گروه حوزههای علميه: ويژه نامه «تبليغ» برای مبلغان اعزامی در ماه مبارك رمضان از سوی جامعه مدرسين حوزه علميه قم منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، به نقل از جامعه مدرسين حوزه علميه قم، پانزدهمين شماره از ويژه نامههای تبليغ به مناسبت ايام تبليغی ماه مبارك رمضان 1433 با عنوان «عزت اسلامی، كارآمدی و دستآوردهای نظام جمهوری اسلامی» در 240 صفحه رقعی به زيور طبع آراسته، و برای بهرهبرداری طلاب و مبلغين منتشر شد.
بنا بر اين گزارش، در مقدمه اين ويژه نامه آمده است: ماه مبارك رمضان فصل پربركت مهاجرت طلاب و فضلای حوزه علميه به اقصی نقاط داخل و خارج از كشور و حضور گسترده مردم در مساجد به عنوان مهمترين پايگاه اجتماعی اسلام و انقلاب اسلامی است، فصلی كه همواره همچون ماه محرم و صفر نقش به سزايی در فرهنگ سازی جامعه دارد، به گونهای كه دشمنان اسلام و انقلاب معترفند كه تمامی نقشههايشان با فرا رسيدن اين دو فصل تبليغی نقش بر آب میشود.
فرهنگ سازی شامل حوزههای مختلفی همچون اعتقادات، ارزشها، اخلاق و... میشود، كه از آن جمله میتوان از فرهنگسازی سياسی نام برد. بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، اقتضای شرايط بينالمللی و داخلی ما ايجاب میكند كه امسال در فرهنگ سازی سياسی مفهوم عزت ملی ـ اسلامی مورد اهتمام قرار گيرد.
در نگاه حضرت آيتاللهالعظمی خامنهای، «عزت ملی» به معنای «ساخت مستحكم درونی يك ملت در مقابله با دشمنیها و موانع» كليد واژهای است كه میتوان با آن همهی حركتها، رفتارها، كنشها و واكنشهای جريانات مختلف داخلی و خارجی را مورد تحليل قرار داد. از منظر رهبر معظم انقلاب، حضرت امام خمينی (ره) احياگر روح عزت ملی بود و مهمترين هنر ايشان، احياگری در اين عرصه مهم و اساسی بود.
روح عزت ملی يك وديعهی خدادادی است كه در همهی انسانها هست، اما احتياج به احياگری و تحرك دارد. كار انبياء و اولياء الهی، احياگری اين روح است كه در روايتها از آن به «فطرت» نيز ياد میكنند. همه انسانها دارای فطرت الهی هستند، ولی اين فطرت الهی برای رسيدن به فعليت، نيازمند تحرك و هدايت و مديريت است. انبياء و اولياء الهی و ائمهی طاهرين همين فطرت خفته را بيدار میكردند و اين وديعه الهی را به حركت وامیداشتند.
رسانههای نظام سلطه در بازتاب سخنان رهبر انقلاب اسلامی به بسياری از نكات اشاره كردند، اما به «عزت ملی» كه همهی اجزای سخنان رهبری برآن استوار بود، اشارهای نداشتند، زيرا اگر اين پيام در سطح دنيا بازتاب پيدا كند، توجه اذهان و افكار عمومی و ملتها را برمیانگيزد و اين چيزی نيست كه غربیها بتوانند تحملش كنند.
اينكه رهبر معظم انقلاب عزت ملی را به حضرت امام ارجاع میدهند، به ما كمك میكند كه بتوانيم در چيستی روح عزت ملی و چگونگی احياگری آن، به يك متن جامع دسترسی داشته باشيم كه همان سيره و سخن حضرت امام است. امام خمينی (ره) يك الگوی زندهی عزت ملی به نام جمهوری اسلامی ايران را در معرض ديد جهانيان قرار داده است؛ الگويی كه «عزت ملی» را از حوزهی ذهنی محض خارج كرده و يك الگوی زنده و عينی را به جهانيان ارائه كرده است.
مهم اين است كه الگوی عزت ملی در فضايی قرار گرفته كه نظريههای رقيب آن حرفی برای گفتن ندارد. يعنی رقبا متن مورد پذيرشی ندارند كه بتوانند روی آن اجماع كنند؛ بر خلاف ما كه میتوانيم روی سخن و سيرهی امام رحمهالله اجماع ايجاد كنيم. آنها همچنين تجربه قابل پذيرشی ندارند كه بتوانند افراد را به آن دعوت كنند. تجربه غرب تعميق شكافهای اقتصادی، فقر، ظلم، تجاوز، ايجاد جنگها، توسل به شيوه نظامی برای حل مسائل سياسی، استفاده از ابزارهای نامشروع و جز آن است. اينها تجاربی است كه در تابلوی غرب به صورت برجسته وجود دارد. لذا اين تابلو هم قابل ارائه نيست.
