلاعات بدست آمده براي بافت کبد نمونه که مربوط به جنس مذکر مي باشد، مدت زمان لازم براي عمل نوترون تراپي جهت نيل به دز جذب شده مطلوب با توجه به انرژي و شار چشمه مورد استفاده براي هر بافت کبدي که مي خواهد مورد اين عمل قرار گيرد، مي تواند تعيين شود.

 
كليد واژه: نوترون تراپي، دز جذبي، روش مونت کارلو، روش تحليلي، بافت کبد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:48 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 7 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):69-82.
 
نقض CP در واپاشي هاي مزون B
 
مهربان حسين*
 
* گروه فيزيك، دانشگاه سمنان، سمنان، ايران
 
 

مقدمه: در فيزيک ذرات، نقض CP، نقض تقارن مفروضCP  در قوانين فيزيک است. نقض CP ظريف ترين شکست تقارن که تاکنون در طبيعت مشاهده شده را نشان مي دهد و امکان بررسي پديده شناختي بزرگي را براي فيزيکدانان مهيا مي سازد. نقض تقارن CP يکي از هيجان انگيزترين جنبه هاي فيزيک انرژيهاي بالا است که نقش مهمي را در نظريه هاي کيهان شناسي که تلاش مي کنند تا غلبه ماده بر پادماده را در عالم کنوني توضيح دهند، ايفا مي کند. امروزه مطالعه نقض CP حوزه شگفت انگيزي از کارهاي تئوري و تجربي را مي طلبد. از سال 1964، تجربه گران به جستجوي نقض تقارن در مزون ها پرداخته اند. مزون ها که از يک کوارک و پادکوارک ساخته شده اند، يعني مخلوطي مساوي از ماده و پادماده هستند، نقشي اساسي در نقض CP دارند. خانواده مزون ها شامل ذراتي مانند پايون ها، کائون ها، مزون هاي B، C و غيره مي باشد.
هدف: ابزار تئوري براي شکست تقارن CP مورد استفاده و نقض اين تقارن در واپاشي هاي کوارک b بررسي شده است.
روش بررسي: در اين تحقيق آهنگ واپاشي هاي کوارک b و پادکوارک b- در حالت هاي شاخه اي و پنگوئن بر اساس نظريه هاميلتوني موثر محاسبه شده است و با استفاده از آنها، مقادير نقض CP در واپاشي هاي کوارک b بدست آمده است.
نتايج: با استناد به مدل کوارک واپاشي هاي b و b-، نتايج تئوري را با نتايج تجربي نقض CP در واپاشي هاي مزون B مقايسه کرده ايم. ملاحظه مي کنيم که واپاشي هاي b®udu- و b®csc- به ترتيب، بيشترين و کمترين مقادير نقض CP را به خود اختصاص مي دهند.
نتيجه گيري: آهنگ واپاشي هاي مختلف کوارک b و پادکوارک b- در حالت شاخه اي و پنگوئن با استفاده از نظريه هاميلتوني موثر محاسبه شده است. در فرمول بنـدي نظريه هاميلتوني موثر براي بدست آوردن آهنگ مربوط به چهار واپاشي b®udc-, b®usc-,  b®cdu-و  b®csu-که فقط شامل حالت شاخه اي مي شوند ضرايب ويلسون C3,…,6 را که دربردارنده سهم پنگوئن گلئوني مي باشند را مساوي صفر قرارمي دهيم. از اين رو تفاوتي در آهنگ واپاشي هاي کوارک و پادکوارک، در اين واپاشي ها وجود ندارد. با بکار بردن رابطه عدم تقارن CP و با استفاده از مقادير عددي آهنگ واپاشي، نقض CP را براي آن دسته از واپاشي هاي کوارک b که آهنگ واپاشي آنها با آهنـگ واپاشي پادکوارک متناظر به دليل تاثير سهم پنگوئـن و حضور ضرايـب ويلسون C3,…,6 در نظريه هاميـلتوني موثر تفاوت دارد محاسبه مي کنيم.

 
كليد واژه: نقض cp، هاميلتوني موثر، کوارک b، آهنگ واپاشي، مزون B
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:48 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 8 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):83-98.
 
بررسي جريان گراني خروجي از خليج فارس
 
جعفريان ابيانه فاطمه*
 
* مركز علوم جوي و اقيانوسي، سازمان هواشناسي كشور، تهران، ايران
 
 

مقدمه: برهم کنش هوا و دريا سبب بروز بسياري از پديده هاي منحصر به فرد در جو و اقيانوس مي شود که يکي از آنها جريان گراني است که در محيط هاي دريايي نيمه بسته خاص ايجاد مي شود. اين جريان به عنوان مولفه اي از گردش آب هاي دريا نقش موثري بر روي برخي از فعاليت هاي دريايي از قبيل نظامي، مخابراتي، صيادي، تحقيقاتي و ... دارد.
هدف: هدف اين مقاله بررسي حضور جريان گراني خروجي خليج فارس به عنوان مولفه اي از گردش آب درياها و ويژگي هاي اين جريان مي باشد
.
روش بررسي: بررسي حضور جريانات گراني خروجي از خليج فارس از طريق مقايسه نيمرخ چگالي و شوري آب خليج فارس با نيمرخ چگالي و شوري آب درياهايي مانند خليج اسپنسر، که حضور اين گونه جريانات از طريق اندازه گيري مورد تاييد قرار گرفته و برخي از ويژگي هاي جريان گراني خليج فارس از قبيل سرعت، مسير و ... از طريق حل معادلات حرکت ماناي غيرزمينگرد به روش ديناميکي تصوير هندسي نيروها و استفاده از داده هاي اندازه گيري شده در فوريه- ژوئن 1992 توسط گشت تحقيقاتي کشتي
Mount Mitchell در پروژه ROPME، صورت مي گيرند.
نتايج: نتايج حاصل از اين تحقيق حاکي از حضور مداوم جريان گراني خروجي از خليج فارس مي باشد که در طي ماه فوريه و ژوئن شدت يافته و به بيشينه مقداري در ماه مارس مي رسد.
نتيجه گيري: جريان گراني خروجي خليج فارس با ضخامتي حدود 35 متر، سرعت متوسطي حدود
m/sec  0.4 و ضريب اصطکاکي حدود 0.783´10-3 تحت زاويه حدود 7.84o نسبت به هم عمق ها به سمت پايين شيب حرکت مي کند.

 
كليد واژه: جريان گراني، درياهاي نيمه بسته و شرايط ماناي غيرزمينگرد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:48 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 9 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1389; 20(75 (ويژه نامه فيزيك)):99-110.
 
نحوه شور شدن رودخانه کارون در اثر پديده جزر و مد خليج فارس با استفاده از مدل رياضي
 
كاشفي الاصل مرتضي,جاويد اميرحسين*,شفيعي زهرا
 
* دانشكده محيط زيست و انرژي، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: در سال هاي اخير نگهداري و بهبود کيفيت آب رودخانه ها از اهميت ويژه اي برخوردار شده است. يکي از اين رودخانه ها رودخانه کارون مي باشد. رود کارون پرآب ترين و بزرگ ترين رودخانه ايران است. رودخانه کارون در انتها به دو شاخه بهمن شير و حفار منشعب مي گردد. شاخه بهمن شير وارد خليج فارس شده و شاخه حفار با اروندرود يکي شده و سپس وارد خليج فارس مي شود. بدليل طرح هاي کنترل آب در بالا دست رودخانه هاي کارون در ايران و اروندرود در عراق و ترکيه و وجود جريان هاي جذر و مد خليج فارس، وضعيت شوري در اين رودخانه ها به حدي رسيده است که مطالعه و بررسي آن بويژه از نظر علمي امري اجتناب ناپذير مي باشد.
هدف: از انجام اين مقاله مقايسه وضعيت شوري در رودخانه کارون در حالت واقعي و نتايج حاصل از شبيه سازي، با مدل کامپيوتري MIKE11 مي باشد.
جبهه شوري در زمان مد به سمت بالادست رودخانه و در زمان جزر و مد به سمت دريا حرکت مي نمايد. اين موضوع سبب اختلاط آب شور و آب شيرين در طول رودخانه مي شود.
نتايج: مدل نشان مي دهد در ايستگاه اندازه گيري دارخوين تاثير شوري حاصل از جزر و مد وجود ندارد. در ايستگاه سليمانيه در دبي m3/hr  1000هم در نتايج مدل و هم در اندازه گيري هاي واقعي، نفوذ شوري در اثر جريان جزر و مد ضعيف است. ماکزيمم شوري گزارش شده در دبي200 m3/hr ، در تاريخ 75.12.12، 960 psu و نتايج حاصل از اجراي مدل با شرايط مشابه 880 psu مي باشد.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج مدل که تطابق قابل قبولي با داده هاي اندازه گيري شده دارد، مدلسازي مي تواند به عنوان ابزاري مطمين براي پيشبيني رفتار شوري در رودخانه ها بكار رود.

 
كليد واژه: رودخانه کارون، نفوذ شوري، جزر و مد، مدلسازي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 1 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):1-8.
 
پلاسماي کوانتومي مغناطيسي
 
شاه منصوري مهران*,فرخي بيژن
 
* گروه فيزيك، واحد اراك، دانشگاه آزاد اسلامي، اراك، ايران
 
 

مقدمه: به دليل اهميت و کاربرد ديناميک يک گاز الکترون کوانتومي براي سيستمهاي فيزيکي مختلف، اين موضوع مورد توجه قرار گرفته است. در تقريب هارتري، هر الکترون بوسيله يک تابع موج تک ذره اي (که از معادله شرودينگر تبعيت مي کند) توصيف مي شود، و نيروي الکتروستاتيکي که بر آن وارد مي شود از معادله پواسون منتج مي شود. مدل هارتري مي تواند در يک مدل فشرده تر، با استفاده از توابع ويگنر نوشته شود. نمايش ويگنر يک وسيله مفيد در بيان مکانيک کوانتومي در يک ساختار فضاي فاز است. سيستم ويگنر- پواسون براي دسته وسيعي از مخلوطهاي آماري، که در آنها معادله شرودينگر دربرگيرنده يک جزِ غير خطي است، مي تواند به يک سيستم پواسون- شرودينگر موثر کاهيده شود.
هدف: استفاده از سيستم شرودينگر- پواسون موثر براي مطالعه يک سيستم گاز الکتروني دو بعدي بوده است. براي اين منظور بايد يک پتانسيل غير خطي براي سيستم تعريف کرد. همچنين امواج الکترومغناطيسي، غير عادي به عنوان يک حالت خاص مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش بررسي: در اين مقاله با بکار بردن معادله شرودينگر غير خطي، سيستم را در حضور يک ميدان مغناطيسي خارجي در نظر گرفته و رابطه پاشندگي سيستم محاسبه شده است، و نتايج مربوط به حضور و عدم حضور آثار کوانتومي و آثار ناشي از حضور ميدان مغناطيسي بررسي شده است
.
نتايج: براي گاز الکتروني دو بعدي با دماي صفر، پتانسيل غير خطي است و متناسب با
|y|2 است. در حد طول موجهاي بلند، نتيجه حاصل از سيستم شرودينگر- پواسون موثر با سيستم ويگنر- پواسون يکسان بدست آمده است.
نتيجه گيري: مي توان معادله ويگنر در فضاي فاز را به يک معادله شرودينگر غير خطي کاهش داد. از مطالعه انتشار موج در سيستم براي حالت خاص
K -=iUk، مشاهده مي شود که رابطه پاشندگي بدست آمده بر رابطه پاشندگي امواج غير عادي منطبق است. در اين کار رابطه پاشندگي امواج غير عادي با تصحيح کوانتومي بدست آمده است.

 
كليد واژه: پلاسماي کوانتومي، گاز الکتروني، مدل هارتري، مدل ويگنر، سيستم پواسون- شرودينگر
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 3 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):27-34.
 
تحليل تراز برخورد معادله بنجامين- بونا- ماهوني- برگرز در (1+1) بعد
 
سلطاني محمدرضا*,مسعودي اميرعلي
 
* گروه فيزيك، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: در اين مقاله علاقمنديم ميانگين فركانس هاي با شيب مثبت v+a كه از برخورد ميدان سرعت ux-u-x=a در معادله بنجامين- بونا- ماهوني- برگرز  (BBM – B)در يك سيال متلاطم به وجود مي آيد را مورد بررسي قرار دهيم. تحليل تراز برخورد را قبل از ايجاد شوك در ميدان سرعت بررسي كرده ايم. در اين مقاله نشان داده خواهد شد كه اندازه گيري كميتv+a  اندازه گيري مناسبي براي افت و خيز ميدان هاي سرعت در تلاطم (BBM – B) مي باشد.
هدف: با استفاده از روش فرايندهاي تصادفي ميانگين فركانس هاي با شيب مثبت در معادله بنجامين–
بونا– ماهوني– برگرز را در (1+1) بعد به دست مي آوريم.
روش بررسي: در معادله بنجامين– بونا– ماهوني– برگرز در حضور نيروي تصادفي تعداد شيب هاي مثبت قطع شده ميدان سرعت
u(x,t) را با صحفه ux-u-x=a به دست مي آوريم.
نتايج: با استفاده از روش فرايندهاي تصادفي توانستيم تعداد ميانگين كل شيب هاي مثبت سرعت يك سيال متلاطم درتراز برخورد را با استفاده از معادله BM-B در (1+1) بعد به صورت مقياسي به دست آوريم.
نتيجه گيري: ما در اين مقاله توانستيم تراز برخورد معادله BBM - B را در 1+1 بعد در حضور نيروي گاوسي كه در زمان سفيد و به صورت گاوسي با مكان همبسته مي باشد مورد بررسي قرار دهيم. همچنين توانستيم فركانس ميانگين شيب هاي مثبت از برخورد (v+a) را محاسبه كنيم. نمايش انتگرالي v+a نشان مي دهد كه براي معادله BBM - B درحد پاشندگي صفر و قبل از تشكيل تكينگي سرعت سيال تابعي از v+a و به صورت گاوسي مي باشد. با محاسبه كميت v+a كه معرف تعداد ميانگين كل شيب هاي مثبت سرعت تراز برخورد را قبل از تشكيل تكينگي به صورت مقياسي بر حسب زمان به صورت t1/2 مي باشد.

 
كليد واژه: تراز برخورد، معادله بنجامين- بوناـ ماهوني- برگرز
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 2 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):9-26.
 
روشي نوين در طراحي موجک بهينه براي نويززدايي از طيف پرتوگاما (کبالت 60)
 
باباپورمفرد فرشيد*,احمدي نوبري حسين,فياضي علي
 
* گروه مهندسي پرتوپزشكي، واحد علوم و تحقيقات، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
 
 

مقدمه: تحليل طيف پرتوگاما با استفاده از تبديل موجک در سالهاي اخير به يک تکنيک جديد و اميد بخش در شناسايي ايزوتوپ هاي هسته اي تبديل شده است. مزيت تبديل موجک نسبت به ساير روشها اينست که يک سيگنال مي تواند به طور همزمان در چندين مقياس تحليل شود.
هدف: هدف اين تحقيق بررسي، مقايسه و ارايِه پيشنهادي در طراحي موجک جهت حذف نويز درطيف هاي پرتو گاما جهت تفکيک مشخصات طيف و مشخص کردن بر همکنش هاي غالب نظير جذب فوتوالكتريك و پراكندگي كامپتون و .... است.
روش بررسي: در اين تحقيق با استفاده از مفاهيم موجك در فضاي چند تفكيكي متعامد يكه موجکي بهينه متناسب با مشخصات طيف کبالت 60 گرفته شده از آشکارساز
NaI طراحي شد. عملکرد آن جهت نويز زدايي از طيف پرتوگاما به منظور شناسايي پتانسيل ايزوتوپ خراب و کاذب از لبه کامپتون و پيک هاي اسکتر به صورت کيفي مورد بررسي قرار گرفت، در نهايت بهبود طيف به صورت کمي (توسط معيار بهبود نسبت سيگنال به نويز) ارزيابي شد.
نتايج: در نتايج بهبود عملکرد موجک طراحي شده، نسبت به موجک هاي استاندارد مشاهده مي شود به طوريکه که در آن نسبت سيگنال به نويز تا
1.19 دسي بل (11.5 درصد) افزايش مي يابد.
نتيجه گيري: در اين تحقيق موجکي بهينه براي نويز زدايي از طيف هاي پرتو گاما (کبالت
60) طراحي شد که نسبت به موجک هاي استاندارد داراي قابلبت حذف نويز بيشتري مي باشد. طراحي موجک هاي بهينه براي طيف هاي هسته اي مختلف مي تواند راهکاري جهت بهبود شناسايي ايزوتوپ ها و تفکيک پيک هاي آنها باشد.

 
كليد واژه: کبالت 60، نويززدايي، آناليز طيف پرتو گاما، طراحي موجک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات فیزیک

 4 : علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات) بهار 1388; 19(71(ويژه نامه فيزيك)):36-62.
 
حالت شاخه اي و مرتبه دوم ساختار پنگوئن گلئوني در واپاشيهاي مزون B
 
مهربان حسين*
 
* گروه فيزيك، دانشگاه سمنان، سمنان، ايران
 
 

مقدمه: واپاشي هاي ضعيف کوارک سنگين روشي براي ارزيابي مدل کوارک و تعيين پارامترهاي آن که شامل زواياي مخلوط شده ماتريس CKM است، مي باشد. به علاوه مطالعه واپاشي هاي کوارک سنگين قسمتي از پيش بيني مهم درک برهمکنش هاي قوي را امکان پذير مي سازد. واپاشي هاي کوارک b نقش مهمي را در تعيين المانهاي ماتريس CKM بازي مي کند. همچنين اين واپاشي ها موقعيت مهمي براي ارزيابي فهم ما از اثر متقابل بر هم کنش هاي قوي و ضعيف را فراهم مي کنند. واپاشي هاي مرتبه بالاتر کوارک b دريچه مهمي براي فيزيک فراتر از مدل استاندارد را براي ما مي گشايد. در مدل استاندارد تغييرجريان هاي خنثي رنگي مجاز نمي باشد، بطور مثال جفت شدگي مستقيم بين کوارک b و کوارک هاي s يا d وجود ندارد. تغييرجريانهاي خنثي رنگي موثر، نمودار هاي پنگوئن که در آن يک کوارک انتشار پيدا کرده و دوباره يک W را جذب مي کند و در نتيجه دو بار رنگ آنها تغيير پيدا مي کند را نتيجه مي شوند. واپاشيهاي پنگوئن در سالهاي اخير مورد پژوهش و بررسي قرار گرفته اند. نمودارهاي اين حلقه ها که ترکيب هاي جالبي از ماتريس المانهاي CKM هستند، در مدل استاندارد مطرح مي شوند.
هدف: يافتن سهم تقريب مرتبه دوم پنگوئن گلئوني در واپاشي هاي مختلف کوارک
b و مزون هاي .B
روش بررسي: در اين تحقيق بر هم کنش ضعيف، مدل کوارک، و مدل استاندارد مورد بررسي قرار گرفته است. با استفاده از واپاشي هاي مختلف مدل کوارک b در تئوري هاميلتوني ميدان، واپاشي هاي دو جسمي و سه جسمي مزون هاي B بدست آمده است.
نتايج: محاسبه دامنه واپاشي هاي حالت شاخه اي و ساختار پنگوئن گلئوني در مدل کوارک در تقريب مرتبه اول و دوم و محاسبه دامنه واپاشي حالت شاخه اي و پنگوئن گلئوني در پايين ترين مرتبه  ثابت جفت شدگي قوي as=0.2 براي واپاشي هاي مرتبه اول بصورتb®qiqkq-j+qkqiq-j-  و مرتبه دوم بصورت .b®qiqkq-j+qkqiq-j-(qoq-p) همچنين آهنگ زماني واپاشي هاي مختلف کوارک b در تقريب مرتبه اول و دوم حالت شاخه اي و ساختار پنگوئن محاسبه شده است.
نتيجه گيري: با مقايسه مقادير تئوري و تجربي آهنگ زماني و نسبت تناسب واپاشي ها، ملاحظه مي کنيم که آهنگ زماني تقريب مرتبه دوم واپاشي ها خيلي کوچکتر از مرتبه اول آنها مي باشد و حالت شاخه اي غالب مي باشد. در انتها با مقايسه نسبت تناسب تئوري و تجربي واپاشي هاي مختلف مزونB ، نشان داده ايم که جمله مرتبه دوم پنگوئن گلئوني در واپاشي هاي کوارک b ناچيز مي باشد.

 
كليد واژه: حالت شاخه اي، پنگوئن گلئوني، مدل کوارک، مدا استاندارد، کوارک b، مزون B، آهنگ زماني واپاشي، نسبت تناسب
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 1 خرداد 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها