خاندان حضرت مهدى عليه السلام
اميرالمؤمنينعليه السلام در معرفى خاندان حضرت مهدى عليه السلام از تعابير زيادى استفاده كردهاند و هر يك از آنها به گوشه اى از واقعيّت دلالت دارند كه در مجموع به همراه توصيفات ديگرى كه از ساير ائمه عليهم السّلام نقل شده است به طور كامل شخصيّت امام عصرعليه السلام را به انسانها مىشناسانند. به عنوان مثال در يك جا مىفرمايند: آن حضرت از قريش است.
در مورد ديگر وى را از بنىهاشم معرفى مىكنند. در ضمن يكى ديگر از سخنانشان او را از عترت پيامبرصلى الله عليه و آله مىخوانند و... كه هر كدام از اين عبارات به بُعد خاصّى از شخصيت امام زمانعليه السلام دلالت دارند و در نتيجه اين اختلاف در الفاظ و عبارات با يكديگر منافاتى ندارند و همه آنها اوصاف يك حقيقت نورانى را روشن مىكنند.
- عن الحسين بن علىعليه السلام قال: جاء رجل الى اميرالمؤمنينعليه السلام فقال له: يا اميرالمؤمنين نبئّنا بمهديكم هذا؟ فقال: اذا درج الدارجون و قلّ المؤمنون و ذهب المجلبون فهناك. فقال: يا اميرالمؤمنين عليك السلام ممّن الرجل؟ فقالعليه السلام : من بنىهاشم من ذروة طود العرب... (1)
از حسين بن علىعليه السلام نقل شده است كه آن حضرت فرمود: شخصى خدمت علىعليه السلام آمد و به آن حضرت گفت: اى اميرمؤمنان براى ما از مهدىعليه السلام سخن بگو. على بن ابيطالبعليه السلام فرمودند: هنگامى كه رفتنىها بروند و اهل ايمان كم شوند و آشوبگران و جنگ طلبان نابود گردند، در چنين شرايطى او ظهور خواهد كرد. آنگاه همان شخص عرضه داشت يا اميرالمؤمنين! درود و سلام بر تو باد، حضرت مهدىعليه السلام از كدام طايفه است؟ حضرت فرمودند: او از بنىهاشم است كه بهترين طايفه عرب و قُلّه شرف و جوانمردى به حساب مىآيد. - ...عن ابن زرير الغافقى، سمع علياًعليه السلام يقول هو من عترة النبىصلى الله عليه و آله (2)
نقل شده است كه ابن زرير غافقى شنيد كه على بن ابيطالبعليه السلام مىفرمايند: مهدىعليه السلام از عترت پيامبر اكرمصلى الله عليه و آله است.
- قال على بن ابىطالبعليه السلام : هو فتىً من قريش... (3)
على بن ابيطالبعليه السلام فرمودند: او (حضرت مهدىعليه السلام ) از قبيله قريش... است
(1) بحارالانوار، ج 51ص 115
(2) فتن ابن حماد، 264ح 1043ط دار الكتب العلمية،؛ ملاحم ابن طاووس، ص 320ح 459ط مؤسسه صاحب الامرعليه السلام .
(3) ملاحم ابن طاووس، ص 155ح 193
خطبه امام سجاد(ع)
امام سجاد(ع) در فرازى از خطبه معروف خود در مسجد جامع شام ودر حضور يزيد بن معاويه، نقش اساسى امام و حجت خدا را بيان فرموده واز حضرت مهدى (ع) يادكرده است: خداى تبارك وتعالى، به ما علم، حلم، شجاعت، سخاوت ومحبت در دل هاى مؤمنان را عطا فرموده است. پيامبر اكرم (ص) از ماست. وصي او على المرتضى، حمزه سيدالشهداء، جعفر طيار، دو سبط اين امت (حسن وحسين) ومهدى اين امت از ماست (1)
ا.منتخب الاثر ص172.
منبع:http://yamojir.com