0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

اخبار حوزه دین و اندیشه

عذرخواهی اوباما بی فایده است / هتاکان به قرآن باید محاکمه شوند

رهبر گروه اخوان المسلمین اردن ضمن انتقاد از اکتفا کردن رئیس جمهوری آمریکا به عذرخواهی ظاهری از هتاکی نظامیان کشورش به قرآن کریم در افغانستان، خواستار تحویل هتاکان به دادگاه بین المللی کیفری شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه الیوم السابع، "شیخ همام سعید" گفت : هتاکان به قرآن کریم در پایگاه نظامی در افغانستان، باید به دادگاه بین المللی کیفری برای محاکمه تحویل داده شوند.

وی افزود: این اقدامات در ادامه جنگهای صلیبی علیه مسلمانان است و دولت آمریکا مسئول اقدامات زشت ارتش خود در قبال مسلمانان و کتاب مقدس آنهاست.

همام تاکید کرد: عذرخواهی سرد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بی فایده است و تحویل هتاکان به دادگاه بین المللی کیفری یا اعمال مجازات سنگین ضد آنها در برابر دیدگان مسلمانان راه موثرتری است.

رهبر گروه اخوان المسلمین اردن گفت : آمریکایی ها باید سریعا خاک افغانستان را ترک کنند و به اشغالگری پایان دهند و با توجه به اهانت این نظامیان به قرآن کریم، آینده خوبی در انتظار آنها نیست.

 وی ضمن هشدار به آمریکا درباره تحریم کالاهای آمریکایی به سبب توهین نظامیانش به مقدسات مسلمانان افزود: آمریکایی ها باید با موضوع به طور جدی تر نگاه کنند و مسلمانان را نادیده نگیرند.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:46 AM
تشکرات از این پست
gh_golpa javid1000 siasport23
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

نتیجه آزمون دکتری در مدرسی معارف اسلامی اعلام نشد
سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد با توجه به اینکه مراحل مربوط به گزینش نهایی متقاضیان گرایش مدرسی معارف اسلامی آزمون دکتری به اتمام نرسیده، نتایج نهایی این گرایش بعداً به اطلاع داوطلبان می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ کشور، فهرست‌ اسامی‌ پذیرفته‌‌شدگان‌ نهایی مرحله پذیرش‌ رشته ‌محلهای جدید و افزایش ظرفیت آزمون‌ ورودی‌ دوره دکتری "Ph.D" (نیمه‌متمرکز) سال 90 را اعلام کرده است.

بر اساس اعلام سازمان سنجش با توجه به اینکه مراحل مربوط به گزینش نهایی متقاضیان گرایش مدرسی معارف اسلامی از رشته امتحانی مجموعه الهیات و معارف اسلامی (کدرشته امتحانی 2106) به اتمام نرسیده است لذا نتایج نهایی گرایش ذیربط متعاقباً به اطلاع داوطلبان ذینفع خواهد رسید.

همچنین بر اساس اعلام این سازمان، با توجه به تصمیمات متخذه و به منظور مساعدت درخصوص آن‌دسته از پذیرفته‌شدگانی که در موعد مقرر موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد نشده‌اند؛ ثبت نام و ادامه تحصیل از ایشان در صورتی که تا تاریخ 30 بهمن 90 موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شده باشند، بلامانع است.

ثبت نام از پذیرفته‌‌شدگان‌ نهایی‌ در مرحله افزایش و تکمیل ظرفیت آزمون نیمه متمرکز دوره دکتری در یکی از روزهای چهارشنبه 3 اسفند و یا شنبه 6 اسفند در دانشگاههای پذیرنده انجام می شود.

آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 90 در روز 25 فروردین سال 90 برگزار شد و پس از اعلام نتایج نهایی در شهریورماه، بر اساس تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی، مرحله تکمیل ظرفیت برای آن در نظر گرفته شد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:48 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

آیت‌الله استادی:
حوزه مخالف آزاداندیشی نیست
قم - خبرگزاری مهر: عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه تاکید کرد: حوزه مخالف آزاداندیشی و نواندیشی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رضا استادی، در چهارمین جشنواره علامه حلی که پیش از ظهر پنج‌شنبه، در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، به وضعیت حوزه علمیه در دوره کنونی اشاره و اضافه کرد: برخی در مقایسه حوزه امروز با قبل از انقلاب حوزه قبل از انقلاب را بهتر از امروز می دانند که به نظر می رسد این قضاوت منصفانه نیست و یا ممکن است ناشی از بی اطلاعی گوینده باشد.

وی اظهار داشت: رشد علمی امروز در حوزه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و امروز علاوه بر انتشار تعداد زیادی مجله خوب در حوزه می توان از مجموعه تولیدات علمی حوزه دایرة المعارفی غنی تهیه کرد.

عضو جامعه مدرسین اضافه کرد: باید در اظهار نظر و قضاوت درباره رشد حوزه علمیه بی انصافی صورت نگیرد البته این به معنای آن نیست که بگوئیم همه چیز در حوزه خوب و در خور شان آن است.

وی با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در این کار اظهار داشت: حوزه با وجود پیشرفتهای حوزه با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست و پیشرفتهای قابل ملاحظه کمبودهایی هم دارد و به حد مطلوب نرسیده ایم.

