يك تالار باشكوه در غار دانيال سلمانشهر توسط يك غارنورد سلمانشهري كشف شد.
![](http://media.farsnews.com/Media/8812/Images/jpg/A0811/A0811831.jpg)
غار دانيال دومين غار بزرگ رودخانهاي ايران است كه در غرب استان مازندران و جنوب سلمانشهر در پاي رشته كوه البرز قرار دارد.
اين غار كه در گذشته تقريبي حدود 40 سال قبل به طور اتفاقي توسط يكي از اهالي دانيال سلمانشهر كشف و معرفي شد پس از كاوشهاي فراواني كه در آن صورت پذيرفت شعبه اصلي اين غار داراي يك مسير پيمايشي بسيار ناهموار رودخانهاي صخرهاي به طول 2 هزار و 158 متر است كه در آن تالارهاي مختلفي از جمله مهمترين آنها بهنامهاي ريزان، خفاشها و ... است.
به تازگي طاهر شاهواري غارنورد سلمانشهري اعلام كرده است: تالاري در آن كشف كرده كه از زيباييهاي منحصر به فرد در نوع خود است.
وسعت اين تالار كه توسط كاشف آن بهعلت زيباييهاي بيبديل «شاهنشين» نامگذاري شده است و فضاي آن بيش از 2 هزار و 500 مترمربع است و كف آن را گلهاي رسوبي آبرفتي پوشانده است كه اين آبرفتها ناشي از رسوب پس از سيلابهاي فصلي حاصل شدهاند و چند حوضچه مطبق در وسط تالار اصلي وجود دارد كه در فصول پرآب و باراني بسيار زيبا و چشمگير هستند و به طرز ماهرانهاي به دست معمار طبيعت به زيبايي هرچه تمامتر آراسته شده است.
از زيباترين چشماندازهاي اين تالار عظيم كه در قسمتهاي مختلف آن به تعدد موجود است، دو استالاگميت بزرگ به ارتفاعهاي تقريبي سه متر و ديگري كه در كنار آن قرار دارد، به ارتفاع تقريبي 70/1 خودنمايي ميكند كه با شكوه خاصي نشستن شاه و ملكهاي را بر تخت حكومت درحالي كه لوستر بزرگ و باشكوهي در بالاي سر آنها و تخت پادشاهي در زير پايشان جلوهگري ميكنند، ابهت خاصي به سالن اصلي داده است.
برج پيزاي راست و زيگورات نيز از جمله ستونها و استالاگميتهاي فوقالعاده زيباي تالار اصلي است.
در قسمتي از تالار فرعي «شاهنشين» تالار متوسطي موجود است كه در انتهاي آن به دليل كوتاهي سقف ستونهايي به قطر تقريبي بيش از 80 سانتيمتر به تعداد چند ستون در اندازههاي متفاوت تشكيل شدهاند كه نام تالار كيكهاي چند طبقه را به خود اختصاص داده است.
در قسمتهاي گوناگون تالار مذبور بيشتر در بخشهايي كه سقف تالار كوتاهتر از قسمتهاي ديگر است ستونهاي جوان به همراه استالاگتيتها و استالاگميتها جمع زيبايي را به مركزيت كانوني ستون جوان تشكيل دادهاند كه بر شكوه «شاهنشين» عظمتي خاص بخشيده است كه شمايل وليعهد و همسرش در ابتداي تالار فرعي (تالار كيكها) نيز از جمله ديدنيهايي است كه از دو استالاكميت به ارتفاعهاي حدود 60/1 و 20/1 تشكيل شدهاند و در جايجاي سقف اين تالار بزرگ و باشكوه استالاگتيتهاي فراوان به صورت چرخش حلزوني لوسترهاي عظيمي را شكل دادهاند كه بر شكوه و زيبائي تالار «شاهنشين» افزوده است.
طاهر شاهواري دانشآموخته رشته باستانشناسي از دانشگاه آزاد واحد ابهر يكي از سلمانشهريهاي دوستدار اين غار زيبا كه سالهاست از اين غار بازديد ميكند، با بيان مسائلي درباره غار منحصر به فرد دانيال و تالار شاهنشين گفت: طي بيش از 10سالي كه از اين غار به طور مرتب ماهي يكي دوبار بازديد ميكنم، بايد عرض كنم چند سال اخير كه با رويكرد بيشتر مردم در غالب غارنورد مواجه شدم و اين مسئله بسيار آزاردهنده و جاي بسي تأسف دارد، مردم ما بهجاي حفظ ميراث تاريخ طبيعي و به جاي اينكه به حفاظت از غار و زيباييهايش به عنوان يك فرصت بنگرند، با تخريب و ريختن زباله علاقمندان به غار دانيال سلمانشهر و شهروندان را آزرده خاطر كردهاند و به همين منظور لازم دانستم براي جلوگيري از تخريب تالار «شاهنشين» كه بين تالارهاي غار دانيال دومين پس از تالار خفاشهاست اما به سبب زيبايي نخستين است را طي چند سال پس از مكاشفه به صورت مخفي نگهدارم تا آسيبي به آن و اجزاي زيباي آن نرسد، زيرا تردد بيش از حد و ناشيانه در كف اين تالار به تالار و تزئينات آهكي منحصر به فرد كف «شاهنشين» آسيبي نرسد.
وي ادامه داد: از دوستاني كه محل مذبور (تالار شاهنشين) را به آنها معرفي كرديم خواهشمنديم به سبب حفظ و حراست، حداقل از نشان دادن مسير فرعي آن به افراد نابلد و غيرحرفهاي پرهيز كرده و در صورت بازديد در خصوص ديدار از زيباييهاي آن احتياط و مراقبت لازم براي آسيب نرسيدن به جزئيات اين تالار زيبا را سرلوحه كارشان قرار دهند.
شاهواري افزود: چون اين تالار در عمق بيش از يك هزار و 600 متري مسير پيمايشي غار دانيال و در مسير فرعي قرار دارد تا به امروز از دستبردهاي ناشيانه در امان مانده اما از علاقمندان به غارنوردي تقاضا داريم به جاي شكستن ميراثهاي تاريخ طبيعي كه در طي قرنها ميليمتري تشكيل شدهاند به سبب يادگار، از آنها عكس بگيرند.
در روز اندازهگيري و عكاسي از تالار «شاهنشين» كه نگارنده اين سطور نيز به همراه كاشف حضور داشتم در گوشهاي از اين تالار يك چاه هوايي كه داراي جريان آب بوده با قطر تقريبي بيش از چهار متر و ارتفاع تقريبي بيش از 10 متر كشف شد.
.............................
گزارش: محمدرضا ظفري- تنكابن
............................
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه