تبریز- برای نخستین بار در كشور پژوهشگران دانشگاه تبریز ضایعات رنگ شركت تراكتورسازی ایران را بازیافت و به رنگ استاندارد تبدیل كردند.
|
|
|
رییس دانشگاه تبریز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار كرد: این طرح در راستای حفظ محیط زیست از ضایعات مواد رنگی و ضرورت پرداختن به تحقیقات مرتبط با كاهش خطرات زیانبار آلودگی های ناشی از این مواد توسط ' غلامرضا كیانی' عضو هیات علمی دانشكده مهندسی فناوریهای نوین دانشگاه تبریز انجام پذیرفته است.
سیدمحمد تقی علوی با بیان اینكه این طرح با هدف تجاری سازی تحقیقات دانشگاه تبریز و تبدیل علم به ثروت انجام شده است، گفت: به دنبال انعقاد تفاهم نامه میان دانشگاه تبریز و شركت تراكتورسازی ایران به منظور ایجاد و گسترش تعاملات و همكاریهای علمی- تحقیقاتی و آموزشی فیمابین دانشگاه و صنعت در نخستین گام این طرح توسط پژوهشگران این دانشگاه در جهت رفع یكی از مشكلات شركت تراكتورسازی اجرایی شد.
به گفته وی، با اجرایی شدن این طرح درآمد حاصل از قرارداد منعقده بین دانشگاه تبریز و شركت تراكتورسازی ایران، به صورت مستمر عاید دانشگاه تبریز خواهد شد.
رییس دانشگاه تبریز گفت: این طرح قابلیت اجرا برای بازیافت پسماندهای رنگ صنایع مرتبط نیز دارد كه در مراحل بعدی كار زمینه عقد قرارداد با دیگر صنایع و خودروسازی ها وجود دارد.
علوی، اجرای طرح های تحقیقاتی مشترك با سایر نهادها و توسعه ارتباط با صنعت را از جمله برنامه های اساسی این دانشگاه ذكر كرد و افزود: در سال های اخیر دانشگاه تبریز در این راستا همكاری های مختلفی را با نهادها و سازمان های مختلف آغاز كرده كه امیدواریم نتایج این تلاش ها و همكاری های دوجانبه زمینه توسعه هرچه بیشتر منطقه و كشور را فراهم كند.
براساس این گزارش، پسماند رنگ ماده بسیار پیچیده ای است كه حاوی رزین های پلیمری پخت نشده، رنگدانه، عوامل پخت، فعال كننده سطحی، آب، حلال ها و سایر اجزاء می باشد.
دفع ضایعات رنگ از دیدگاه آلودگی خاك و آبهای سطحی و زیر زمینی حایز اهمیت ویژه بوده و از مسایل زیست محیطی حاد صنایع خودرو سازی می باشد.
همین گزارش حاكی است كارهای مطالعاتی و آزمایشگاهی این پروژه حدود شش ماه به طول انجامیده كه بعد از دستیابی به دانش فنی، فاز صنعتی آن آغاز و در مدت سه ماه به اتمام رسید.
'غلامرضا كیانی' عضو هیات علمی دانشكده مهندسی فناوریهای نوین دانشگاه تبریز مدرك كارشناسی و كارشناسی ارشد خود را در رشته شیمی از دانشگاه تبریز اخذ و در سال 1387 در رشته شیمی پلیمردر مقطع دكتری از دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده است.
انجام شش پروژه تحقیقاتی، ارایه بیش از35 مقاله در همایش داخلی و بین المللی، چاپ 15 مقاله ' آی.اس.آی' ISIاز دیگر فعالیت های پژوهشی وی به شمار می آید.