آیت الله جوادی آملی: چشمی که بر نامحرم بسته است جهنم را نمی بیند
آیت الله جوادی آملی: چشمی که بر نامحرم بسته است جهنم را نمی بیند
|
حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: کسی که در این دنیا فقط مراکز فساد را می بیند در سرای دیگر هم جهنم را می بیند و کسی که اینجا مسجد، محراب و حسینیه را می بیند در آخرت هم بهشت را می بیند. آن که نسبت به نامحرم چشمش بسته است جهنم را نمی بیند. کسی که غیبت و تهمت را نمی شنود، صدای جهنم را نمی شنود زیرا آخرت باطن همین دنیا است.
|
منبع خبر: www.rasanews.ir |
حضرت آیت الله جوادی آملی امروز در جمع علما و روحانیون حوزه علمیه به ادامه تفسیر سوره مبارکه فرقان پرداخت و گفت: چون سوره فرقان در مکه نازل شده و عناصر اصلی تشکیل دهنده سُوَر مکی اصول دین است، در این سوره هم مسائل مربوط به توحید و نبوت و وحی مطرح شده است.
استاد تفسیر حوزه علمیه با اشاره به این سؤال که برای ترقی چه کنیم، ابراز داشت: این سؤال تام نیست؛ خدای متعال در قرآن می فرماید «تزودوا فإن خیر الزاد التقوی؛ زاد و توشه تهیه کنید که بهترین زاد تقوی است». تقوی هم راه، هم همراه، هم چراغ و هم زاد است.
وی افزود: مسافر همان طور که به زاد و توشه نیاز دارد، به مرکب و راحله نیز نیاز دارد و زاد به تنهایی کاری از پیش نمی برد. راحله در این مسیر، محبت و مودت است که «الا المودة فی القربی» به آن اشاره دارد. کسی هم که نه زاد دارد و نه راحله، ابن السبیل و در راه مانده است که آیه 9 به آن اشاره دارد؛ «فضلّوا فلا یستطیعون سبیلا».
آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیه دوازدهم این سوره که می فرماید: «وقتی آتش جهنم آن ها را می بیند، صدای خشم و خروش آن را می شنوند»، اظهار داشت: همان طور که حیوان درنده با دیدن طعمه نعره می زند، جهنم هم از راه دور مکذبین را می بیند و نعره می زند.
وی با اشاره به بیان شیخ طوسی رضوان الله علیه در تبیان که اسناد رؤیت به آتش جهنم را مجاز می داند ادامه داد: نیازی به این بیان نیست زیرا آخرت، دار حیات است و نمی توانیم بگوییم جهنم حیات ندارد. جهنم از دور طعمه خود را می بیند، جهنمی ها هم او را می بینند، حمله ددمنشانه جهنم را می بینند، نعره اش را هم می شنوند ولی مؤمنین هیچ کدام از این ها را نمی بینند.
استاد تفسیر حوزه علمیه گفت: همان طور که کافر در کنار مؤمن است ولی نور او را نمی بیند، مؤمنین هم نه صدای جهنم را می شنوند نه آن را می بینند. «لا یسمعون حسیسها و هم فی ما اشتهت انفسهم خالدون؛ آنها اندک صدای آن را هم نمی شنوند و در آنچه دل هایشان میل کند جاودانند».
آیت الله جوادی آملی افزود: کسی که در این دنیا فقط مراکز فساد را می بیند، در سرای دیگر هم جهنم را می بیند و آن که اینجا مسجد، محراب و حسینیه می بیند و با این ها سر و کار دارد، در آخرت هم بهشت را می بیند. آن که نسبت به نامحرم چشمش بسته است جهنم را نمی بیند. کسی که غیبت و تهمت را نمی شنود، صدای جهنم را نمی شنود زیرا آخرت باطن همین دنیا است.
استاد عالی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این که شخص جهنمی در هنگام عذاب، فشار زیادی را تحمل می کند و در مکانی تنگ معذب است به خاطر این است که در این دنیا در دو فشار به سر می برد. مثلا ربا خوار در بین دو فشار حفظ موجود و طلب مفقود است؛ هم می خواهد این رباها را حفظ کند و هم می خواهد هر طور شده بر صفرهای آن بیفزاید. این فشار های دنیا، در قبر و قیامت و جهنم هم او را عذاب می دهد.
وی افزود: دلیل فراوانی سکته ها و فشار هایی که در این دنیا مشاهده می کنیم، با اینکه این همه امکانات مادی بیشتر شده، همین فشارها است.
|
پل ارتباطی : daniz_0443@yahoo.com
شنبه 6 اسفند 1390 1:09 AM
تشکرات از این پست