جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به دلیل تأخیر اعلام قیمت خرید تضمینی برنج از کشاورزان گفت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت پیشنهادی خود را طی بحث در کمیتهای متشکل از کارشناسان وزارتخانه، انجمن برنج و مؤسسه تحقیقات برنج تعیین و در آذر ماه به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است.
دبیر انجمن برنج ایران افزود: اما وزارت صنعت به رغم هشدارهایی که در خصوص عواقب تأخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی برنج داده شده، همچنان در اعلام قیمت تعلل میکند.
وی افزود: بارها هشدار داده شده که در صورتی که اعلام قیمت بعد از دهه دوم بهمن انجام شود، افزایش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول برنج و متعاقب آن اهداف خودکفایی که در کشور دنبال میشود، محقق نخواهد شد.
علیزاده شایق افزود: طی سالهای گذشته نیز اعلام قیمت خرید تضمینی برنج در فروردین انجام میگرفت که در مورد عواقب آن بارها هشدار داده شده است.
علیزاده شایق افزود: در حالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اعلام قیمت خرید تضمینی تعلل میکند که کشاورزان معمولا در دهه اول اسفند کاملا تصمیم خود را در مورد کشت گرفتهاند و اقدام به مالهکشی زمین میکنند و بلافاصله در روز دوم فروردین خزانهگیری کرده و کشت برنج شروع میشود.
دبیر انجمن برنج تصریح کرد: با ادامه این روند در حالی که کشور سالانه حدود 500 هزار تن نیاز به واردات برنج دارد و برنامه خودکفایی 2 ساله تدوین کرده است، اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی برنج که یکی از راههای رسیدن به این خودکفایی است، این برنامه را ناکام خواهد گذاشت.
*دلیل افزایش قیمت برنج
دبیر انجمن برنج در مورد دلیل افزایش قیمت برنج طی روزهای اخیر گفت: این افزایش قیمت بیشتر جنبه روانی داشته و بحث عرضه و تقاضا در آن مطرح نیست.
وی تصریح کرد: خبرهای افزایش قیمت دلار ، تحریمها و نیز افزایش تقاضا با رسیدن به ایام عید موجب ایجاد جو روانی برای افزایش قیمت شده است.
دبیر انجمن برنج افزود: البته طی سالهای گذشته معمولا بعد از مهرماه تا عید افزایش تدریجی برنج اتفاق افتاده که در اسفند به دلیل افزایش تقاضا بیشترین افزایش قیمت برنج ایجاد میشود.
علیزاده تصریح کرد: اگر قیمت برنج در تیرماه کیلویی 3 هزار و 200 تومان بود، الان به 3 هزار و 600 تومان یعنی 12 درصد افزایش یافته است که نسبت به افزایش سایر کالاها رقم قابل قبولی است.
انتهای پیام/