نباید داشتن توانایی  در انسان منجر به بروز غرور شود

آیت الله استادی به پیشرفتهای علمی حوزه به جشنواره علامه حلی اشاره کرد و گفت: در گذشته فقط فضلای حوزه اقدام به نوشتن مطلب می‌کردند و طلاب جرات ورود به این عرصه را نداشتند اما امروز با برگزاری این جشنواره ها شاهد هستیم که طلاب دست به قلم می برند و توانایی های خود را بروز می دهند.

وی در عین حال تاکید کرد: نباید داشتن توانایی  در انسان منجر به بروز غرور شود و نباد طلبه تصور کند اگر مطلبی را زود می فهمد و می نویسد دیگر از استاد و آموختن بیشتر بی نیاز است.

امام جمعه قم اخلاص را رمز موفقیت بزرگان دانست و اضافه کرد: اگر می خواهیم کارمان ارزش دینی داشته باشد و در دیگران تاثیر بگذارد باید نیتمان در کار خالص باشد و به دنیال اسم و رسم نباشیم.

وی در توصیه هایی به برگزارکنندگان این جشنواره از آنان خواست تا مقالات ارائه شده به همایش را در معرض دید همه طلاب و صاحبنظران بگذارند تا آنان نیز نظراتشان را بیان کنند و آن آثار را نقد کنند.

آیت الله استادی تاکید کرد: نوآوری در آثار مهم است و داوران جشنواره باید به این موضوع توجه داشته باشند که در آثار چه میزان نوآوری ایجاد شده است.

وی با تاکید مجدد بر اخلاص اظهار داشت: اگر ما مطلبی بنویسیم و فرد دیگری از روی بی اخلاقی آن را برداشته و به نام خود زده است اگر از این کار ناراحت شویم نشان دهنده بی اخلاصی ماست زیرا مهم انتشار و ترویج آن است و اینکه به نام چه کسی است چه اهمیتی دارد.

توجه به نیازهای جامعه در تحقیقات دینی

عضو شواری عالی حوزه های علمیه توجه به نیازهای روز و رفع آن را از دیگر موضوعات قابل توجه در برگزاری این جشنواره ها دانست و بیان داشت: طلاب باید مطالبی را بنویسند که نیاز جامعه را برطرف کند و برای جامعه کابرد داشته باشد.

وی محکم نویسی، مستند نویسی و حوصله داشتن در تحقیق را از آداب پژوهش دانست و اظهار داشت: منبر و تبلیغ نباید مانع درس خواندن یک طلبه شود و باید آنچنان مستند مطلبی را بنویسد که مجبور نباشند بعد از مدتی در آن تجدید نظر کنند.

آیت الله استادی با بیان اینکه تحقیقات حوزه رد کردن مسلمات اعتقادی اسلام و تشیع نیست، بیان داشت: حوزه با آزاد اندیش و نواندیشی مخالفتی ندارد اما اگر فردی در تحقیقاتش به مسئله ای بر خلاف نظر بسیاری از علما و بزرگان رسید قبل از آنکه آن را چاپ کند باید به این بزرگان ارایه دهد و نظر آنان را جویا شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:48 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت الاسلام صالح:
آموزش طلاب خارجی باعث صدور معارف انقلاب اسلامی می‌شود
قم - خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه صدور انقلاب را از راه نظامی امکان پذیر ندانست و گفت: باید با تربیت طلاب خارجی مستعد و مومن و بازگشت این افراد به کشورهای خود معارف انقلاب صادر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا صالح ظهر پنج‌شنبه در همایش استادان تربیتی جامعه المصطفی(ص) که در مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، جامعه المصطفی را دستاورد مهم انقلاب در عرصه فرهنگی دانست و بیان داشت: امروز به برکت خون شهیدان و انقلاب اسلامی ما بهترین استادان حوزه را در جامعه المصطفی داریم که گنجینه معنوی فوق‌ العاده و بی‌ نظیری هستند و به برکت بزرگان و علمای حوزه تربیت شده اند.

وی ادامه داد: امروز ما در پیچ تاریخی مهمی هستیم و این فرصت بی نظیری است که در تاریخ اسلام در اختیار شیعه قرار گرفته و باید از آن به بهترین وجه بهره ببریم.

معاون فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه اضافه کرد: دوره کنونی دوره و عصر اهلبیت(ع) است و معارف آنان در دنیا خریدار دارد و تشنه آن هستند و باید از این فرصت نهایت بهره را برای ترویج این معارف داشته باشیم.

وی ادامه داد: صدور انقلاب اسلامی از راه نظامی به دنیا امکان پذیر نیست بلکه از طریق نیروهای مومنی است که در حوزه پرورش می‌یابند و با بازگشت به کشورهایشان معارف انقلاب اسلامی را که برگرفته از اسلام ناب است ترویج می کنند.

حجت الاسلام صالح اظهار داشت: ما 20 هزار طلبه غیرایرانی و خانواده های آنان را تحت پوشش داریم لذا مهمترین عامل برای اثرگذاری در دیگر کشورها تربیت اخلاقی این افراد است که البته ابتدا باید از خود شروع کنیم و به دیگران سرایت دهیم.

وی ایجاد ارتباط عاطفی خارج از کلاس و سر زدن به منازل طلاب را از دیگر اموری دانست که استادان باید به آن توجه داشته باشند زیرا موانست و مجالست استاد با طلاب در جذب آنان بسیار موثر است.

معاون فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه به آفت‌های تهدیدکننده اخلاق در طلاب غیرایرانی اشاره کرد و افزود: علم زدگی و درس محوری در عین اینکه علم و دانش از ارکان حوزه است از آفتهاست زیرا ممکن است حال توجه و دعا را از طلاب سلب کند.

تدوین و ابلاغ نظام‌نامه تربیتی

وی اضافه کرد: معاونت فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی برنامه هایی را در عرصه تربیتی در دستور کار دارد؛ برای اینکه در تعریف تربیت دینی به اتحاد نظر برسد نظام‌نامه تربیتی را به عنوان منشور و قانون اساسی جامعه المصطفی تدوین و ابلاغ کرده است.

صالح افزود: بازخوانی و تکمیل این نظام‌نامه که در 11 ساحت تدوین شده است از جمله اولین کارهایی است که مد نظر این منشور است و باید ساحت‌های دیگری هم مانند تربیت ولایی و زی طلبگی به آن افزوده شود و این معارف بازتعریف و در نظام‌نامه گنجانده شود.

وی ادامه داد: مستندسازی نظامنامه به عنوان سند تربیتی و عملیاتی کردن آن از دیگر نیازمندی‌های عرصه تربیتی و اخلاقی در جامعه المصطفی العالمیه است.

معاون فرهنگی جامعه المصطفی بیان کرد: تدوین شاخص های ساحت های 11 گانه بخشی از عملیات سازی است و بخش دیگر نیز شیوه‌ها و روش‌های رسیدن به ساحت‌های یازده گانه و نقش همه ارکان و معاونت‌های جامعه المصطفی العالمیه است که باید همه این بخش‌ها اخلاق مدار باشند که سند اخلاق و تربیت هم برای این کار تدوین شده و وظایف هر بخش تعریف شده است.

وی افزود: نشریه "مسطر" هم با پرداختن به زندگی بزرگانی مانند امام و رهبری برای معرفی این ساحت ها از سوی معاونت منتشر می شود که تاکنون درباره امام و شهید صدر انتشار یافته است.

صالح از اجرای طرح مربیان اخلاقی در داخل و خارج کشور به عنوان دیگرفعالیت‌های جامعه المصطفی(ص) نام برد و با اشاره به برنامه‌های سال آینده این نهاد حوزوی بیان داشت: ما نیازمند این هستیم که شیوه‌های رسیدن به این ساحت‌های یازده گانه را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم از این رو نیازمند مشارکت فعال استادان هستیم.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:48 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

حجت الاسلام تشیع:
رفتار استاد حوزه بیشتر از گفتار در طلاب اثرگذار است
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه (ص) گفت: منش و رفتار استاد به مراتب بیشتر از گفتار استاد در ذهن و روح طلبه اثرگذار است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد تشیع ظهر پنج‌شنبه در چهارمین اجلاس تربیتی استادان جامعه المصطفی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) اظهار داشت: حضور استادان وارسته در تربیت طلاب بسیار مهم است، حوزه در قبل از انقلاب همواره بر محور استاد اداره می شده است و استادان نقش مستقیم در تربیت طلاب و ارتقاء مسایل فکری و معنوی بر عهده داشته اند.

وی عنوان کرد: مدرسه شهید حقانی، مجتهدی در تهران و بنابی در تبریز از نمونه‌های مدارس موفقی هستند که مدیر خودساخته توانسته شاگردان خودساخته‌ای را تربیت کند که بیانگر اهمیت فوق العاده استاد در ذهن طلبه و الگو بودن اوست.

لزوم پرداختن بیشتر به اخلاق در حوزه

مدرس جامعه المصطفی در سوریه ادامه داد: منش و رفتار استاد به مراتب بیشتر از گفتار استاد در ذهن و روح طلبه اثرگذار است.

وی افزود: استاد باید از هر جلسه ای استفاده اخلاقی داشته باشد و از هر فرصتی برای تاثیرگذاری اخلاقی استفاده کند.

تشیع بیان کرد: حضور استاد در نمازهای جماعت و به خصوص نماز جماعتی که طلاب در آن حضور دارند موجب ارتباط معنوی بیشتر با طلبه و اثرگذاری او شود.

وی افزود: آشناکردن طلبه و انس او با قرآن و نماز و ادعیه فقط از عهده استاد بر می‌آید.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تأکید کرد: اگر به مراکز آموزشی در کشورهای مختلف اعزامی صورت گیرد باید مدیری مدرس اعزام شود که هم سابقه تدریس داشته باشد و هم مدیریت بلد باشد تا نقش تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

وی با اشاره به فرصت‌ها و تهدیدات فراروی مراکز آموزشی این نهاد حوزوی در خارج کشور بیان داشت: پرداختن به قرآن و نهج البلاغه، عدم اختلاط زن و مرد و وجود فضلا و استادان وارسته همان طور که فرصت است می‌تواند نبود هر کدام از این عوامل نیز به تهدید تبدیل شود.
 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:48 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

آغاز اعزام 430 استاد به عمره مفرده از 9 صبح فردا
دبیر ستاد عمره دانشگاهیان گفت: نخستین کاروان عمره استادان دانشگاهها از ساعت 9 صبح فردا در ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد عازم سرزمین وحی می شود.
محمد زارع در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام این خبر اضافه کرد: نخستین گروه از کاروانهای‌ عمره استادان که شامل 430 استاد دانشگاههای کشور است از فردا شنبه 6 اسفندماه اعزام می شود.
 
وی گفت: این استادان پس از رسیدن به سرزمین وحی، در 2 هتل مستقر خواهند شد و اعزام کاروان سایر دانشگاهیان طی روزهای آینده و تا 25 فروردین ماه 91 صورت می گیرد.
 
