سید احمد صادقی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» درباره سرنوشت طرح "فروش سهام کارخانه فولاد خوزستان در ازای اجرای پروژههای ریلی و جادهای این استان"، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه مجلس، دولت اجازه دارد در ازاء فروش سهم کارخانجات و شرکتهای دولتی اقدام به اجرای پروژههای زیرساختی و عمرانی کند.
* پروژههای ریلی و جادهای استان خوزستان در انتظار فروش سهام فولاد
صادقی یادآور شد: در راستای اجرای پروژههای حوزه حمل و نقل در استان خوزستان که شامل سه پروژه ریلی و دو پروژه آزادراهی و بخشی از پروژههای راه روستایی بود، طی تفاهمنامهای که هنوز منجر به اجرای قرارداد نشده مقرر شد بخشی از سهام کارخانه فولاد خوزستان به فروش برسد.
* تفاهم با سازمان خصوصیسازی برای واگذاری سهام فولاد خوزستان به تأمین اجتماعی
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در این راستا تفاهمنامهای با سازمان خصوصیسازی داشتهایم مبنی بر اینکه 50.5 درصد سهام فولاد خوزستان به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شود و این سازمان در ازای دریافت این 50.5 درصد سهام کارخانه فولاد خوزستان نسبت به اجرای چند پروژه ریلی و آزادراهی در این استان اقدام کند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل خاطرنشان کرد: در اینباره تفاهمنامهای برای اجرای پروژههای جادهای شامل آزادراه، راه اصلی و راه روستایی و راهآهنهای یک خطه و دو خطه انجام شد که آزادراه و راه اصلی نیز جزو این موافقتنامهها بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این موافقتنامهها به وزیر امور دارایی و اقتصادی و سازمان خصوصیسازی ارجاع شد و هماکنون سهام کارخانه فولاد خوزستان از طریق بورس در حال واگذاری است.
* حضور تأمین اجتماعی به عنوان سرمایهگذار در پروژهای حمل و نقلی خوزستان
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل نسبت به اجرای این پروژهها اقدام میکند و به عنوان سرمایهگذار در این پروژهها حضور مییابد، البته تأمین اجتماعی پیمانکاران هلدینگ راهسازی دارد و شرکت بزرگی در این زمینه فعال هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: نحوه اجرا بدین صورت خواهد بود که اجرای پروژهها به شرکتهای سازمان تأمین اجتماعی واگذار میشود و یا با سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، شرکتی برای اجرا جذب میشود.
* ارزش 1470 میلیارد تومانی 50.5 درصد سهام فولاد خوزستان
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل تأکید کرد: به محض اجرای واگذاری و کسب درآمد حاصل از واگذاری، این منابع مالی به اجرای خطآهن، راه اصلی، بزرگراه و آزادراه در استان خوزستان اختصاص پیدا میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 50.5 درصد سهام فولاد خوزستان حدود 1470 میلیارد تومان ارزش مالی دارد، اضافه کرد: مقرر شده است چندین پروژه با واگذاری این میزان سهام به اجرا برسد که اجرای راهآهن بندر امام خمینی(ره) ـ خرمشهر، راهآهن اهواز ـ خرمشهر در خط دوم، آزادراه اندیشمک ـ پل زال ـ اهواز و یکی دیگر از راههای اصلی به عنوان راه محلی، از این قبیل است است.
به گزارش فارس، واگذاری 50.5 درصد سهام کارخانه فولاد خوزستان به تأمین اجتماعی در حالی مطرح میشود که که هیئت واگذاری چندی پیش مصوب کرد که 50.5 درصد سهام این کارخانه روی میز فروش میرود تا بدین ترتیب برای خرید رقابت ایجاد شود و یک یا چند شرکت به صورت مشارکتی وارد عمل شوند.
بنابراین گزارش نماد معاملاتی شرکت مشمول اصل 44 فولاد خوزستان به همراه شرکتهای گل گهر، چادرملو و سرمایهگذاریهای امید و توسعه معادن و فلزات از 24 مهرماه سال جاری به دلیل افزایش قیمت سنگ آهن ( با هدف کمک به صندوق کارکنان فولاد) بسته شده و به دلیل عدم توافق نهایی طرفین، هنوز تکلیف بازگشت این شرکتها به تابلوی معاملات بازار سهام مشخص نشده است؛ در این میان شورای رقابت هم وارد میدان شده و در حال بررسی تصمیم ایمیدرو است.
این درحالی است هیئت واگذاری 3.5 سال بعد از عرضه و معامله 1364 میلیارد تومانی 30.5 درصدی سهام فولاد خوزستان و دو سال و 8 ماه بعد از اعلام انصراف جابریان از این معامله جنجالی، اواخر آذر ماه عرضه بلوک 50.5 درصد سهام فولادخوزستان را صادر کرده و دستور فروش بیش از یک میلیارد و 106 میلیون سهم را به ارزش تقریبی 1.44 هزار میلیارد تومان را با درنظر گرفتن بهای 871 تومانی هر سهم در آخرین روز معامله ( 24 مهر 90 ) به اضافه 50 درصد و با تعیین شرایط 30 درصد وجه نقد معامله و باقی اقساط 4 ساله به سازمان خصوصی سازی داده تا این سازمان بعد از درج آگهی این عرضه در روزنامه و بازگشایی اقدام به فروش کند اما این تصمیم در هالهای از ابهام قرار گرفت.
در این رابطه ابوالقاسم شمسی جامخانه معاون سازمان خصوصی سازی در مورد زمان درج این آگهی و اقدام به عرضه سهام فولاد خوزستان گفته بود: نماد معاملاتی این شرکت هنوز باز نشده و ایمیدرو برای اجرای طرحی در گذشته حدود 15 درصد سهام آن را وثیقه کرده است، به همین علت تا زمان آزاد سازی این درصد سهام امکان عرضه این بلوک مدیریتی وجود ندارد.
بنا به گفته وی در این رابطه با وزیر صنعت، معدن و تجارت مکاتباتی شده و وی قول مساعد و دستور جایگزینی سهام فولاد خوزستان را داده است که در صورت نهایی شدن این تصمیم و بازگشایی نماد، اقدام به عرضه بیش از یک میلیارد سهم با قیمت و شرایط یادشده خواهیم کرد.
به گفته این مقام مسئول برنامه سازمان خصوصی سازی این است که تا پایان سال جاری بلوک 50.5 درصدی سهام فولادخوزستان در بازار سهام به صورت عمده عرضه شود.
به گزارش فارس، این درحالی است که بعد از منتفی شدن کامل فروش 30.5 درصد سهام فولاد خوزستان به جابریان، طی ماههای گذشته قرار بود بلوک مدیریتی فولاد خوزستان به گروه امیر منصور آریا بابت اجرای طرحی در استان خوزستان واگذارشود اما این برنامه هم منتفی شد و هیئت واگذاری مصوبه فروش 50.5 درصد سهام را صادر کرد.
انتهای پیام/ح