به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از پایگاه خبری مونداک، تشدید تحریم ها علیه ایران در ماه های اخیر، بیش از پیش اقتصاد آلمان را متاثر ساخته است. از آنجایی که این تحریم ها در زمینه های خاصی هستند، تنها بر بخش های خاصی از اقتصاد آلمان اثر مستقیم بر جای گذاشته اند. اما بطور غیر مستقیم تمام بخش های اقتصادی آلمان در نتیجه عدم ثبات در مبادلات تجاری تا حدی از این تحریم ها متضرر شده اند.
این تحریم ها در وهله اول صادرات نفت و گاز طبیعی به اتحادیه اروپا را هدف قرار داده است. بنابراین، بخش هایی که مستقیما تحت تاثیر قرار می گیرند، صنایعی هستند که به واردات انرژی از ایران وابسته اند. مقررات مربوط به نقل و انتقال به شدت محدود شده و آخرین فرصت برای واردات انرژی از ایران اول جولای سال جاری میلادی در نظر گرفته شده است.
مقررات مربوط به تحریم ها علیه صنعت پتروشیمی ایران نیز وضع شده اند که هم شامل صادرات فن آوری های مهم و کاربردی صنعت پتروشیمی به ایران و هم شامل واردات محصولات پتروشیمی از این کشور است.
صنعت نفت و گاز پیشتر، زمانی که در سال 2010 تحریم هایی علیه این بخش از اقتصاد ایران وضع شد، از این محدودیت ها متاثر شده بود، اما فعالان اقتصادی امیدوار بودند بتوانند مبادلات تجاری با ایران را در خارج از محدوده تحریم های موجود ادامه دهند.
تحریم های جدید به صورت غیر مستقیم بر بسیاری از بخش های اقتصادی تاثیر گذار بوده است. هم آمریکا و هم اتحادیه اروپا تصمیمات خود را برای اتخاذ محدودیت های سخت گیرانه علیه ایران به صورت شفاف بیان کرده اند.
این بدان معناست که ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به یک شریک اقتصادی غیر مطمئن است. هر کسی که اقدام به انعقاد قرارداد با ایران می کند، با مشکلات بسیاری در زمینه اجرای تعهدات قرارداد، هم از جانب خود و هم از جانب ایران روبروست.
چالش پیش رو در تجارت با ایران سالهاست که با اعمال تحریم ها علیه ایران وجود داشته است. اما تمرکز بیشتر این تحریم ها بر مبادلات تجاری ایران، بر قراردادهای منعقده در تمام بخش های اقتصادی تاثیر گذار بوده است و این مسئله طرف های قرار داد با ایران در کشورهای اروپایی و بخصوص آلمان که حجم وسیعی از مبادلات تجاری با ایران داراست را با مشکل مواجه خواهد ساخت.
انتهای پیام// 16