به گفته دبیر ستاد عمره دانشگاهیان، تعداد استادان اعزامی در سال 90 به عمره 3 هزار و 600 نفر است.
 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:49 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

سامانه جامع دانش‌آموختگان حوزه‌های علمیه خواهران رونمایی شد
سامانه جامع دانش‌آموختگان حوزه‌های علمیه خواهران، همزمان با برگزاری اجلاس دبیران دانش‌آموختگان این حوزه‌های علمیه رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سامانه جامع دانش آموختگان به درخواست معاونت فرهنگی تربیتی و با هدف سامان بخشیدن به اطلاعات دانش آموختگان مدارس علمیه خواهران سراسر کشور توسط دفتر فناوری اطلاعات این مرکز تهیه و آماده بهره برداری شده است.

ثبت مشخصات فردی، تحصیلی و علمی، ثبت توانمندی‌ها و فعالیت‌های تبلیغی و مهارتی، ثبت دوره‌های آموزشی و سوابق مرتبط، ثبت سوابق فعالیت در انجمن‌ها و سایر نهادها، گزارش‌گیری از بخش‌های مختلف سیستم، امکان مدیریت دسترسی‌های مختلف به مدیریت‌های استانی و مدارس و امکان پیگیری امور به صورت گرافیکی از جمله ویژگی‌های مختلف سامانه دانش‌آموختگان حوزه‌های علمیه خواهران است.
 
در این سیستم، دانش‌آموخته، دبیر دانش‌آموختگان، مدیران استانی، معاونت فرهنگی (ستاد) و ارتباط مستقیم با سامانه جامع آموزش برای انتقال اطلاعات طلاب از سامانه آموزش به سامانه طلبه در نظر گرفته شده است.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:49 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

شرکت 2 هزار طلبه در طرح بشیران جوان ویژه ایام نوروز
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از پیش بینی شرکت 2 هزار طلبه در طرح بشیران جوان ویژه ایام نوروز در مناطق مختلف کشور خبر داد.

حجت الاسلام غلام عباس موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که ایام تعطیلات نوروز فرصت مناسب و ظرفیت ویژه تبلیغی ناشناخته ای است، تصریح کرد: کمتر دیده شده تا به این ایام توجه فرهنگی و معنوی صورت گیرد.

وی یادآور شد: از این رو دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم پنج سال است که عده ای از نخبگان و طلاب جوان سطح چهار و شش حوزه را به منظور تبلیغ چهره به چهره و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، توصیه به معارف اسلامی، تبیین معارف اسلامی، سفارش به رعایت احکام الهی و ... تحت قالب طرح بشیران جوان ساماندهی می کند.

مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه اظهار داشت: با توجه به این که در ایام نوروز مراسم‌های ویژه سیاحتی، تفریحی، دیدار دوستان و صله رحم به وفور وجود دارد، بشیران جوان در این روزها می‌توانند در جمع اقوام، دوستان، آشنایان و ... به تبیین احکام اولیه و معارف دین بپردازند.

وی با اشاره به دیگر مواردی که طلاب جوان می توانند در این ایام نسبت به آن توصیه هایی داشته باشند، تصریح کرد: رعایت احکام الهی در دید و بازدیدها از جمله احکام محرم و نامحرم و حجاب و عفاف، آموزه های در خصوص پرهیز از اسراف، رعایت صرفه جویی، تاکید بر بحث صله رحم که اصل مسلم در دین ماست، رفع کدورت ها و ...از جمله دیگر موارد است.

بشیران جوان بازوی فکری و فرهنگی ائمه جماعات

موسوی افزود: حتی بشیران جوان می توانند در جمع هم کلاسی ها سابق، کودکان و نوجوانان محله و منطقه حضور پیدا کرده و به بیان قصص قرآن، آموزش روخوانی قرآن، نماز و احکام و ... بپردازد، همچنین بشیران جوان می توانند بازوی فکری و فرهنگی برای امام جماعت مسجد محله و یا روحانی مستقر در منطقه خود باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با به زمان برگزاری و مقدمات اجرای طرح بشیران جوان ویژه ایام نوروز اشاره کرد و گفت: مسئولیت بشیران جوان از ایام پایانی سال آغاز و تا چهارده فروردین ماه ادامه داد.

مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یادآور شد: قبل از آغاز طرح از سوی بشیران جوان، این افراد در آموزش های کارگاهی و پیش دوره های فشرده شامل نحوه ارتباط با مخاطب و تبلیغ چهره به چهره، نحوه مشاوره، تاثیرگذاری در مخاطب و ... شرکت کرده و آماده می شوند.

آغاز ثبت نام طلاب جوان در سایت سمتا از 16 اسفندماه

وی در خصوص نحوه ثبت نام و ساماندهی این افراد بیان داشت: طلاب جوان علاقه مند می توانند از تاریخ 16 اسفندماه در سایت سمتا ثبت نام کرده و احکام تبلیغی خود را دریافت کنند که پیش بینی می شود مانند سال گذشته، امسال نیز در حدود 2 هزار طلبه جوان در این طرح شرکت کنند.

موسوی با اشاره به این که این طرح ظرفیت ویژه ای را در سراسر کشور ایجاد می کند، اظهار داشت: طلاب جوان از شهرهای قم، مشهد، تهران، خوزستان، ایران شهر و اصفهان می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

عملکرد بشیران جوان در پایان طرح ارزیابی می شود

وی در پایان یادآور شد: بعد از زمان اتمام طرح، طلاب جوان گزارش عملکرد خود در این ایام را ارائه و نحوه فعالیت آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد و این اقدام در سوابق این طلاب لحاظ می شود.
 

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:49 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

دانشگاه باقرالعلوم (ع) در 8 رشته کارشناسی ارشد طلبه می پذیرد
مدیر امور دانشجویی دانشگاه باقرالعلوم(ع) از تمدید مهلت ثبت نام در پذیرش کارشناسی ارشد این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه بر اساس مجوز سازمان سنجش در 8 رشته طلبه می پذیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سهرابی با اعلام این خبر افزود: دانشگاه باقرالعلوم(ع) بر اساس مجوز سازمان سنجش آموزش کشور ، برای سال تحصیلی 92-91 در مقطع کارشناسی ارشد از طریق آزمون اختصاصی دانشجو می­پذیرد.

وی افزود: طلاب در رشته های  تاریخ اسلام، اندیشه سیاسی در اسلام، تبلیغ و ارتباطات فرهنگی، فلسفه علوم اجتماعی، فلسفه دین، مدرسی معارف اسلامی( اخلاق اسلامی)، مدرسی معارف اسلامی(مبانی نظری اسلام)، علوم سیاسی و دانش اجتماعی مسلمین پذیرفته می شوند.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به تمدید مهلت ثبت نام در این آزمون تا 10 اسفند گفت: کلیه برادران و خواهران طلبه که دارای مدرک سطح 2 حوزه هستند می توانند در این آزمون شرکت کنند.

وی یادآور شد: آخرین مهلت ویراش و اصلاح اطلاعات ثبت نام کنندگان 14 اسفند است و آزمون کتبی روز جمعه 15 اردیبهشت ماه سال 91 برگزار می شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:50 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

فهم دقیق تغییرات آینده نیازمند توجه به دو جهان واقعی و مجازی است
رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه اکنون دو جهان واقعی و جهان مجازی وجود دارد، گفت: فهم دقیق تغییرات آینده جهان نیازمند توجه جدی به وجود این دو جهان موازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش بین‌المللی "هویت اسلامی و جهانی‌شدن" صبح یکشنبه 30 بهمن از سوی مؤسسه مطالعات ملی و با مشارکت جمعی از مراکز علمی و پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد.

حجت الاسلام دکتر سعیدرضا عاملی در مراسم آغاز همایش گفت: پارادایم دو جهانی‌ شدن، نگاهی است که در درجه اول به تبیین و متمایز نمودن دو جهان موازی و در عین حال مرتبط و درهم‌ آمیخته در یکدیگر می‌ پردازد و در درجه بعدی جهانی ‌شدن ‌های متکثری را در درون این دو جهان مورد‌ توجه قرار می‌دهد.

وی افزود: اساسا مهم ترین تغییر جهان معاصر که بنیان تغییرات آینده جهان را می‌سازد، رقابتی شدن جهان واقعی و جهان مجازی است. ظهور جهان جدید یعنی جهان مجازی  بسیاری از روندها، نگرش و ظرفیت ‌های آینده جهان را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد. این جهان در واقع به موازات و گاه مسلط بر جهان واقعی ترسیم و عینیت واقعی می یابد، این دو جهان از یک رابطه انعکاسی هندسی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه فهم دقیق تغییرات آینده جهان نیازمند توجه جدی به وجود این دو جهان موازی است، اظهار داشت: دو جهانی ‌شدنها، فرایندهای جهانی است که در عین حال منعکس ‌کننده دو جهانی ‌گرایی نیز هست. دو جهانی‌ شدن ها بیان‌ کننده فرایندهای جهانی در دو فضای متفاوت است و دو جهان ‌گرایی ‌ها اشاره به شکل ‌گیری معرفت‌های جدید جهانی نسبت به جهان واقعی و جهان مجازی است.

عاملی در ادامه با طرح این پرسش که هویت چیست، عنوان کرد: اندیشمندان بسیاری معتقد به نسبی بودن هویت و یا هویت‌ها هستند. به دیدگاه برخی هویت نسبی است و افراد از حیث ‌های متفاوت، دارای هویت ‌های متفاوت هستند. هر فرد می تواند یک هویت شغلی، هویت فامیلی و هویت دینی داشته باشد.

رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار داشت: هویت‌ های فردی، مربوط به احساس فرد نسبت به خود و تمایزاتی است که با مؤلفه ‌هایی مثل اسم، ملیت، قومیت و یا تمایلات شخصی، فکری، ارزشی و یا ایدئولوژیک، هویت یک فرد را از دیگری متمایز می ‌کند. هویت اجتماعی، به احساس مشترک یک جمع باز می‌ گردد. این احساس منابع مشترک دارد که همه افراد آن هویت مشترک را به هم وصل می‌ کند.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت آینده هویت از ابعاد مختلف قابل مطالعه است. هویت فرد و جامعه، هویت فرهنگی یک منطقه که نماد فرهنگی و هویتی مجموعه‌ای از کشورها را در بردارد. با توجه به پارادیم دو جهانی‌ شدنها، می‌ توان گفت هویت‌ های ثابت پیشینی که ساخته ‌شده جهان اول یعنی جهان واقعی بودند در مواجهه تعاملی با جهان دوم یعنی جهان مجازی، پایه هویت‌های جدیدی را می‌گذارند که ظرفیت تضادهای گسترده بین زندگی، فرهنگ و هویت در جهان واقعی و جهان مجازی را خواهد گذاشت.

این محقق و کارشناس ارتباطات بیان کرد: تکثر و لایه ‌ای شدن و چند بعدی شدن هویت ‌ها در جهان آینده، نیز گریز ناپذیر به نظر می‌رسد.

در ابتدای این همایش یک روزه سیدعبدالامیر نبوی دبیر علمی همایش "هویت اسلامی و جهانی شدن" گفت: مؤسسه مطالعات ملی با مشارکت مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس و دیگر مراکز علمی و پژوهشی کشور این همایش را برگزار می‌کند.

وی افزود: این همایش با سخنرانی علمی حجت‌الاسلام دکتر سعیدرضا عاملی استاد دانشگاه تهران آغاز می شود و  از سوی پژوهشگران و کارشناسان در زمینه انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و جهانی‌شدن؛ روابط حقوق بین‌الملل اسلامی و جهانی شدن، هویت اسلامی و جهانی شدن، چالش‌ها و فرصت‌ها مقالاتی ارائه می‌شود.

نبوی تصریح کرد: 306 چکیده و 149 مقاله از داخل و خارج کشور دریافت شد که از این تعداد 179 چکیده برای درج در کتاب چکیده ها و 15 مقاله برای ارائه در روز همایش انتخاب شد و همچنین کتاب مجموعه مقالات همایش ملی نهادهای اجتماعی و همبستگی ملی که پیشتر از سوی مؤسسه مطالعات ملی برگزار شده بود در این همایش رونمایی خواهد شد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:51 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

اتفاقات خشونت بار را نباید به مسلمانان نسبت داد
انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه با برگزاری هفته آگاهی درباره اسلام که دربرگیرنده جلسات بحث و گفتگوهای متعدد بود حقیقت و پیام اصلی اسلام و عدم تعمیم هر اتفاق خشونت بار به اسلام و مسلمانان را مورد تأکید قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، در مراسم هفته آگاهی درباره اسلام ، انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه کلمبیا با برگزاری نشستها، سمینارها و جلسات مختلف تلاش کرد باورهای نادرستی که درباره اسلام و مسلمانان وجود دارد را از بین ببرد.

ایرم بیلجیک رئیس انجمن دانشجویان مسلمان این دانشگاه ابراز امیدواری کرد که این نوع مراسم بتواند مردم را درباره اسلام، مسلمانان و فرهنگ مسلمانان آگاه تر کند.

وی به عنوان یک مسلمان ترک تبار گفت: یک فرهنگ خاص را نمی توان نماینده تمام فرهنگهای اسلامی دانست، چرا که مسلمانان از فرهنگهای مختلفی تشکیل شده اند و همه این فرهنگها امت بزرگ اسلام را تشکیل داده است.

برای تبیین مسئله فرهنگ مسلمانان و فرهنگ اسلام و تنوع فرهنگی مسلمانان به عنوان پیروان دین اسلام ، انجمن دانشجویان دانشگاه کلمبیا این هفته را برگزار کرد تا علاوه بر همتایان خود در داخل دانشگاه جامعه عمومی نیز نسبت به این امر آگاهی پیدا کند.

علی سید از اعضای کمیته برگزاری این مراسم و عضو انجمن دانشجویان مسلمان با یادآوری حملات کلامی که مسلمانان پس از یازدهم سپتامبر با آن رو برو شدند اظهار داشت: بسیاری حتی نمی دانستند که چرا ما به عنوان مسلمانانی که دوستان آنها هستیم با چنین رویکردهایی رو برو شده ایم.

در یکی از نشستهای این هفته که با عنوان " همسایه مسلمان" برگزار شد سخنرانها با باورها و تعمیمهای ناروایی اشاره کردند که درباره اسلام در جامعه وجود دارد.

لیلا ابو لوگو استاد انسان شناسی با انتقاد از این باور که برخی زنان مسلمان را به عنوان افراد بیچاره و نومیدی می دانند که زیر سلطه مردان مسلمان هستند، گفت: تا کنون کتابهای بسیاری در این رابطه نوشته شده و باورهای بسیار غلطی را به جامعه منتقل کرده اند. این کتابها میلیونها نسخه فروش داشته و در ترویج بسیاری از این باورها نقش داشته است.

وجاهت علی درباره نفوذ رسانه در باورهای آمریکاییها درباره اسلام نیز در رابطه با عدم تعمیم باورهای نادرست به همه مسلمانان صحبت کرد و گفت: من او نیستم و او من نیست، او نماینده تمام مسلمانان جهان نیست.

اگرچه براساس تحقیقات 63 درصد آمریکایی ها اظهار می دارند که حتی یک مسلمان را از نزدیک نمی شناسند، اما رویکردهای مردم آمریکا به اسلام در مقایسه با دوران پیش از یازدهم سپتامبر بسیار منفی است که این امر موجب افزایش تبعیضها و تعصبهای متعددی علیه جامعه مسلمان و حتی کودکان مسلمان در مدارس آمریکایی شده است.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:51 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

امام خمینی(ره) قرائتی بدیع از هستی، انسان و دین ارائه کردند
یک محقق در همایش "هویت اسلامی و جهانی شدن" گفت: امام راحل با احیای گفتمان اسلام گرایی و شالوده شکنی از گفتمان غرب گرا قرائتی بدیع از هستی، انسان و دین ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر هزارجریبی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی صبح یکشنبه 30 بهمن ماه در همایش "هویت اسلامی و جهانی شدن" در ارائه مقاله خود با عنوان بنیادها و ظرفیت های هویت اسلامی و هویت تجددی در گفتمان جهانی شدن گفت: به رغم تفاسیر متنوع از جهانی شدن، می توان آن را در مسیر تحولات اداری تجدد و درک کرد.

وی با بیان اینکه جهانی شدن در چالش با هویت های فرهنگی در صدد تعلیق و بازتعریف آنها در سیر تک خطی تاریخ غربی است، افزود: در این مجال با بررسی ابعاد اصلی انقلاب اسلامی ایران به عنوان پدیده ای که در سیر هویت یابی دینی ایرانیان به وقوع پیوست به قابلیت هایی از انقلاب اسلامی و گفتمان هویتی بر ساخته آن اشاره کند که در عصر جهانی شدن آنرا از تناقضات درونی این دوره بری ساخت تمدنی غایتمند بر کنار می دارد.

این محقق و استاد دانشگاه اظهار داشت: بدین منظور ابعاد مختلف پارادایم های هویت اسلامی و هویت تجددی مورد مقایسه واقع شده و قابلیت های این دو گفتمان برای رقم زدن دوره ای جدید از سرنوشت بشر نشان داده می شود. ابتدا هستی شناسی مادی و سکولار غربی در برابر نگاه توحیدی انقلاب اسلامی بررسی می شود.

هزارجریبی با بیان اینکه سپس معرفت شناسی غربی منقطع از وحی که در بن بست نسبیت گرفتار شده در برابر معرفت شناسی متصل به وحی و سنت اجتهادی شیعه قرار می گیرد، گفت: در غایت شناسی قابلیت های چشم انداز تاریخی شیعه که در گفتمان مهدویت تبلور می یابد در مقابل انواع بن بست های ادواری تجددی ارزیابی می شود. در نهایت انسان شناسی غربی مورد توجه قرار گرفته و پاسخ هویت اسلامی به این معضل که آیا انسان میزان همه چیز است، تبیین می شود.

در ادامه این همایش آسیه مهدی پور دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه اصفهان به ارائه مقاله خود پرداخت و طی سخنانی گفت: پرسشی که مد نظرم در این مقاله بوده است این است که گفتمان امام خمینی(ره) در چه ابعادی به شالوده کنی گفتمان غربگرا در ایران پرداخت. موضوع مهم دیگر این بود که گفتمان امام خمینی(ره) چه الگوی جایگزینی ارائه می کند.

وی افزود: در پاسخ با پذیرش این فرض که گفتمان روشنفکران غربگرا اعم از گرایش های لیبرالی و سوسیالیستی در ایران تحت تأثیر اندیشه و ارزش های مدرنیته قرار دارند ملاحظه می شود گفتمان امام خمینی(ره) به شالوده شکنی خودبنیانی تفکر غربی و مفاهیم و معانی استعلایی برگرفته از این نگرش پرداخت.

این محقق در ادامه یادآور شد: در شرایطی که هیچ یک از گفتمان های مدرنیته قادر نبود پاسخگوی مسائل جامعه ایرانی باشد، امام راحل با احیای گفتمان اسلام گرایی و شالوده شکنی از گفتمان غرب گرا قرائتی بدیع از هستی، انسان و دین ارائه داد که می توان آنرا در قالب گفتمانی نه ریشه دار در مدرنیته غربی و وابسته به آن و نه متأثر از موج نسبی گرایی و نیهیلیسم پست مدرنی نه سنت گرا و نه نوستالژیک دانست، بلکه گفتمانی برخاسته از متن اسلامی ایرانی بود که غایتی متعالی کامل را مطرح کرد؛ امری که در گفتمان غرب گرا مغفول مانده بود.

مهدی پور تصریح کرد: امام خمینی(ره) تقابل های دوتایی گفتمان غرب گرا نظیر علم و دین، حکمیت مردم و حاکمیت خدا، ایران و اسلام، عقل و وحی، قانون و شریعت و ... را پایان داد و در مجموع با بازتعریف رابطه هستی، انسان و دین، گفتمانی ایجاد کرد که بتواند ضامن سعادت آحاد جامعه باشد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:51 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

بررسی "پیدایش منظومه شمسی" در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
نشست "پیدایش منظومه شمسی" با سخنرانی دکتر محمدرضا خواجه‌پور چهارشنبه 3 اسفندماه در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست دکتر محمدرضا خواجه‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان سخنرانی می کند.

این نشست، چهارشنبه 3 اسفندماه از  16:30 در سالن همایش های مؤسسه برگزار خواهد شد.

مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در تهران، خیابان نوفل‌ لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 6 واقع است

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:51 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

مقاله ارهاص در دانشنامه پیامبر(ص) بررسی شد
شرکت کنندگان در شصت و چهارمین جلسه گروه کلام و معارف دانشنامه پیامبراعظم(ص) که با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد مقاله "ارهاص" را به بحث گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری مهر شصت و چهارمین جلسه گروه کلام و معارف دانشنامه پیامبراعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه حجت الاسلام علی اسدی، حجت الاسلام مجتبی گودرزی، حجت الاسلام حسن اسکندری و محمدحسین حقیقی در دفتر دانشنامه برگزار شد.

در این جلسه بررسی محتوایی مقاله "ارهاص" تألیف حسن اسکندری در دستور کار قرار گرفت. "ارهاص" به معنای حوادث خارق العاده ای که پیش از بعثت پیامبران و به عنوان زمینه پذیرش آن رخ می دهد اطلاع می شود.

ارهاص از ریشه "رهص" به معنای دیوار بنیاد نهادن و پیِ خانه را ساختن است و بخ معنای استوارکردن و اصرار داشتن می آید. ارهاص در اصطلاح متکلمان، کارهای خارق العاده ای را گویند که پیش از نبوت، از سوی پیامبران انجام می پذیرد و حکایت از نبوت آنان در آینده دارد. این حوادث گاهی پیش از تولد پیامبران و در ارتباط با آنها رخ می دهد.

باطل شدن سحر ساحران، مامور ساختن فرشته ای از طرف خداوند تا شب و روز وی را به راههای درست و اخلاق نیک راهنمایی و از پلیدیهای جاهلیت دور ساختن، شق صدر در کودکی توسط فرشتگان و تنظیف قلب، بشارت نبوت راهب نصرانی با دیدن پیامبر در سن نوجوانی در سفر تجاری که ایشان با ابوطالب به شام داشتن، راهب ابراز می دارد که با آمدن کاروان، سجده کردن اشیا و جمادات، از جمله سنگ و درخت بر ایشان، از ارهاصات پیامبر(ص) هستند که در منابع اسلامی ذکر شده اند

اعضای شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی خود را ارائه کردند و در نهایت مقرر شد اصلاحات مورد نیاز با ارجاع مقاله به مؤلف توسط وی صورت پذیرد.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:52 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه

ترجمه متون نظری با سهل‌انگاری انجام می‌شود
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بخش قابل توجهی از معضلات علوم انسانی و اجتماعی برخاسته از تعریف اصطلاحات است، گفت: سهل انگاری در ترجمه متون نظری و بی دقتی در معادل یابی واژه های تخصصی از زبان های دیگر نیز یکی از این معضلات است .
به گزارش خبرنگار مهر، همایش بین‌المللی"هویت اسلامی و جهانی‌شدن" یکشنبه 30 بهمن از سوی مؤسسه مطالعات ملی و با مشارکت جمعی از مراکز علمی و پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد.
 
دکتر شجاعی زند در این همایش در ارائه مقاله خود با عنوان اسلام و جهانی سازی گفت: طرح پرسش از نسبت دین و پدیده جهانی پرسش غلطی است. بخش قابل توجهی از معضلات علوم انسانی و اجتماعی برخاسته از تعریف اصطلاحات است.
اساسا مفاهیم علوم انسانی حکم موارد را در علوم دقیقه دارند که اگر دقیق نباشند به سرانجام درستی نمی انجامد.
 
این محقق و استاد دانشگاه تصریح کرد: مفاهیم در حوزه علوم انسانی، بنیادی ترین عنصر و کوچک ترین جزء تشکیل دهنده نظریات هستند و در عین حال، آسیب زاترین بخش به دلیل احتمال بدفهمی های فراوان و دامن زدن به مجادلات بی سرانجام، به خصوص اگر آن موضوع در اوان شکل گیری و نظریه پردازی باشد و هنوز مجال کافی برای جرح و اصلاح و شرح و ایضاح مفاهیم اصلی خویش را نیافته باشد.
 
وی تأکید کرد: این معضل هنگامی پیچیده تر می شود که مسئله سهل انگاری در ترجمه متون نظری و بی دقتی در معادل یابی واژه های تخصصی از زبان های دیگر نیز بدان افزوده شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: یکی از مغالطات رایج در بحث جهانی شدن، به هم در آمیخته شدن سطوح تئوریک، استراتژیک و ایدئولوژیک آنهاست. جهانی شدن از جمله نظریاتی است که در عصر کاربردی شدن تئوری ها، استعداد و میل شگرفی برای نزول به سطح راهبردی و حتی عقیدتی دارد. این همان سطحی است که ما از آن تحت عنوان جهانی سازی یاد کرده ایم .
 
وی گفت: جهانیت به مثابه یک واقعیت تحقق یافته و جهانی شدن به مثابه یک فرآیند در حال وقوع و یا نظریه تبیینی آن، برای نیروهای مسلط و جریانات فائقی که روند قضایا را به نفع خویش پیش بینی می کردند، به تدریج ماهیت استراتژیک و ایدئولوژیک پیدا کرد.
 
شجاعی زند با بیان اینکه اگر واقعیتی به نام جهانیت را به خوبی بشناسیم و از جهانی شدن به عنوان نظریه مؤید وجود این فرآیند، درک روشنی داشته باشیم، افزود: جریانات رقیب در عرصه جهانی، نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت باشند. از این رو طبیعی است که بر حسب ارزیابی این جریانات از روند اوضاع، حداقل دو ایدئولوژی مدافع و مخالف جهانیت و جهانی شدن شکل بگیرد، جهانی گرایی همان ایدئولوژی مدافع تحقق این فرآیند است .
 
دکتر شجاعی زند در پایان گفت: به نظر می رسد مهم ترین برخورد حامیان پدیده جهانی با اسلام، در آنجا شکل بگیرد که این پدیده در قالب یک استراتژی و با جهت گیری هایی خاص ظاهر می شود.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 7 اسفند 1390  5:52 AM
تشکرات از این پست
seyedhasan
دسترسی سریع به انجمن ها