0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

خدمت به خلق دکتر اعوانی مثال زدنی است
عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران با اشاره به اینکه برخورد دکتر اعوانی با ارباب رجوع نشاندهنده عمق اعتقادی ایشان به خدمت به خلق است گفت:ایشان بدون ریا و غرض ظاهر، کارش را انجام می‎داد که این موارد امروز کیمیا است.

به گزارش خبرنگارمهر دکتر شهرام پازوکی عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران در جشن تولد دکتر اعوانی که چهارشنبه شب سوم اسفند در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار شد درباره خصایل و فضایل دکتر اعوانی گفت: در این سی سالی که بعنوان شاگرد و همکار در خدمت ایشان بودم دریافتم که ایشان  فیلسوفی به تمام معنا در جست و جوی حقیقت هستند. ایشان هیچ چیزی که مخالف حقیقت نباشد نمی‎خواستند فدا کنند.

وی افزود: دیو گنِس درباره تالس می‎نویسد که تالس به همراه کنیزک خود شب هنگام به دیدار ستارگان آسمان رفت که ناگاه در چاله‏ای افتاد و از کنیزک برای بیرون آمدن از چاه کمک خواست کنیزک گفت تو که از یک قدمی خود خبرنداری چطور به نظاره ستارگان دوردست می‎نشینی.

پازوکی تصریح کرد: یکی از ایراداتی که به فیلسوفان می‎گیرند مصداق همین مسئله است ولی من این را ذم نمی‏دانم. اعوانی به معنای تمام کلمه اهل نظر هستند چنانچه دیو گنس می‏گوید و در این کار اشکالی بر ایشان وارد نیست.

وی به نقل خاطره‏ای از ایشان پرداخت و گفت: سالها پیش زنی که مطلقه یکی از مسئولان نظام بود و دچار اختلال شخصیتی شده بود ارباب رجوع مؤسسه بود اساتید به نگهبانی گفته بودند که هرگاه این خانم آمد اینجا بگوئید ما نیستم ولی دکتر اعوانی ایشان را با متانت می‎پذیرفت وقتی من به ایشان گفتم که وقتتان تلف می‏شود گفت شاید این خانم مأمور الهی باشد که من را در برخورد با ارباب رجوع دارد امتحان می‎کند.

عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه تصریح کرد: این نشاندهنده عمق اعتقادی ایشان به خدمت به خلق است. ایشان بدون ریا و غرض ظاهر، کارش را انجام می‎داد که این موارد امروز کیمیا است.

وی اظهارداشت: نکته مهم دیگر اینکه ایشان دارای اصول فکر خاصی است و هرکجا در همایشی یا محفلی که در تضاد با این اصول باشد به شدت از موضع خود دفاع می‎کنند ولی با همه این اوصاف ایشان درزمان ریاستش در مؤسسه از کسانی دعوت کرد که مخالف اصول فکری ایشان بودند و از هرگونه فکری در مؤسسه شاهد بودیم. دکتر با سعه صدر و احترام فراوان با آرای مختلف برخورد می‏کرد و حتی یکروز به آقایی که مخالف ایشان بود که از مؤسسه اخراج شد به او گفت من همه سعی‏ام را برای ماندن شما کردم ولی نشد.

دکتر محمرضا بهشتی استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران نیز درادامه این مراسم گفت: ایشان علاوه بر اینکه اهل نظر و متفلسف هستند در زندگی دنیوی هم بی بهره نیستند چنانچه تالس پیش بینی می‏کند محصول زیتون آن سال به وفور بار دهد و وی تمام دم و دستگاه روغن کشی زیتون را قبل از آن می‎خرد و سال بعد با قیمت گزافی اجاره می‏دهد. دکتر اعوانی هم در کسب رزق و روزی بی دست و پا نیستند.

وی افزود: من در مدت سی سالی که با مؤسسه بعنوان یک نهاد طرف قرارداد همکاری داشتم برایم سعه صدر ایشان و بعد علمی و اطلاعات فلسفی ایشان جالب بود اینکه ایشان در آنچه که باور و اعتقاد دارند بسیار جدی هستند و از افرادی هستند که دارای اصول فکری محکمی در زندگانیشان هستند. بهرحال آدم با اصول از افرادی که اصلا اصولی در زندگیشان ندارند قابل مقایسه نیست چرا که اصول فکری هرچند ضعیف یا اشتباه باشد بعدها محکم و تصحیح می‏شود ولی افراد بی اصول در تاریکی مطلق بسر می‏برند.

دکتر فاطمه مینایی از شاگردان ایشان وعضو هیئت علمی دانشنامه جهان اسلام نیز درادامه این مراسم خاطره‏ای از کلاس درس دکتر اعوانی ذکرکرد و گفت: با وجود اعتقادات و سبک فکری متفاوت با دکتر هروقت که کلاس درس ایشان تمام می‏شد ناراحت می‏شدم و برایم معلوم نبود که چگونه زمان گذشت. شاگردی ایشان برایم مایه افتخار است.

وی افزود: ایشان در مدیریت خود هیچگونه بخل و خساستی نداشتند و به دانشجویان می‎گفتند اگر صدتا کتاب معتبر هم که برای تدوین پایانامه‏اتان لازم داشته باشید مژسسه تهیه می‏کند. من در تدوین پاینامه خود هفته‏ای دوساعت با ایشان بطور خصوصی دیدار می‏کردم  و تسلط ایشان در هر موضوعی مثال زدنی است. من ترجمه‏های انگلیسی اشعار و قصای ناصر خسرو را از ایشان برای تدریس فردی برای خارج کشور توصیه کردم و ایشان وقتی این ترجمه‏ها را دید بسیار استقبال کرد.

مینایی یادآورشد: همه خصلتهای خوب یکجا در ایشان جمع است و این صفات وجود لطیفی از ایشان ساخته است و من از محضر ایشان بسیار استفاده کردم.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:14 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

عذرخواهى آمریکا قابل قبول نیست/ لزوم اشد مجازات توهین کنندگان به قرآن
کابل- خبرگزاری مهر : شورای علمای افغانستان با محکوم کردن توهین نظامیان آمریکایی به قرآن کریم در بگرام، عذرخواهى را قابل قبول ندانست و بر ضرورت مـحاکمه و مجازات عاملان آن تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر از کابل ، پس از آنکه  نیروهای آمریکایى، چهار نسخه قرآن کریم را در پایگاه نظامى بگرام استان پروان در اقدامی گستاخانه و هتاکی آشکار به مقدسات بیش از یک میلیارد مسلمان و بر خلاف ادعای مقامات آمریکا مبنی بر احترام به عقاید دینی سوزاندند، بزرگترین تظاهرات مردمی در نقاط مختلف کابل و شهرهای دیگر برگزار شد.

این تظاهرات با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد و شش نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.

در بیانیه شورای سراسری علمای افغانستان آمده است رئیس شورای علمای افغانستان در اعتراض به این اقدام وحشیانه  نظامیان آمریکایی، در دیدار با نماینده سازمان ملل متحد در کشور، خواهان پیگیری این اقدام از سوی جامعه بین الملل شده است .
 
در این بیانیه آمده است : موضوع توهین به مقدسات دینی هرگز با عذرخواهی قابل بـخشش نبوده و عاملان این عمل غیر اسلامی و غیر انسانی باید مـحاکمه و مجازات شوند، در غیر این صورت، ملتی که به خاطر حفظ مقدسات و عقاید اسلامی خود، صدها هزار شهید و مجروح و معلول تقدیم کرده اند، اکنون هم حاضر به ایثار جان و مال خود هستند.

در این بیانیه بر ضرورت مجازات عاملان این اقدام شرم آور و توهین آمیز به عنوان خواسته مهم مسلمانان تاکید و درباره پیامدهای سکوت در این زمینه هشدار داده شده است.

مقامات غربی مدعی شده اند که اقدام نظامیان آنها در سوزاندن قرآن کریم، عمدی نبوده است، آنها برای فرونشاندن خشم و انزجار مردم افغانستان، عذرخواهی کرده اند، با این حال اعتراضات مردم مسلمان افغانستان در پی هتاکی بی شرمانه نظامیان آمریکایی به کتاب مقدس بیش از یک میلیارد مسلمان همچنان ادامه دارد.

به گفته یک منبع رسمی در پایگاه نظامی آمریکا در کابل، قرآن کریم و کتابهای مذهبی به صورت وحشیانه از تمام زندانیان این پادگان نظامی جمع آوری و نیمه های شب سوزانده شد.

توهین به مقدسات مسلمانان از سوی ارتش آمریکا موضوع تازه ی نیست، این اقدامات بی شرمانه در کنار کشتن کودکان بیگناه افغان به طور مستمر ادامه دارد که البته با یک ابراز تاسف ظاهری از سوی مقامات آمریکایی همراه می شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:14 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

خدمت به فرهنگ این سرزمین برایم عبادت است
مدیرعامل هیئت مدیره انجمن حکمت و فلسفه ایران در مراسم جشن تولد خود که در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزارشده بود با تشکر از همه حاضرین و سخنرانان این مراسم گفت خدمت به خلق و کارفرهنگی کردن برایم همچون عبادت است.

به گزارش خبرنگارمهر، حجت الاسلام سید محمد دعایی سرپرست مؤسسه اطلاعات در مراسم قدردانی از خدمات دکتر اعوانی به بهانه جشن تولد وی که چهارشنبه شب سوم اسفند در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزارشد گفت: شهید مطهری از دو شخصیت برای گفتگوهای رادیویی و تلویزیون سفارش می‏کرد که دعوت به عمل آید یکی مرحوم راشد و دیگری دکتر سید حسین نصر بود.

وی افزود: نصر بنیانگذار مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران است و از توفیقات ایشان است که مردی فاضل همانند دکتر اعوانی در این مؤسسه مشغول به کار شدند.

دعایی گفت: من با سید حسن خمینی مجموعه‏ای از نوشتار گرانسنگ حضرت امام را برای دکتر نصر فرستادیم و ایشان بعد از خواندن این مجموعه یک مقاله بسیار عالمانه به انگلیسی درباره تجلیل از امام با عنوان سیر تعالی حکمت عملی سیاسی در تشیع نوشتند که قرار است به فارسی ترجمه شود.

وی افزود: کاراین ترجمه به دکتر انشاءالله رحمتی واگذارشده که ایشان مترجم بسیاری از آثار کربن و سید حسین نصر در ایران هستند که از شاگردان دکتر اعوانی محسوب می‎شوند و دکتراعوانی ایشان را به من معرفی کردند و درحال حاضر ایشان مدیریت ماهنامه حکمت و معرفت مؤسسه اطلاعات را بردوش دارند.

وی ادامه داد: اگر به دکتر نصر برپایی این مراسم را خبر می‏دادیم حتما ایشان چند کلمه‏ای در توصیف شأن علمی و اخلاقی دکتر اعوانی پیامی را مخابره می‏کرد.  بنده به نمایندگی از مؤسسه اطلاعات لوحی که متن ویژه‏ای درباره صفات و ویژگیهای بارز دکتر اعوانی در آن حک شده است به ایشان تقدیم می‏کنم.

دکتر اعوانی سخنران آخرین این مراسم بود  وی گفت: بزرگان و فضلای سخنران امشب مرا شرمنده کردند و کمالات و فضایل نفسانی خود را به من نسبت دادند درواقع مرا از آئینه خویش دیدند.

وی گفت: 5 اسفند روز مقدسی نزد ایرانیان باستان بود و روز پرستار و هم بزرگداشت خواجه نصیر هم است و من خوشحالم که در چنین روزی بدنیا آمدم البته امروز سن و سال من لو رفت چرا که خیلی از اساتید و همکاران فکر می‎کنند که من بزرگتر از سنم به نظر می‏رسم.

مدیرعامل هیئت مدیره انجمن حکمت و فلسفه ایران افزود: من یک آدم فرهنگی بدنیا آمدم و از زمان کودکی علاقه فراوانی به مسائل فرهنگی و فعالیت در این حوزه داشتم. عقیده دارم که ایران جایگاه بزرگی در فرهنگ جهانی دارد و مأمن بسیاری از بزرگان فرهنگ جهان بوده و است.

اعوانی یادآورشد: فرهنگ ایران تأثیر بسیار زیادی بر فرهنگ جهانی داشته هم بر فرهنگ شرق و هم غرب نفوذ کرده و در این نظر باید گفت نه تنها در جهاد اصغر بلکه در جهاد اکبر که جهاد فضیلت و فرهنگ است دستی داشته است. در همایشی که در هند شرکت کردم برای ایراد مقاله و سخنرانی به منابعی رجوع کردم یک نویسنده هندی درباره روابط ایران و هند در کتابی 400 صفحه‏ای نشان می‏دهد که چقدر شاه اسماعیل در بابریان هند نفوذ داشته طوری که زبان فارسی زبان رسمی آن روز هند می‏شود.

رئیس سابق مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: در اندونزی و سایر کشورهای همسایه حتی در اسپانیا و اروپاهم اثرداشته است. 

اعوانی گفت: پیامبر وقتی از جنگ برمی‎گشت گفت از جهاد اکبر به جهاد اکبر برگشتیم که همان اصلاح و رام کردن شیطان نفس است.

وی افزود: شیطان نفس را فرهنگ رام می‏کند و بزرگان فرهنگی ما همه موفق به این کار شدند که ما باید آنان را بخوبی به جهانیان معرفی کنیم. برای مثال مولانا را خارجیها برای مقاصد معنوی می‏خوانند که نشاندهنده فرهنگ بسیار غنی الهی و دینی ما است.

اعوانی یادآورشد: یکبار که دکتر دینانی در همایشی در ترکیه شرکت کرده بود هریک از حاضرین به چیزی فخر می‏کردند مثلا عربی می‏گفت قرآن بر ما نازل شد یا ترکی گفت زیباترین نسخه قرآن را ما نوشتیم دکتر دینانی هم گفت بالاترین درک معانی و تفسیر قرآن راهم ما داریم. اکنون هم رگه‏هایی از بزرگان فرهنگی کشور در اهالی فرهنگ و فرهیختگان امروز ما جریان دارد.

وی کار فرهنگی را شبیه کشیدن یک لوکوموتیو از بالا دانست و گفت هرگاه بدلایل خستگی و موانع این طناب را رها کنیم لوکوموتیو به جای اول خود برمی‏گردد ولی نباید هیچگاه از کشیدن آن مأیوس شویم. 

وی گفت: مرحوم عصار بازنشسته شده بود شخصی او را کنار مدرسه مطهری فعلی دید که کتاب در بغل حرکت می‏کند پرسید استاد هنوز کارفرهنگی می‏کنید مرحوم عصار گفت اگربازنشته بشوم کارفرهنگی می‎کنم اگر باز ایستاده بشوم کار فرهنگی می‎کنم اگر بازخوابیده بشوم کارفرهنگی می‏کنم و هفت هشت تا از این جمله‏ها برای آن فرد ردیف کرد. من هم همینطور تا زنده هستم از کار فرهنگی کردن دست بر نمی‏دارم امیدوارم خداوند به همگان توفیق دهد و به من هم درسایه همگان خدمت کردن به فرهنگ این مرز و بوم را عنایت کند.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:14 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

"تقریب مذاهب" زمینه ساز احیای تمدن اسلامی است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه امروز اسلام پاسخگوی نیازهای بشری است، تقریب مذاهب اسلامی را زمینه ساز تعامل علمای اسلام برای این پاسخگویی دانست و گفت: علمای ‏اسلام می توانند با یکدیگر در این مسیر حرکت کنند و این نوع گفتمانها در احیای تمدن بزرگ اسلامی و پیشرفت اسلام ‏تأثیرگذار خواهد بود.‏

حجت الاسلام محمدحسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حوزه علمیه قم و الازهر ‏قاهره را دو پایگاه اصلی دو طایفه شیعه و سنی خواند و در مورد نقش این دو در تقریب ‏مذاهب اسلامی به خبرنگار مهر گفت: حوزه علمیه قم و الازهر به عنوان دو پایگاه علمی و ‏دینی تشیع و تسنن در اساس اسلام و در جمیع مبانی دینی توافق دارند.‏

