بنى اَصفر
به معنى زرد پوستان، تعبيرى است كه عرب ها به روميان- غربى ها- داده اند.
آن چه از سوره مباركه روم، آيات 31 و 32 وسوره مباركه كهف آيات 2 1 و 1 2 وغير آن درباره شرك رومى ها نسبت به خداوند متعال و احزاب و پیروان آن ها استفاده مى شود، اين است كه مراد از آنان ملت ها واحزاب مدعى پيروى از حضرت مسيح (ع) مى باشند. (1)
1- عصر ظهور كورانى ص 54.
پاتيكل
ازكتب مقدسه هنديان است وصاحب آن از اعاظم كفره هند است وبه گمان پيروانش، صاحب كتاب آسمانى است. در آن كتاب بشارت ظهور مبارك حضرت مهدى (ع) آمده ادست. (1)
1- اديان ومهدويت محمد بهشتى ص 16
حجى نبى
از انبياى پيرو تورات است كه دركتاب خود، بشارت ظهور حضرت مهدى (ع) را داده است.(1)
1- ظهور حضرت مهدى (ع) از ديدگاه اسلام، مذاهب و ملل جهان هاشمى شهيدى، ص 334
دادتگ
ازكتب مقدسه برهمائيان هند است كه در آن به ظهور مهدى (ع) بشارت داده شده است.(1)
1- اديان ومهدويت محمد بهشتى ص 18
زند
ازكتاب هاى مذهبى زرتشتيان است كه درآن به بشارت منجى اشاره شده است. در اين كتاب درباره انقراض اشرار ووراثت صالحان پس از شكستن شوكت جباران، سخن به ميان آمده است. (1)
1- اديان ومهدويت، محمد بهشتی 15.
شا كمونى
ازكتب مقدسه هنديان است وبه اعتقاد كفره هند، پيغمبر صاحب كتاب است ومی گويند: وى بر اهل خطا وختن مبعوث بوده است ودر آن كتاب، به ظهور آخرين حجت خدا بشارت داد است .(1)
1- ظهور حضرت مهدى از ديدگاه اسلام، مذاهب وملل جهان، هاشمی شهيدی ص 302.
عهدعتيق
دركتاب هاى عهد عتيق هم نويد حضرت مهدى (ع) آمده است. دركتب اشعياء نبى (فصل1 و 45) زکریا نبی (فصل 14) صفنياء نبى (فصل 3) سليمان نبی (فصل ) حجى نبى (فصل 2) اول سمودئیل (فصل 2)، دوم سموئيل (فصل 2 1 و 23)، و حزقيل نبى (فصل 1 2) بشارت منجى و نوید ظهور حضرت مهدى (ع) ذكر شده است.
فوتور يسم
فوتوريسم يعنى اعتقاد به دوره آخرالزمان و انتظار ظهور منجى غيبى و مصلح بزرگ(ع) جهانى فوتوریسم از مسايلى است كه در بحث هاى تئولوريك تمام مذاهب و اديان، درباره آن گفت وگو شده است. همه اديان در آن مشتركند، اما در مصداق آن اختلاف وجود دارد دركتاب وشن جوک ازكتب هندويان، مصلح جهانى، فرخنده و خجسته است. دركتاب باسک ، شاكمونى، اداتک جاماسب نامه ، زندى، زبور ، انجيل و بالاخره قرآن كريم از مصلح جهانى خبر داده شده است
گات ها
كهنه ترين ومقدس ترين قسمت اوستا است كه در ميان يسنا جاى داده شده است. آن ها عبارتند از سرود ونظم وشعر، و هر فرد از اشعارگات ها را گاس گويند. كليه گات ها 17 فصل است وشامل 238 قطعه و896 بيت مى باشد.(1)
در آن نويدهايى درباره ظهور حضرت مهدى (ع) و سيطره جهانى او آمده است.(2) گات هاى اوستاشامل پنج قسمت است وبه منزله پنج كتاب اسفار تورات است كه يهوديان آن ها را از خود موسى دانسته واحترام خاصى براى آنها منظور دارند:اهنود، اشنود، سپنتمد، وهوخشتر، وهشتد است (3)
1- معارف ومعاريف ج8 ص 625
2- اديان ومهدويت محمد بهشتى ص 18
3- معارف ومعاريف ج 8 ص 625
منجى اعظم
دركتب مقدسى كه در ميان زردشتيان و منديان به عنوان كتاب هاى آسمانى شناخته شده و آورندگان آن ها از نظرشان به عنوان پيامبر شناخته مى شوند، تصريحات بسيارى به منجى اعظم شده است كه اوكسى جز حضرت مهدى (ع) نيست.(1)
1- آخرين امید داود الهامى ص 195
منبع:http://yamojir.com