ابراهیم طلایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به اینکه مطابق سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت از بیست و پنجم بهمن ماه تا پایان اسفند ماه جاری به عنوان جشنواره کالاهای مصرفی مشخص شده اظهار داشت: طی مدت مزبور تمام کالاهای مصرفی با تخفیف پنج تا 30 درصد در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: کلیه کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها شامل گوشت، برنج، شکر، روغن، قند و سایر اقلام مصرفی به نرخ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت در کلیه تعاونیهای مصرف محلی در حال توزیع است.
وی ضمن تأکید بر اینکه انواع برنجهای داخلی و وارداتی به قیمتهای مصوب به وفور در تعاونیهای مصرفی در حال توزیع است، به این سبب با هیچ کمبودی مواجه نیستیم، افزود: حدود هزار تن فقط برنجهای تایلندی به قیمتهای مصوب در حال تهیه و توزیع است که در کنار این دست برنجها، برنجهای اروگوئهای نیز در بازار یافت میشود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای مصرف محلی با اشاره به مشارکت جدی تعاونیها در اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانهها، گفت: در این رابطه مرغ نیز بدون محدودیت به قیمتهای مصوب سه هزار و 50 تومان در سطح وسیعی در حال توزیع است.
وی در رابطه با تهیه و توزیع شکر، خاطرنشان کرد: تمام دستگاههای متولی و کارخانجات تولید شکر در وفاق کامل با هم و هماهنگی لازم شکر مورد نیاز کشور را تأمین میکنند، شکر به قیمت کیلویی هزار و 175 تومان کارخانه در اختیار توزیعکنندگان قرار میگیرد و کلیه تعاونیهای مصرف محلی نیز به قیمت هزار و 350 تا هزار و 400 تومان تحویل مردم میدهند.
وی تأکید کرد: در بعضی از اقلام با مشکلاتی مواجه هستیم که با پیگیریهایی که در دستورکار قرار دارد از طریق واردکنندگان گروه مواد پروتئینی به دنبال جذب سهمیههای تعیین شده و توزیع هستیم. البته پیرو تمهیدات اندیشیده شده در قالب سیاستهای تنظیم بازار آرامش نسبی طی هفته گذشته با تخفیف یکی دو درصدی در بازار گوشت داشتیم.
وی افزود: البته با توجه به شرایط بازار، کارخانجات تولیدی و گروههای تأمین کالاهای مصرفی باید توجه داشته باشند که حتیالامکان در حمایت از فروشگاههای توزیعی و مصرف اهتمام لازم را داشته باشند. نقدینگی در اختیار فروشگاهها محدود است ولذا انتظار داریم کالا با چکهای مدتدار یکی دو ماهه یا تضمینی در اختیار فروشگاهها قرار گیرد.
طلایی با اشاره به تحریمهای 33 ساله ایران از سوی کشورهای غربی و حامیان این کشورها اظهار داشت: تجربه ثابت کرده هیچ تحریمی در ایران بازدارنده نیست یا به عبارتی سیاستهای تحریمی همواره فرصتی برای احیاء و بازتوانی ظرفیتهایی شده است که امروز کشور را در مسیر توسعه و تعالی قرار داده است.
وی ادامه داد: انبارهای کالاهای مصرف پر و اقلام مصرفی به وفور در دسترس مردم قرار میگیرد، مردم با مراجعه به فروشگاههای توزیع کالاهای مصرفی بدون هیچ محدودیتی میتوانند نیازهای خود را با نرخهای مصوب تأمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: البته متأسفانه دیده میشود که برخی شرکتها با تلاطم بازار ارز از شرایط سوء استفاده کرده و با حذف حاشیه سود خردهفروشی و عمده فروشی به نوعی گرانفروشی میکنند ولذا انتظار داریم سازمان بازرسی و سازمان حمایت از مصرفکننده عملکرد این دست شرکتها را موشکافانهتر رصد و برخورد کنند.
مدیر عامل اتحادیه مصرف محلی استان تهران در رابطه با تدوام سیاستهای منتج به تنطیم بازار و صیانت از حقوق مصرفکننده، گفت: پیشبینیهای لازم برای تداوم شرایط موجود در سال 91 نیز صورت گرفته و کالا و اقلام مصرفی مردم در سال آتی نیز بدون هیچ محدودیتی در اختیار مردم قرار خواهد داشت.
وی تأکید کرد: نیازسنجیهای لازم از شبکههای توزیعی و مصرفی انجام شده و مطابق با نیاز جامعه کالا در اختیار شبکه توزیعی کشور قرار گرفته است بنابراین اینکه در سال 91 با مشکلی به سبب تأمین و توزیع کالا مواجه باشیم به هیچ عنوان صحت نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: تیمهای نظارتی تحت پوشش وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری به خصوص ایام نتهی به ایام نوروز در بحث نظارت و کنترل قیمتها عملکرد بسیار مطلوبی داشته و دارند و به این سبب با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.
طلایی شرایط فعلی بازار کالاهای مصرفی را واقعا مطلوب ارزیابی و اظهار داشت: انواع کالاهای مصرفی و اساسی مورد نیاز خانوارها به وفور در بازار موجود است و مشکلی به لحاظ تأمین و توزیع نداریم.
انتهای پیام/ح