وی با اشاره به نقش آیت الله بروجردی و شیخ شلتوت در ایجاد ارتباط بین شیعه و سنی ‏تصریح کرد: آنچه مورد توجه آیت الله بروجردی بوده و با مرحوم شیخ شلتوت مطرح کرده و ‏برای آن نماینده تعیین و نامه نگاری کردند در واقع ایجاد ارتباط دو مذهب شیعه و سنی با ‏مرکزیت علمی و محوریت دینی دو مذهب شیعه اثنی عشری و جامعه اهل تسنن است.‏

وی تحولات سیاسی 40 سال اخیر را موجب عدم تأثیرگذاری فتوای شیخ شلتوت در جهان ‏اسلام نسبت به شیعه دانست و گفت: تا به امروز به خاطر شرایط سیاسی که در جهان ‏به وجود آمد به ویژه مصر این ارتباط  و فتوایی که شیخ شلتوت داد نتوانست جایگاه اصلی ‏خود را پیدا کند.‏
 
حجت الاسلام اختری افزود: پس از شیخ شلتوت با توجه به تحولات مصر از زمان جمال ‏عبدالناصر و پس از آن سادات و مبارک شرایطی که به وجود آمد این مسئله را مسکوت ‏گذاشت تا اینکه با استقرار جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام(ره) و بعد از ایشان عنایات ‏رهبر معظم انقلاب این اندیشه دوباره زنده و عملی شد و در طی سالهای اخیر عملا کارهای ‏تقریبی عظیمی انجام گرفت که بسیار تأثیرگذار بوده است.‏
 
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: امروز می توانیم بگوییم که اکثریت جامعه اهل ‏تسنن از جمله جامعه علمایی و جامعه دینی و مردم اهل سنت این اندیشه تقریبی را قبول دارند ‏و در این مسیر حرکت می کنند. البته غیر از کشورهایی مثل عربستان سعودی که اندیشه های ‏آنها نشأت گرفته از ابن تیمیه و وهابیت است و همواره تلاش می کند بر اختلاف دامن بزند.‏
 
وی بر لزوم تقویت گفتمان تمدن اسلامی در میان علمای اسلام تأکید کرد و افزود: تمدن ‏اسلامی تمدنی عمیق و گسترده و دارای ذخائر بزرگ علمی، اجتماعی- فرهنگی بوده و هست؛ ‏لذا ما اگر به مسئله وحدت و تقریب خوب بپردازیم و بتواند در جامعه آن نقش اجرایی خود را ‏بیابد؛ این مسئله منجر به ایجاد یکپارچگی برای اسلام و مسلمانان خواهد شد و این تمدن ‏اسلامی به نیرویی برای مقابله با توطئه های دشمن و برطرف شدن اختلافات و کینه توزیها ‏می شود.‏
 
حجت الاسلام اختری با اشاره به فعالیتهای مؤثر "مجمع تقریب مذاهب اسلامی" یادآور شد: علمای بزرگی از کشورهای مختلف همچون عراق، مصر، لبنان ، افغانستان و... در مجمع ‏عضویت دارند و برای دستیابی به این تمدن اسلامی باید گفتگوهای علمی در میان دانشمندان ‏گسترش یافته و مسائلی که موجب شبهه می شود را در حلقه های گوناگون و پی در پی پاسخ داده شود و با برجسته کردن نقاط مشترک این ارتباط را تقویت کنند.‏
 
وی در پایان پرداختن به مسائل عامه اسلامی و بشری را از جمله مباحث ضروری کنونی ‏خواند و گفت: امروز اسلام می تواند پاسخگوی نیازمندیهای جامعه بشری را بدهد و علمای ‏اسلامی می توانند با یکدیگر در این مسیر حرکت کنند و این نوع گفتمانها در پیشرفت اسلام ‏تأثیرگذار است.‏
 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:14 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مابه ترویج اسلام به قرائت امام وانقلاب اسلامی همت می گماریم وپایبندیم
قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با ابراز تاسف از برخی افراد که در مورد اسلام بدون انقلاب اسلامی صحبت می‌کنند، گفت: ما این تفکر را قبول نداریم و اسلام انقلاب اسلامی برای ما مهم است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی قم با اشاره به اهمیت این استان اظهار داشت: قم از اهمیت فوق العاده‌ای در ذهن اجتماع، رهبری، مسئولان اجرایی و قضایی و تقنینی برخوردار است، بنابراین نگاه سازمان تبلیغات اسلامی به قم یک نگاه ویژه است.

وی اضافه کرد: وجود حوزه علمیه و مراجع و علما در این استان و سابقه دیرینه قم در انقلاب اسلامی و نشر معارف تشیع اهمیت ویژه‌ای به این استان بخشیده است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با ذکر برخی اصطلاحات نظامی مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ اظهار داشت: مقام معظم رهبری از جبهه مهاجم فرهنگی و جبهه خودی در عرصه فرهنگ سخن می‌گویند و به کارگیری این اصطلاحات حتما برای ایشان نوعی نگاه به صحنه دارد.

حجت‌الاسلام خاموشی تاکید کرد: نگاه به صحنه رهبر معظم انقلاب اسلامی اشراف عمیق در اوضاع جاری به ایشان داده است.

وی وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی را در استخراج مفاهیم قله‌ای فرمایشات مقام معظم رهبری و انطباق آن با فعالیت‌ها را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: یعنی ما علاوه بر شرح وظایف خودمان به عنوان لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری و در ملازمات فرهنگی که باید السابقون السابقون باشیم، باید به جمیع فرمایشات ایشان لبیک عمومی بدهیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: مقام معظم رهبری جبهه فعالیت دشمن را تنها در عرصه نظامی، یا اقتصادی و یا سیاسی نمی‌بینند، بلکه این تهاجم را در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، نظامی، دانشی، اقتصادی و جنبه‌های مدنی و تاریخی می‌بینند.

انتشار روزنگار تاریخ در سه جلد

وی تدوین کتاب روزنگار تاریخ را حاصل توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و تاکید کرد: شورای انقلاب فرهنگی جلد اول این کتاب را منتشر کرده و انتشار جلد دوم و سوم این کتاب را به انتشارات امیرکبیر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار کرده است.

حجت‌الاسلام خاموشی تاکید کرد: جلد دوم روزشمار تاریخ منتشر شده و جلد سوم آن نیز در حال انتشار است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به عدم شناخت کافی نسل کنونی با هویت‌سازان علمی، تاریخی و فرهنگی اظهار داشت: ممکن است نسل کنونی درباره مولوی و فردوسی شناختی داشته باشند اما بسیاری از دانشمندان گذشته کشور را نمی‌شناسند، از این رو باید به این دانشمندان هویت و شناخت داد.

لزوم تدوین مهندسی فرهنگی

وی با ذکر مطالبه دیگر مقام معظم رهبری در مورد تدوین مهندسی فرهنگی گفت: باید مدیریت جامع داشته باشیم، چراکه اگر جبهه‌ای به خودش آرایش نگیرد دشمن در درونش نفوذ می‌کند و در مقابل جبهه‌ای که آرایش خوبی داشته باشد نفوذپذیری آن کار ساده‌ای نخواهد بود.

حجت‌ الاسلام خاموشی تاکید کرد: مقام معظم رهبری از اصطلاحاتی همچون تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی استفاده کردند تا ما بدانیم که اگر حواسمان نباشد اینها اتفاق می‌افتد.

جنگ نرم پیش زمینه جنگ نظامی

وی با بیان اینکه جنگ نرم پیش زمینه جنگ سخت استکبار جهانی خواهد بود، به تجربه جنگ نیروهای ناتو در عراق اشاره کرد و افزود: در جریان این نبرد تانک‌های آمریکا تا نزدیکی بغداد رسیده بودند ولی حتی یک آر پی جی به سمت آنها شلیک نشده بود. به خاطر اینکه آمریکا ابتدا در جنگ رسانه پیروز شد و توانست دل مردم عراق را خالی کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: این تصور ابلحانه‌ای است که کسی فکر کند صدام در برابر تجاوز آمریکا جنگیده است، به خاطر اینکه صدام وجود دست نشانده‌ای بود که آمریکا او را از صحنه حذف کرد.

حجت‌الاسلام خاموشی تصریح کرد: آمریکا می‌خواست همین ترفند را در کشورهای اسلامی دیگر اجرا کند ولی نفوذپذیری انقلاب اسلامی ایران آنقدر زیاد بود که ملت‌های به پاخاسته منطقه مانع از اجرایی شدن این توطئه شوم شدند.

جنگ نرم جامعه را استحاله می‌کند

وی با بیان اینکه جنگ نرم جامعه را از عزت تهی می‌کند اظهار داشت: اثر نامطلوب دیگر جنگ نرم این است که جامعه را استحاله می‌کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی جنگ فرهنگی دشمنان را مهم دانست و گفت: دشمن در این حوزه به گونه‌ای تمام عیار و تمام قد ایستاده است و ما باید هم جبهه معارض را بشناسیم و هم باید جبهه خودی را در برابر جنگ نرم تقویت و بسیج کنیم.

وی با بازخوانی بخشی از مطالبات مقام معظم رهبری از سازمان تبلیغات اسلامی گفت: تقویت برنامه‌های هیئت، مسجد، کانون، منبر و خطیب کار با اهمیتی است اما باید در سایر عرصه‌های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی هم ورود داشته باشیم.

ایران برنده تحریم‌ها

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فشار اقتصادی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: وقتی زمزمه تحریم نفت ایران مطرح شد کشوری همچون هند، نفت ایران را در قبال فروش طلا خریداری کرد که این معاملات اقتصادی نشان دهنده شکست تحریم‌هاست.

وی ادامه داد: تحریم نفت ایران فرصت بسیار خوبی برای کشور ما ایجاد کرد که از تکیه بر تک محصولی فارغ شود.

حجت‌الاسلام خاموشی گفت: در مقالاتی که از سوی تحلیل‌گران اقتصادی در اروپا نوشته می‌شود، ایران برنده تحریم‌ها محسوب می‌شود.

اسلام بدون انقلاب اسلامی را قبول نداریم

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح الزامات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی پرداخت و تاکید کرد: فرهنگ انقلاب اسلامی باید فهم شود. متاسفانه برخی‌ها بر روی اسلام بدون انقلاب اسلامی بحث می‌کنند. ما این را قبول نداریم چراکه اسلام انقلاب اسلامی مهم است.

وی فهم و قرائت انقلاب اسلامی از منظر امام و رهبری را حائز اهمیت دانست و افزود: سخنان موسس و مروج انقلاب اسلامی برای ما حجت است.

نفی نظام سلطه از الزامات جبهه فرهنگی

حجت‌الاسلام خاموشی نفی نظام سلطه را یکی دیگر از الزامات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: برخی‌ها این طور نگویند که اگر یک بار با آمریکا دست بدهیم تمام مشکلات برطرف می‌شود. اصلا انقلاب اسلامی برای نفی نظام سلطه و قطع ارتباط با آمریکا به پیروزی رسید.

وی ادامه داد: عدالت خواهی و ظلم ستیزی یکی دیگر از الزامات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است و اگر این مهم را از فرهنگ خودمان کنار بگذاریم فرهنگ به مناسکی صرف تبدیل می‌شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر ویژگی ولایت پذیری از فرهنگ انقلاب اسلامی جدا شود دیگر چیزی از او باقی نمی‌ماند.

حجت‌الاسلام خاموشی تدوین مدل زندگی اسلامی را یکی دیگر از الزامات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برشمرد و با ذکر نمونه‌هایی از اسراف در روش زندگی برخی افراد و تبعات منفی گرایش به سرمایه‌داری اظهار داشت: سبک زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه در آن خانواده، تربیت، آموزش، تعالیم، تعاون، اخلاق و... وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای رسیدن به سبک زندگی اسلامی تلاش کنیم تاکید کرد: ادله روایی زیادی برای مفهوم سازی این مدل برای به روزکردن و عرفی کردن سبک زندگی وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:15 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مرحوم منذر در ستیز با بهایت سابقه طولانی علمی و عملی داشت
مدیر روابط عمومی مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران از مرحوم ابوالحسنی(منذر) به عنوان یکی از مورخان تاریخ معاصر یاد کرد و گفت: ایشان در نقد بهایت مجاهدت علمی و عملی داشتند و کسی بود که با کتابهایش شیخ فضل الله نوری را از غربت بیرون آورد.

رضا غریبی مدیر روابط عمومی مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به درگذشت حجت الاسلام دکتر علی ابوالحسنی(منذر)از وی به عنوان مورخ، ادیب و پژوهشگر برجسته یاد کرد و گفت: مرحوم منذر بیش از 30 عنوان کتاب در حوزه تاریخ معاصر ایران نوشتند که بخش عمده آن به موضوع تاریخ مشروطه اشاره دارد.

وی با اشاره به کتب متعددی که از مرحوم ابوالحسنی در حوزه مباحث شیعی باقی مانده است؛ تصریح کرد: در حوزه بهایت یکی از فعالان یان عرصه بودند که کتابهای متعددی در نقد بهایت نوشتند و ایشان در ستیز بهایت سابقه طولانی علمی و عملی داشتند.

وی با اشاره به سابقه تدریس مرحوم منذر در مؤسسه مطالعات تاریخ معاصرایران و مؤسسه امام خمینی قم، بر جهاد علمی وی در حوزه تاریخ مشروطه تأکید کرد و افزود: مرحوم ابوالحسنی کسی بود که شیخ فضل الله نوری را از غربت بیرون آورد و در تبیین گره های مشروطه و کارنامه و زمانه شیخ فضل الله نوری نقش درخشانی ایفا کرد.

مدیر روابط عمومی مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران افزود: غیرت دینی و عشق و ارادتی که مرحوم ابوالحسنی نسبت به خاندان اهل بیت(ع) داشتند زبانزد بود و دغدغه ای که نسبت به انقلاب، ولایت فقیه و بحث انتظار و مهدویت داشتند را می توان از ویژگیهای شخصیتی ایشان برشمرد.

غریبی افزود: از مرحوم منذر می توان به عنوان الگوی کسانی یاد کرد که دغدغه شیعه و انقلاب اسلامی را دارند. ایشان از جمله پژوهشگران برجسته کشور محسوب می شدند که کتابهای شان از استناد بالایی برخوردار است.

به گزارش مهر، حجت الاسلام علی ابوالحسنی مشهور به منذر از نویسندگان پرکار و فعال حوزوی به شمار می رفت که دیشب چهارشنبه 3 اسفند بر اثر عارضه قلبی درگذشت.

وی که از نویسندگان و محققان فعال حوزودی بود در سال 1334 در تهران متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات کلاسیک و ورود به دانشگاه، با تشویق اطرافیان خود تحصیلات حوزوی را برای فعالیت های علمی خود برگزید.  
 
حجت الاسلام ابوالحسنی پس از ورود به قم در مدرسه حقانى که در آن زمان تحت مدیریت شهید آیة الله قدوسى قرار داشت، به تحصیل مشغول شد و پس از مدت کوتاهى، به طور آزاد در حوزه علمیه قم به ادامه تحصیل پرداخت. او در قم از محضر اساتید به نامی بهره برد، که از جمله می توان به حضرات آقایان مدرس افغانى و موسوى گرگانى(دبیات)، اعتمادى، راستى کاشانى، دوزدوزانى، جلال طاهرشمس گلپایگانى، موسوى تهرانى و سید على محقق داماد(اصول فقه) اشاره کرد.
 
وی همچنین از محضر حضرات آقایان جعفر سبحانى، مصباح یزدى، حسین مظاهرى،شیخ جواد کربلایى، حاج شیخ جواد تبریزى، وحید خراسانی بهره برد و به صورت غیررسمی دروسی چون معارف اسلامی و ولایت را نزد سید محمد کاظم قزوینى ، تاریخ اسلام را نزد علامه عسکری و غرب شناسی را نزد دکتر سید احمد فردید و دکتر رضا داورى اردکانی گذراند.
 
وی در همین سالها به صورت پیگیر به تالیف کتاب و تنظیم مقاله در حوزه‌های مختلف فرهنگ اسلامی و تاریخ  ایران و جهان پرداخت و در کارنامه علمی و حرفه‌ای او آثار ارزشمندی به چشم می‌خورد. نگاهى به اصل ولایت فقیه، میعاد با استاد مطهرى شهید راه تطهیر سیماى فرهنگ اسلامى از زنگار غرب زدگى و شرق زدگى،‌ تحلیلى از نقش سه گانه شهید شیخ فضل الله نورى در نهضت تحریم تنباکو، تراز سیاست؛ جلوه‏هایى از سیاست و مدیریت شیخ انصارى،‌ سیاهپوشى در سوگ ائمه نور (ع)، ریشه‏هاى تاریخى و مبانى فقهى از جمله آثار به جای مانده از این محقق و نویسنده است.
 
مراسم تشییع حجت الاسلام ابوالحسنی فردا جمعه 5 اسفند از مسجد امام حسن عسکری(ع) قم به سمت حرم حضرت معصومه(ع) برگزار می شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:15 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

سومین روز تظاهرات افغانها/ عاملان توهین به مقدسات اسلامی مجازات شدند
رسانه های محلی افغانستان اعلام کردند تظاهرات مسلمانان خشمگین افغانستان در اعتراض به جنایت زشت نظامیان آمریکایی در سوزاندن کتاب مقدس و آسمانی قرآن کریم به سومین روز کشیده شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه های محلی افغانستان از ادامه تظاهرات ضد آمریکایی در این کشور که از روز سه شنبه در اعتراض به هتک حرمت  کتاب مقدس قرآن آغاز شد، خبر دادند.

مردم ولایت لقمان پس از تظاهرات مردم کابل، ولایت پروان، ننگرهار، کنر، بدخشان و لوگار با سر دادن شعارهای "مرگ بر آمریکا" خواستار خروج نظامیان خارجی از این کشور و مجازات عاملان توهین به مقدسات اسلامی شدند.

گفته می شود که در جریان تظاهرات ضد آمریکایی در افغانستان تاکنون 7 معترض کشته و بیش از 30 فرد دیگر زخمی شدند.

به گفته یک مقام دولتی افغان، نظامیان آمریکایی در یک پایگاه نظامی اقدام به سوزاندن حدود 70 کتاب متعلق به زندانیان افغان کرده اند که در میان آنها قرآن نیز وجود داشته است.

 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:15 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

آیت‌الله استادی:
حوزه مخالف آزاداندیشی نیست
قم - خبرگزاری مهر: عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه تاکید کرد: حوزه مخالف آزاداندیشی و نواندیشی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رضا استادی، در چهارمین جشنواره علامه حلی که پیش از ظهر پنج‌شنبه، در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، به وضعیت حوزه علمیه در دوره کنونی اشاره و اضافه کرد: برخی در مقایسه حوزه امروز با قبل از انقلاب حوزه قبل از انقلاب را بهتر از امروز می دانند که به نظر می رسد این قضاوت منصفانه نیست و یا ممکن است ناشی از بی اطلاعی گوینده باشد.

وی اظهار داشت: رشد علمی امروز در حوزه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و امروز علاوه بر انتشار تعداد زیادی مجله خوب در حوزه می توان از مجموعه تولیدات علمی حوزه دایرة المعارفی غنی تهیه کرد.

عضو جامعه مدرسین اضافه کرد: باید در اظهار نظر و قضاوت درباره رشد حوزه علمیه بی انصافی صورت نگیرد البته این به معنای آن نیست که بگوئیم همه چیز در حوزه خوب و در خور شان آن است.

وی با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در این کار اظهار داشت: حوزه با وجود پیشرفتهای حوزه با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست و پیشرفتهای قابل ملاحظه کمبودهایی هم دارد و به حد مطلوب نرسیده ایم.

نباید داشتن توانایی  در انسان منجر به بروز غرور شود

آیت الله استادی به پیشرفتهای علمی حوزه به جشنواره علامه حلی اشاره کرد و گفت: در گذشته فقط فضلای حوزه اقدام به نوشتن مطلب می‌کردند و طلاب جرات ورود به این عرصه را نداشتند اما امروز با برگزاری این جشنواره ها شاهد هستیم که طلاب دست به قلم می برند و توانایی های خود را بروز می دهند.

وی در عین حال تاکید کرد: نباید داشتن توانایی  در انسان منجر به بروز غرور شود و نباد طلبه تصور کند اگر مطلبی را زود می فهمد و می نویسد دیگر از استاد و آموختن بیشتر بی نیاز است.

امام جمعه قم اخلاص را رمز موفقیت بزرگان دانست و اضافه کرد: اگر می خواهیم کارمان ارزش دینی داشته باشد و در دیگران تاثیر بگذارد باید نیتمان در کار خالص باشد و به دنیال اسم و رسم نباشیم.

وی در توصیه هایی به برگزارکنندگان این جشنواره از آنان خواست تا مقالات ارائه شده به همایش را در معرض دید همه طلاب و صاحبنظران بگذارند تا آنان نیز نظراتشان را بیان کنند و آن آثار را نقد کنند.

آیت الله استادی تاکید کرد: نوآوری در آثار مهم است و داوران جشنواره باید به این موضوع توجه داشته باشند که در آثار چه میزان نوآوری ایجاد شده است.

وی با تاکید مجدد بر اخلاص اظهار داشت: اگر ما مطلبی بنویسیم و فرد دیگری از روی بی اخلاقی آن را برداشته و به نام خود زده است اگر از این کار ناراحت شویم نشان دهنده بی اخلاصی ماست زیرا مهم انتشار و ترویج آن است و اینکه به نام چه کسی است چه اهمیتی دارد.

توجه به نیازهای جامعه در تحقیقات دینی

عضو شواری عالی حوزه های علمیه توجه به نیازهای روز و رفع آن را از دیگر موضوعات قابل توجه در برگزاری این جشنواره ها دانست و بیان داشت: طلاب باید مطالبی را بنویسند که نیاز جامعه را برطرف کند و برای جامعه کابرد داشته باشد.

وی محکم نویسی، مستند نویسی و حوصله داشتن در تحقیق را از آداب پژوهش دانست و اظهار داشت: منبر و تبلیغ نباید مانع درس خواندن یک طلبه شود و باید آنچنان مستند مطلبی را بنویسد که مجبور نباشند بعد از مدتی در آن تجدید نظر کنند.

آیت الله استادی با بیان اینکه تحقیقات حوزه رد کردن مسلمات اعتقادی اسلام و تشیع نیست، بیان داشت: حوزه با آزاد اندیش و نواندیشی مخالفتی ندارد اما اگر فردی در تحقیقاتش به مسئله ای بر خلاف نظر بسیاری از علما و بزرگان رسید قبل از آنکه آن را چاپ کند باید به این بزرگان ارایه دهد و نظر آنان را جویا شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:16 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

استقلال ایران علت اصلی فشار غرب است
چاندرا مظفر"، استاد دانشگاه مالزی و رهبر جنبش جهانی عدالت (JUST) ، در مقاله ای با عنوان "ایران و هزینه مقاومت"می گوید: جمهوری اسلامی ایران هزینه مقاومت خود در برابر نفوذ غرب را می پردازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این استاد سرشناس مالزیایی معتقد است که ایران در حال پرداخت هزینه مقاومت خود در برابر نفوذ غرب است.
"چاندرا مظفر"، استاد دانشگاه مالزی و رهبر جنبش جهانی عدالت (JUST) ، در مقاله ای با عنوان "ایران و هزینه مقاومت" ضمن محکوم کردن تحریم های اخیر اتحادیه اروپا و آمریکا برعلیه تهران ، از آژانس بین المللی انرژی هسته ای به دلیل "تلاش های بدخواهانه برای ایجاد تردید درباره برنامه هسته ای ایران" انتقاد کرده است.
بر اساس این مقاله، بی نتیجه بودن بازرسی های دقیق و گسترده آژانس و گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا شواهد قطعی غیر نظامی بودن برنامه هسته ای ایران است .
پروفسورمظفر با انتقاد از"دورویی آشکار" غرب درمواجهه با برنامه هسته ای ایران، به تاریخچه کمک کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی به حکومت پهلوی برای دستیابی به فناوری هسته ای اشاره کرده و می گوید که مشکل غرب اسلامی بودن ایران نیست زیرا ایالات متحده و اروپا با عربستان سعودی، قطر و دیگر شیخ نشین های خلیج فارس ارتباط خوبی دارند بلکه استقلال ایران و مقاومت آن در برابر سلطه جویی کشورهای غربی است.
نویسنده این مقاله در تحلیل خود، هراس رژیم اسرائیل از انقلاب های منطقه و تزلزل مشروعیت و امنیت این رژیم، بحران اقتصادی غرب و هراس کشورهای اروپایی وایالات متحده از احتمال کاهش نفوذ آنها درشمال آفریقا و خاورمیانه ، شکست آمریکا و اسرائیل در روی کار آوردن دولتی دست نشانده در عراق را از دلایل افزایش فشارها به ایران ذکر می کند.
روابط رو به گسترش ایران با دو قدرت روسیه و چین و نیز کشورهای آمریکای لاتین و اجتناب روزافزون تهران از بکارگیری دلار آمریکا در تبادلات تجاری با دیگر کشورها نیز از نگاه دکتر مظفر از دیگر دلایل خشم ایالات متحده از رفتار ایران است .
این پژوهشگر سرشناس مالزیایی درقسمت پایانی مقاله خود خواستار طرح توافقنامه هسته ای جدیدی با میانجیگری بریکس (ائتلاف پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) بین ایران و غرب شده است که در آن حق ایران برای غنی سازی اورانیوم تحت نظارت بیشتر نهادهای بین المللی به رسمیت شناخته شود و درعین حال حکومت های منطقه متعهد به عاری نگه داشتن خاورمیانه از سلاح های هسته ای شوند.
 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:17 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه


استاد دانشگاه تهران:
بداخلاقیهای انتخاباتی ریشه در متن جامعه دارد
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مردم باید آزادانه و با آرامش و سنجیده در حوزه‏های انتخاباتی حاضر شوند تأکید کرد: کاندیداها در مدت قانونی تبلیغ کنند و مردم را تشویق یا مجبور به رأی دادن به نفع خودشان نکنند.

دکتر بهرام امیراحمدیان درمورد رعایت اخلاق انتخاباتی در انتخابات مجلس نهم به خبرنگار مهر گفت: بهترین روش برای اجرای سالم انتخابات ایجاد فضای آرام و بدون تنش برای رأی دادن است. یعنی کاندیداها و مردم اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند. بدین ترتیب که از تخریب رقیب بپرهیزند و از منحرف کردن ذهن مردم نسبت به کاندیدای مشخصی خودداری کنند. درواقع بگذارند مردم بدون فشار و آزادانه به هرکسی که ایمان دارند رأی بدهند.

وی افزود: باید حقوق کاندیداها هم از سوی مسئولان  و برگزارکنندگان انتخابات تأمین بشود. کاندیداها هم در مدت قانونی تبلیغ کنند و مردم را تشویق یا مجبور به رأی دادن به نفع خودشان نکنند.

امیراحمدیان درمورد اینکه چرا با وجود منشورهای متعدد اخلاق انتخاباتی بداخلاقیهای انتخاباتی از سوی کاندیداها و مردم مشاهده می‎شود هم اظهارداشت: برای اینکه ما یک فرهنگ انتخاباتی با اخلاق نداریم. بایستی که اخلاق با انتخابات توأم شود. در طول این سی و اندی انتخاباتی که پشت سرگذاشته‏ایم متاسفانه باید اذعان کرد که رسانه‏ها و نهادهای ذیربط آگاهیهای لازم را به مردم نداده‏اند.

استاد مطالعات روسیه شناسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ادامه داد: بداخلاقیهایی که رخ می‏دهد ناشی از بداخلاقیهایی است که در متن جامعه وجود دارد. مثل عدم رعایت حقوق شهروندان از سوی همدیگر در رفتارها و مناسبتهای اجتماعی.

وی افزود: رسانه‏ها بویژه رسانه ملی، پلیس، نهادهای اجتماعی اعم از وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی این اخلاق را به مردم آموزش دهند.

این کارشناس سیاسی درمورد اینکه ضمانت اجرای اخلاق انتخاباتی به عهده چه نهادی است هم یادآورشد: کمیسیونهایی مستقل از سوی احزاب و نمایندگان کاندیداها در انتخابات از سوی وزارت کشور و قوه قضائیه بر کل انتخابات نظارت می‎کنند که آنها قول داده ا‎ند به شکایتها و تخلفات انتخابات در اسرع وقت رسیدگی کنند.

امیراحمدیان درمورد اینکه بداخلاقی کاندیداها در انتخابات چه تأثیری در میزان مشارکت عمومی مردم در انتخابات دارد هم تصریح کرد: بد اخلاقیهای انتخاباتی تأثیر روی انتخابات آتی می‎گذارد. چرا که هر انتخاباتی به نوعی فرهنگ سازی برای انتخابات آینده است. یعنی هر انتخابی بستر و ذخیره و فرهنگ سازی برای انتخابات بعدی است.

وی درپایان تأکید کرد: مردم باید آزادانه و با آرامش و سنجیده در حوزه‏های انتخاباتی حاضر شوند و کنترل کنندگان اجازه ندهند افراد نا مشخص در فرایند رأی‌گیری خللی وارد کنند.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:17 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

اجباری شدن تدریس ادیان در کانادا/ ضرورت پرداخت مالیات از سوی کلیسا در ایتالیا
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: حمایت ملکه انگلستان از وجود ادیان مختلف در این کشور، ضرورت پرداخت مالیات از سوی کلیسای کاتولیک در ایتالیا، انتصاب 22 کاردینال محفل سری انتخاب پاپ و اجباری شدن تدریس ادیان مختلف در استان کبک کانادا برخی از اخبار مرتبط با ادیان جهان طی یک هفته گذشته است.

الیزابت دوم از وجود ادیان مختلف در بریتانیا دفاع کرد

ملکه بریتانیا در نخستین سخنرانی عمومی خود در سال 2012 که از آن با عنوان یکی از صریح ترین سخنرانیها طی 60 سال حکومت وی یاد می شود از وجود ادیان در جامعه‌ای که جریان سکولاریسم در آن در حال تقویت شدن است دفاع کرد.

ملکه انگلستان در جمع نمایندگان دینی بریتانیا اظهاراتی ایراد کرد که براساس تصدیق مقامات کاخ باکینگهام توسط شخص ملکه به نگارش در آمده است.

این اظهارات در کاخ لامبث با حضور اسقف اعظم کانتربری به عنوان رهبر کلیسای انگلیکن انگلستان و نمایندگان ادیان اسلام، یهودیت، بودیسم، سیکیسم و زردشتی ایراد شد.

ملکه در این سخنرانی به شیوه ارائه راهنماییهای مهم و ارزشمند دین برای راهی که مردم براساس آن زندگی می کنند پرداخت.

وی تأکید کرد که درحالی که کلیسای انگلیکن ( که خود ملکه عالیترین مقام این کلیسا محسوب می شود) در تاروپود این جامعه تنیده شده است، اما وظیفه دارد از آزادی عبادت سایر پیروان ادیان به منظور ایجاد یک جامعه بهتر حمایت کند. این گردهمایی تداعی می کند که ما چقدر مرهون نقش تمام ادیانی هستیم که در این جامعه حضور دارند.

برخی کارشناسان اعتقاد دارند در پی حکم هفته گذشته مبنی بر ممنوعیت نیایش خداوند در جلسات رسمی شورای محلی، اظهارات ملکه بریتانیا بسیار به موقع ایراد شده است. رهبران مسلمان، مسیحی و حتی برخی سیاستمداران نسبت به حکم قاضی که این سنت چند قرن اخیر را برای نیایش در جلسه رسمی شوراهای محلی ممنوع کرده واکنش نشان دادند.

 وایلدرز اروپاییها را خشمگین کرد

سیاستمدار هلندی که به رویکردهای ضداسلامی خود مشهور شده با راه‌اندازی یک سایت اینترنتی که مهاجران اروپای شرقی را هدف گرفته مناقشه ای جدید ایجاد کرده است.

نمایندگان 10 کشور اروپای شرقی، در یک نامه اعتراض آمیز به دولت هلند اظهار داشتند هدف گرفتن یک گروه مشخص از مردم که در هلند زندگی می کنند به وضوح تبعیض آمیز و تحقیر آمیز  است. از جامعه هلند و سیاستمداران آن دعوت می کنیم خود را از این اقدام رقت انگیز جدا کنند.

حزب آزادی وایلدرز به تازگی پایگاه اینترنتی راه اندازی کرده و از مردم خواسته اعتراضهای خود را نسبت به مهاجران اروپای شرقی بیان کنند.

این وب سایت همچنین اعلام کرده است که این نیروها مشکلات زیادی چون رقابت بازار کار، آلودگی ، مزاحمت و مشکلات مسکن و ادغام برای هلند ایجاد کرده است. از این رو کاربران سایت می توانند با پاسخ مثبت و منفی گزینه های مختلف را انتخاب و در این نظرسنجی شرکت کنند.

راه اندازی این سایت واکنشهای بسیار منفی درجامعه هلند داشته است. ویوین ردینک عضو کمیسیون عدالت اتحادیه اروپا طی بیانیه ای اعلام کرده است ما از همه شهروندان هلند می خواهیم دنبال رو این عدم تساهل نباشند.

برخی تحلیلگران اروپایی هشدار دادند این وب سایت می تواند چهره کشور هلند و ویژگی تساهل آن را به شدت خدشه دار کند.

22  کاردینال جدید به محفل سری انتخاب پاپ ملحق شدند

رهبر کاتولیکهای جهان روز شنبه 29 بهمن ماه طی یک مراسم ساده 22 کاردینال جدید را به اعضای گروهی که پس از مرگ پاپ، جانشین وی را انتخاب می کنند اضافه کرد.

پاپ بندیکت شانزدهم طی مراسمی در کلیسای سنت پیتر واتیکان به طور رسمی 22 روحانی کلیسا را که در میان آنها اسقفهای اعظم نیویورک، پراگ، هنگ کنگ و تورنتو نیز بودند به عنوان کاردینال منصوب کرد.

طی این مراسم هرکدام از کاردینالهای جدید به طور رسمی متعهد شدند که اسرار کلیسا، عنوان جدید خود، حلقه و کلاه سه گوش قرمز رنگ را حفظ کنند.

بندیکت نیز با همان سکوی متحرکی که طی چند ماه اخیر در کلیسای باسیلیکای سنت پیتر از آن استفاده کرده بود در این مراسم شرکت و از این سکوی متحرک برای جلوگیری از طی مسافت این کلیسای بزرگ استفاده کرده است.

بندیکت شانزدهم ماه آوریل 85 ساله می شود، اما در این مراسم با صدای قدرتمند برای کاردینالها سخنرانی کرد و به آنها گفت که از آنها می خواهد برای مشکلات پیش روی کلیسا به وی مشورت دهند.

از 22 کاردینال جدید هفت نفر ایتالیایی هستند که این امر موجب شده ایتالیا 30 کاردینال در محفل 125 نفری کاردینالهای واتیکان داشته باشد.

ایتالیا کلیسای کاتولیک را وادار به پرداخت مالیات می‌کند

بدنبال تصمیمهای جدید دولت ایتالیا مبنی بر اختصاص مالیات بر اموال و داراییهای تجاری واتیکان از این پس کلیسای کاتولیک سالانه با چندین میلیون یورو مالیات رو به رو خواهد شد.

ماریو مونتی نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که واتیکان باید برای اموال و دارایهای غیر دینی خود مالیات پرداخت کند، مالیاتی که کلیسای کاتولیک روم در ایتالیا پیشتر از پرداخت آن معاف شده بود.

براساس برآوردهای هیئتهای شهرداری ایتالیا، جمع مالیات سالانه‌ای که واتیکان باید پرداخت کند به 720 میلیون یورو می رسد.

کلیسای کاتولیک دارای 110 هزار دارایی در ایتالیا است که ارزش آن 9 میلیارد یورو است، این داراییها حتی دربرگیرنده مراکز خرید و ساختمانهای مسکونی نیز می شود.

در ماه دسامبر دولت ایتالیا قانون پرداخت مالیات برای هرکس که صاحب زمین یا ساختمانی در ایتالیا است را بار دیگر تقویت کرد، این درحالی است که پیشتر کلیسا از این قانون معاف شده بود، اما اکنون تعداد ایتالیاییهایی که با معافیت واتیکان از مالیات مخالف هستند افزایش یافته و کارشناسان علت آن را تنگنای اقتصادی می دانند که مردم این کشور با آن رو به رو هستند.

به دنبال آخرین اقدامات دولت مبنی بر اخذ مالیات از دولت، بیش از 130 هزار نفر درخواست اینترنتی امضا کردند تا از دولت بخواهند جایگاه معافیت کلیسای کاتولیک از مالیات را لغو کند.

از سال 2005 تا کنون گروه ها، سازمانها و نهادهای در اختیار کلیسا به عنوان نهادهای تجاری درنظر گرفته نشده و از این رو از پرداخت مالیات معاف بوده اند.

براساس گزارش روزنامه ایتالیایی کوریره دلا سرا، مقامات مالیاتی قرار است به بررسی چگونگی استفاده از ساختمانها و داراییهای واتیکان بپردازد تا مشخص شود این دارایی برای اهداف دینی مورد استفاده قرار می گیرد یا خیر.

این امر بدان معنا است که کلیسا همچنان به عنوان یک نهاد معاف از مالیات باقی می ماند اما کلیساهایی که برای مثال خوابگاه دارند و آن را به سایرین اجاره می دهند باید در این قانون مالیات پرداخت کنند.
 
آموزش ادیان مختلف به دانش آموزان کبک در کانادا اجباری شد

براساس حکم یک دادگاه عالی در کانادا مدارس استان کبک باید دروس اجباری با محوریت ادیان مختلف را به دانش آموزان ارائه کنند، حکمی که مخالفتهایی را در بزرگترین استان کانادا برانگیخته است.

ژان مورس شاویر رئیس انجمن والدین کاتولیک اظهار داشت: امیدواریم  وزیر آموزش کبک این رویکرد را بار دیگر مورد بررسی قرار دهد.

دادگاه عالی روز جمعه طی حکمی از مدارس خواست درس آموزش اعتقادات دینی مختلف را به طور اجباری به دانش آموزان ارائه کند.

قاضی مارین دشام در حکم خود آورده است: والدین می توانند اعتقاد شخصی خود را به کودکانشان آموزش دهند اما نخستین آموزشهای کودکان به روی حقیقت با آنچه که آنها از محیط خانه یاد می گیرند متفاوت است.

در سال 2008 دولت کبک درس اجباری اخلاق و فرهنگ دینی را برای دانش آموزان وارد برنامه درسی کرد. این برنامه درسی جایگزین واحدهای درسی دینی کاتولیک و پروتستانی شد که برای همه دانش آموزان درنظر گرفته شده بود ، اما دولت تصمیم گرفت برنامه جدید را برای تقویت روابط هماهنگ میان دانش آموزان با سنتهای دینی مختلف وارد مدارس کند.

این درس جدید از سوی برخی والدین کانادایی به چالش کشیده شد چرا که آنها این برنامه را در تداخل با توانایی خود برای انتقال اعتقادات دینی به کودکان می دانند و اظهار داشتند که این امر آزادی دینی آنها را نقض کرده، اما دادگاه استدلال والدین را نپذیرفته است.

قاضی دشام یادآور شده است: این ایده که آموزش حقایق دینی مختلف به کودکان آزادی دینی آنها را نقض می کند در حقیقت نقش جامعه چند فرهنگی کانادا است.

