0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

كتاب «چرا شيعه هستم؟» منتشر شد

گروه خبرنگاران افتخاري / عبدالرحمن رحمانیان: كتاب «چرا شيعه هستم؟» اولين اثر محمدرضا حدادپورجهرمی به تازگی، منتشر و وارد بازار نشر شد.

 

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حدادپور، كتاب «چرا شيعه هستم؟» را در هفت فصل و 203 صفحه تأليف كرده و انتشارات شهيد عبدالرضا مصلی‌نژاد نيز چاپ اول آن را در سال 91 و به قيمت چهار هزار تومان منتشر كرده است.

حدادپور در بخشی از مقدمه اين كتاب كه آن را به اول مظلوم عالم، امام برحق، صراط مستقيم، حضرت علی(ع) تقديم كرده، آورده است: برای هر انسانی مهم است كه بداند آرا و اعتقادات وی دارای چه منابع و مأخذی است و سرچشمه آنها از كجاست، اما جذاب‌ترين و پرفايده‌ترين روش اثبات حقانيت دين يا مذهب، اين است كه دلايل حقانيت آن را از منابع مهم‌ترين رقيبان خود بيرون آورد.

حجت‌الاسلام حدادپور معتقد است، اعتقادات، تقليدبردار نيستند و بايد حتماً از راه تحقيق و استدلال برای هر فردی اثبات شود؛ اما در اين بين متأسفانه غالب عوام شيعه، مغرور به حقانيت خويش هستند و حتی گاهی ديده شده كه مطالب ناب و جذابی در دست دارند اما خويش را ملزم به بيان و اثبات آن موارد نمی‌دانند. اين كار به مرور زمان نه تنها به نفع شيعيان تمام نخواهد شد كه سبب بروز خيال‌های خامی پيرامون اين مكتب بر حق می‌شود.

اگر معتقديم كه مكتب اهل بيت(ع) يگانه راه نجات است و شيعيان در اصل، اهل سنت واقعی هستند، پس بايد به خود زحمت اثبات و گفتگوهای منصفانه با ديگر مذاهب را بدهيم. هرچند تجربه ثابت كرده كه مخالفان شيعه آن چنان كه بايد و شايد، تن به مناظره نمی‌دهند، اما اين دليل نمی‌شود كه شيعيان نيز مانند آنان رفتار كنند.

بيش از 95 درصد منابعی كه در تأليف اين كتاب استفاده شده از منابع مهم و دست اول اهل تسنن است كه به اعتراف اهل فضل، از بهترين شيوه‌های اثبات حقانيت است. مباحث مطرح شده در كتاب «چرا شيعه هستم؟» در طول ماه مبارك رمضان 90 بيان شده و مطالب به صورت نكته‌ای و منظم آورده شده است.

مؤلف كتاب، همچنين شرح مختصری از برخی فرازهای نورانی نهج‌البلاغه كه در همان ماه مبارك و قبل از شروع بحث اصلی، فضای جلسه را معطر می‌كرده، در ضميمه كتاب آورده است.

يادآور می‌شود، محمدرضا حدادپور جهرمی تاكنون مقالات زيادی را در فضای مجازی منتشر كرده است. وی حديث زير، را كه از «ذخائر العقبی» صفحه 46 و «صواعق المحرقه» صفحه 106 گرفته را برای پشت جلد اين كتاب انتخاب كرده است. عن ابی‌بكر: قال رسول الله(ص)، «علی منی كمنزلتی من ربی».

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:34 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مدرس حوزه علميه قم:
رسانه‌، دانشگاه‌ و سينما‌ از نظارت حوزه دينی برخوردار شوند

گروه سياسی و اجتماعی: وضعيت فرهنگی جامعه به‌جای رشد به يك تزلزل آغشته به دست‌های جهانی آلوده شده است و اين وظيفه ما است كه پرده‌ها را كنار بزنيم و امروز رسانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و سينما‌های ما بايد از يك نظارت حوزه دينی برخوردار شوند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه همدان، حجت‌الاسلام شيخ مهدی انصاری قمی، از مدرسان حوزه علميه قم‌ پنجشنبه، 29 تيرماه‌ در سی و چهارمین مراسم بزرگداشت ارتحال مرحوم آيت‌الله آخوند ملا‌علی معصومی‌همدانی در حوزه علميه همدان گفت: وضعيت فرهنگی جامعه به‌جای رشد به يك تزلزل آغشته به دست‌های جهانی آلوده شده است و اين وظيفه ما است كه پرده‌ها را كنار بزنيم و امروز رسانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و سينما‌های ما بايد از يك نظارت حوزه دينی برخوردار شوند.

وی افزود: محور همه كتاب‌های اسمانی دو نكته ايمان و انسان است كه ايمان با توجه به ارزش‌های بلند و متعالی بشری به انسان اهدا می‌شود.

وی اظهار كرد: ايمان يعنی باور و آغاز و انجام هر كتابی، و افول و شهادت هر پيامبری از ايمان آغاز و به مرگ انسان ختم می‌شود و ايمان امر مسلمی‌ست كه در قيامت ميزان عمل انسان براساس ايمان سنجيده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انسانی كه باور ندارد، خود، مرگ و خدا را باور نداشته باشد نمی‌تواند زندگی كند تصريح كرد: در جامعه‌ايی كه ايمان وجود نداشته باشد در قلم نويسنده، ترازوی مغازه‌دار، فيلم هنرمند و مديريت و كارمندان آشكار می‌شود.

وی ادامه داد: همه مشكلات زندگی انسان ريشه در ناباوری دارد و نمونه‌ايی از آن آمار طلاقی است كه در كشور ما و در همه كشورها نمايان است براساس همين ناباوری‌ها بسياری از سرخوردگی‌ها مانند انحراف، اختلافات، جنگ‌ها و خونريزی‌ها در انسان‌ها ايجاد می‌شود.

مدرس حوزه علميه قم عنوان كرد: با پيشرفت‌های موجود در جامعه علم در همه‌جا گستره شده و نقطه‌ايی نمی‌توان يافت كه در آنجا علم وجود نداشته باشد با اين وجود هيچ علمی نمی‌تواند اخلاق انسانيت و انديشه خود‌شناسی بشر را بالا ببرد حتی علوم انسانی كه در دانشگاه‌های ما تدريس می‌شود و مقام معظم رهبری چندين بار به تغيير محتوايی آنها تأكيد كرده است زيرا علوم انسانی معتقدند كه قرآن علمی كهن و پوسيده است.

حجت‌الاسلام انصاری قمی افزود: ديگر علوم انسانی نمی‌توانند و قادر نيستند همچون ملاعلی‌ها را تربيت كنند زيرا در اين علوم خط و اثری از قرآن وجود ندارد.

وی اضافه كرد: مسئولين با يك تغيير در ساختار برنامه‌های خود در اين ماه مبارك از جمله ليگ برتر فوتبال و برنامه‌های سينما مردم را در نزديكی به اين ماه و بهره‌گيری هر چه بيشتر از فضايل اين ماه ياری دهند.

حجت‌الاسلام انصاری‌قمی اظهار كرد: با جدا‌سازی شبكه قرآن از ديگر شبكه‌ها و قرار دادن آن در كانالی كه در بسياری از نقاط كشور پوشش شبكه وجود ندارد باعث شده است بسياری از كانال‌ها از پخش قرآن و برنامه‌های مذهبی فارغ شده و بسياری از مردم در كشور اين شبكه در تلویزيون خود نداشته باشند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:46 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

واكاوی علل اهانت به مقدسات در قالب‌های رسانه‌ای/15
انتقاد كيوان ساكت از مهجوريت موسيقی مذهبی و آيينی

گروه هنر: يك هنرمند و نوازنده‌ با انتقاد از حمايت مسئولان فرهنگی كشور از موسيقی مذهبی و آيينی ابراز كرد: متأسفانه ما در زمينه موسيقی آيينی و مذهبی اصلا كار نكرده‌ايم، تنها فقط در موسيقی جنوب موسيقی مذهبی نقش چشمگيری داشته است كه به آن هم زياد توجه نشده است.

كيوان ساكت، موسيقيدان، نوازنده تار و سه‌تار در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، درباره توهين به مقدسات در قالب‌های مختلف رسانه‌ای از جمله موسيقی ابراز كرد: مشخصا اين نوع موسيقی يعنی موسيقی رپ كه بوسيله آن به مقدسات توهين شده، بعضا در آن كلمات مستهجن و مبتذل استفاده می‌شود و موسيقی اصيلی نيست و خوانندگان اين نوع ترانه‌ها نيز هنرمند نيستند.

وی ادامه داد: من هيچ توهينی به هيچ‌كسی و در هيچ قالب هنری را تأييد نمی‌كنم چه برسد به اينكه بعضی به مقدسات مذهبی يك ملت و كشور توهين كنند كه باعث جريحه‌دار شدن احساسات پيروان يك دين و مذهب شود.

ساكت تصريح كرد: عقايد هر فرقه‌ای و مذهبی و دينی محترم است و توهين به اعتقادات يك مذهب يعنی توهين به اعتقادات يك جامعه و اين اصلا در عرف جامعه‌شناسی قابل قبول و پذيرش نيست.

وی در پاسخ به اين سؤال كه آيا اينگونه موسيقی‌ها تاثيرات منفی بر روی اعتقادت جامعه خواهد گذاشت يا خير؟ گفت: خير! اين نوع موسيقی‌ها به علت ضعف در ساختار و محتوا تاثيری بر جامعه نخواهند گذاشت؛ يعنی آن‌قدر اين موسيقی كم‌مايه و مستهجن و دارای تصاوير غيرهنری است كه كلمات و محتوی و ترانه آن در حافظه تاريخی مردم تاثير نمی‌گذارد و زياد هم ماندگار نخواهد بود.

نوازنده «يادگار خون سرو» اضافه كرد: قطعا كسانی كه اين نوع آهنگ‌ها را ساخته‌اند و به مقدسات يك مذهب توهين كرده‌اند انسان‌‌های بسيار جدی در موسيقی نيستند و زياد هم تاثيرگذار نخواهند بود، اين دسته كسانی هستند كه قصد دارند بوسيله ابزار موسيقی خودشان را در جامعه مطرح كنند.

نوازنده آلبوم «ای وطن» ضمن نارضايتی از وضعيت موسيقی سنتی در ايران تصريح كرد: به نظر من اين‌گونه توهين‌ها بوسيله ابزاری مثل موسيقی كه تكليف آن زياد در جامعه ما هنوز مشخص نيست هم لطمه زدن به حيثيت موسيقی است و هم بازی كردن با اعتقادات مردم است.

ساكت در پاسخ به اين سؤال كه آيا شكل گرفتن چنين پديده‌ای ناشی از ضعف ما در ارائه موسيقی قدرتمند در مورد مقدسات بوده است يا خير؟ اظهار كرد: در هر صورت در هر جامعه‌ای ناهنجاری‌ها و هنجار شكنی‌هايی وجود دارد، يعنی وقتی جامعه‌‌ در آن فشار بار اقتصادی و فشار روانی كه به طور خاص مشكلاتی كه ناشی از مدرنيته است، زياد می‌شود روی هنجارشكنانی كه كم مايه هستند تاثير می‌گذارد و باعث می‌شود كه دست به چنين اقداماتی بزنند.

وی ضمن انتقاد از حمايت مسئولان فرهنگی كشور از موسيقی مذهبی و آيينی ابراز كرد: متاسفانه ما در زمينه موسيقی آيينی و مذهبی اصلا كار نكرده‌ايم، تنها فقط در موسيقی جنوب موسيقی مذهبی نقش چشمگيری داشته است كه زياد به آن هم توجه نشده است.

ساكت در پايان گفت: به هر حال برای رشد موسيقی چه سنتی و چه مذهبی بايد ارگان‌های دولتی از هنرمندان حمايت كنند كه تاكنون اين اتفاق به صورت گسترده نيفتاده است.

گفتنی است كيوان ساكت از جمله نوازندگان و آهنگسازانی است كه تاكنون آلبوم‌های زيادی در دستگاه‌‌های مختلف موسيقی سنتی ارائه كرده و اجراهای زيادی نيز در داخل و خارج كشور داشته است. او همچنين هشت مجلد كتاب در زمينه موسيقی به رشته تحرير در آورده است.

كيوان ساكت در حال حاضر در حال مذاكره با مسئولان موزه حلبچه برای ساخت پوئم سمفونی حلبچه است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:46 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

60 روحانی و مبلغ به سميرم اعزام می‌‌شوند

گروه سياسی و اجتماعی: 60 روحانی و مبلغ در قالب برنامه‌های تبليغی ويژه ماه رمضان به شهر و روستا‌های سميرم اعزام می‌شوند.

محمدجواد رضایی، رئيس اداره تبليغات اسلامی شهرستان سميرم در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) نمايندگی ثامن‌الائمه(ع) شعبه اصفهان با اشاره به مفاهيم ارزشمند خطبه شعبانيه، ماه رمضان و شعبان را سرشار از رحمت مغفرت و عظمت توصيف كرد و گفت: گام نهادن در مسير تزكيه نفس و فراگيری اصول ارتباط با معبود ازلی از بركات روزه است.

وی با بيان اينكه امسال در قالب برنامه‌های تبليغی 60 روحانی و مبلغ به شهر‌ و روستا‌های سميرم اعزام می‌شوند، گفت: قبل از ماه رمضان هم 15 نفر به مناطق مختلف اعزام شدند و مابقی نيز تا ابتدای اين ماه وارد سميرم می‌شوند.

رضایی افزود: اين اداره در ماه مبارك رمضان و در قالب دوازده برنامه مهم برگزاری جلسات توجيهی ويژه مبلغان آقا و بانو و اعزام آن‌ها به شهرها و روستاها، همايش تجليل از هيئات مذهبی و شخصيت‌های فرهنگی همايش ريحانه آفرينش و تجليل از چهره‌های قرآنی، سركشی به روحانيان، برگزاری مسابقه هفت آسمان جوانی، دوره آموزشی شرح نهج‌البلاغه و نصب پلاكارد با همكاری شهرداری را در دست اقدام دارد.

وی همچنين از توزيع هزار جلد كتاب در قالب مسابقه هفت آسمان جوانی با همكاری دفتر مرجع عليقدر آیت‌الله‌العظمی فاضل لنكرانی در آستانه اين ماه میان مردم خبر داد و تصريح كرد: اين مسابقه با عنوان جوان و قرآن برگزار می‌شود و طی آن به برترين‌ها به قيد قرعه جوايزی اهدا می‌شود.

رئيس اداره تبليغات اسلامی شهرستان سميرم اظهار كرد: اداره تبليغات اسلامی برای اجرای 11 طرح فرهنگی فقط 35 درصد اعتبارات لازم را جذب كرده است.

وی در پایان با تأكيد بر اينكه در احداث مؤسسات و خانه‌های قرآن، نهادينه‌شدن فرهنگ قرآن و عترت هدف محوری محسوب می‌شود.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:46 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت‌الاسلام شريفانی:
بيشترين شركت‌كنندگان در طرح «ضيافت انديشه» مربوط به استان فارس هستند

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌های فارس با اشاره به طرح قرآنی «ضيافت انديشه» كه همزمان با سراسر كشور در ماه رمضان‌ در سراسر دانشگاه‌های كشور برگزار می‌شود، گفت: فارس دارای بيشترين تعداد شركت‌كننده در اين طرح است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، حجت‌الاسلام محمد شريفانی، رئيس نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌های استان فارس شنبه، 31 تيرماه، در مراسم افتتاحيه طرح قرآنی «ضيافت انديشه» ويژه اساتيد در دانشگاه شيراز با تبريك فرا رسيدن ماه رمضان گفت: تنها عبادتی كه خداوند به خودش نسبت داده، روزه است و خداوند رمضان را به‌ نام خودش نسبت داده است.

وی با بيان اينكه طرح ضيافت انديشه در فارس بيشترين تعداد شرکت‌کننده را در كشور دارد، گفت: تعداد اساتيد شركت‌كننده اين طرح در فارس قرار بود 500 نفر باشد اما با استقبال 1000 نفر از اساتيد دانشگاه‌های استان فارس مواجه شد.

رئيس نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌های استان فارس با بيان اينكه فضای اين ماه دست خود خداست، افزود: اميد است كه بتوانيم از اين ماه بهره ببريم و اين طرح قرآنی ضيافت انديشه نيز فرصتی جهت استفاده معنوی از اين ماه است.

حجت‌الاسلام شريفانی تصريح كرد: بزرگان، نخبگان عالم و عالمان دينی ما در اين ماه برنامه خاصی داشتند روزی 10 جزء و 3 جزء قرآن را تلاوت می‌كردند. شخصيت بی‌نظير زمان امام خمينی(ره) با آن سن و سال و مشغله و جايگاهی كه داشتند در اين ماه ملاقات خود را محدود می‌كردند.

وی اظهار كرد: تنها مقوله‌ای كه در آن محدوديت نيست علم است همان‌گونه كه در حديثی از پيامبر اسلام(ص) داريم كه اطلب العلم و لو فی‌الصين؛ علم را بياموزيد حتی اگر در چين باشد و يا اطلبوا العلم من المهد الی اللحد؛ از گهواره تا گور دانش بجویید.

حجت‌الاسلام شريفانی با اشاره به آيه 114 سوره طه «... وَقُل رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا؛ و بگو پروردگارا بر دانشم بيفزاى»، گفت: در همه دعاهايی كه در قرآن آمده فقط اين دعا نسبت به علم است كه نشان‌دهنده اهميت علم است.

رئيس نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌های فارس ادامه داد: و يا در سوره كهف آيه 65 «فَوَجَدَا عَبْدًا مِّنْ عِبَادِنَا آتَیْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِندِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِن لَّدُنَّا عِلْمًا؛ تا بنده‏‌اى از بندگان ما را يافتند كه از جانب خود به او رحمتى عطا كرده و از نزد خود بدو دانشى آموخته بوديم» و خداوند در اين سوره داستانی از حضرت موسی(ع) نقل می‌كند كه رنج مصر را به دوش كشيد تا به معلمی برسد كه از سفره علمش استفاده كند و اين نشان می‌دهد كه پيغمبران هم به دنبال اين بودند تا محفل انسی پيدا كنند.

وی با اشاره به طرح قرآنی ضيافت انديشه گفت: صرف‌ نظر از اين شواهد دينی، فرصت خوبی برای هم‌انديشی اساتيد دانشگاه‌ها فراهم شده است تا از افكار و انديشه يكديگر استفاده كنند.

حجت‌الاسلام شريفانی در پايان خاطرنشان كرد: اين طرح برای اساتيد شركت‌كنند‌ه در آن دارای امتيازاتی است، مراسم اختتاميه آن همراه با مراسم افطاری به‌ همراه خانواده‌های اساتيد برگزار می‌شود.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:48 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

اسماءالحسنی؛ معرفت به حق/1
مهدی دغاغله:
لطیف از اسماء‌الحسنی و مُدرك ناپيدا و پنهان خداوندی از نگاه بشری است

گروه انديشه و علم: لطيف يكی از اسماء‌الحسنی دارای چند معناست؛ موارد كاربرد لطيف در قرآن كريم معنای ناپيدا و پنهان است يعنی آنچه كه با چشم عادی ديده و با گوش عادی شنيده نمی‌شود.

مهدی دغاغله، داور و قاری بين‌المللی قرآن كريم در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان، تصريح كرد: يكی از امور مهمی كه پيامبران(ع) بدان اشاره كرده‌‌اند، معرفی صفات و اسماء الهی است تا بندگان، خالق و رازق خود را شناخته و بتوانند حق عبادت او را به درستی به جای آورند؛ اين مهم يكی از لوازم آشنايی با صفات و اسماء الهی است.

وی ايمان به همه اسماء الهی را ضروری دانست و عنوان كرد: ايمان كامل به اسماء الهی از سه طريق قابل دستيابی است؛ اول منزه كردن خداوند متعال از مشابهت به مخلوقات است كه از آيه «لَیْسَ كَمِثْلِهِ شَیْءٌ، چيزى مانند او نيست» (شوری/ 11) به دست می‌آيد. دوم ايمان به اينكه عمق و كنه حقيقت اسماء و صفات الهی توسط بشر كاملاً قابل احاطه نيست، بر اساس آيه:«یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا یُحِيطُونَ بِهِ عِلْمًا، آنچه را كه آنان در پيش دارند و آنچه را كه پشت‌‏سر گذاشته‏‌اند مى‏‌داند و حال آنكه ايشان بدان دانشى ندارند» (طه/11) و سوم اينكه هر اسمی از اسماء الهی عين ذات خداوند متعال است.

دغاغله گفت: برخی از اسامی همچون الله، الجبار، المتكبّر، القهّار، مالك الملك و .... تنها مخصوص خداوند است. برخی نيز مشترك بين خداوند و انسان هستند مانند كريم، رحيم، حليم، عليم، رئوف، حكيم، حفيظ و ... . به‌كارگيری حقيقت اين اسماء برای خداوند متعال با به‌كارگيری آنها برای مخلوق خدا فرق می‌كند.

اين فعال قرآنی بيان كرد: برخی اسماء الهی به گونه‌ای است كه كاربرد آنها درباره خدا به حكم ادب بايد همراه با ضد و نقيض آنها باشد؛ مثلاً اسم «مميت» به معنای ميراننده است و نقيض آن «محيی» (زنده‌كننده) است. نمی‌توان اسم‌هايی همچون مميت و مذل و خافض را به تنهايی درباره خدا به كار ببريم؛ بلكه ادب ايجاب می‌كند بگوييم: «يا محيی يا مميت»،‌ «يا معز يا مذل»،‌ «يا خافض يا رافض».

مؤلف كتاب «البيان‌ فی‌ مرسوم‌ الخط‌ القرآن‌» با بيان اينكه اسم‌های خداوند متعال طبق حديث 99 اسم است «لله تسعة وتسعون اسما لايحفظها أحد إلا دخل الجنة»، به تشريح اسم «لطيف» پرداخت: لطيف يكی از اسماء‌الحسنی و دارای چند معناست؛ يك معنا، صاحب لطف و كرم بودن نسبت به بندگان است، ولی اصل معنای لطيف، «دقيق» و «نازك» است و به اين معنا كلمه لطيف را در محاورات خود به كار می‌گيريم؛ به طور مثال وقتی می‌گوييم «پارچه لطيف» نازك و ظريف بودن آن منظور است.

داور بين‌المللی قرآن كريم افزود: موارد كاربرد اين كلمه در قرآن كريم معنای ناپيدا و پنهان را می‌رساند؛ يعنی آنچه كه با چشم عادی ديده و با گوش عادی شنيده نمی‌شود؛ در آيه «لاَّ تُدْرِكُهُ الأَبْصَارُ وَهُوَ یُدْرِكُ الأَبْصَارَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ، چشم‌ها او را درنمى‏‌يابند و اوست كه ديدگان را درمى‏‌يابد و او لطيف آگاه است» (انعام/103) لطيف بدين معنا به كار رفته است.

دغاغله ادامه داد: اين معنا همچنين در آيه 19 سوره كهف كه پس از بيداری اصحاب كهف، زمانی كه يك نفر از ميان خود را به بيرون رهسپار می‌كنند، چنين آمده است: «وَلْیَتَلَطَّفْ وَلَا یُشْعِرَنَّ بِكُمْ أَحَدًا، و بايد زيركى به خرج دهد و هيچ كس را از [حال] شما آگاه نگرداند» (آيه) تلطف در اين آيه بدان معنا است كه كسی متوجه حركت او نشود. اين آيه تأييد كننده معنای حركت پنهانی برای لطيف است.

اين فعال قرآنی يكی ديگر از معانی لطيف را شنيدن آنچه با گوش عادی شنيده نمی‌شود، دانست و اظهار كرد: در اين باره حضرت علی(ع) در خطبه 106 نهج‌البلاغه در مورد صوت صحبت كرده و چنين فرموده‌اند: «ای خدايی كه صداهای لطيف را می‌شنوی و ما نمی‌شنويم» بحثی كه در اين خصوص مطرح شده است، اين است كه انسان‌ها صدای كمتر از 20 هرتز و بالای 20 هزار هرتز را نمی‌شنوند. امام علی(ع) در اين خطبه صدايی كه كمتر از صدای از 20 هرتز باشد را با عنوان صدای لطيف نام می‌برد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:48 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

همزمان با ميلاد حضرت هلال(ع)؛
مراسم خطبه‌خوانی خدام افتخاری حضرت محمد هلال(ع) برگزار شد

گروه سياسی و اجتماعی: همزمان با ميلاد حضرت محمد هلال بن علی(ع) مراسم خطبه‌خوانی خدام افتخاری حرم هلال بن علی(ع) برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ایکنا) نمايندگی امامزاده هلال بن علی(ع) شعبه اصفهان، همزمان با شب ميلاد حضرت محمد هلال بن علی(ع) مراسم خطبه‌خوانی خدام افتخاری حرم هلال بن علی(ع) شامگاه جمعه، 30 تيرماه برگزار شد.

اين مراسم با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمين حسين خرم‌آبادی و مولودی‌خوانی حسن هارونی در صحن جنوبی آستان مقدس آغاز شد.

سپس خادمان افتخاری خطبه‌ ويژه اين مراسم را كه شامل مدح و ستايش پروردگار متعال و سلام و درود و صلوات بر پيامبر گرامی اسلام‌(ص) و ائمه‌ اطهار(ع) و منقبت و ذكر صفات حضرت محمد هلال‌(ع) است، با نوای احسان غلام‌پور، يكی از خدام افتخاری قرائت كردند.

در ادامه اين مراسم، خدام حضرت در حالی كه لباس فرم ويژه خدام بر تن داشتند در صفوف منظم با زمزمه‌های عارفانه به سمت ضريح مطهر حركت كرده و ارادت خالصانه خود را به فرزند بلافصل اميرمؤمنان علی(ع) نشان دادند.

قرائت دعای پر فيض آل ياسين توسط مداح اهل بيت(ع) مهدی فخرالدين از ديگر برنامه‌های اين مراسم معنوی بود. مراسم سنتی خطبه‌خوانی و شمع‌گردانی خدام افتخاری آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) همه ساله در دو نوبت در شام ولادت و شام رحلت حضرت محمد هلال بن علی‌(ع) برگزار می‌شود.

یادآور می‌شود، حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) در شهرستان آران و بيدگل شمالی‌ترين نقطه استان اصفهان واقع شده است. همچنین حضرت محمد هلال(ع) در شب اول ماه مبارك رمضان سال 14 قمری در مدينه منوره متولد شده است.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

اعلام ويژه‌برنامه‌های شبكه سراسری معارف در ماه ميهمانی خدا

گروه خبرنگاران افتخاري / جواد بیطرفان: ويژه‌برنامه‌های شبكه سراسری معارف در ماه پر خير و بركت رمضان توسط روابط عمومی راديو معارف معرفی شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از روابط عمومی راديو معارف، همزمان با فرا رسيدن ماه پر خير و بركت رمضان، برنامه‌های اين راديو بوی ميهمانی خدا گرفت.

گروه‌های مختلف برنامه‌ساز در اين ماه با برنامه‌های معارفی مختلف و متنوع همراه با شنوندگان روزه‌دار اين شبكه خواهند شد.

برنامه «نان و خرما» كاری از گروه فرهنگ و ادب به تهيه‌كنندگی ابوالفضل سليمانی ويژه‌زمان افطار است كه به موضوع آشنايی با آموزه‌های ادعيه رمضان و افطاری ساده می‌پردازد. اين ويژه‌برنامه هر روز از ساعت 19:30 همراه روزه‌داران شنونده خواهد بود.

همچنين ويژه‌برنامه «بهشت اجابت» كاری از گروه قرآن و حديث به تهيه‌كنندگی حجت‌الاسلام والمسلمين محمدجواد طوسی ويژه وقت سحر ماه رمضان است كه به موضوع اميد و رجا به فضل و رحمت الهی، فضاسازی معنوی و انس با قرآن كريم می‌پردازد. اين برنامه ساعت 15:45 دقيقه بامداد تقديم به سحرخيزان روزه‌دار خواهد شد.

همچنين برنامه «عشق الهی» كاری از گروه انديشه و حكمت به تهيه‌كنندگی حجت‌الاسلام والمسلمين محمد خليلی است كه به بررسی راه‌های جلب محبت الهی و آثار آن در زندگی می‌پردازد. شنوندگان می‌توانند اين برنامه را هر روز ماه مبارك رمضان به جزء روزهای 13، 19، 21 و 28 مرداد‌ماه، ساعت 23:15 از شبكه سراسری معارف بشنوند.

ويژه‌برنامه «فانوس» كاری ديگر از گروه خبر و برنامه‌های سياسی به تهيه‌كنندگی علی محمدی ضياء است كه به بيان خاطرات تبليغی مبلّغان دينی و حوزوی می‌پردازد. اين برنامه هر روز ماه مبارك رمضان به جزء روزهای 13، 17، 19، 21 و 28 مرداد‌ماه، ساعت 21:45 از راديو معارف پخش می‌شود.

همچنين ويژه‌برنامه «دعای افتتاح» كاری از گروه قرآن و حديث هر شب ماه رمضان، ساعت 21:15از راديو معارف پخش خواهد شد و جنگ شبانه «شبستان» كاری از گروه فرهنگ و ادب به تهيه‌كنندگی اميرعباس خاقانی، حميد اشتری، رضا رضايی و سيد احمد محمودی است كه به موضوعاتی همچون روزه، روزه داری و خانواده و ... می‌پردازد. اين جنگ در ماه مبارك رمضان هرشب به جزء 18، 20 و 22 مرداد‌ماه، ساعت 24 تقديم شنوندگان معارف جو خواهد شد.

ويژه‌برنامه «ماه خدا سلام» از ديگر برنامه‌های اين شبكه در ماه مبارك رمضان است كه كاری از گروه خبر و برنامه‌های سياسی به تهيه‌كنندگی سيد محمد مهدی ركنی است كه به بيان آثار و بركات اجتماعی روزه‌داری در اين ماه می‌پردازد. شنوندگان روزه‌دار می‌توانند شنونده اين برنامه در 31 تيرماه، ساعت 8:40 باشند.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

نماهنگ ادعيه روز‌های ماه رمضان توليد شد

گروه هنر: نماهنگ ادعيه روزهای ماه مبارك رمضان در مركز موسيقی و سرود صدا و سيما جمهوری اسلامی ايران توليد شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از روابط عمومی مركز موسيقی و سرود صدا و سيما، نماهنگ ادعيه روزهای ماه مبارك رمضان كه شامل دعاهای دهه اول ماه مبارك رمضان است در مركز موسيقی و سرود صدا و سيما توليد شد.

بنابراين گزارش اين نماهنگ توليدی با آهنگسازی داوود ورزيده، صدای حميد شرافتمند و كارگردانی جواد اشرفيان به مناسبت ماه پرفيض و پربركت رمضان در مركز موسيقی و سرود صدا و سيما توليد و برای بهره‌برداری و پخش در اختيار شبكه‌های مختلف رسانه ملی قرار گرفت.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان؛
مسجدالاقصی به روی شهروندان فلسطينی‌ بسته شد!

گروه بين‌الملل: رژيم صهيونيستی همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان از ورود هزاران فلسطينی به مسجدالاقصی برای شركت در مراسم نماز جمعه جلوگيری كرد!

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی شبكه خبری العالم، نيروهای امنيتی رژيم اشغالگر از صبح ديروز، 30 تيرماه، با تشديد كنترل ايست‌های بازرسی، از ورود هزاران فلسطينی به مسجدالاقصی و شركت آن‌ها در مراسم نماز جمعه جلوگيری كردند.

ممانعت از ورود فلسطينی‌های زير 40 سال به شهر قدس در حالی صورت گرفت كه ديروز در فلسطين نخستين روز از ماه مبارك رمضان اعلام شد.

در داخل شهر قدس نيز اشغالگران با افزايش نيروهای گشت، برگه‌های هويت و كارت‌های شناسايی فلسطينی‌ها را به بهانه حفظ امنيت كنترل كردند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

دو فصلنامه «معرفت اقتصادی» حائز رتبه علمی ـ پژوهشی شد

گروه انديشه: دو فصلنامه «معرفت اقتصادی» به مدير مسئولی محمدجواد توكلی و سردبيری حسن آقانظری كه به مباحثی در اقتصاد اسلامی می‌پردازد، موفق به كسب رتبه علمی ـ پژوهشی از وزارت علوم و تحقيقات و فناوری شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، دو فصلنامه «معرفت اقتصادی» به صاحب امتيازی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی، مدير مسئولی محمدجواد توكلی و سردبيری حسن آقانظری، موفق به كسب رتبه علمی ـ پژوهشی از وزارت علوم و تحقيقات و فناوری شد.

براساس اين گزارش، «درآمدی بر مفهوم عدالت اقتصادی و شاخص های آن»، نوشته سيدمحمدكاظم رجايی و سيدمهدی معلمی، «روش‌شناسی تدوين شاخص پيشرفت انسانی بر اساس گفتمان قرآنی» به قلم محمدجواد توكلی و «درآمدی بر تدوين شاخص ربا در بانكداری اسلامی»، نوشته محمدجواد محقق، برخی از مقالات اين شماره هستند.

اين گزارش می‌افزايد، نصرالله خليلی با مقاله «معيارها و شاخص‌های توسعه انسانی از ديدگاه اسلام»، سيدحبيب‌الله طباطبائيان و رضا نقی‌زاده با مقاله «روش‌شناسی ايجاد شاخص تركيبی ارزيابی نوآوری در راستای الگوی اسلامی و ايرانی پيشرفت» و محمدجمال خليليان اشكذری با مقاله «شاخص‌های ارزيابی تسهيل مبادلات در بازار اسلامی» از ديگر نويسندگان اين شماره هستند.

يادآور می‌شود چهارمين پياپی دو فصل نامه «معرفت اقتصادی» كه دومين شماره سال دوم انتشار آن نيز هست، به صاحب امتيازی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی، مدير مسئولی محمدجواد توكلی و سردبيری حسن آقانظری، در 192 صفحه و با رتبه علمی ـ پژوهشی منتشر شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت تهيه اين نشريه با شماره 2113472-0251 تماس بگيرند يا به نشانی قم، بلوار امين، بيست متری گلستان، كوچه 2، پلاك 11، دفتر نشريه «معرفت اقتصادی» مراجعه كنند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

وقف تنها عملی كه پرونده انسان را بعد از مردن باز نگه می‌دارد

گروه سياسی و اجتماعی: مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی بر ترویج و بازگوكردن فرهنگ وقف توسط مبلغان در ماه مبارك رمضان گفت: تنها عملی كه پرونده انسان را بعد از مردن باز نگه می‌دارد وقف است و تا زمانی كه خیرات آن عاید مردم شود در پرونده انسان ثواب ثبت می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدطاهر گرایلی، مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان جنوبي‌ امروز، 31 تيرماه در جمع مسئولان اين اداره‌كل بر ترویج فرهنگ وقف توسط مبلغان اعزامی در ماه رمضان تأكید كرد و گفت: روحانیان و مبلغان در حقیقت سفیران تبلیغ معارف دین در جامعه اسلامی به‌شمار می‌روند.

