محسن خجستهمهر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به پرسشی در زمینه میزان ضررهای برداشت غیرصیانتی نفت گفت: به لحاظ فنی هر یک از مخازن با توجه به ویژگیهای سنگ و سیال آن مخزن و با توجه به مکانیزیمهای تولید از آن افتخار متفاوتی دارد و نمیتوان به لحاظ علم مهندسی مخازن یک قاعده کلی درباره ضررهای برداشت غیرصیانتی از مخازن در نظر گرفت.
وی افزود: در حال حاضر ۱.۷ میلیون بشکه از تولید نفت روزانه کشور مربوط به میادینی است که گاز به آنها تزریق میشود و تمام اهتمام ما این است که گاز مورد نیاز برای تزریق به میادین نفتی را به شکل پیوسته تامین کنیم.
به گزارش فارس بر اساس گزارش منابع داخلی تولید نفت ایران قریب به ۳.۹ میلیون بشکه در روز و بر اساس اعلام اوپک متوسط تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۱ کمی بیش از ۳.۶ میلیون بشکه در روز بوده است. اغلب میادین نفتی اصلی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و تولید نفت از این میادین با افت قابل توجهی مواجه شده است.
کارشناسان نفتی معتقدند لااقل قریب به ۴۵۰ هزار بشکه از این میزان به صورت غیر صیانتی تولید میشود که قطعا ضررهای هنگفت غیر قابل جبرانی بر وضعیت مخازن و آینده تولید نفت ایران خواهد داشت.
اتحادیه اروپا قریب به همین میزان یعنی ۴۵۰ تا ۴۸۰ هزار بشکه در روز از ایران نفت وارد میکند که قرار است با اعمال تحریمهای جدید از اول جولای آینده یعنی ۵ ماه دیگر، واردات نفت خود را از ایران قطع کند. بعضی کارشناسان معتقدند میتوان به جاری بازاریابی جدید برای نفت صادراتی، تولید نفت را به همین میزان پایین آورد تا علاوه بر جلوگیری از ضررهای هنگفت تولید غیر صیانتی نفت، از دسترسی اروپاییها به نفت ایران از طریق واسطهها و همچنین ارزان فروشی نفت جلوگیری کرد.
انتهای پیام/م