 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:17 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

اعلام برنامه همایش بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی
همایش بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و همکاری انجمن حکمت و فلسفه ایران، شنبه و یکشنبه 6 و 7 اسفندماه برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش دو روزه که از ساعت 15 تا 18 شنبه و یکشنبه ششم و هفتم بهمن ماه در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود منظومه فکری خواجه نصیرالدین در 5 حوزه اخلاق، علم، فلسفه، کلام، منطق بحث و بررسی خواهد شد.
گفتنی است که در این همایش حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه با سخنرانی با عنوان خواجه نصیرالدین و ارتباط فلسفه و کلام، دکتر غلامرضا اعوانی با سخنرانی با موضوع فیلسوفان در زمانه عسرت، نمونه: خواجه‌نصیر، دکتر نصرالله پورجوادی با سخنرانی با موضوع مثال موم و تبدل صور در خواجه و دکارت و دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی با سخنرانی جایگاه خواجه‌نصیر در اندیشه اسلامی اندیشه های فلسفی خواجه نصیرالدین را بررسی خواهند کرد.
در بررسی اندیشه های منطقی خواجه نصیرالدین طوسی دکتر ضیاء موحد با موضوع شرح خواجه بر جهان‌های ممکن ابن‌سینا، دکتر سیدمحمود یوسف‌ثانی با موضوع «سالبه به انتفاء موضوع» از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی به ایراد سخن خواهد پرداخت و دکتر مجید حمیدزاده با نگاهی نقادانه به رساله فصول خواجه نصیرالدین طوسی اندیشه های کلامی ایشان را بررسی خواهند کرد.
در روز دوم همایش محققان و پژوهشگران فلسفه علم از جمله دکتر حسین معصومی همدانی با سخنرانی با عنوان میراث علمی طوسی، امیر‌محمد گمینی با سخنرانی با عنوان طوسی و گردش وضعی زمین، حنیف قلندری با سخنرانی با عنوان بررسی آثار هیئت نوشته‌شده در سده هفتم  به بررسی منظومه فکری خواجه خواهند پرداخت.
در نوبت پایانی این همایش اخلاق و حقوق بشر در اندیشه های خواجه نصیرالدین با ارائه دکتر شهین اعوانی با موضوع آیا دیدگاه خواجه درباره سعادت، ارسطویی است؟ و آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد با موضوع مبانی عقلی حقوق بشر در کلام خواجه بررسی خواهد شد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:18 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مراسم تجلیل از محسن جهانگیری فردا برگزار می شود
مراسم پاسداشت و تجلیل از دکتر محسن جهانگیری، استاد برجسته فلسفه، کلام و عرفان، فردا 6 اسفندماه، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای پاسداشت و تجلیل از بزرگان و اندیشمندان ایران و اسلام، مفتخر است به پاس سال‌ها فعالیت علمی استاد برجسته فلسفه، کلام و عرفان، محسن جهانگیری، مراسم بزرگداشتی در این رابطه برگزار کند.

در این نشست سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر خسرو پناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

این نشست فردا 6 اسفندماه از ساعت 18 تا 20:30 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با حضور اندیشمندان، اساتید، فرهیختگان و مقامات کشوری برگزار می‌شود.

یادآور می شود، جهانگیری پس از فارغ ‌التحصیلی از رشته فلسفه در دانشگاه تهران در سال 1351، از همان سال در دانشگاه تهران به تدریس فلسفه پرداخت و در سال 1369 به درجه استادی رسید.

جهانگیری تاکنون به ‌واسطه سال‌ها تدریس، تحقیق و پژوهش در زمینه فلسفه غرب، کلام اسلامی و عرفان نظری جوایز و لوح ‌های تقدیر متعددی را در کارنامه فعالیت خود دارد که از آن جمله می ‌توان به کسب عنوان استاد نمونه در دانشگاه تربیت مدرس در سال 1368، پژوهشگر فرهیخته در سال 1377، استاد نمونه دانشگاه تهران در سال 1380 و چهره ماندگار رشته فلسفه در سال 1381 اشاره کرد.

وی سال‌ها در حوزه عرفان اسلامی به ویژه عرفان ابن عربی، اندیشه ‌های عرفانی ملاصدرا و ابن سینا و پایه‌گذران تفکر جدید فلسفی غرب یعنی فرانسیس بیکن و رنه دکارت به پژوهش و تحقیق پرداخته است و آثار متعددی را ترجمه کرده است که از آن جمله می‌توان به مقدمه و حاشیه کتاب «اخلاق» اسپینوزا ، «شرح اصول فلسفه دکارت و تفکر مابعد الطبیعه» تألیف اسپینوزا و «احوال و آثار و آراء فرانسیس بیکن» اشاره کرد.

 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:18 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مراسم تجلیل از محسن جهانگیری فردا برگزار می شود
مراسم پاسداشت و تجلیل از دکتر محسن جهانگیری، استاد برجسته فلسفه، کلام و عرفان، فردا 6 اسفندماه، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای پاسداشت و تجلیل از بزرگان و اندیشمندان ایران و اسلام، مفتخر است به پاس سال‌ها فعالیت علمی استاد برجسته فلسفه، کلام و عرفان، محسن جهانگیری، مراسم بزرگداشتی در این رابطه برگزار کند.

در این نشست سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر خسرو پناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

این نشست فردا 6 اسفندماه از ساعت 18 تا 20:30 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با حضور اندیشمندان، اساتید، فرهیختگان و مقامات کشوری برگزار می‌شود.

یادآور می شود، جهانگیری پس از فارغ ‌التحصیلی از رشته فلسفه در دانشگاه تهران در سال 1351، از همان سال در دانشگاه تهران به تدریس فلسفه پرداخت و در سال 1369 به درجه استادی رسید.

جهانگیری تاکنون به ‌واسطه سال‌ها تدریس، تحقیق و پژوهش در زمینه فلسفه غرب، کلام اسلامی و عرفان نظری جوایز و لوح ‌های تقدیر متعددی را در کارنامه فعالیت خود دارد که از آن جمله می ‌توان به کسب عنوان استاد نمونه در دانشگاه تربیت مدرس در سال 1368، پژوهشگر فرهیخته در سال 1377، استاد نمونه دانشگاه تهران در سال 1380 و چهره ماندگار رشته فلسفه در سال 1381 اشاره کرد.

وی سال‌ها در حوزه عرفان اسلامی به ویژه عرفان ابن عربی، اندیشه ‌های عرفانی ملاصدرا و ابن سینا و پایه‌گذران تفکر جدید فلسفی غرب یعنی فرانسیس بیکن و رنه دکارت به پژوهش و تحقیق پرداخته است و آثار متعددی را ترجمه کرده است که از آن جمله می‌توان به مقدمه و حاشیه کتاب «اخلاق» اسپینوزا ، «شرح اصول فلسفه دکارت و تفکر مابعد الطبیعه» تألیف اسپینوزا و «احوال و آثار و آراء فرانسیس بیکن» اشاره کرد.


 ا

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:18 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

فصلنامه فرهنگی، ادبی، فلسفی و عرفانی «سینا»
چهل ویک وچهل دومین شماره جدید فصلنامه فرهنگی، ادبی، فلسفی و عرفانی«سینا» با درج مطالب متنوع به دو زبان ازبکی و فارسی با هدف معرفی و تبیین ارزشهای فرهنگی وتمدنی ایران اسلامی در تاشکند چاپ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، چاپ این فصلنامه با هدف معرفی ویژگی های فرهنگی و اجتماعی جامعه میزبان، از یازده سال پیش آغاز شده و از استقبال گسترده نویسندگان و اهل ادب و فرهنگ و هنر ایران وازبکستان برخوردار است.
این فصلنامه که پیش از این درایران و توسط انتشارات بنیاد اندیشه اسلامی چاپ می شد با فهرست مقالاتی از شاهنامه فردوسی، مثنوی معنوی، منطق الطیر عطار و  اسطوره ی کیخسرو در «شاهنامه» دکترابوالقاسم اسماعیل پور نویسنده و اسطوره‌شناس، استاد دانشگاه شهید بهشتی دررشته فرهنگ و زبان های باستانی با مروری بر ادبیات داستانی ایران با معرفی کتاب هایی متنوع و معتبر به تبیین ادبیات کلاسیک و معاصر ایران میپردازد.
از جمله مطالب فارسی فصلنامه "سینا" می توان به نقد و تحلیل آخرین ترجمه های ازبکی «شاهنامه فردوسی» پروفسور نجم الدین کامل اف، صدرالدین عینی و بیدل دهلوی نوشته "ابراهیم خدایار"عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و سیمای سمرقند در ادب پارسی نوشته "رضا مصطفوی" استاد ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد که با استقبال خوب ازبکی ها روبرو شده است.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  6:18 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها