دوشنبه - وزیر امور خارجه كشورمان حجم مبادلات بازرگانی میان دو كشور ایران و تاجیكستان را بیش از 200 میلیون دلار اعلام كرد و گفت: این ارقام راضی كننده نیست و باید آن را متناسب با پتانسیل های موجود افزایش داد.
|
|
|
'علی اكبر صالحی'امروز جمعه پس از دیدار با 'امامعلی رحمان' رئیس جمهوری تاجیكستان و قبل از بازگشت به تهران در گفت و گو با خبرنگاران ، افزود: 'روز مهمی بود، توانستم با رئیس جمهوری تاجیكستان جلسه پرباری داشته باشم و در آن مسائل مهمی را بصورت برادرانه و آزاد مورد بررسی قرار دهیم.'
وی با بیان آنكه در این نشست رایزنی هایی در بخش همكاری های دو جانبه و نیز بررسی مسائل منطقه ای و بین المللی صورت گرفت، اظهار داشت: اولین بار در طول یك سال مسئولیت خود در وزارت خارجه توانست با رئیس جمهوری كشوری در خارج نشست داشته باشد.
صالحی در ادامه گفت: از مذاكره با رحمان بعنوان رئیس جمهوری كه در عمل صادق، مخلص و دلسوز ملت تاجیك است، خرسند است و برای او كه به این ملت بزرگ، متمدن، ریشه دار و دارای تاریخ عمیق است ، خدمت می كند، آرزوی توفیق دارد .
صالحی كه در باره دیدارهای خود با مقامات تاجیكستان سخن می گفت ، افزود: بعنوان اولین سفر رسمی خود كه به دعوت همتای تاجیك صورت گرفت، مذاكراتی خوبی با وزیر امور خارجه تاجیكستان در باره مسائل دو جانبه، بین المللی و منطقه ای داشته است.
وزیر امور خارجه كشورمان همچنین به تشكیل جلسه ای با رئیس مجلس تاجیكستان اشاره كرد و گفت: در این نشست نیز مطالب مهمی مورد بررسی قرار گرفت كه همه حاكی از وجود روابط ویژه میان ایران و تاجیكستان است، روابطی كه در حقیقت ریشه در اراده مسئولین و پیوند میان مردم دو كشور دارد.
وزیر امور خارجه در ادامه تاكید كرد: دو كشور در حقیقت از لحاظ زبان، فرهنگ، تمدن و دین مشتركات زیادی دارند و اینها عواملی هستند كه زمینه ساز ارتقا و توسعه روابط همه جانبه بین دو كشور است.
صالحی با بیان آنكه نسبت به دورنمای همكاری میان دو كشور خوش بین است، تصریح كرد: هرچه زمان می گذرد شاهد تحولات بیشتری در توسعه مناسبات خواهیم بود.
وی به تشریح ویژگی های برخی پروژه هایی كه توسط متخصصان ایرانی در تاجیكستان اجرا شد اشاره كرد و گفت: افزایش بارش برف در زمستان امسال سبب شد كه نیروگاه سنگ توده 2 بتواند با بهره گیری از ظرفیت كامل توربین شماره یك خود نقش مهمی در كاهش خاموشی در این كشور ایفا كند.
وی ابراز امیدواری كرد كه دومین توربین این نیروگاه بزودی راه اندازی شود و بتوان از ظرفیت كامل نیروگاه بهره برداری كرد و بخشی دیگر از خاموشی ها را رفع كرد.
صالحی به تفاهم نامه امضا شده در سفر قبلی رئیس جمهوری كشورمان به تاجیكستان در باره احداث نیروگاه برق آبی عینی در این كشور اشاره كرد و گفت: مطالعات امكان سنجی و برآورد هزینه ها و شرایط تامین منابع مالی این طرح در دست بررسی است كه با جمع آوری آن و رسیدن به جمع بندی عملیات ساختمانی پروژه نیز شروع خواهد شد.
وزیر امور خارجه كشورمان به تلاش ایران برای توسعه ترانزیت در تاجیكستان اشاره كرد و گفت: این یكی از طرح های مهمی است كه می تواند در خروج این كشور از بن بست كمك كند.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه ابراز امیدواری كرد كه با اراده طرفین و روسای جمهوری دو كشور، بعد از انجام امكان سنجی ها و مطالعات اولیه مقدمات اجرایی این طرح فراهم خواهد شد.
صالحی به انتقاد برخی از تجار ایرانی مبنی بر وجود تعرفه های ترجیحی هم اشاره كرد و گفت: قرار شد برای افزایش حجم مبادلات با وزرای دو كشور زمینه تعدیل تعرفه ها و اصلاح صورت خواهد گرفت تا امكان افزایش حجم مبادلات میان دو كشور فراهم شود.