گروه سياسی و اجتماعی: حجتالاسلام ميثم مدبر گفت: در معارف دينی دو واژه به نام ايثار و فداكاری وجود دارد كه ايثار بالاتر و برتر از فداكاری است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه همدان، حجتالاسلام ميثم مدبر، استاد طرح ضیافت اندیشه دانشگاه آزاد استان همدان دوشنبه، سوم تيرماه در طرح ضيافت انديشه این دانشگاه با بیان این مطلب اظهار کرد: در معارف دينی دو واژه به نام ايثار و فداكاری وجود دارد كه ايثار بالاتر و برتر از فداكاری است.
وی افزود: در معارف دينی دو واژه به نام فداكاری و ايثار داريم كه فداكاری بهمعنی آن است که انسان از مال، جان و توانايی خودش به ديگران كمك كند چه فوقطاقت يا اينكه مازاد اموالش باشد.
استاد طرح ضیافت اندیشه دانشگاه آزاد همدان پیرامون معنی ايثار گفت: ايثار آن است كه انسان از خودش بگذرد و ديگران را در نيازهای اوليه حتی به خودش اولويت دهد در مفاهيم دينی و معارف اسلامی يك اصول داريم كه بهوسيله آيات و روايات ارزشی بودن و حقانيت بعضی مطالب برای ما اثبات شده است.
حجتالاسلام مدبر تصريح كرد: بعضی از اين اصول جنبه فطری دارند، مانند صفت عدالتخواهی، راستگويی، عمل كردن بهوعده است كه اگر انسانها حتی به دين خاصی تدين نداشته باشند و به فطرت خود نگاه كنند به حقانيت آنها پی میبرند.
وی با بررسی ضربالمثل «چراغی كه به خانه رواست به مسجد حرام است» عنوان كرد: در اين ضربالمثل با دو مفهوم دينی رو بهرو هستيم كه در معارف دين ما آمده است و اين ضربالمثل با فداكاری و انفاق تعارض ندارد اما با ايثار تضاد کامل دارد.
وی تصريح كرد: در آيه 9 سوره گروه انصار است كه به مهاجرین كه در سال سيزده بعثت پيامبر اكرم(ص) كمك كردند درحالیكه خودشان بيشتر به كمك نياز داشتند. حال اگر اين آيه را در يك طرف و اين ضربالمثل را در طرف ديگر قرار دهيم باهم تعارض دارند و اين ضربالمثل اصل ايثار را از بين میبرد و روی آن خط میكشد.
حجتالاسلام مدبر اضافه كرد: اگرچه ادبيات ما غنی و بر پايه دين و معارف اسلامی است اما هر ضربالمثل كه در آن آمده است درست نيست، بهعنوان مثال در زمينه امر به معروف و نهی از منكر میگوييم موسی به دين خويش و عيسی به دين خويش كه اين كاملاً نادرست است.
در ادامه حجتالسلام علی امامیفر، مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: در شبهای رحمت و شبهايی قرار داريم كه دعا میكنيم خدايا تمام فقرا را بینياز كن، پس چرا خدا به فقرا كمك نمیكند با اينكه میدانيم رحمت، حكمت و علم خداوند بینهايت است.
وی افزود: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در كمك كردن به ديگران در زندگی ما الگو هستند چراكه هميشه و در همه حال به فقرا كمك میكردند و بايد بدانيم كسی كه تنها بهدنبال رفاه و آسايش خود باشد و به ديگران كمك نكند انسان نيست.
حجتالاسلام امامیفر تصريح كرد: خداوند میخواهد فقرا را بهوسيله صبر و اغنيا را بهوسيله بخشش آزمايش كند.
وی در ادامه گفت: اگر دنيا و دين بخواهد آباد شود بايد دارای چهار ركن باشد از جمله علما، اغنيا، جاهلان و فقرا كه علما و اغنيا وظيفه سنگينتری نسبت به جاهلان و فقرا دارند.
|