سپس قند به وسیله گیاه به نشاسته تبدیل می شود. نشاسته به مقدار زیاد و در قالب دانه های کوچک در ساقه ها، ریشه ها، برگ ها، میوه ها و دانه ها ذخیره می شود. در این جا می توان به عنوان نمونه به سیب زمینی اشاره کرد که حاوی مقادیر زیادی از نشاسته است. همچنین غلاتی نظیر ذرت، برنج و گندم نیز حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از نشاسته هستند.دلیل این که گیاهان این همه نشاسته را ذخیره می کنند این است که نشاسته می تواند به عنوان غذایی برای رشد و نمو گیاهان نورسته یا جوانه های جدید مورد استفاده قرار گیرد تا زمانی که آن ها بتوانند مواد غذایی خود را تهیه کنند. نشاسته به عنوان منبع انرژی هم برای انسان ها و هم برای حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد. نشاسته نیز مانند شکر از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است.