0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت‌الاسلام عابدينی:
ميزان اثرپذيری از آموزه‌های الهی و دينی به ايمان افراد بستگی دارد

گروه انديشه و علم: ميزان اثرپذيری از آموزه‌های الهی به ايمان افراد بستگی دارد و هر اندازه كه ايمان و شايستگی افراد بيشتر باشد تاثيرپذيری هم بيشتر خواهد بود و مومنان لايق‌ترين افراد می‌باشند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه قزوین، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های استان قزوین که یکشنبه شب، 1 مردادماه در محفل انس با قرآن کریم و در حضور دانشجویان طرح ضیافت اندیشه قرآنی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین با حضور قاریان ممتاز قزوینی برگزار شد با اشاره به حدیث ثقلین گفت: پیامبر اکرم(ص)، قرآن و اهل بیت(ع) را دو گوهر ارزشمند و دو حقیقت جدا نشدنی معرفی فرموده است به گونه‌ای که وجود و تداوم هریک به وجود دیگری وابسته است.

وی افزود: عبارت «انّهما لن یفترقا» به این معنی است که این دو حقیقت الهی هرگز نباید از همدیگر جدا شوند و چنانچه این اتفاق بیفتد دیگر هرکدام از این‌ها حقیقت اصلی خود را از دست خواهند داد.

حجت‌الاسلام عابدینی با اشاره به آیه ۳۴ سوره انفال «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَجِیبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُم لِمَا یُحْیِیکُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏‌اید چون خدا و پیامبر شما را به چیزى فراخوانده‌اند که حیات شما در گرو آن است آنان را اجابت کنید و بدانید که خدا میان آدمى و دلش حایل مى‏‌شود و هم در نزد او محشور خواهید شد.» به لزوم اطاعت از آموزه‌های قرآنی و نبوی اشاره کرد و گفت: مومنان و مسلمانان باید توجه داشته باشند که تنها راه رستگاری و رسیدن به سعادت دنیا و آخرت پیروی توام از قرآن و اهل بیت(ع) است.

مدرس حوزه و دانشگاه تأثیرپذیری انسان‌ها از آموزه‌های قرآنی را مبتنی بر لیاقت و شایستگی افراد عنوان کرد و گفت: تأثیر قرآن بر افراد به ایمان، لیاقت و شایستگی هر فرد بستگی دارد و‌‌ همان اندازه که ایمان و شایستگی بیشتر باشد تأثیرپذیری هم بیشتر خواهد بود.

وی مؤمنان را لایق‌ترین افراد برای تأثیرپذیری از آموزه‌های الهی عنوان کرد و با اشاره به آیه ۲ سوره انفال «اِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ إِذَا ذُکِرَ اللّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِیَتْ عَلَیْهِمْ آیَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِیمَانًا وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ؛ مؤمنان‌‌ همان کسانى‏‌اند که چون خدا یاد شود دل‌هایشان بلرزد و چون آیات او بر آنان تلاوت شود بر ایمانشان بیفزاید و بر پروردگار خود توکل مى‏‌کنند.» گفت: افراد مومن با دارا بودن شناخت کامل از حقیقت ایمان و آموزه‌های قرآنی لایق‌ترین و آماده‌ترین افراد برای پذیرش دستورات الهی و دینی هستند.

مدرس تفسیر قرآن، دارا بودن دو عنصر ایمان و توکل را از جمله موانع اصلی نفوذ شیطان معرفی کرد و گفت: ایمان و توکل دو عنصر مهم و کارساز در زندگی انسان‌ها است و هرکس که به این دو عنصر مجهز باشد مطابق فرموده خداوند درآیه ۹۹سوره نحل «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ؛ چرا که او را بر کسانى که ایمان آورده‏‌اند و بر پروردگارشان توکل مى‏‌کنند تسلطى نیست.» شیطان نمی‌تواند بر او استیلا و برتری یابد.

حجت‌الاسلام عابدینی گفت: البته عدم تسلط بر مومنان تنها منحصر به شیطان می‌شود اما این کار برای ابلیس که از استیلای بیشتری برخوردار است امکان‌پذیر می‌باشد و برای مقاومت در برابر ابلیس باید به سلاح دیگری به نام اخلاص مجهز بود چرا که وقتی ابلیس به جهت نافرمانی از دستورات الهی از درگاه رحمت خداوند رانده شد مطابق آیه ۸۲ سوره ص «قَالَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ: [شیطان] گفت پس به عزت تو سوگند که همه انسان‌ها را از راه الهی منصرف خواهم کرد» ابلیس سوگند خورد تا همگان را به گمراهی کشاند مگر «إِلَّا عِبَادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ: بندگان با اخلاص خداوند را» را که وسوسه‌ها و توطئه‌های شیطانی در آنان کارساز نیست.

مدرس حوزه و دانشگاه داشتن اخلاص را بالا‌ترین درجه بندگی عنوان کرد و گفت: مخلَص به معنی کسی که از نفوذ ابلیس در امان است با مخلِص که در حال تمرین اخلاص است تفاوت دارد و بنده اگر پیوسته در کار خود خلوص داشته باشد و فقط خدا را در نظر بگیرد به مرحله اخلاص راه می‌یابد و در این مرحله است که دیگر هیچ جن و انسی نمی‌تواند در او نفوذ کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مطابق آیات متعددی از قرآن کریم، خداوند قران را حکیم معرفی نموده است و در آموزه‌های بشری هم افرادی هستند که به عنوان حکیم مطرح هستند و پیامبر (ص)، امام علی (ع)، حضرت زهرا (س) و سایر ائمه معصومین (علیهم السلام) در بلندای قله حکمت و معرفت الهی هستند.

وی با اشاره به آیه ۲۱سوره حشر «لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَیْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْیَةِ اللَّهِ؛ اگر این قرآن را بر کوهى فرومى‏‌فرستادیم یقینا آن [کوه] را از بیم خدا فروتن کرده و آن را فرو می‌ریخت» گفت: آموزه‌های عترت پیامبر هم بر قلب انسان‌های با اخلاص چنین اثری دارد که نمونه بارز آن را در نهج البلاغه در خطبه همام شاهد هستیم.

حجت الاسلام عابدینی خطبه همام را تبلور اثرگذاری انسان‌های حکیم و اثر پذیری انسان‌های با ایمان و با اخلاص معرفی نمود و گفت: اگر بخواهیم درجه ایمان و اخلاصمان را بسنجیم باید خطبه همام را مطالعه نماییم تا بفهمیم از معارف حکیمانه تا چه حد اثر می‌پذیریم و اندازه اخلاص و ایمان ما در چه حد است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین وجود آن حضرت را تبلور آیات قرآنی معرفی نمود و گفت:‌‌ همان گونه که خداوند قرآن را دارای قدرتی معرفی کرده است که اگر بر کوه نازل می‌شد آن را از هم می‌پاشید، قدرت نفوذ کلام و اثرگذاری امام علی (علیه السلام) هم این گونه است و از اینجا معلوم می‌شود که وجود امیرالمومنین (علیه السلام) قرآن ناطق و حکمت مجسّم است و نیز می‌توان گفت: سرّ این حقیقت و وجه مشترک قرآن و عترت حکمت است چرا که امام علی(ع) گفته است که «لَو اُلْقِیَتِ الحِکمَةُ على الجِبالِ لَقَلْقَلَتْ‌ها: اگر حکمت بر کوه‌ها افکنده شود آن را به لرزه درخواهد آورد».

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: قلب انسان، سرزمین وسیعی است که توانایی این را دارد که به محل تبلور آیات الهی تبدیل شود و اگر این اتفاق به نحو احسن اتفاق بیفتد انسان کاملی همچون امیرالمومنین و ائمه اطهار(ع) به وجود می‌آید.

حجت‌الاسلام عابدینی ماه رمضان را به فرموده امام باقر(ع) بهار قرآن و بنا به فرموده امام علی(ع) قرآن را بهار دل‌ها معرفی نمود و گفت: رمضان، ماه ضیافت الله و ماه نزول قرآن است و در این فضای بهار قران و بهار دل‌ها باید تا می‌توانیم آیات قرآن ر ا در سرزمین دل‌هایمان جای دهیم تا کویر جانمان بهشتی شود و با عمل به آموزه‌های قرآنی در راه رسیدن به انسان کامل حرکت نماییم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین با اشاره به اوضاع سیاسی منطقه و جهان گفت: مطابق آموزه‌های دینی و اسلامی، قلب انسان‌های مومن و مسلمان هیچگاه نباید از یاد محرومان و مستضعفان خالی باشد و مسلمانان در کنار همه مستضعفان مسلمان و غیر مسلمان هستند و آرزوی قلبی ما هم نجات همه ملل مستضعف از جمله کشورهای بحرین، یمن، مصر، لیبی، فلسطین، میانمار و... از زیرسلطه شیاطین و نفوذ استکبار جهانی است.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

تجليل از 60 نفر از برگزيدگان طرح ضيافت انديشه دانشگاه بهشتی

گروه اجتماعی: مسئول قرآنی طرح ضيافت انديشه در دانشگاه شهيد بهشتی از برگزاری مراسم تجليل از 60 نفر از برگزيدگان اين طرح در طی فردا، چهارم مرداد خبر داد.

روح‌الله بی‌باك، مسئول قرآنی طرح ضيافت انديشه در دانشگاه شهيد بهشتی، درگفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: طرح ضيافت انديشه به صورت هم‌زمان در دانشگاه‌های بزرگ كشور برگزار شد.

وی ادامه داد: دانشگاه شهيد بهشتی در اين دوره از طرح ضيافت انديشه ميزبان 250 نفر از دانشجويان سراسر كشور بوده است كه مراسم تجليل از برگزيدگان آنها، فردا، چهارم مردادماه، در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار می‌شود.

وی توضيح داد: در اين مراسم از 60 نفراز دانشجويان برگزيده طرح ضيافت انديشه با اهدای جوايز و لوح يادبود تجليل به عمل می‌آيد. در اين مراسم حجت‌الاسلام والمسلمين نبوی، رئيس نهادنمايندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه شهيد بهشتی به عنوان مهمان ويژه حضور پيدا می‌كند.

مسئول قرآنی طرح ضيافت انديشه در دانشگاه شهيد بهشتی در پايان عنوان كرد: طرح ضيافت انديشه از 24 تيرماه آغاز شد و تا 10 روز به طول انجاميد و دانشجويان در اين طرح علاوه بر گذراندن بخشی از واحدهای درسی خود، در برنامه‌های ويژه قرآنی نيز شركت كردند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

سالروز تشكيل نماز جمعه//1
حجت‌الاسلام ملك مكان:
فارس استان پيشتاز كشور در اقامه نماز جمعه است

گروه سياسی و اجتماعی: رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه استان فارس با بيان اينكه فارس استان پيشتاز كشور در اقامه نماز جمعه است، گفت: 10 درصد نماز جمعه‌ای كه در كشور برپا می‌شود متعلق به استان فارس است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، حجت‌الاسلام حسين ملك مكان، رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس سه‌شنبه، 3 تيرماه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به پنجم مردادماه سالروز اولين اقامه نماز جمعه پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران گفت:‌ با حكم امام راحل، مرحوم آيت‌الله طالقانی اولين نماز جمعه را در تهران برگزار كردند.

وی با بيان اينكه به‌همين مناسبت هر ساله در چنين روزی ويژه برنامه‌هايی برگزار می‌شود، افزود: در مصلاهای نماز جمعه خوشبختانه شهر شيراز دومين شهری بود كه پس از تهران در آن اقامه نماز جمعه شد كه خود يكی از افتخارات مردم شيراز و فارس است.

حجت‌الاسلام ملك مكان ادامه داد: در آن زمان با پيگيری‌هايی كه انجام شد نماز جمعه شيراز توسط آيت‌الله شهيد دستغيب برگزار شد و باز هم خود يكی از افتخارات استان فارس كه يكی از شهدای محراب متعلق به اين استان است.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس تصريح كرد: بعد از گذشت 33 سال از انقلاب به لطف پروردگار و با عنايتی كه امام (ره) داشتند تا به امروز در كشورمان حدود 700 نماز جمعه اقامه می‌شود و از افتخارات فارس اين است كه در اقامه نماز جمعه پيشتازيم يعنی از 700 نماز جمعه‌ايی كه در كشور برپا می‌شود، 10 درصد آن متعلق به فارس است و بيشترين تعداد نماز جمعه در كشور مربوط به فارس است.

وی اظهار كرد: در استان فارس 68 شهر داريم كه در آن نماز جمعه اقامه می‌شود و بعد از ما اصفهان با 63 شهر در جايگاه دوم قرار دارد.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان با بيان اينكه در استان فارس حدود 15 شهر داريم كه متقاضی برگزاری نماز جمعه هستند، گفت: تلاش می‌كنيم با پيگيری‌های مناسبت و تهيه محل مناسب و نيروی انسانی لازم در آن شهرها هم نماز جمعه برگزار كنيم كه با اين احتساب 80 نماز جمعه در سال آتی در فارس اقامه خواهد شد.

اين استاد درس تفسير قرآن تصريح كرد: در كنار ائمه جمعه ستادهای نماز جمعه با مشاركت مردم و مسئولين كه به‌صورت افتخاری خدمتگزاری می‌كنند، تشكيل شده است و در كشور 30 هزار عضو ستاد نماز جمعه داريم كه خود يك تشكل بسيار بزرگ و مردمی در خدمت نماز جمعه هستند.

وی با تأكيد بر اينكه نماز جمعه محور وحدت و پايگاه‌های انسجام و همدلی بين اسلام و مسئولين است، گفت: نماز جمعه در اسلام از اهميت خاصی برخوردار است و يكی از فرايض عبادسی ـ سياسی است كه غالباً در خطبه‌های نماز جمعه به‌خصوص خطبه دوم مسائل روز سياسی، اقتصادی، اجتماعی و... جهان اسلام مطرح می‌شود تا مردم جامعه نسبت به آن‌ها آگاه شوند.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان بيان كرد: امام راحل در باب نماز جمعه جملاتی دارند از جمله اين‌كه: نماز جمعه پشتوانه انقلاب و دژ محكم است و در رأس همه امور نماز جمعه است و مقام معظم رهبری می‌فرمايند: بايد تلاش كنيم آن محور مركزی كه اسلام برای نماز جمعه خداست، محقق كنيم.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس با تأكيد بر اينكه مسئولان انقلاب در سراسر كشور، ائمه جمعه هستند، گفت: برخی تصورشان اين است كه ائمه جمعه فقط نماز جمعه اقامه می‌كنند در حالی كه ائمه جمعه مسئوليت‌های متعددی به دوششان است و رياست آن‌ها را به عهده دارند.

وی افزود:‌ مثلاً ائمه جمعه به‌عنوان رئيس شورای فرهنگ عمومی هر شهرستان هستند و علاوه بر آن رئيس ستاد زكات باز ائمه جمعه هستند و اين ستاد قانونی در مجلس تصويب شد كه برای جمع‌آوری و ساماندهی زكات دوم فعاليت می‌كنند.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان اضافه كرد: رئيس ستاد احيا امر به معروف و نهی از منكر، رئيس ستاد اقامه نماز، عضو شورای آموزش و پرورش از جمله نقش‌های مهمی است كه ائمه جمعه ايفا می‌كنند.

اين استاد حوزه ادامه داد: ائمه جمعه در كنار نهاد امامت جمعه برنامه‌های مختلفی را دنبال می‌كنند يعنی صرفاً برنامه‌ريزی آنها برای اقامه جمعه نيست بلكه در زمينه‌های مختلف فرهنگی مشغول فعاليت هستند.

وی تصريح كرد:‌ همچنين ائمه جمعه در تأسيس و احياء حوزه‌های علميه جلودار هستند و برای تأسيس و احياء مراكز مذهبی مثل كانون‌های قرآن نقش مهمی ايفا می‌كنند.

رئيس شورای سياستگذاری‌ ائمه جمعه فارس با بيان اينكه ائمه جمعه حتی در تحقق شعار سال نيز نقش بی‌بديلی دارند، گفت: در اين راستا سميناری در كشور با حضور ائمه جمعه كل كشور در محمودآباد مازندران تشكيل شد كه در آن تبادل نظر برای تحقق شعار سال منظور شود و راهكارهايی ارائه شد كه به‌صورت بخشنامه به ائمه جمعه كشور ابلاغ شد.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان خاطرنشان كرد: نمايشگاه‌هايی در مصلاها با موضوع شعار تشويق سرمايه‌گذاران موفق داخلی، تقدير از كارگران نمونه در نمازهای جمعه و تبيين و فرهنگسازی كار با استفاده از تريبون نماز جمعه از ديگر برنامه‌های ستاد ائمه جمعه است.

وی از تشكيل مهدهای آدينه در اكثر مصلاهای نماز جمعه خبر داد و گفت: در مصلاهايی كه دارای چنين مكانی هستند مهدهای آدينه برای پدر و مادرانی كه با بچه كوچك به نماز جمعه می‌آيند پيش‌بينی شده است تا هم كار پدر و مادرها را راحت ‌كند و هم آموزش‌هايی كه در حد خردسالان است مثل آموزش نماز و برنامه‌های شاد و مفرح برگزار شود.

اين مقام مسئول اظهار كرد: حتی كنار برخی مصلاهای نماز جمعه نيز اماكن ورزشی و سرگرمی‌های مفيد و حلال برای جوان‌ها و نوجوان‌ها در نظر گرفته شده است تا جوانان‌ در آن‌ها مشغول شوند و بعد به سمت نماز جمعه حركت كنند كه خود جاذبه‌ای برای جوانان است.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان افزود: در بحث عمران هم در بحث ساخت و ساز حوزه‌های علميه، مراكز فرهنگی ـ مذهبی به‌ويژه ساخت مصلاهای نماز جمعه نيز در يكسال گذشته شورای سياستگذاری حدود 35 ميليارد ريال اعتبار جذب و هزينه كرده است.

وی ادامه داد: استان فارس در جذب اعتبارات با توجه به تعداد نماز جمعه‌ها، بالاترين اعتبار را در اين قسمت جذب كرده است كه از اين اعتبار، 15 ميليارد ريال آن در استان تحقق پيدا كرده كه البته 32 ميليارد ريال بود اما آن چيزی كه جذب شده، اين مقدار بود.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس خاطرنشان كرد: به‌مناسبت 5 مرداد برنامه‌هايی جهت نكوداشت اين تدارك ديده شده است كه در آن ائمه جمعه به‌كمك مردم تبليغ گسترده و خوبی در موضوع نماز جمعه با همكاری شهرداری، اداره ارشاد اسلامی و سازمان تبليغات اسلامی انجام می‌دهند و بروشورهايی در خصوص اهميت نماز جمعه بين مردم در نماز جمعه توزيع می‌كنند.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان از برگزاری نمايشگاه‌ها به‌مناسبت 5 مردادماه در مصلاهای نماز جمعه استان خبر داد و گفت: در اين نمايشگاه‌ها محصولات فرهنگی با تخفيفات ويژه‌ای در نظرگرفته است و نمايشگاه‌هايی از فعاليت‌های ستادهای نماز جمعه در طول سال و اينكه به‌جز نماز چه برنامه‌های فرهنگی دارند كه اين نمايشگاه‌ها تصويری است.

وی با بيان اينكه در هر شهرستانی علاوه بر امام جمعه ثابت،‌ 2 امام جمعه موقت داريم كه با اين احتساب تعداد آن‌ها دو برابر تعداد ائمه جمعه ثابت می‌شود گفت: به‌مناسبت 5 مردادماه از ائمه جمعه موقت نيز تقدير خواهد شد.

اين مقام مسئول با اشاره به ديگر برنامه‌های ويژه 5 مردادماه گفت: برگزاری مسابقه احكام در باب نماز جمعه، برگزاری مراسم شبی با قرآن از ديگر برنامه‌های ويژه اين روز است.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان گفت: در روز جمعه، 6 مردادماه كه نماز جمعه خوانده می‌شود، نماز جمعه مركز استان به‌صورت زنده از سيمای فارس پخش خواهد شد.

وی با تصريح اينكه در سال گذشته يكی از ائمه جمعه با سابقه و مردمی استان امام جمعه لارستان، مرحوم آيت‌اللهی دار فانی را وداع كردند،‌ گفت: اين فقيد فرزانه از مردمی‌ترين ائمه جمعه فارس بود كه ياد و خاطره او را گرامی‌ می‌داريم.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس بيان كرد: در هفته گذشته حجت‌الاسلام نوربخش را به‌عنوان امام جمعه جديد لارستان معرفی كرديم كه با استقبال خوب مردم اين شهرستان روبرو شد.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان خاطرنشان كرد: در طی يكسال گذشته 11 امام جمعه نقل و انتقال و يا منصوب كرديم كه در شهر ايزدخواست برای اولين بار نماز جمعه برگزار می‌شود و 10 عدد آن نيز نقل و انتقال ائمه جمعه بود كه آخرين آن امام جمعه لارستان بود.

وی با بيان اينكه متأسفانه در استان فارس صرفاً‌ مصلای نماز جمعه زياد نداريم، گفت: مكانی به‌نام مصلای نماز جمعه كه از ابتدا تحت اين نام ساخته شده باشد در شهرهايی مثل كازرون، جهرم و فسا داريم و در بقيه شهرها يا در مساجد جامع شهر و حسينيه‌ها را تكميل و تجهيز كردند كه به‌عنوان مصلی بهره‌برداری می‌شود.

اين استاد حوزه تصريح كرد: حدود 30 شهر در استان در حال ساخت و ساز مصلا هستند و يا قسمتی از آن‌ها پيش رفته مثل مرودشت يا مصلای شهرستان خرامه كه تازه شروع به كار شده است.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان ادامه داد: مصلای جديد سروستان اسكلت آن آماده شده است و برخی شهرهای ديگر در حال طراحی و نقشه‌كشی برای آن‌‌ها هستيم كه اگر شهری مقدمات احداث مصلی را مهيا كنند به آن شهر بودجه اختصاص می‌دهيم.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس با بيان اينكه در شهر شيراز در چند نقطه نماز جمعه اقامه می‌شود گفت: ‌ درشهرك‌های اطراف شيراز كه جز شيراز هستند مانند گلستان، صدرا، لپويی گويم و زرقان به‌صورت جداگانه نماز جمعه برگزار می‌شود كه در شهرك صدرا زمين مصلی را فراهم كردند و نقشه آن هم آماده می‌شود و در گويم زمينی جهت اين امر مهياست و درگلستان هم اگر زمينی در اختيار ما مسئولين قرار دهند شورای سياستگذاری آماده است تا امكانات احداث مصلی نماز جمعه را در آن‌جا فراهم كند.

وی با تأكيد بر اينكه چون نهادهای نماز جمعه دولتی نيستند تا كنون هيچ رديف دولتی ندارند، گفت: گهگاهی مثل اين است كه عنايت خاص داشتند و قسمتی اعتبار اختصاص داده شده همان‌گونه كه مجلس شورای اسلامی سال گذشته 5 درصد از اعتبارات فرهنگی برای ساخت و ساز مصلا مصوب كرد.

حجت‌الاسلام ملك‌مكان تأكيد كرد: دفاتر امام جمعه‌ هيچ رديف اعتباری نه از دولت و نه از جای ديگری دارد و صرفاً‌ توسط مردم و خيرين محلی اداره می‌شوند.

رئيس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس در پايان با بيان اينكه از 5 درصد مصوب مجلس 32 ميليارد ريال به فارس اختصاص داده شد كه از اين مبلغ تنها 47 درصد محقق شد ابراز اميدواری كرد: مسئولين و نمايندگان مجلس اين امر را پيگيری كنند و بودجه قابل توجهی اختصاص دهند تا وضعيت مصلاها را به آن حدی كه در جايگاه نماز جمعه است، ارتقا دهيم.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

آيت‌الله العظمی سبحانی:
آيات سوره «الضحی» تاكيد بر استمرار كمك به ايتام دارد

گروه حوزه‌های علميه: اينكه خداوند به پيامبر(ص) در آيات سوره «الضحی» امر كرده است كه به سائل و يتيم، رسيدگی كند، به آن معنی نيست كه پيامبر اكرم(ص)، اين كار را نمی‌كرده است؛ بلكه حقيقت آن است كه خداوند در اين آيات، بر استمرار اين فضايل و نيكی‌ها، تاكيد دارد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، آيت‌الله العظمی جعفر سبحانی، در جلسه تفسير سوره «الضحی»، با اشاره به آيات « فَأَمَّا الْیَتِيمَ فَلَا تَقْهَرْ وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ» اظهار كرد: در اين جا، خداوند سه مفعول را پيش از فاعل آورده است كه معنی آن، دقيقا، تاكيد بر اين مسئله است.

وی افزود: اينكه خداوند به پيامبر(ص) در اين آيات امر كرده است كه به سائل و يتيم، رسيدگی كند، به آن معنی نيست كه پيامبر اكرم(ص)، اين كار را نمی‌كرده است بلكه حقيقت آن است كه خداوند در اين آيات، بر استمرار اين فضايل و نيكی‌ها، تاكيد دارد.

اين مرجع تقليد، اظهار كرد: اين‌گونه نيست كه هر كسی كه به ما امری می‌كند، دليل بر انجام ندادن آن باشد؛ مثلا در نماز هر روز، بارها می‌گوييم كه «اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ»، به آن معنی نيست كه ما در صراط مستقيم نيستيم؛ ولی بيان هر روزه آن، تاكيدی بر استمرار اين حركت است.

وی افزود: خداوند نعمات بسياری به پيامبر(ص) اعطا فرموده‌اند كه از بين اين نعمات، برخی از اين نعمات در آيات قرآن ذكر شده است كه از آن جمله نعمت‌هايی است كه در آيه «وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ»، خداوند اعلام می‌دارد كه نعمت‌هايی كه به تو داده شده است را برای مردم بازگو كن.

اين مرجع تقليد ادامه داد: در اين جا دو نوع بازگو كردن وجود دارد كه يكی به معنی فخر فروشی نعمت‌هاست كه به مردم بگوييم كه به واسطه نعمتی كه به من اعطا شده است، از ديگران برتر هستيم كه نوعی بيان حديث نعمت به شكل مردود و باطل است؛ ولی نوع ديگر بيان حديث نعمت هم وجود دارد كه در آن پيامبر اكرم(ص)، وقتی از ايشان سوال می‌شد كه خدای تو چه نعمتی به تو عطا كرده است، آن‌ها را بيان می‌كرد تا اين نعمت‌ها را به ياد خود و ديگران بياورند.

وی گفت: يكی از مسائلی كه بايد در نگهداری از نعمت‌ها به آن توجه داشت، مسئله حفاظت و قدردانی از آن است؛ يعنی وقتی خدا نعمتی را به انسان می‌دهد بايد بهترين استفاده را از آن برد و شكرگذار باشد؛ وقتی لباس مناسبی به انسان می‌رسد، بايد از آن استفاده كند و نبايد از نعمت‌هايی كه در اختيارش است و حلال است، خود را محروم كند.

آيت‌الله سبحانی عنوان كرد: برخی از نعمات خداوند به پيامبر(ص) در قرآن نيامده است و بايد در روايات، آن‌ها را بررسی كرد؛ برخی از نعمت‌هايی كه خداوند به رسول الله(ص) و مردم عطا فرموده است، نعمت‌های دنيوی و برخی نعمت‌ها، معرفتی و علمی و معنوی است؛ شكرگذاری نعمات معنوی و علمی آن است كه سعی كنيم اين علوم و معارف را در جامعه نشر دهيم و كسی را از آنها محروم نسازيم.

اين مفسر قرآن تصريح كرد: يكی از نعمات معنوی بزرگی كه خداوند به پيامبر اكرم(ص)، عطا فرمودند، در سن 5 سالگی بود؛ زمانی كه نصارای حبشه كه مركز نصارا در آن منطقه بود و نصارای نجران كه مركز نصارای شبه جزيره بود، پس از گشت زنی‌های فراوان، پيامبر(ص) را در حالی كه تمام علائمی كه كتب مقدس برای پيامبر خاتم داده بودند، يافتند، حليمه، ايشان را از دست آنان خلاص كرد و به نزد عبدالمطلب آورد؛ نصارای نجران و حبشه به دنبال ربودن پيامبر(ص) بودند كه اين اتفاق به ياری خدا، روی نداد.

اين مرجع تقليد، عنوان كرد: از ديگر نعمت‌هايی كه خداوند در جوانی نصيب پيامبر(ص) كرد، شغل چوپانی بود كه همچون حضرت موسی(ع)، شيوه راهبری و هماهنگ‌سازی و مشقات روزگار را بچشد تا بتواند با آزموده شدن در اين سختی‌ها، توان رهبری امت را به دست بگيرد و در مقابل ناملايمی‌ها، مقاومت كند.

وی گفت: يكی از مزايای مهم پيامبر اسلام اين بود كه ايشان از بدو كودكی، از مردم جاهل و ملحد و بت‌های دست ساز رويگردان بودند و از همان ابتدا، موحد بودند؛ در زمانی كه ايشان قصد داشتند در سن كودكی به همراه براداران خويش به بيابان بروند، حليمه خاتون به ايشان ريسمانی با مهره يمانی و چند شی ديگر برای حفاظت، نصب كرد كه ايشان سوال پرسيدند كه وقتی خدا را دارم، به مهره يمانی چه نيازی هست؟ اين مسئله نشان می‌دهد كه ايشان از همان ابتدا، به شكل قوی موحد بودند.

آيت‌الله سبحانی بيان كرد: در زمانی كه ايشان در شيرخوارگی با حليمه به بيرون از مكه رفتند، پستان خشك حليمه، به بركت پيامبر(ص)، پر از شير شد كه اين مسئله هم از معجزات ايشان و نشانی از انتخاب خدا، برای پيامبری خاتم است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

تمديد ارسال آثار به جشنواره ملی «ريحانه» تا 31 مرداد

گروه ادب: دبيرخانه نخستين جشنواره ملی ريحانه از تمديد مهلت ارسال آثار تا پايان مردادماه سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به دليل استقبال خوب دانشجويان از اين جشنواره و همچنين برای بالا بردن سطح كيفی آثار، با هماهنگی‌های به عمل آمده، ارسال اثر به اين جشنواره تا پايان مردادماه سال جاری تمديد شد.

پيش از اين علاقه‌مندان می‌توانستند تا 15 مردادماه آثار خود را به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.

اين جشنواره، ويژه دختران دانشجوی سراسر كشور و به همت معاونت فرهنگی ـ اجتماعی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری، در چهار بخش «ادبی»، «هنری»، «ويژه» و «مقالات» برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در بخش ادبی شامل شعر و نثر ادبی، داستان كوتاه و داستان بلند، در بخش هنری با زير گرايش‌هايی چون عكاسی (ديجيتال و آنالوگ)، گرافيك، فيلم مستند، خوشنويسی و صنايع دستی، در بخش ويژه شامل رو دوزی، چاپ باتيك، طراحی لباس و پوشاك و ساخت و تراش سنگ‌های زينتی و در بخش مقالات، به منظور ارزيابی و انتخاب بهترين اثر به ايميل جشنواره به نشانی reyhaneh.festival@gmail.com ارسال كنند.

تاكنون به نخستين جشنواره ملی ريحانه ويژه دختران و بانوان دانشگاهی، بيش از يك هزار و 140 اثر در چهار بخش «ادبی»، «هنری»، «ويژه» و «مقالات» ارسال شده است. در بخش ادبی تعداد 276 اثر، در بخش هنری تعداد 105 اثر، در بخش ويژه تعداد 422 اثر و در بخش مقالات تعداد 337 اثر به دبيرخانه جشنواره رسيده است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

زمزمه‌هايی با ماه رمضان و روزه داران
حجت‌الاسلام شيرازی:
رمضان دری به سوی بهشت است

گروه سياسی و اجتماعی: مسئول دفتر آيت‌الله العظمی شيرازی گفت: ماه رمضان، ماه رحمت و آمرزش و غفران، ماه رسيدن عبد به معبود و مخلوق به خالق، ماه تعالی تا اوج لاهوت و از آنجا تا عالم ملكوت، ماه آسمانی شدن زمينيان، ماه تسبيح و تقديس، ماه قرآن و دعا و تضرع و خشوع، ماه پيروزی اراده بر نفس، ماه شكوه اوج انسانيت، ماه نه گفتن به تمنيات و آرزوهای نفسانی، ماه روزه و قيام و قعود و ماهی سرآمد همه ماه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس و به نقل از دفتر آيت‌الله العظمی شيرازی، حجت‌الاسلام سيد مرتضی شيرازی، مسئول دفتر مرجع عاليقدر آيت‌الله العظمی سيد محمد باقر شيرازی در زمزمه‌ای با ماه مبارك رمضان و روزه‌داران، اين ماه را چنين توصيف كرده‌ است.

عمری سپری شده است و روزها و شب‌ها يكی پس از ديگری طی گرديده است. فراز و نشيب‌ها پشت سر گذاشته شده و غم‌ها و شادی‌ها، لحظات زندگی را در بر گرفته‌اند. آسمان زندگی ابری و غبارآلود گرديده و شيشه چراغ عمر آدمی دود اندود شده است. پليدی و ناپاكی تمام وجود آدمی را فراگرفته و قلب آينه‌ای را در ورای خود مستور گردانيده است. احساس يأس و نااميدی بر انسان مستولی شده و كور سوی بارقه‌های اميد هم آخرين تپش‌های خود را می‌زند. درهای نعمت و رحمت بسته شده و بن بست‌های نااميدی بر زندگی‌ها مستولی گشته است.

نوری خيره كننده از فراسوی عرش، عالم را فرا گرفته و هلالی نمايان می‌شود. عبارتی زيبا بر پهنه عالم نقش می‌بندد: ماه رمضان، ماه رحمت و آمرزش و غفران، ماه رسيدن عبد به معبود و مخلوق به خالق، ماه تعالی تا اوج لاهوت و از آنجا تا عالم ملكوت، ماه آسمانی شدن زمينيان، ماه تسبيح و تقديس، ماه قرآن و دعا و تضرع و خشوع، ماه پيروزی اراده بر نفس، ماه شكوه اوج انسانيت، ماه نه گفتن به تمنيات و آرزوهای نفسانی، ماه روزه و قيام و قعود، و ماهی سرآمد همه ماه‌ها فرا می‌رسد.

درهای آسمان گشوده شده و بهشت با درب‌های هشت گانه خود، آغوش باز می‌كند. درهای هفت‌گانه دوزخ بسته شده و شياطين به زنجير كشيده می‌شوند. عرش و فرش عطرآگين شده و آذين‌بندی می‌گردند. خيل ملائك بال‌ها را گسترانيده و ملائك مقرب الهی با خوان‌هايی در دست، به رفت و آمد در می‌آيند. ناگهان نوای دلنوازی، حيات جديدی را به عالم بخشيده و گوش فلك را می‌نوازد. خبر می‌آيد كه خبری در راه است و ندايی آسمانی از عرش بر فرش طنين انداز می‌شود كه: كجايند ميهمانان من خدا! كه رحمان و رحيمم، غفور و كريمم، سميع و بصيرم، مهربان‌ترين مهربانانم؟!

ناگهان دل‌هايی شكسته شده و كام‌هايی از خوردن و آشاميدن فرو بسته می‌شود. سرهايی نا اميدانه به سوی آسمان بلند شده و دست‌هايی خاضعانه التماس می‌كنند. چشم‌هايی محزون و اشك‌آلود، گوشه گوشه پهنای آسمان را نگريسته و ناله‌ای آرام و حزين به گوش می‌رسد كه: يا رب يا رب يا رب!

آسمان را رعد و برقی عظيم در نورديده و باران‌های رحمت، قطره قطره شروع به باريدن می‌كند. دوده‌ها از شيشه‌های عمر زدوده شده و بارقه‌های كم سوی اميد تلؤلؤ می‌يابند. پليدی‌ها و ناپاكی‌ها، جای خود را به روشنی‌ها و درخشش‌ها و درخشندگی‌ها می‌دهند. از بن‌بست‌های نا اميدی، درهايی به سوی آرزوها باز شده و آرزوها يكی پس از ديگری برآورده می‌شوند. دست‌های ملتمسانه خالی، از نعمات و بركات پر شده و چشم‌های محزون و اشك‌آلود، مملو از اشك شوق می‌گردد. پهنای آسمان را نوری خيره كننده پركرده و ندايی آسمانی شنيده می‌شود كه: لبيك لبيك لبيك.

و اين‌جاست كه كلمات بزرگانی نظير مرجع عاليقدر آيت‌الله العظمی سيد محمد باقر شيرازی والد معظم كه می‌فرمايند: «مستفاد از آيات و روايات آن است كه خداوند متعال عنايت ويژه ای نسبت به روزها و ماه‌هايی در ايام سال دارد كه از آن جمله ماه مبارك رمضان است كه به شهر الله و ماه خدا نام‌گذاری شده است كه ماه ميهمانی خاص بندگان خدا و سريع‌ترين راه رسيدن به خداوند متعال و اظهار بندگی خالصانه به درگاه احديت است»، ناظر به همين معناست چرا كه بندگی راز آفرينش است و رمضان، دری است به سوی بهشت.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت‌الاسلام نوايی:
امر به معروف موجب برتری جامعه اسلامی می‌شود

گروه سياسی و اجتماعی: عضو نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه علوم پزشكی شيراز با بيان اينكه در بحث امر به معروف جامعه‌ای سلامت و سعادتش تضمين می‌شود كه دعوت به نيكی‌ها و مبارزه با فساد و فحشا در آن انجام شود، گفت: اگر جامعه‌ای می‌خواهد ممتاز باشد بايد امر به معروف و ايمان به خدا داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، حجت‌الاسلام نوايی، عضو نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه علوم پزشكی شيراز سه‌شنبه، 3 مردادماه در محفل انس با قرآن ويژه كاركنان دانشگاه علوم پزشكی شيراز به توضيحاتی پيرامون آيات سوره آل عمران پرداخت و با اشاره به آيه 92 سوره آل عمران «لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَیْءٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِيمٌ؛ هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد و از هر چه انفاق كنيد قطعا خدا بدان داناست» گفت: بِر در فارسی به معنای بر و بيابان و گسترده، بِر يعنی عمل خيری كه نتيجه آن گسترده است و معنای متعددی در تفاسير برای بِر ذكر شده است و همان‌طور كه در اين آيه آمده است انسان مؤمن برای رسيدن به بِر بايد در راه خدا از آنچه دوست دارد انفاق كند.

وی افزود: چون انسان بر سر دو راهی قرا رمی‌گيرد يكی عواطف انسانی و ديگری عواطف دنيوی و خدا می‌گويد نترسيد چيزی از شما كم نمی‌شود.

حجت‌الاسلام نوايی با اشاره به آيه 96 سوره آل عمران « إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ؛ در حقيقت نخستين خانه‏اى كه براى [عبادت] مردم نهاده شده همان است كه در مكه است و مبارك و براى جهانيان [مايه] هدايت است» گفت: در اين آيه به بنايی اشاره شده كه برای عبادت خانه خدا ساخته شده است.

اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه در تمام اديان خانه كعبه از احترام ويژه‌ای برخوردار است، گفت: خداوند در آيه 103 آل عمران می‌فرمايد « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ...؛ و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد...» و در اين آيه اشاره به يك اصل الهی دارد و آن حبل است حبل يعنی هرگونه وسيله‌ای كه ارتباط با خداوند را فراهم كند.

وی ادامه داد: در روايات وجود پيغمبر و قرآن به‌عنوان حبل عنوان شده است يعنی بهترين ريسمان جهت تمسك به آن‌كه انسان خود را از چاه ضلالت بيرون بياورد، قرآن و عترت است.

حجت‌الاسلام نوايی اظهار كرد: خداوند در آيه 110 سوره آل عمران « كُنتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَیْرًا لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ؛ شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده‏ايد به كار پسنديده فرمان مى‏دهيد و از كار ناپسند بازمى‏داريد و به خدا ايمان داريد و اگر اهل كتاب ايمان آورده بودند قطعا برايشان بهتر بود برخى از آنان مؤمنند و[لى] بيشترشان نافرمانند» هم كه بحث بهترين امت را بيان می‌كند.

امام جماعت ساختمان مركزی دانشگاه علوم پزشكی شيراز اضافه كرد: خداوند در آيه مذكور خطاب به تمام امت اسلامی چند ويژگی برای بهترين امت بيان كرده‌اند، اول اينكه امر به معروف می‌كند و ايمان به خدا دارند.

وی اظهار كرد: در بحث امر به معروف جامعه‌ای سلامت و سعادتش تضمين می‌شود كه دعوت به نيكی‌ها و مبارزه با فساد و فحشا اعم از هرگونه فسادی در آن انجام شود لذا اگر جامعه‌ای می‌خواهد ممتاز باشد بايد امر به معروف و ايمان به خدا داشته باشد.

حجت‌الاسلام نوايی تأكيد كرد: اگر بخواهيم ساير واجبات در جامعه اسلامی برپا شود بايد امر به معروف شود يعنی تا امر به معروف در جامعه پياده نشود آن جامعه سالم نمی‌ماند.

عضو نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه علوم پزشكی شيراز در پايان اضافه كرد: همان‌گونه كه امام محمد باقر (ع) فرمودند: به وسيله امر به معروف واجبات بر پا می‌شود، راه‌ها امن می‌شود، كسب‌ها حلال می‌شود، مظالم ( به صاحبان اصليش) برگردانده می‌شود، زمين آباد می‌شود، از دشمنان انتقام گرفته می‌شود و كارها رو به راه می‌شود.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

رواق هنر؛ ميزبان كارگاه‌های كتابت و كتاب‌آرايی

گروه هنر: كارگاه و نمايشگاه آثار «كتابت و كتاب‌آرايی» هم زمان با ايام ماه مبارك رمضان در رواق هنر فرهنگستان هنر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، پس از برگزاری نخستين دور از كارگاه و نمايش هنرهای آيينی كه به آثار «آبگينه و سفال» اختصاص داشت؛ دومين دور از اين كارگاه‌ها به هنرهای «كتابت و كتاب‌آرايی» می‌پردازد.

در اين كارگاه علاوه بر آموزش شيوه‌های كتابت و كتاب‌‌آرايی، آثاری از هنرمندان در رشته‌های «كتيبه‌نگاری»، «قطاعی»، «جلدسازی و نقاشی گل و مرغ» و «جلدسازی و صحافی» به نمايش در می‌آيد.

همچنين در اين كارگاه استادانی چون «احد ترابی»، «بيژن چوبك»، «عيوب جوانكار»، «هادی عتيقی»، «چنگيز سليمانی» و ... حضور خواهند داشت.

كارگاه و نمايشگاه آثار «كتابت و كتاب‌آرايی» در ايام ماه مبارك هر روز به جز روزهای جمعه و ايام تعطيل تا پايان ماه رمضان از ساعت 16 تا 20 ميزبان عموم خواهد بود. علاقه‌مندان برای بازديد از اين كارگاه و نمايشگاه می‌توانند به نشانی خيابان ولی‌عصر(عج)، پايين‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 مراجعه كنند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

همزمان با دهه كرامت؛
سومين جشنواره پيامك ادبی رضوی در فارس برگزار می‌شود

گروه فرهنگ و هنر: سومين دوره جشنواره پيامك ادبی رضوی همزمان با دهه كرامت در استان فارس برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس و به نقل از روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، محمد مهدی كاردان، مدير اجرايی سومين جشنواره پيامك ادبی رضوی در استان فارس سه‌شنبه، 2 مردادماه از برگزاری سومين دوره جشنواره پيامك ادبی رضوی همزمان با دهه كرامت در فارس خبر داد و گفت: جشنواره پيامك ادبی رضوی امسال همزمان با ميلاد با سعادت حضرت امام رضا(ع) ، حضرت فاطمه معصومه (س) و بزرگداشت حضرت احمدبن موسی (ع) در دهه كرامت وارد سومين سال برگزاری خود می‌شود.