غربیها دچار يك خلأ تمدنی شدهاند و به همين خاطر نمیتوانند هيچ حركت تمدنساز ديگری را تحمل كنند. طرح نظريه هرمنوتيك توسط گادامر در سال ۱۹۳۸، آخرين زايش فكری تمدن غرب بود. از آن به بعد تقريباً برای يك دورهی هفتادساله ما شاهد نوعی فقدان گفتمان جديد در تمدن غرب بودهايم. اين در حالی است كه تا پيش از آن، در هر پنج يا شش سال ما شاهد يك حركت علمی جديد در تمدن غرب بوديم.
همهی اينها در حالی است كه در جهان اسلام، يك جريان نوظهور مبتنی بر مبانی غير مادی – بر خلاف جريانها و نظامات غرب كه بر مبانی مادی استوار است – شكل گرفته و رو به گسترش است. اين تفكر و تمدنِ مبتنی بر ايدههای الهی هرچه پيش میرود، ظرفيتهای جديدی را در حوزههای فكری به بشر عرضه میكند و طراوت و زيبايی خود را به دنيا نشان میدهد. در واقع پيری و عقيمی تمدن غرب همزمان شده است با جوانی و زايش تمدن اسلامی و اين مسأله غربیها را بهشدت دچار وحشت كرده است. آنها نگران يك شكست بزرگ تمدنی هستند.
بنابراين غرب همه تلاشش را به كار گرفته تا شايد بتواند مانع حركت اسلامی شود و اگر هم نتواند، حداقل سعی میكند فرصت و زمان بهينه را از حركت رو به جلوی اين جريان بگيرد تا در خلال آن بتواند مشكل نازايی تمدن خود را حل كند.
دنيا در اين پيچ تاريخی از يك طرف نفرت عجيبی نسبت به نسخه و تجربهی غرب دارد و از سوی ديگر، خاطرات بسيار مثبتی از نسخه و تجربهی جمهوری اسلامی دارد. اين به ما كمك میكند تا با قاطعيت بيشتری بر مشی خودمان تأكيد كنيم و اميدوار باشيم كه از طريق پيگيری و ادامهی اين تجربه، قلهها را فتح كنيم و به نقطهای برسيم كه دنيای استكبار از آسيب رساندن به جمهوری اسلامی و مردم ايران مأيوس شود.
عزت ملی ما يك نمونه از نسخهای است كه در عرصهی بينالمللی میتواند مخاطبانش را پيدا كند و بشريت را نجات دهد و مسائل جهان را حل و فصل كند. با اين حال ما شاهد بودهايم كه رسانههای نظام سلطه در بازتاب سخنان رهبر انقلاب اسلامی به بسياری از نكات اشاره كردند، اما به «عزت ملی» كه همهی اجزای سخنان رهبری برآن استوار بود، اشارهای نداشتند، زيرا اگر اين پيام در سطح دنيا بازتاب پيدا كند، توجه اذهان و افكار عمومی و ملتها را برمیانگيزد و اين چيزی نيست كه غربیها بتوانند تحملش كنند.
امروزه تلاش بسيار گستردهای در سطح بينالمللی صورت میگيرد تا هويت قيامهای مردمی بيداری اسلامی مخدوش شود و از طريق صدور شناسنامههای جعلی، هويت اين جنبشها از بين برود. البته در اين خصوص كمتر تبليغ میشود كه به هر حال پيام و كلام اصلی و هويتطلبانهی اين جنبشها همانا اسلام است. بسياری از محققين بر اين نكته تأكيد دارند كه اين خيزشها را مردم مسلمان بهوجود آوردهاند. مسلمانان نيز ترديد ندارند كه دينشان جامع و پاسخگو در همهی عرصههای دنيوی و اخروی است. همچنين ترديد ندارند كه بايد به سمت تحقق اهداف دينی حركت كنند. چهبسا نتايج انتخابات در دو كشور تونس و مصر نيز اثبات همين نكتهی كليدی است كه مايه و گوهر اصلی اين خيزشها، همانا احيای هويت اسلامی و ابراز آشكار و افتخارآميز دينمداری است.
|