وي افزود: اسلام‌محوری و ولایت‌مداری و روحیه ایثار و مقاومت ملت سبب شده تا ایران اسلامی در جهان الگوی سایر كشورها قرار گیرد.

مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان جنوبی تصریح كرد: بیداری اسلامی منطقه نشأت گرفته از انقلاب اسلامی است و این انقلاب به خاطر همین شاخص‌ها به پیروزی رسیده و تثبیت شده است.

وی یادآور شد: عدم آگاهی مردم نسبت به خیلی از مسائل دینی و اسلامی سبب بروز گناه، بزهكاری‌ها و اعمال خلاف شرع می‌شود كه در زمینه آگاهی‌بخشی دینی به مردم بویژه نسل جوان روحانیت باید بیش از پیش تلاش و اهتمام داشته باشند.

حجت‌الاسلام گرایلی بر ترویج و بازگوكردن فرهنگ وقف توسط مبلغان در ماه مبارك رمضان گفت: تنها عملی كه پرونده انسان را بعد از مردن باز نگه می‌دارد وقف است و تا زمانی كه خیرات آن عاید مردم شود در پرونده انسان ثواب ثبت می‌شود.

وی با اشاره به اینكه وقف قبل از اسلام وجود داشته است، اظهار كرد: در كشورهای یهودی بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات آنها با درآمدهای وقف اداره می‌شود و جای دارد كه فرهنگ وقف به‌معنای حقیقی كلمه در جامعه اسلامی ما نیز ترویج و نهادینه شود.

مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: حضرت علی(ع) چاه‌های زیادی حفر و نخلستان‌های فراوانی كاشت و آنها را وقف كرده و به پشتوانه همین وقف‌ها به تبلیغ دین پرداخت.

حجت‌الاسلام گرایلی اضافه كرد: امام‌حسن(ع) به پشتوانه وقفیات نیروهای انسانی تربیت می‌كرد و ساز و برگ جنگ‌ را فراهم می‌ساخت و توانست نخستین حوزه‌های علمیه را تشكیل دهد.

وی گفت: امامان معصوم با تكیه بر موقوفات و درآمدهای آنها توانستند شیعیان را حفظ كرده و شاگردان بسیاری را تربیت كند.

مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: امروزه با ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ وقف می‌توانیم بر سرعت چرخه اقتصادی كشور بیفزاییم و فقرزدایی را در جامعه به سرانجام برسانيم.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:57 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

ثبت‌ نام كارگاه آموزشی «فقه‌پژوهی» در مشهد آغاز شد

گروه اندیشه و علم: مدير مركز آموزشی آخوند خراسانی اداره‌كل آموزش دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی، از آغاز ثبت‌ نام كارگاه‌ آموزشی فقه‌پژوهی خبر داد و گفت: ثبت‌ نام كارگاه آموزشی فقه‌پژوهی زير نظر معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی، از 28 تيرماه به‌مدت 15 روز انجام می‌شود.

سيدمحمدتقی شوشتری، مدير مركز آموزشی آخوند خراسانی اداره‌كل آموزش دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، از آغاز ثبت‌ نام كارگاه‌ آموزشی فقه‌پژوهی خبر داد و گفت: ثبت‌ نام كارگاه آموزشی فقه‌پژوهی زير نظر معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی، از 28 تيرماه به‌مدت 15 روز انجام می‌شود.

وی افزود: اين كارگاه آموزشی در 4 شاخه اصول و فلسفه فقه، فقه فرهنگ و هنر، فقه حكومت و سياست، فقه اموال و اقتصاد و با حضور اساتيد برجسته كشور به‌مدت يك هفته در مركز آموزشی آخوند خراسانی وابسته به دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی برگزار می‌شود.

شوشتری در توضيح رويكرد اين كارگاه گفت: اين كارگاه با هدف آشناسازی فضلای جوان حوزه و طلاب درس خارج با افق‌های نوين تحقيقات فقهی و شناسايی و جذب استعدادهای پژوهشی فقهی و تقويت نشاط علمی در حوزه علميه مشهد نسبت به نيازهای پژوهشی جامعه برگزار می‌شود.

مدير مركز آخوند خراسانی اداره‌كل آموزش دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در خلال اين كارگاه، دانش‌پژوهان با افق‌ها و شاخه‌های جديد در مطالعات فقه و اصول و مبانی آن‌ها آشنا شده و مباحث بين‌رشته‌ای فقه و اصول را بررسی می‌کنند.

وي بيان كرد: علاوه بر كسب دانش و مهارت جهت ورود به عرصه مطالعات تخصصی فقه و اصول معاصر و دريافت گواهينامه پايانی، امكان عضويت در حلقه علمی افق را خواهند يافت.

شوشتری در مورد حلقه علمی افق گفت: حلقه علمی افق، به تربيت محقق در فقه و مبانی اجتهاد می‌پردازد و اعضای آن، جمعی از دانش‌آموختگان ممتاز فقه و اصول هستند كه با تدوين مقاله و ارائه و نقد در نشست‌های هفتگی و بهره‌مندی از نشست‌های گفت‌وگوی علمی با صاحب‌نظران فقه و اجتهاد در ايران، حضور جدی در عرصه مطالعات و تحقيقات فقهی را تجربه می‌كنند.

وی افزود: اين اعضا، از امتيازاتی همچون نشر مقالات در فصلنامه علمی جستار، بهره‌مندی از مشاوره علمی و ‌پژوهشی اساتيد، عضويت در كتابخانه تخصصی دفتر تبليغات اسلامی، استفاده از تخفيف ويژه بوستان كتاب، دريافت پژوهانه و ... نيز برخوردار هستند.