وی افزود : اين جشنواره كه از سری برنامه‌های دهمين جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع) است و با همكاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

كاردان اضافه كرد: اين جشنواره با هدف اشاعه و ترويج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعاليت‌های فرهنگی هنری و مذهبی مرتبط با سيره ائمه اطهار به ويژه ابعاد شخصيت حضرت علی‌بن موسی ارضا (ع) در استان فارس برگزار می‌شود .

مدير روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تصريح كرد: محورهای اين جشنواره شامل تك بيت‌ها و جملات ادبی با موضوع حال و هوای عرفانی بارگاه و صحن و سرای حضرت امام رضا (ع)، تمثيل‌ها، رؤيا پردازی‌ها و صور خيال و ساير آرايه‌های ادبی در شعر و نثر و همچنين زندگی‌نامه، سفر تاريخی امام رضا (ع) به ايران، جملات كوتاه با الهام از روايات و احاديث مرتبط با امام رضا (ع) است.

كاردان با بيان اينكه متن پيامك بايد تك بيت، مصرع يا جمله‌ای زيبا و تأثيرگذار باشد كه برای نخستين بار آفريده شده است گفت: بيت‌ها و جملات تكراری كه پيش از اين منتشر شده و يا در ساير جشنواره‌ها شركت كرده‌اند در اين رويداد فرهنگی هنری شركت داده نمی‌شود .

مدير اجرايی سومين جشنواره پيامك ادبی رضوی در فارس افزود: فقط پيامك‌های فارسی در اين جشنواره پذيرفته می‌شود و متن پيام‌های ارسالی بايد بين 25 تا 150 كاراكتر (بدون احتساب فاصله بين كلمات و مشخصات ارسال كننده پيامك ) باشد كه بايد نام و نام خانوادگی، نام استان و شماره تماس ثابت و پيش شماره شهرستان در انتهای پيامك درج شود .

وی اظهار كرد: علاقه‌مندان می‌توانند پيامك‌های خود را با توجه به شرايط ذكر شده تا پايان ساعت 24 روز چهارشنبه اول شهريورماه سال جاری به شماره 100030711 ارسال كنند و پس از ارسال پيامك تا 24 ساعت بعد منتظر تاييديه پيامك ارسالی خود باشند كه در صورت عدم دريافت تاييديه مجدداً پيامك خود را ارسال كنند

كاردان در پايان خاطرنشان كرد: پس از بررسی در هئيت داوران، پيامك‌های برتر انتخاب و از نفرات برگزيده در سطح ملی و همچنين استانی با اهدای تنديس، لوح سپاس و جوايز نقدی توسط مركز روابط عمومی، اطلاع رسانی و امور بين‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدير می‌شود.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

يك بانوی تازه مسلمان شده:
جای سايتی جهت معرفی اسلام در فضای مجازی خالی است

گروه سياسی و اجتماعی: جای يك سايت جهت معرفی اسلام مثلاً تحت عنوان توريست اسلامی در فضای مجازی خالی است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، آنجلا بانوی 28 ساله روسی كه نام آسيه را برای خود برگزيد در حضور حجت‌الاسلام شكرالله دانش، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و حجت‌الاسلام محسن روحانی، مسئول واحد فرق و مذاهب اين اداره كل با ادای شهادتين به دين مبين اسلام گرويد.

اين بانوی تازه مسلمان كه كارشناس موسيقی است، از طريق اينترنت و فضای مجازی با اسلام آشنا شده و آن را به‌عنوان دين خود انتخاب كرده است.

وی در اين خصوص گفت: آداب اسلام بسيار جذاب و جالب است و از اينكه حجاب دارم بسيار خوشحالم و حجاب را پوششی مناسب برای خود می‌دانم.

اين بانوی تازه مسلمان تصريح كرد: اسلام برای كليه نيازهای روحی و روانی انسان‌ها برنامه و آموزه‌های خاص دارد.

آسيه در ادامه با اشاره به اهميت معرفی بيشتر دين اسلام در فضای مجازی افزود: جای يك سايت معرفی اسلام مثلاً تحت عنوان توريست اسلامی در فضای مجازی خالی است كه اميدوارم كارشناسان مذهبی در اين مورد تلاش بيشتری داشته باشند.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:46 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

در نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم؛
بيداری اسلامی و مقاومت ضد صهيونيستی بررسی می‌شود

گروه سياسی: نشست «بيداری اسلامی و مقاومت ضد صهيونيستی» امروز، سه‌شنبه، در نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) بخش فلسطين و بيداری اسلامی بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم نشست «بيداری اسلامی و مقاومت ضد صهيونيستی» را امروز سه‌شنبه، سوم مردادماه، ساعت 21:30 برگزار می‌كند.

در اين نشست ناصر ابوشريف، نماينده جنبش جهاد اسلامی در ايران سخنرانی خواهد كرد.

اين نشست در بخش فلسطين و بيداری اسلامی واقع در طبقه اول نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم برگزار خواهد شد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:46 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

در نمايشگاه قرآن؛
كنسول سابق ايران در لندن از تبليغ اسلام در غرب می‌گويد

گروه بين‌الملل: بخش تازه مسلمانان(ره‌يافتگان) نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم امشب، 3 مردادماه، ميزبان نشستی با حضور كنسول سابق ايران در لندن، پيرامون موضوع تبليغ اسلام در غرب خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) از محل برگزاری بيستمين دوره نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم در مصلی امام خمينی(ره)، اين نشست با حضور «حسن فقيه»، كنسول سابق جمهوری اسلامی ايران در لندن و كارشناس سياسی وزارت امور خارجه برگزار می‌شود.

فاطمه زائری، مسئول روابط عمومی بخش ره‌يافتگان با اعلام اين خبر گفت: در اين نشست كه پيش از اذان مغرب در اين غرفه برگزار می‌شود، مسئله تبليغ دين اسلام در غرب به ويژه در كشور انگليس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی همچنين به نشست ديگری در اين بخش اشاره و تصريح كرد: نشست دوم بخش ره‌يافتگان در ساعت 21:30 با حضور «اكرام كريم‌اف»، تازه مسلمان تاجيكستانی برگزار می‌شود.

زائری توضيح داد: كريم‌اف كه 13 سال پيش به ايران آمده و شيعه را با انقلاب اسلامی ايران شناخته است، پس از بازديد از حوزه علميه قم، علاقمند به تحصيل در آن شده و به مذهب تشيع گرويده است.

وی در حال حاضر در كشور تاجيكستان به تبليغ مذهب تشيع می‌پردازد و با حضور در اين نشست پيرامون مسئله تبليغ اسلام و تشيع سخن خواهد گفت.

يادآور می‌شود، بخش تازه‌مسلمان امسال برای اولين بار در نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم داير شده است. در اين بخش با ارائه تابلو مقاله‌هايی شخصيت‌های معروف و تأثيرگذاری كه به دين اسلام و مذهب تشيع مشرف شده‌اند و همچنين مبلغان مطرح دين اسلام و مذهب تشيع به بازديدكنندگان معرفی می‌شوند.

غرفه تازه مسلمان نمايشگاه بين‌المللی قرآن بخشی برای برگزاری نشست‌هايی با حضور تازه مسلمانان و مبلغين نيز تعبيه كرده است كه در طول نمايشگاه ميزبان نشست‌ها و جلسات پرسش و پاسخ برای معرفی بيشتر و بهتر تازه‌مسلمانان و مبلغين دين اسلام و فعاليت‌هايشان می‌پردازد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:46 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

محمدعلی آذرشب:
پيشبرد اهداف امت نيازمند گفتمان اسلامی با ديد جهانی است

گروه فعاليت‌های قرآنی: استاد زبان و ادبيات عربی دانشگاه تهران گفت: امروز ما به گفتمانی نياز داريم كه دارای يك ديد جهانی باشد تا بتوان به وسيله آن اهداف امت واحد اسلامی را پيش برد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نشست «اعجاز علمی قرآن، وحدت امت اسلامی بر پايه قرآن» از سلسله نشست‌های اعجاز علمی قرآن عصر امروز، سوم مردادماه، با حضور محمدعلی آذرشب، از اساتيد دانشگاه‌های كشور، در سالن مجيد شهرياری به همت بخش دانشگاهی بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم برگزار شد.

در ابتدای اين نشست، محمدعلی آذرشب، سخنان خود را با اين سؤال كه «آيا وحدت امت اسلامی ارتباطی با اعجاز قرآن دارد يا خير؟» آغاز كرد و در ادامه در پاسخ به اين سؤال خود گفت: امروزه امت اسلامی وحدت خود را مديون قرآن است.

وی در ادامه افزود: در تاريخ اسلام فراز و نشيب‌های زيادی برای پراكنده كردن امت اسلامی صورت گرفت و بنی‌اميه يكی از عواملی بود كه به تنهايی برای پراكنده ساختن و تفرقه در امت اسلامی كافی بود.

اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح كرد: امروزه در سايه قرآن امت اسلامی به صورت يك امت واحده مانده است و بايد گفت كه در طول تاريخ، قرآن حافظ اصلی اين وحدت در بين امت اسلامی بوده است.

