0

افول طلای سفید/تولید هر سال پنبه دریغی بر پارسال

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

افول طلای سفید/تولید هر سال پنبه دریغی بر پارسال

نسخه چاپيارسال به دوستان
مدیرعامل اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی مطرح داد
افول طلای سفید/تولید هر سال پنبه دریغی بر پارسال

خبرگزاری فارس: مدیرعامل اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی پارس گفت: سیاستهای دولت بر تولید محصولاتی مانند گندم، جو، ذرت و دانه‌های روغنی متمرکز شده و تولید پنبه در جایگاه هفتم و هشتم قرار گرفته است،در حالی که زمانی ایران جزو صادر کنندگان اصلی این محصول بود.

خبرگزاری فارس: افول طلای سفید/تولید هر سال پنبه دریغی بر پارسال

اسدالله براتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: با کاهش عرضه جهانی پنبه در سال گذشته و افزایش قیمت جهانی امسال سطح زیر کشت پنبه در کشور از حدود 95 هزار هکتار به بیش از 110 هزار هکتار رسید،اما تولید افزایش آنچنانی نداشت و حتی کاهش هم داشت.

مدیرعامل اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی پارس در تشریح دلایل کاهش عملکرد به رغم افزایش سطح زیر کشت گفت: سرمای زودرس و طغیان آفت کرم غوزه‌خوار پنبه در منطقه گرگان و نیز کم اثر بودن سموم به گفته کشاورزان از عوامل مؤثر در کاهش عملکرد بود.

وی افزود: کرم غوزه‌خوار پنبه در منطقه گرگان تا 50 درصد به کشاورزان خسارت وارد کرد و بالا بودن دستمزدها تا 30 الی 40 درصد و مکانیزه نبودن بسیاری از مزارع باعث شد عملیات کاشت، داشت و برداشت کشاورزان با مشکل مواجه شود.

وی متوسط عملکرد پنبه امسال را یک تن در هکتار و سال گذشته را 1.5 تا 2 تن در هکتار اعلام کرد در حالی که به گفته براتی متوسط عملکرد در کشورهایی مانند آمریکا، هندوستان و ترکیه 3 الی 5 تن در هکتار است.

وی در پاسخ به دلایل شکاف زیاد متوسط عملکرد تولید پنبه کشور و سایر کشورها افزود: بسیاری از زمین‌های کشت شده در کشور سنتی است و مهمتر از آن سیاست‌ درستی روی محصولات استراتژیک وجود ندارد.

براتی گفت: از تولید محصولات استراتژیکی مانند پنبه حمایت مناسبی نمی‌شود، یارانه حمایتی به آنها داده نشده و قیمت خریدهای تضمینی نهاده‌ها به موقع اعلام نمی‌شود.

وی همچنین گفت: مراکز تحقیقاتی نیز بر روی بذور با عملکرد بالا کار آنچنانی نمی‌کنند بنابراین متوسط عملکرد به شدت پایین می‌آید.

وی افزود: سال گذشته مرکز تحقیقات پنبه کشور تنها مقداری بذر الیت معرفی کرد که تنها در منطقه اردبیل امکان کشت فراهم شد.

وی تولید کل پنبه امسال کشور را  120 هزار تن و سال گذشته را 115 هزار تن عنوان  و پیش‌بینی کرد اگر وضعیت سیاست‌گذاری به شکل کنونی باشد وضعیت تولید محصول پنبه سال به سال رو به افول تر خواهد بود.

براتی گفت: نیاز سالانه کشور به محلوج پنبه 200 هزار تن است در حالی که تنها  60 الی 65 هزار تن آن در کشور تولید می‌شود.

وی  در پاسخ به نحوه واردات محلوج پنبه گفت: اگرچه با تحریم‌هایی که انجام شده مشکلاتی وجود دارد اما انجمن نساجی به خوبی راه دور زدن این تحریم‌ها را آشناست و از کشورهای آسیایی وارد می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی پارس تأکید کرد: دولت باید پنبه را به عنوان یک محصول استراتژیک که نقش مؤثری در اقتصاد و صنعت کشور دارد پذیرفته و سیاست‌های حمایتی خود را در این بخش تقویت کند.

انتهای پیام/م

 
 
شنبه 20 اسفند 1390  4:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها