بيدار شدن مكرر در حين خواب از علائم شايع اختلال خواب است و بيشتر آنهايي كه شبها بيش از يك بار از خواب ميپرند، به نوعي اختلال خواب دچارند.
1 - خواب؛ هر چه بيشتر، بهتر: كاش همينطور بود! ولي مطالعات نشان ميدهد احتمال مرگ زودرس در آنهايي كه بيش از8 ساعت در شبانهروز ميخوابند،بيشتر است.
2 - خوش به حال فلاني، هنوز سرش به بالش نرسيده،خوابش ميبرد! اتفاقا اين نشان ميدهد كه فلاني،خواب خوبي ندارد.اين كه آدم هنوز سرش به بالش نرسيده خوابش ببرد، يكي از نشانههاي خوابآلودگي است كه بايد تحت بررسي قرار بگيرد.مدت زماني كه طول ميكشد تا خوابمان ببرد،نبايد كمتر از 5 دقيقه يا بيشتر از30 دقيقه باشد.پزشكان،مقادير كمتر و بيشتر از اين محدوده را غيرطبيعي ميدانند.
3 - چقدر كم ميخوابي! همه آدمها حداقل به 8 ساعت خواب شبانه احتياج دارند! هيچ عدد قطعي و واحدي وجود ندارد كه بشود روي آن قسم خورد.ميزان نياز به خواب در افراد مختلف، متفاوت است.به خودتان رجوع كنيد، اگر حس ميكنيد كه هر روز بعدازظهر خسته و خوابآلود ميشويد، بدانيد كه احتمالا الگوي خوابتان غلط است.
4 - چقدر زياد ميخوابي، نخبهها فقط روزي 3، 4 ساعت ميخوابند! شايد مارگارت تاچر و بيل كلينتون و چند نفر از مشاهير هاليوودي جزء نخستين كساني باشند كه رسانههاي غربي،درباره كم خوابيدن آنها زياد حرف زدند.اما واقعيت اين است كه از نظر پزشكان، اين قبيل افراد معمولا عملكرد بهتري نسبت به سايرين ندارند. كمخوابي،سلامت شما را تهديد ميكند و تمركزتان را پايين ميآورد. كمخوابي حتي ميتواند بيمارتان كند و به سيستم ايمني شما آسيب بزند.
5- من خوابم خوب است؛ فقط شبها چند بار از خواب ميپرم! به چنين خوابي نميگويند خواب خوب. خوابي خوب است كه تداوم مناسبي داشته باشد.بيدار شدن مكرر در حين خواب از علائم شايع اختلال خواب است و بيشتر آنهايي كه شبها بيش از يك بار از خواب ميپرند، به نوعي اختلال خواب دچارند.
6- كمخوابي فقط يك چاره دارد؛ قرص خواب! تاثير داروهاي خوابآور، كوتاه مدت است و كمكم بدن به دارو عادت ميكند و ديرتر به آن جواب ميدهد. از طرفي،اگر بدن به دارو عادت كند؛ قطع آن اوضاع را بدتر ميكند. پس براي درمان قطعي، فقط بايد به پزشك مراجعه كرد تا علت اصلي بيخوابي شناخته و درمان شود.
7- كمخوابي از آن دردهايي است كه چاره ندارد و بايد با آن ساخت! اما توصيههاي ديگري هم هست كه ميتواند اوضاع خوابتان را رو به راه كند: پرهيز از نوشيدن چاي،قهوه، نوشابه وخوردن شكلات در ساعات نزديك به خواب. خودداري از مصرف غذاهاي سنگين و كشيدن سيگار در ساعات نزديك به خواب.رعايت نظم خواب؛ خوابيدن در يك ساعت ثابت، اختصاص دادن اتاق خواب به خوابيدن و اجتناب از كارهاي ديگري مثل تماشاي تلويزيون و كار در آن اتاق و بالاخره اين كه اگر بيش از نيم ساعت در رختخواب مانديد و خوابتان نبرد و احساس خوابآلودگي هم نكرديد، بايد از اتاق خواب خارج شويد وتا وقتي احساس خوابآلودگي نكردهايد،به رختخواب برنگرديد.