تهران - استان خراسان رضوی با بارگاه مقدس ثامن الائمه حضرت رضا علیه السلام در بین كشورهای اسلامی به ویژه شیعیان جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از این رو برای استقبال شایسته سالانه از افزون بر 25 میلیون زائر هموارسازی راهها نقش مهم و كلیدی دارند.
|
|
|
گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا حاكی است، قرنها مشتاقان زیارت هشتمین امام همام در سرزمین طوس برای دربرگیری ضریح مطهر ایشان با مشقت فراوان به پابوسی آن حضرت مشرف می شدند، اما با طلوع خورشید انقلاب اسلامی در ایران عزیز، رسیدگی برای آسایش زائران آن حضرت در ابعاد مختلف در دستور كار قرار گرفت و یكی از مهمترین امور سهولت آمد و شد ارادتمندان امام رضا علیه السلام است.
استان خراسان رضوی دارای 116 هزار و 493 كیلومتر مربع مساحت است و طول راههای شهری اعم از آزاد راه، بزرگ راه، اصلی، فرعی و مرزی به شش هزار و 847 كیلومتر رسیده و طول كل راههای حوزه استحفاظی اداره كل راه و ترابری خراسان رضوی نزدیك به 21 هزار كیلومتر است.
اكنون كه قرار است پروژه های گوناگون این استان واقع در شرق كشور از سوی مقامهای بلند پایه افتتاح شود، مروری بر فعالیت ها و پروژه های بخش راه سازی داریم.
** حدود 573 كیلومتر در قالب 55 پروژه
ابراهیم صنیعی مدیر كل راه و ترابری استان خراسان رضوی در بازدید خبرنگاران اعزامی از پروژه های آماده افتتاح این استان اظهار داشت: مجموع پروژه های راهسازی، بهسازی و روكش آسفالت به حدود 573 كیلومتر رسیده كه این حجم فعالیت در قالب 55 پروژه به اجرا درآمد.
وی توضیح داد كه از مجموع مذكور 152 كیلومتر از سوی اداره كل یاد شده انجام گرفت و 277 كیلومتر نیز از سوی شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور اجرا شد.
صنیعی احداث قسمتی از باند دوم محور تایباد - دوغارون به طول 10 كیلومتر كه آماده افتتاح شده است را به همراه احداث قطعه یك محور فریمان - چخماق به طول 5/ 8 كیلومتر به عنوان بخشی از این فعالیتها نام برد.
وی از احداث كنار گذرهای كاریز و احمدآباد صولت به طول 10 كیلومتر، ساخت تقاطع غیر همسطح علی آباد (كنار گذرقوچان) با دهانه هشت متر و عرض 20/ 11 متر، احداث تقاطع غیر همسطح تبارك (كنار گذرقوچان) با اندازه های مشابه بالا و احداث و آسفالت 31 پروژه راه روستایی به طول 6/ 121 كیلومتر را از دیگر دستاوردهای این بخش نامبرد كه آماده افتتاح رسمی است.
** 88 درصد پروژه های راه و ترابری مطابق برنامه یا جلوتر
سامانه ملی كنترل و نظارت بر طرحها و پروژه های عمرانی كشور حاكی از آن است كه 88 درصد از پروژه های اداره كل راه و ترابری خراسان رضوی طبق برنامه پیش می رود، یا جلوتر از آن حركت می كند.
ابراهیم صنیعی در این ارتباط اظهار داشت: پروژه احداث بزرگراه مشهد - شاندیز چهار سال زودتر از موعد زمانی پیش بینی شده در موافقتنامه به بهره برداری رسیده و برنامه زمان بندی اتمام آن نیز دو سال جلوتر از موافقتنامه است.
وی افزایش كیفیت پروژه ها را ناشی از بهره گیری تكنیك های روز جهان، كنترل مناسب مصالح قبل از كاربرد و در حین عملیات اجرایی و استفاده از آزمایشگاه های كنترل كیفی مناسب دانست.
از سوی دیگر نظام كنترل كیفیت در سطح شركتهای پیمانكار و مشاور طرف قرارداد با اداره كل راه و ترابری در دست پیگیری است كه با تحقق آن چرخه كنترل كیفیت كامل خواهد شد.
** توسعه زیربناهای حمل و نقل ضرورتی اجتناب ناپذیر
محمد پارسا مدیر كل منطقه یك شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور در این بازدید خطاب به خبرنگاران گفت: اولویت نخست این شركت در سطح كشور اجرای پروژه های نیمه تمام است و برنامه ها در این چارچوب دنبال می شود و با روند رو به رشد كشور در ابعاد مختلف به منظور نیل به اهداف سند چشم انداز، توسعه زیربناهای حمل و نقل ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان این كه، هفت پروژه راهسازی در مجموع به طول 277 كیلومتر آماده افتتاح رسمی شده است، از احداث قطعه سوم محور مشهد - سرخس با 32 كیلومتر، قطعه دوم باند دوم محور فیض آباد - بجستان با 60 كیلومتر، قسمتی از باند دوم تربت حیدریه - گناباد با 51 كیلومتر، قطعات دو و سه باند دوم محور باغچه - تربت حیدریه و بزرگراه كنار گذر تربت حیدریه با 90 كیلومتر چهار پروژه شاخص این استان هستند.
همچنین احداث قطعه سوم راه اصلی قوچان - باجگیران با 20 كیلومتر، تقاطع غیر همسطح دولت آباد - نیشابور با شش كیلومتر و تقاطع عای غیر همسطح بینالود و باغچه به طول 18 كیلومتر دیگر پروژه های آماده افتتاح رسمی در خراسان رضوی محسوب می شوند.
پارسا بر لزوم تخصیص مناسب اعتبارات برای اجرای پروژه های حوزه راه تاكید كرد و گفت: پروژه های نیمه تمام عمرانی در واقع خواب سرمایه ها را به دنبال دارد و از سوی دیگر مردم چشم انتظار افتتاح و بهره برداری از آنها می مانند.
وی از هفت پروژه بهسازی در مجموع به طول 3/ 44 كیلومتر نام برد كه آماده افتتاح رسمی هستند و از جمله آنها بهسازی و احداث بزرگراه مشهد - شاندیز به طول 5 / 11 كیلومتر، مهمترین این پروژه ها محسوب می شود و برای آن 145 میلیارد ریال هزینه شده است.
از سوی دیگر چهار پروژه در مجموع با 99 كیلومتر در بخش روكش آسفالت در این استان آماده افتتاح رسمی شده كه قطعه یك باند رفت نیشابور - سبزوار كه روكش آسفالت گرم اجرا شده به طول 42 كیلومتر با 65 میلیارد ریال هزینه از دیگر برنامه های اجرایی شركت نامبرده است.