قزوین - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: با اجرای طرح های مختلف و ظرفیت های موجود، قزوین در حال تبدیل شدن به استانی كاملا توسعه یافته است.
|
|
|
'منوچهر حبیبی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اكنون در تمامی بخش های عمرانی، طرح های مختلف و قابل توجهی در دست اجرا است كه با تكمیل آنها شاهد رشد و توسعه هر چه بیشتر استان قزوین خواهیم بود.
وی با بیان اینكه هم اكنون 63 درصد جمعیت روستایی استان قزوین از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند، اظهار كرد: از 370 روستایی كه در حریم 15 كیلومتری خط لوله گاز قرار دارند به 217 روستا گازرسانی شده و 65 روستا نیز عملیات اجرایی گاز رسانی در انها در حال اجرا یا انجام مطالعه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین اظهار امیدواری كرد كه با تكمیل پروژه های گازرسانی به روستاها ظرف دو سال آینده جمعیت روستایی بهره مند از گاز طبیعی در استان قزوین به مرز 70 درصد برسد.
حبیبی با اشاره به برخورداری 85 درصد جمعیت روستایی و 99 درصد جمعیت شهری استان قزوین از شبكه آب آشامیدنی سالم، افزود: هم اكنون 55 درصد جمعیت شهری استان تحت پوشش شبكه فاضلاب بوده در صورتی كه میانگین كشوری در این بخش حدود 35 درصد است.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون تمامی روستاهای بالای 10 خانوار استان قزوین از نعمت برق و روشنایی برخوردار هستند، اظهار كرد: میانگین كشوری در این حوزه نیز روستاهای 20 خانوار است.
این مسوول، همچنین از وجود پنج هزار كیلومتر راه روستایی در استان قزوین كه نیمی از آنها آسفالته هستند خبر داد و گفت: در صورت آسفالته كردن 120 كیلومتر دیگر از راه های روستایی تمام روستاهای بالای 50 خانوار این استان از راه آسفالته برخوردار می شوند كه این مهم در دستور كار قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه در برنامه پنجم توسعه مقرر شده است برای 630 روستا در استان طرح هادی تهیه شده شود، خاطرنشان كرد: تهیه طرح هادی در 561 روستای استان به انجام رسیده است و باقی مانده نیز تا پایان تیرماه سال 91 به انجام می رسد ضمن این كه در حدود 300 روستای استان نیز این طرح اجرا یا در دست انجام است.
حبیبی با اشاره به برخورداری قزوین از یك درصد مساحت كشور و تولید سه درصدی محصولات كشاورزی ایران، اضافه كرد: قزوین با تولید 700 هزار تن محصولات باغی، 360 هزار تن گندم، 60 هزار تن تخم مرغ، 60 هزار تن گوشت سفید، 450هزار تن شیر از استان های مطرح كشاورزی كشور بشمار می رود.
به گفته وی با برنامه ریزی و اجرای برخی طرح های زیرساختی و عمرانی می توان تولیدات كشاورزی استان قزوین را كه اراضی آن به 470 هزار هكتار می رسد را تا 3 برابر افزایش داد.
این مسوول ادامه داد: مهار آب های سطحی و هدایت آنها به زمین های كشاورزی، آبی كردن اراضی دیم و استفاده از آبیاری تحت فشار به رونق كشاورزی قزوین كمك بسیار بزرگی می كند كه این مساله در دستور كار قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: هم اكنون 25 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به صورت آبیاری تحت فشار محصولات خود را كشت می كنند كه در 20 هزار هكتار از اراضی نیز این شیوه در حال پیاده شدن و اجرا است.
حبیبی، همچنین از بهسازی 100 چشمه قنات در شهرستان های بویین زهرا و تاكستان خبرداد وگفت: ایجاد كانال های انتقال آب به منظور جلوگیری از هدررفت آب به طول سه هزار كیلومتر را نیز در برنامه های عمرانی استان قزوین قرار داده ایم.
وی به احداث چند سد در استان قزوین به منظور مهار آب های سطحی و هدایت آنها به زمین های كشاورزی اشاره و خاطرنشان كرد: هم اكنون سد مخزنی نهب با 120 میلیون متر مكعب حجم ذخیره و تحت پوشش قرار دادن 36 هزار هكتار از اراضی كشاورزی با 10 درصد پیشرفت فیزیكی در حال اجرا است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین افزود: سد بالاخانلو با ظرفیت 23 میلیون متر مكعب ذخیره آب و سد طارم سفلی با حجم 22 میلیون متر مكعب نیز در فاز یك و دو مورد اجرا قرار دارد.
وی اظهار كرد: تلاش داریم تا با فرایندهای لازم از پساب و فاضلاب قزوین، به 100 هزار هكتار از اراضی كشاورزی تاكستان و بویین زهرا نیز آبرسانی كنیم.
حبیبی همچنین با اشاره به تولید 720 مگاوات برق در قزوین كه نیاز 320 مگاواتی استان را تامین می كند، یادآور شد: با توجه به صنعتی بودن استان و رشد توسعه در آن هم اكنون طرح های خوب و زیادی برای افزایش تولید برق در قزوین مورد توجه قرار گرفته است به شكلی كه در سال های آینده این استان علاوه بر نیاز خود بخشی از برق دیگر استان ها را نیز تامین كند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به مطالعه واجرای طرح های بزرگی چون راه آهن قزوین - رشت، راه آهن قزوین- قم و متروی هشتگرد به قزوین، اظهار كرد: استان قزوین در بخش جاده ای و بزرگراهی از استان های برخوردار و پیشتاز كشور بشمار می ورد.
حبیبی همچنین به اجرای چهار بیمارستان در استان قزوین اشاره كرد و گفت: هم اكنون بیمارستان 64 تختخوابی تاكستان دارای 65 درصد و بیمارستان 31 تختوابی آبیك از 95 درصد پیشرفت فیزیكی برخوردار هستند.
وی اظهار كرد: ساخت بیمارستان های 64 تختوابی در الوند و محمدیه نیز در حال مطالعه است و عملیات اجرایی آنها پس از انجام مطالعات آغاز خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین همچنین با اشاره به اجرای پروژه های مختلف ورزشی در استان قزوین، یادآور شد: سرانه ورزشی استان قزوین به ازای هر نفر در شهرها و روستاهای استان به ترتیب 90 و 60 سانتیمتر مربع و در مجموع به هفتاد سانتی مربع متر می رسد كه با بهره برداری از طرح های مختلف از جمله سالن های ورزشی در دست اجرا و پروژه بزرگی چون ورزشگاه 15 هزار نفری كه تكمیل شده است، افزایش پیدا می كند.
حبیبی در پایان تلاش مجموعه دستگاه های عمرانی استان قزوین را خدمتگزاری به مردم و توسعه آبادانی خواند و گفت: بصورت مستمر و شبانه روزی برای تحقق این دو مهم تلاش می كنیم.