اقتصادي - جامعه اطلاعاتي
شبكه ملي اطلاعات نمودي از توان علمي و فني كشور ماست و تنها به فرهنگسازي نياز دارد كه تا به حال مغفول مانده است.
حجت اميراحمدي - كارشناس - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره شبكه ملي اطلاعات و ضرورت وجود چنين شبكهاي در كشور اظهار كرد: مسلما ايجاد راهكارهاي جديد براي ارائه خدمات الكترونيكي در هر كشوري، دستاورد تلقي ميشود و به همين منظور شبكه داخلي با عنوان شبكه ملي اطلاعات از توان علمي و فني كشور ما در اين حوزه حكايت دارد.
وي اضافه كرد: هرچند داشتن چنين شبكهاي مزيت است اما همان طور كه متوليان اجرايي اين پروژه در كشور ميدانند، اگر ايجاد چنين بستري دسترسي به اينترنت جهاني را دچار خدشه كند، ديري نميپايد كه مجبور به عقبگرد و استفاده از بسترهاي پيشين ميشوند.
اميراحمدي تصريح كرد: شبكه ملي اطلاعات ميتواند بستر مناسبي براي ارائه دستاوردها و دانش داخلي به همگان باشد و درگاهي براي ارائه دستاوردهاي ديگر كشورها در زمينه علم و تكنولوژي كه ميتواند براي دانش پژوهان داخل كشور بسيار راهگشا باشد.
وي افزود: از اين جهت كه شبكه ملي اطلاعات از هزينههاي دسترسي ميكاهد، ميتواند بسيار مقرون به صرفه باشد اما اگر همين روال براي اينترنت هم اتخاذ شود و يا حداقل به دانشجويان براي دسترسي به برخي پايگاهها امتيازي داده شود، بسيار موثرتر خواهد بود.
اين كارشناس در پايان خاطرنشان كرد: اگر در مدت يك سال و نيم به جاي اطلاعرساني حول راهاندازي چنين شبكهاي، زمان و هزينه صرف فرهنگسازي و آشنايي هرچه بيشتر مردم با اينترنت ميشد، بسيار موفقتر بود چراكه در آن صورت خود مردم به استقبال اجراي چنين شبكههايي ميآيند.