به او می گویم، در آگهی روزنامه علت این کار را عجله برای رفتن به مسافرت عنوان شده است، در پاسخ اظهار می دارد: خوب این مسأله نیز می تواند مزید علت باشد.
فارس: افزایش نرخ سود بانکی، رکود اجباری را نه به لحاظ قیمتی بلکه در حجم معاملات، به بازار مسکن تحمیل کرده که نتیجه آن گاه رواج خانه های جایزه دار است.
نگاهی به بخش نیازمندیهای برخی روزنامه ها از تحولات جالب و جدیدی در بازار مسکن حکایت دارد که از جمله آنها جایزه دار شدن برخی خانه ها در سطح شهر تهران است.
یکی از این خانه ها که هم اکنون در حوالی فردوس غرب به فروش گذاشته شده است، یک خانه 48 متری 10 سال ساخت است که با لحاظ 25 میلیون رهن، 20 میلیون وام و 75 میلیون تومان پول نقد، قیمت آن به 120 میلیون تومان می رسد که به منظور فروش آن، یک خودرو به عنوان هدیه نیز برای خریدار در نظر گرفته شده است.
در این آگهی نوع این خودرو، یک خودرو پراید کره ای عنوان شده است.
آگهی مذکور توسط یکی از مشاوران املاک آگهی شده که علی رغم تلاش برای یافتن او و مصاحبه در خصوص این آگهی، این امکان فراهم نشد، با این حال از یکی دیگر از مشاوران املاک دلیل اینگونه اتفاقات می پرسم.
ابوالفضل اصفهانی که چندسالی است در حوزه معاملات حوزه مسکن فعالیت دارد در این خصوص می گوید: این نوع اتفاقات، جدا از احتمال عجله فروشنده، در رکود بازار مسکن ریشه دارد.
وی می گوید: تا قبل از افزایش نرخ سود بانکی شرایط متفاوت بود، گاه دارندگان پول و سرمایه، از شمال تهران به مراکز شهر می آمدند و اقدام به خرید خانه آنهم در متراژهای کوچک می کردند. بعضاً می دیدی که این خریدارها به چند مورد نیز توسط یک فرد می رسید که همین مسأله در کنار سایر عوامل، در افزایش قیمت مسکن موثر بود.
اصفهانی می گوید: از 7 ماه پیش و از اوج افزایش قیمت سکه و ارز، با یک رشد تقریباً خزنده، التهاب برای خرید در بازار مسکن نیز بالا رفت، ولی از زمان افزایش نرخ سود بانکی، مردم دیگر کمتر اصرار به کشیدن پولهای خود از بانکها دارند.
وی می افزاید: فرهنگ خاصی بین مردم ما رایج است، تا چیزی هنوز قیمتش بالا نرفته، تمایل چندانی نیز به خرید وجود ندارد، ولی به محض اینکه حس می کنند تحولاتی در بازارها در حال شکل گرفتن است اقدام به خرید می کنند که خود این "گران خری"، به افزایش قیمتها منجر می شود.
این مشاور املاک اضافه می کند: در حال حاضر بازار مسکن راکد است ولی قیمتها پایین نیامده است، آنهم به چند دلیل، یکی به خاطر شوکی که افزایش نرخ سود بانکی به بازار مسکن وارد کرد. دوم به خاطر اینکه خیلی ها که قصد فروش خانه را داشتند منصرف شده اند و در انتظار افزایش احتمالی آن پس از عید هستند.
وی می خندد و می گوید: در چنین شرایطی که هنوز بازار راکد است، خوب باید در انتظار فروش خانه های جایزه دار نیز بود.
به او می گویم، در آگهی روزنامه علت این کار را عجله برای رفتن به مسافرت عنوان شده است، در پاسخ اظهار می دارد: خوب این مسأله نیز می تواند مزید علت باشد.
وی در پایان می افزاید: خیلی نباید به خانه هایی که از طریق روزنامه آگهی می شوند اعتماد کرد. واحدی که خوب باشد حتی به بنگاه نیز نمی رسد، چه رسد به روزنامه. ما واحدهایی را در منطقه می شناسیم که همسایگان به محض اطلاع به خرید واحد خانه مجاور خود اقدام می کنند، این باعث می شود اصلاً این ملک به بنگاه نرسد.
اصفهانی با انتقاد به این روحیه که کالاها عمدتاً در اوج گرانی خریداری می شوند و یا با شنیدن کوچکترین شایعه از کمبود یک کالا، هجوم به سمت آن افزایش می یابد می گوید: باید هر چیز را در زمان مناسب خود خرید کرد، و گرنه، ضرر کننده اصلی خریدار است.
در کنار سخنان اصفهانی، نگاهی به صفحات نیازمندیهای برخی روزنامه ها به ویژه در حوزه مسکن خالی از لطف نیست، چراکه گاه بررسی کلی آنها می تواند از تحولات حوزه مسکن خبردهند.