تهران - معاون وزیر راه و شهرسازی، با بیان این كه در دولت نهم 19 هزار هكتار سكونتگاه های غیر رسمی شناسایی شده است، از تهیه طرح توانمندسازی و ساماندهی سكونتگاههای غیررسمی بیش از 30 هزار هكتار برای 50 شهر خبر داد.
|
|
|
سكونتگاه غیررسمی، بخشهایی از شهر است كه مورد غفلت واقع شدهاند و شرایط زندگی و كیفیت مسكن در آنها بشدت پایین است.
همچنین زاغهها، طیفی از آپارتمان های پرتراكم و بدمنظره در مركز شهر تا سكونتگاههای پراكنده غیررسمی و بدون مجوز ساخت قانونی در حاشیه شهرها كه برخی بیش از ۵۰ سال قدمت دارند و برخی هنوز در تصرف هستند، در استانداردهای شهری به عنوان سكونتگاه های غیر رسمی تعریف میشوند.
سكونتگاههای غیررسمی در مسائل و مشكلاتی مانند فقدان تاسیسات شهری مناسب و كافی، نداشتن خدمات شهری مناسب، افزایش تنشها به علت شكاف عمیق اجتماعی بین ساكنان این سكونتگاهها و مناطق رسمی شهری، پیچیدگی و دشواری تامین خدمات به علت توسعه ناموزون و برنامهریزی نشده با هم اشتراك دارند.
گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت حاكی است 'مجید كیان پور' معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در دولت نهم در سطح 400 هكتار در 20 محله غیررسمی با همكاری بانك جهانی در پنج شهر زاهدان، بندر عباس، كرمانشاه، سنندج و تبریز با بیش از 50 پروژه كالبدی و اجرایی در فصل های زیرساختی، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و... اقدامات كالبدی اجرا شده است.
مدیر عامل شركت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، تصریح كرد از سال 88 تا كنون عملیات اجرایی 54 پروژه توانمندسازی و ساماندهی سكونتگاه های غیررسمی با حمایت مستقیم دولت و تعیین اولویت های اجرایی در 42 محله غیررسمی شروع شده كه از این میان، 24 پروژه به بهره برداری رسیده و مردم این مناطق از پروژه های مذكور بهره مند شده اند.
كیان پور افزود: علاوه بر تهیه طرح و اقدامات اجرایی، در خصوص هماهنگی، برگزاری 9 جلسه ستاد ملی توانمند سازی و ساماندهی سكونتگاه های غیررسمی و راه اندازی و فعال كردن 18 ستاد استانی توانمند سازی سكونتگاه های غیررسمی، تدوین مصوبه مشترك شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ستاد ملی توانمند سازی، اخذ ردیف اجرایی به منظور اجرای طرح های توانمند سازی و ساماندهی سكونتگاه های غیررسمی شهرهای دارای طرح مصوب و... از جمله فعالیت ها بوده است.
وی یادآور شد پروژه های توانمندسازی اجتماعی، اقتصادی و نهادی از قبیل (ارتقاء صنایع دستی و توانمندسازی شاغلان صنایع و هنرهای دستی در سكونتگاه های غیررسمی، طرح توسعه مهارتهای پایه در سكونتگاه های غیررسمی، تشكیل گروههای كارآفرین و كاهش اثرات استفاده از مواد مخدر و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در سكونتگاه های غیررسمی، بررسی نهادی و طراحی برنامههای آموزشی برای شهرداری ها، راه اندازی خانه محله، تشكیل شهرداران محلی) در شهرهای مذكور از طریق تداوم و تكمیل برنامه بهسازی شهری و اصلاحات بخش مسكن (پروژه همكاری مشترك دولت ایران و بانك جهانی) با جدیت بیشتر در دولت نهم اجرا شده است.
كیان پور در پایان اظهار داشت: امسال در سال جهاد اقتصادی پروژه هایی در بخش های زیر ساختی، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و... در 55 محله اسكان غیررسمی در 18 مركز استان با اعتباری بالغ بر 260 میلیارد ریال، با هدف تعامل با دستگاه های مدیریت شهری، جلب مشاركت های مردمی و همراه سازی مدیران شهری در راستای توجه به اینگونه سكونتگاه ها در دستور كار قرار گرفته است.