محمدعلی آذرشب در ادامه با تأكيد بر نقش وحدت‌آفرين قرآن كريم در ميان امت اسلام اظهار كرد: دلايل اين امر هم اين بوده است كه اولاً قرآن مردم را به سمت يك هدف دعوت می‌كند و ثانياً وحدت هدف و وحدت مسير را برای امت اسلامی به وجود می‌آورد.

وی در ادامه يكی از مهم‌ترين اعجازهای قرآن را بيداری مسلمانان از خواب غفلت دانست و در ادامه با ارائه اين پرسش كه «عناصر بيداركننده امت اسلامی چيست؟» گفت: اين عناصر در واقع همان عناصری است كه مسلمانان را در طول تاريخ زنده نگه داشته است و وقتی حركت حياتی در امت باشد، اين حركت رو به سمت تمدن‌سازی خواهد بود.

محمدعلی آذرشب در بخش ديگری از سخنان خود در نشست «اعجاز علمی قرآن، وحدت امت اسلامی بر پايه قرآن» به نقش علامه عسگری در احيای وحدت امت اسلام اشاره كرد و گفت: علامه عسگری يكی از چالش‌های اساسی پيش‌ روی امت اسلامی را تحريف قرآن می‌دانست.

وی افزود: علامه عسگری در طول زندگی خود به مبارزه با تحريف قرآن و سيره اهل بيت(ع) پرداخت و ما امروز كه سنگربان مكتب اهل‌بيت(ع) هستيم، بايد اين رويه علامه عسگری را به بهترين وجه ادامه دهيم.

اين استاد دانشگاه در ادامه به مهم‌ترين خصيصه اهل‌بيت(ع) يعنی مبارزه با تحريف اشاره و اظهار كرد: يكی از تحريف‌هايی كه علامه عسگری به شدت با آن مبارزه می‌كرد، بحث جدايی دين از سياست و زندگی بود. امروز متأسفانه شاهد هستيم كه به نام اهل بيت(ع) از جدايی دين از سياست و زندگی صحبت می‌شود.

اين استاد زبان و ادبيات عربی دانشگاه‌ تهران افزود: علامه عسگری يكی از داعيان بزرگ وحدت اسلامی بود و من خودم زمانی شاهد بودم كه شيخ عزيزالبدری، از علمای بزرگ اهل سنت عراق، پشت سر علامه عسگری نماز خواند و اين از نشانه‌های وحدت امت اسلامی بود.

اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اينكه علامه عسگری كتاب‌های خود را در راه وحدت اسلامی چاپ می‌كرد، خاطرنشان كرد: زمانی كه علامه عسگری از تشيع سخن می‌گفت، در واقع در راستای وحدت امت اسلامی اين كار را انجام می‌داد.

محمدعلی آذرشب تصريح كرد: برخی به نام علامه عسگری و به نام اهل بيت(ع) می‌خواهند در امت اسلامی تفرقه ايجاد كنند؛ در صورتی كه ما شاهد هستيم امام علی(ع) به خاطر خلافتی كه حق قانونی ايشان بود، گذشت برای اينكه وحدت جامعه اسلامی محقق شود.

وی در بخش ديگری از سخنان خود عنوان كرد: علامه عسگری به دنبال شكستن حصارها و افكار بلند بود و در واقع ايشان در پی حقيقت‌جويی بودند. وی به دنبال محقق كردن سه مؤلفه مبارزه با جدايی دين از سياست، وحدت اسلامی و تحقيق و تفحص بود.

آذرشب افزود: امروزه ما به دنبال گفتمان اسلامی با ديد جهانی هستيم كه به دور از تفرقه و جدايی از سياست باشد و در واقع اين گفتمان يكی از نيازهای اصلی جامعه ما است كه بايد به آن پرداخته شود.

اين استاد دانشگاه در ادامه به بحث بيداری اسلامی در منطقه اشاره كرد و گفت: عده‌ای به دنبال اين هستند كه اين بيداری اسلامی را نوعی دموكراسی بدانند و ماهيت اسلامی بودن را از آن بگيرند كه در اين زمينه رسانه‌های ما می‌توانند نقش تعيين كننده‌ای داشته باشند.

محمدعلی آذرشب در پايان تصريح كرد: الان رسانه‌های ما بايد به اين سمت بروند كه طرح اسلام صحيح را برای مردمی كه درگير بيداری اسلامی هستند، ارائه دهند تا در آن كشورها اسلام‌هراسی تبليغ نشود.

محمدعلی آذرشب از استادان نام‌آشنای حوزه زبان و ادبيات عربی است كه تاكنون آثار متعددی در اين حوزه از وی ترجمه و تأليف شده است. ترجمه «الامداد الغيبی فی حياة الانسان»، «الاسلام و متطلبات التغيير الاجتماعی»، «نهضة‌المهدی فی ضوء فلسفه التاريخ»، «شهيد يتحدث عن شهيد» و نگارش آثاری چون «الشيخ المفيد»، «تاريخ الادب العربی فی العصر العباسی»، «الادب العربی فی الاندلس: تاريخ و نصوص» و ... از جمله كتاب‌های اين استاد زبان و ادبيات عربی به‌شمار می‌آيد.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:47 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت‌الاسلام مهدوی‌زادگان تأكيد كرد:
امام خمينی(ره)؛ رهبر تحول در فقه سياسی اسلام

گروه انديشه: عضو پژوهشكده علوم سياسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار كرد: امام خمينی(ره) پيش از آن‌كه رهبر انقلاب اسلامی باشد، رهبر تحول در فقه سياسی اسلام بوده است و اين‌كه برخی معتقدند عوامل بيرونی موجب رخداد انقلاب اسلامی شده و فقهای شيعه را به تكاپو انداخته است، ادعای صحيحی نيست.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حجت‌الاسلام‌والمسلمين داود مهدوی زادگان، عضو پژوهشكده علوم سياسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عصر سه‌شنبه، سوم مردادماه، به ايراد سخنانی در نشست «بايسته‌های تغيير در فقه سياسی شيعه در چشم‌انداز انقلاب اسلامی» در بخش تحول علوم انسانی بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم پرداخت.

وی با اشاره به اين‌كه برخی گمان می‌كنند كه فقه سياسی دانش جديدالورودی است، حال آن‌كه چنين نيست و شايد بعضی عناوين اين دانش جديد باشند، اما معنون آن مسبوق به سابقه‌ای ديرينه است و به رغم آن‌كه اصطلاح فقه سياسی در سه دهه اخير كاربرد پيدا كرده است، اما چنين نيست كه محتوای آن هم مطلب جديد و بديعی باشد.

عضو پژوهشكده علوم سياسی با تأكيد بر اين‌كه تاريخ فقه سياسی به قدمت تاريخ فقه اسلامی است و بخشی از آن محسوب می‌شود، افزود: در عين حال فقه سياسی در گذر روزگار، با فراز و نشيب‌هايی روبه‌رو بوده و همين مسئله موجب شده است كه طالبان اين علم، در مقاطع خاصی پرسيده‌اند كه برای شكوفايی اين علم و ظهور عينی آن چه بايسته‌های پژوهشی را بايد در نظر گرفت.

وی منظور از بايسته‌ها را همان ضرورت‌هايی دانست كه بايد در تحقيق مورد توجه قرار بگيرد و اظهار كرد: بايد اين بايسته‌ها را اعمال كنيم تا در شكوفايی علم مورد نظر سهيم باشيم و اين ضرورت‌ها به دو بخش تقسيم می‌شوند؛ يك دسته ضرورت‌های ذاتی است و بخش دوم ضرورت‌های لازمی، عرضی يا زمينه‌ای هستند.

حجت‌الاسلام مهدوی زادگان خاطرنشان كرد: ضرورت‌های دسته نخست، آن دسته ضرورت‌هايی هستند كه به ذات موضوع بر می‌گردد و نشانه ضرورت‌های ذاتی آن است كه از نفی آن ضرورت به نفی موضوع برسيم. اما از نفی ضرورت‌های اثباتی، امكان تحقق و وجود شیء نفی می‌شود.

وی ادامه داد: ضرورت‌های ثبوتی تحقيق در فقه سياسی به اين طريق به دست می‌آيد كه اگر فقه سياسی در اسلام و اديان ديگر را به همان وجه موجود در نظر بگيريم، بايد ديد كه اگر سياست از آن نفی شود، خود آن موضوع هم نفی می‌شود يا نه. مقايسه اسلام، مسيحيت و يهوديت روشن می‌كند كه اگر سياست را از مسيحيت نفی كنيم، مسيحيت همچنان باقی می‌ماند و امكان نفی سياست از مسيحيت وجود دارد.

عضو هيئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی افزود: همان‌طور كه بسياری از محققين سكولار به نفی سياست از مسيحيت پرداخته‌اند و كشيشان مسيحی با انديشه‌های سكولار به راحتی كنار آمده‌اند و نزديك چهار قرن در وضعيت جدايی مسيحيت از سياست زيسته‌اند، اين نتيجه حاصل می‌شود كه سياست امری ذاتی در مسيحيت نيست. همين وضعيت با اندكی تفاوت در خصوص دين يهود نيز وجود دارد و در دين يهود، به رغم آن‌كه شريعت يهود وجود دارد، اما از نفی سياست به نفی يهوديت نمی‌رسيم.

وی خاطرنشان كرد: در عين حال، پيشينه دين مبين اسلام نشان می‌دهد كه اگر سياست را به عنوان امر ضروری اسلام از اين دين جدا كنيد، هويت خود اسلام نفی و طرد خواهد شد و با توجه به برداشت‌هايی كه در دويست سال گذشته در بين متفكران اسلامی وجود دارد، مشاهده می‌كنيم كه انديشمندان مسلمان با نفی سكولاريسم بلافاصله به نفی اسلام می‌رسند و به مقابله با سكولاريسك بر می‌خيزند.

حجت‌الاسلام مهدوی زادگان ضمن اشاره به فقهای شيعه از پيش از شيخ فضل‌الله نوری تا به امروز، اظهار كرد: هر يك از اين فقها كه با قرائت سكولار مواجه می‌شود، بلافاصله نتيجه می‌گيرد كه انديشه سكولار به نفی اسلامی می‌انجامد و اين بر خلاف انديشه مسيحيت است كه بسياری از آنها سكولاريسم را بخش كوچكی از عرضيات مسيحيت می‌دانستند.

وی همچنين اظهار كرد: در فقه اسلامی مشاهده می‌شود كه مجموعه‌ای ا ز مسائل فقهی به صورت پررنگی مطرح هستند و به مجموعه‌ای از مسائل فقهی توجه حداقلی وجود دارد و فقه ما در مسائل فردی به فروعات عديده‌ای نظير زكات، خمس و ساير مسائل عبادی پرداخته است، اما در مسائل عمده فقه سياسی به رغم آن‌كه شريعت اسلام حرفی برای گفتن دارد، اما مغفول واقع شده است.

عضو هيئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی ادامه داد: به عنوان مثال ولايت فقيه از ديرباز در اسلام مطرح بوده است، اما پيش از انقلاب اسلامی يا به فروعات آن پرداخته نشده است، يا به طور گذرا از آن عبور شده است؛ در فقه سياسی اماميه اين مسئله به صورت درونی در حال بازسازی است و رخدادی نظير انقلاب اسلام، نشان از تحولی عظيم در عرصه فقه سياسی دارد.

وی تأكيد كرد: امام خمينی(ره) نيز پيش از آن‌كه رهبر انقلاب اسلامی باشد، رهبر تحول در فقه سياسی اسلام بوده است و اين‌كه برخی معتقدند عوامل بيرونی موجب رخداد انقلاب اسلامی شده و فقهای شيعه را به تكاپو انداخته است، ادعای صحيحی نيست و بيش از آن‌كه عوامل خارجی مؤثر در اين رويداد باشند، احساس ضرورت تغيير در درون خود فقه سياسی بر اين رويداد موثر بوده است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:47 PM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حسن فقيه:
برخورداری از اخلاق حسنه، مؤثرترين ابزار برای تبليغ اسلام است

گروه بين‌الملل: كنسول سابق جمهوری اسلامی ايران در لندن با اشاره به فعاليت‌های گسترده‌ای كه تاكنون در زمينه معرفی و تبليغ دين اسلام و مذهب تشيع در خارج از كشور انجام گرفته است، گفت: برخورداری از اخلاق حسنه، مؤثرترين و مهم‌ترين ابزار برای تبليغ دين مبين اسلام است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) از مصلی امام خمينی(ره) محل برگزاری بيستمين دوره نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم، فقيه با بيان اين مطلب عصر امروز، سوم مردادماه، در جمع حاضران در غرفه ره‌يافتگان (تازه‌مسلمان) گفت: به تجربه ثابت شده كه صرف هزينه‌های هنگفت و برگزاری برنامه‌های مختلف و تلاش‌های فراوان به اندازه خلق خوش در جذب افراد به مكتب آزادی‌بخش رسول الله(ص) تأثيرگذار نيست.

وی در ادامه گفت: انگليس كشوری مهاجرپذير است، از اين رو مسلمانان زيادی را در خود جای داده است و در اين ميان تعداد شيعيان مقيم اين كشور كه از كشورهای مختلف از جمله ايران، بحرين، لبنان و عراق به انگليس مهاجرت كرده‌اند، قابل توجه است.

حسن فقيه افزود: تعداد زياد شيعيان مقيم انگليس در روز عاشورای هر سال حيرت همگان را برمی‌انگيزد. در روز عاشورا چندين هزار شيعه با نژادهای مختلف در قالب بيش از 120 هيئت سينه‌زنی در خيابان‌های لندن مراسم عزاداری حضرت امام حسين(ع) را به همان صورت كه در كشورمان برگزار می‌شود، اجرا می‌كنند. متجاوز از 200 مركز اسلامی غذا توزيع و شام غريبان شهدای كربلا را برگزار می‌كنند.

وی گفت: برگزاری مراسم عاشورای حسينی نيازمند دريافت مجوز از پليس انگليس است و مسلماً اين نهاد تمايل به صدور چنين مجوزی را ندارد، بطوريكه در سال گذشته در ابتدا مجوز را صادر نكردند اما تعداد زياد شيعيان و همكاری صميمانه خود مردم انگليس منجر به صدور اين مجوز شد و خيابان‌های لندن مجدداً شاهد حضور گردهمايی شيعيان شدند.

كنسول سابق جمهوری اسلامی ايران در لندن در مورد تعداد دقيق شيعيان مقيم بريتانيا گفت: آنچه واضح است اين كه مقامات اين كشور از ارائه آمار دقيق تعداد شيعيان خودداری می‌كنند و هيچ راهی برای دست يافتن به تعداد دقيق شيعيان و مسلمانان در اين كشور وجود ندارد.

وی همچنين با اشاره به حضور وهابيت در انگليس گفت: وهابيون در انگليس وجود دارند اما به طور عملی امكان مواجهه با شيعيان را ندارند. آنان معمولاً بدون هيچگونه جلب توجهی همه نيروی خود را بر تربيت قشر دانش‌آموز می‌گذارند. برای آن‌ها بحث آموزش از اهميت بسيار بالايی برخوردار است و سرمايه‌گذاری اصلی آن‌ها بر آموزش كودكان متمركز می‌شود تا با شكل دادن افكار نسل جديد بتوانند بستر مناسبی را برای فعاليت‌های خود در آينده ايجاد كنند.

حسن فقيه در پايان تأكيد كرد: هدف‌گيری نسل آينده و تمركز وهابيت بر مسئله آموزش، مسائل بسيار مهمی هستند كه بايد مورد توجه دقيق مسئولان قرار گيرد.

سپس «اكرام زياداف»، تازه‌مسلمان تاجيكستانی با حضور در غرفه تازه‌مسلمانان نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم در گفت‌و‌گو با خبرنگار ايكنا به بررسی وضعيت دين پيش و پس از فروپاشی اتحاد جماهير شوروی پرداخت و از چگونگی آشنايی خود با انقلاب اسلامی ايران و سپس تحصيل در حوزه علميه قم گفت.

وی گفت كه از سال 76 در حوزه علميه قم به تحصيل پرداخته و فارغ‌التحصيل رشته تاريخ اهل بيت(ع) است و در حال حاضر به تأليف كتب معارف اسلامی و تبليغ می‌پردازد.

زياداف گفت: در زمان شوروی سابق، ما نه مسجد داشتيم و نه مدرسه و كاملاً تحت تأثير فضای كمونيستی بوديم. اوايل سال 90 ميلادی، حكومت شوروی فرو پاشيد و تاجيكستان استقلال پيدا كرد. در اين زمان بود كه مشكلات مختلف اقتصادی و اجتماعی و معنوی پديدار شد و مردم اين كشور كه تا آن زمان تحت تأثير مكتب كمونيستی بودند، به تدريج مكتب كمونيستی را بی‌ارزش يافتند و به خاطر احتياج به يك ايدئولوژی جامع و مستحكم، غالباً به اسلام روی آوردند و پس از آن مساجد و مدارس اسلامی شكل گرفت.

وی افزود: اما در اين ميان گروه‌هايی انحرافی مانند وهابيت نيز فعاليت‌های خود را آغاز كردند و در ميان مردم ريشه دواندند، در همين زمان بود كه من به دليل اشتراكاتی كه كشورم با جمهوری اسلامی ايران در زمينه دين، فرهنگ و زبان داشت، راهی اين كشور شدم و مشغول تحصيل در حوزه علميه قم شدم كه بيش از 10 سال به طول انجاميد و در اين دوره فعاليت‌های فرهنگی زيادی از جمله ترجمه و تأليف كتب معارف اسلامی انجام دادم و همچنان در اين زمينه فعاليت می‌كنم.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها