به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری اویل پرایس، یک کارشناس اقتصادی آمریکا طی تحلیلی نوشت تا کنون افزایش بهای نفت به ایران کمک کرده تا از پس تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور بر آید. در واقع می توان گفت که این ستاد انتخاباتی اوباماست که در حال ضربه دیدن از تحریم هاست، نه ایران.
جان کول افزود: در حالی که این روزها ایران روزانه 500 هزار بشکه کمتر از سالیان گذشته نفت تولید می کند، بهای نفت در طی چند ماه اخیر حدود 20 درصد افزایش یافته است. اگر درآمد روزانه ایران از صادرات 2.5 میلیون بشکه نفت 100 دلاری،(بهای نفت برنت در پاییز سال گذشته) 250 میلیون دلار بوده باشد، در صورتی که میزان صادرات نفت این کشور به 2 میلیون بشکه در روز کاهش یابد، با بهای بشکه ای 125 دلار، درآمد نفتی ایران چندان کاهش نیافته است.
به علاوه، احتمالا بخشی از کاهش حجم خرید نفت چین از ایران موقتی است و با هدف زمینه سازی برای مذاکره مجدد در خصوص بهای جدید نفت انجام گرفته است. با توجه به اینکه مشتریان آسیایی نفت ایران دریافته اند که به دلیل تحریم نفتی اروپا، تنها مشتریان نفت ایران هستند، آنها به دنبال پایین آوردن بهای نفت ایران خواهند بود.
برخی از مشکلات ایران ناشی از این است که به دلیل اعمال تحریم ها، شرکت های حمل و نقل دریایی، قادر نیستند تانکرهای حامل نفت ایران را بیمه نمایند. این مشکل را میتوان با انتقال سوخت توسط نفتکشها از طریق زمینی و یا با احداث خط لوله به پاکستان، هند و چین مرتفع ساخت. گفتنی است، تا کنون پاکستان در مقابل فشارهای آمریکا در مورد انصراف از احداث خط لوله انتقال گاز از ایران ایستادگی کرده است.
این کارشناس آمریکایی تاکید کرد نفت کالایی مثلی است و به محض خروج از ایران تحریم نفتی معنایی نخواهد داشت. همانطور که در دهه 1990 در جریان تحریم ها علیه عراق، رژیم بعث قادر بود با قاچاق نفت از طریق اردن و ترکیه نفت این کشور را به فروش برساند. این تحریم ها در مجموع به نفع عراق تمام شد.
بر اساس این گزارش البته افزایش حجم تولید نفت توسط کشورهایی همچون عراق می تواند به سرعت تقاضای مشتریان آسیایی نفت را پاسخ دهد و بهای نفت را در دراز مدت کاهش دهد.
انتهای پیام// 20