قالب هر وبلاگ به عنوان قاب و ظرفی برای ارائه هرچه دلپذیرتر محتوای آن وبلاگ از اهمیت ویژ ای برخوردار است و طراحی قالب وبلاگ یا بطور کلی طراحی صفحات وب ، رشته ای خاص از علوم کامپیوتر و اینترنت است. من شخصا در دنیای وبلاگ نویسی همواره به دنبال این بوده ام که به دانش و امکاناتی دست پیدا کنم تا بتوانم پوسته یا همان قالب وبلاگم را خودم با انتخاب و سلیقه خودم طراحی کنم؛ در همین راستا مدت کوتاهی است که آموزش طراحی صفحات وب را در یک آموزشگاه شروع کرده ام و با نرم افزار های مختلف طراحی صفحات وب(البته از نوع ابتدائی اش) آشنا شده ام ولی هنوز در ابتدای راهم و امیدوارم بتوانم به هدف خود در این زمینه دست بیابم. سرویس های وبلاگ نویسی رایگان هر کدام قالب هایی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند و بعضی سایت های دیگر نیز قالب های رایگان برای بعضی از سرویس های وبلاگ نویسی ارائه می کنند اما در عین حال بسیاری از وبلاگ نویسان مایلند ابزاری در اختیار آنها قرار بگیرد که به راحتی و بدون نیاز به داشتن دانش طراحی صفحات وب بتوانند قالب وبلاگشان را با سلیقه خودشان طراحی کنند. بهترین سایتی که در این زمینه، مدتی است من با آن آشنا شده ام سایت سایکو می باشد؛ این سایت این امکان را به شما می دهد که بدون داشتن هیچگونه دانشی در زمینه طراحی قالب ، بتوانید به صورت کاملا رایگان قالب وبلاگ خود را براحتی هرچه تمام تر بسازید. در صفحه معرفی سایکو توضیحی مختصر درباره روش کار با سایکو به این شرح داده شده است:
برای کار با این سایت کافی است وارد آن شوید. پس از ورود به سایکو، ابتدا صبر کنید تا صفحه به طور کامل بارگزاری (دانلود) شود؛ بسته به سرعت اتصال شما به اینترنت، بارگزاری صفحه ممکن است بین ۲۰ ثانیه تا ۲ دقیقه طول بکشد. پس از آن، با تنظیم و تغییر گزینههای مربوط به رنگ، اندازه و نوع موارد قابل تغییر، صفحهی سایکو را به فرم وبلاگ موردنظر خود در آورید. در پایان کافیست با کلیک روی گزینهی «دریافت کد قالب» کد HTML مربوط به قالب را از سایکو کپی کرده و در محل «ویرایش قالب» وبلاگ خود، به جای قالب کنونی قرار دهید. برای کار با سایکو نیازی به آنلاین ماندن نیست، میتوانید در حالت آفلاین نیز بهراحتی با آن کار کنید.
هر گزینهی قابل تغییر سایکو یک منوی «راهنمایی» دارد که با کلیک بر روی علامت سؤال آبی جلوی آن (؟) نمایش داده میشود. اگر در مورد مفهوم گزینهی خاصی تردید داشتید، حتماً راهنمایی آن مورد را مطالعه کنید و در صورت حل نشدن مشکل با آیدین(طراح سایکو) تماس بگیرید. در صفحه معرفی سایکوتوصیه شده است برای کار با سایکو، ابتدا مرورگر فایرفاکس را دانلود کنید و سپس بهجای استفاده از نرمافزار اینترنت اکسپلورر، با استفاده از آن و با کمک سایکو قالب وبلاگتان را بسازید.
ضمنا برای سه سرویس وبلاگ نویسی رایگان بلاگر، بلاگفا و پرشین بلاگ با انتخاب نام سرویس در بخش گزینه های مشخصات سرویس دهنده، در مورد کپی پیست کد قالب هیچ مشکلی نخواهید داشت اما در مورد سایر سرویس ها باید کد مخصوص آن سرویس را در بخش کد قالب قرار دهید که البته کمی آشنایی با طراحی قالب پیش نیاز این کار است. همچنین با کمی آگاهی از دانش طراحی قالب شما می توانید هر نوع تغییرات دیگر نیز در قالب مورد نظرتان ایجاد کنید و علاوه بر نیاز خودتان ، قالب ساحته شده را در اختیار دیگران نیز قرار دهید. توصیه می شود سایکو را حتما تجربه کنید، لذت خواهید برد.
شما هم اگر قالبساز دیگری می شناسید معرفی بفرمایید.