شوشتری در پايان گفت: مخاطبان اين كارگاه، طلاب و دانش‌پژوهان مقطع خارج و كفايتين هستند كه از طريق لينك‌های شبكه معالم و یا حضوری، می‌توانند برای ثبت‌ نام در اين كارگاه آموزشی اقدام كنند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:58 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

يک پژوهشگر قرآن:
دین و معنویت می‌تواند به ارتقای بهداشت روانی کمک کند

كانون علوم انسانی: دین و معنویت می‌تواند به ارتقای بهداشت روانی کمک کند، البته اعتقاد به مسائل معنوی و باورهای دینی، باید در عمق جان انسان وجود داشته باشد.

سیدحسین رضازاده، مدرس و پژوهشگر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كانون‌های تخصصی قرآنی، گفت: بدن ما از جسم و روان تشكیل شده كه با هم ارتباط دارند و سلامت یا بیماری هر یک بر روی دیگری اثر می‌گذارد و سلامت معنوی بعد روانی سلامت جسم را شامل می‌شود.

اين پژوهشگر اسلامی تصريح كرد: تأثير ايمان و عمل صالح در سلامت روان و بدنبال آن سلامت جسمی بشر در آموزه‌های دينی فراوان بچشم می‌خورد و به همین منظور محور اصلی آیات شریف سوره کهف به موضوع معنویت و سلامت اشاره دارد.

رضازاده گفت: دین و معنویت می‌تواند به ارتقای بهداشت روانی کمک کند، البته اعتقاد به مسائل معنوی و باورهای دینی باید در عمق جان انسان وجود داشته باشد.

وی با اشاره به سوره کهف و ارتباط سلامت معنوی انسان با بندگی و عبادت خداوند گفت: داستان قيام جمعى از جوانان بر ضد طاغوت و دجال زمان خود در آیه 10 و 11 این سوره آمده است که «إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُواْ رَبَّنَآ ءَاتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً وَ هَيِّى‏ءْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدفَضَرَبْنَا عَلَى‏ ءَاذَانِهِمْ فِى الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدا: یعنی آنگاه كه آن جوانمردان به غار پناه بردند، گفتند: پروردگارا! از سوى خود رحمتى به ما عطا كن و براى ما رشدى در كارمان فراهم ساز، پس ما تا چند سالى كه در آن غار بودند، بر گوش‏‌هاى آنان پرده‏ خواب و بيهوشى زديم و در ادامه داستان خداوند در آیه 14 این مطلب مهم را که آرامش و پايدارى دلها به دست خداست می فرماید: وَرَبَطْنَا عَلَى‏ قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُواْ فَقَالُواْ رَبُّنَا رَبُّ السَّمَوَ تِ وَ الْأَرْضِ لَن نَّدْعُوَاْ مِن دُونِهِ إِلَهاً لَّقَدْ قُلْنَآ إِذاً شَطَطاً: و ما به دلهايشان نيرو و استحكام بخشيديم، آنگاه كه آنان بپاخاستند (و برخلاف عموم مردم) گفتند: پروردگار ما همان پروردگار آسمان‏ها و زمين است، هرگز جز او (كسى را به) خدايى نخواهيم خواند، چرا كه در اين صورت حرف خطايى گفته‏‌ايم.

وی در ادامه افزود: اعتقاد به مسائل معنوی و باورهای دینی باید در عمق جان انسان وجود داشته باشد و زمانی که بدن احساس امنیت داشته باشد و در آرامش قرار گیرد سیستم عصبی قادر است آرامش خود را حفظ کرده و به صورت طبیعی محافظ روح و جسم باشد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:58 AM
تشکرات از این پست
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

پخش ويژه‌برنامه «ماه خدا» در كانال ندای اسلام

گروه خبرنگاران افتخاري / جلال بیطرفان: ويژه‌برنامه «ماه خدا» در ماه مبارك رمضان برای روزه‌داران انگليسی‌زبان پخش می‌شود.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از روابط عمومی راديو معارف، نخستين كارى كه بايد در ارتباط با «ماه مبارك» انجام گيرد، به دست آوردن نگاه صحيح نسبت به آن است، نگاهى برگرفته از آنچه كه كتاب خدا و پيشوايان راستين الهى به انسان ارائه كرده‌اند.

به اين ترتيب انسان مؤمن، در آغاز و پيش از انجام هرگونه رفتار و برخورد با اين ماه، در تب و تاب به دست آوردن آگاهى از «چيستى ماه رمضان» و كسب معرفت لازم درباره مقام، موقعيت و جايگاه آن است. به اين مناسبت كانال ندای اسلام راديو معارف ويژه‌برنامه «ماه خدا؛ The Moth of Allah» را برای آشنايی مخاطبان انگليسی زبان با ويژگی‌های ماه مبارك رمضان، تهيه كرده است.

اين ويژه‌برنامه به موضوعاتی نظير آمادگی برای ماه مبارك رمضان، آداب رمضان، راه‌های تزكيه نفس، توصيه‌های عملی برای شب‌های قدر، اهميت روز قدس، افزايش معنويت در اين ماه و ... با كارشناسی مبلّغان دينی و مذهبی همچون اسامه العطار، حسنين رجب علی، اسد جعفری، سكالشفر و جهاد اسماعيل می‌پردازد.

همچنين به جز بحث كارشناسی بخش‌های ديگری چون داستان‌خوانی، ادعيه ماه مبارك رمضان، تلاوت قرآن و گفت‌وگو با مستبصرين و ره‌يافتگان به دين اسلام و مذهب تشيع از ديگر قسمت‌های اين برنامه است.

يادآور می‌شود، ويژه‌برنامه «ماه خدا» كاری از كانال ندای اسلام در ماه مبارك رمضان هر روز از ساعت 7:55 دقيقه بر روی آنتن اين كانال خواهد رفت.

همچنين برنامه‌های كانال ندای اسلام علاوه بر پخش از طريق گيرنده‌های ديجيتال خانگی(ست تاپ باكس)، از طريق پايگاه اطلاع رسانی اين كانال به آدرس www.coiradio.comو از طريق ماهواره هاتبرد 8، با مشخصات فركانس 12.437 گيگاهرتز و نرخ انتقال اطلاعات (سمبل ريت) 27500 افقی پخش می‌شود.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:59 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها