0

آیت الله صافی گلپایگانی: امربه معروف داروی فقر اقتصادی، سیاسی و علمی است

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

آیت الله صافی گلپایگانی: امربه معروف داروی فقر اقتصادی، سیاسی و علمی است

آیت الله صافی گلپایگانی: امربه معروف داروی فقر اقتصادی، سیاسی و علمی است
 

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پیامی به همایش شهروند مسؤول در تبیین فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر آورده است: امر به معروف و نهی از منکر، کار الهی و کار انبیا و اولیاء است؛ کیفیت های آن باید آموخته شود. در معاشرت ها، انتخاب ها، تشویق ها و تجارت ها و برنامه های دیگر، اصل امر به معروف و حب فی الله و بغض فی الله باید رعایت شود.
منبع خبر: www.saafi.ir

متن پیام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به شرح زیر است:
 
قال اللّه تعالی: کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ.
 
قال مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام: مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ کُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنْ الْمُنْکَرِ إِلَّا کَنَفْثَةٍ فِی بَحْرٍ لُجِّیٍّ.
 
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛
 
با مسألت توفیق برای اساتید، محققان، دانش پژوهان، حوزویان، دانشگاهیان، مؤسسات و سازمان های اسلامی و سایر شرکت کنندگان در این همایش بین المللی که برای ترغیب و تشویق همگانی امت اسلامی به انجام فریضه ی بزرگ امر به معروف و نهی از منکر برگزار می شود، امید است این حرکت، سرآغازی نوین برای بسیج ملت های مسلمان به سوی تجدید هویت اسلامی و احیاء معالم دین مبین و سنن عالیه وحیانی قرآنی باشد.
 
آنچه تفهیم و درک آن ضرورت دارد، اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و اعتبار و ارزشی که در اسلام؛ در آیات قرآن مجید، در سنت رسول الله صلی الله علیه و آله و مکتب و معارف اهل بیت علیهم السلام برای آن بیان شده است.
 
در اسلام، این حق بلکه مسئولیت برای همه ثابت است که در حفظ مصالح عالیه جامعه و سیر آن به سوی کمال بیشتر و رفع و دفع نقاط ضعف و سقوط در هاویه های گوناگون انحطاط و ابتذال مشارکت و نظارت داشته باشند، و از همه کس و هر نهادی عمل به وظایف و تکالیف را مطالبه نمایند.
 
جامعه در اسلام، یک واحد بزرگ است که همه باید از آن نگهداری نمایند تا ارکان قدرت و استقلال آن همواره پابرجا و برقرار بماند، و هیچ کس حق بی تفاوتی و کناره گیری از این وظیفه را ندارد.
 
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله، جامعه و افراد آن را مانند یک کشتی معرفی می نمایند که همه با هم روی آن سوار می شوند و برای هر کدام جایی و مکانی معین می شود. در این بین یک تن از آنها که می خواهد محل خود را تخریب و سوراخ نماید، وقتی به او اعتراض می نمایند، می گوید: هذا مَکانی أصْنَعُ فِیه مَا شِئت؛ این نقطه جای خود من است و در آن آزادم هر کاری انجام بدهم. حضرت فرمود: اگر او را از آن عمل تخریبی و سوراخ کردن کشتی باز بدارند، هم خود او و هم سایرین نجات می یابند، و اگر او را رها نمایند، همگی هلاک می گردند.
 
اگر در جامعه امر به معروف و نهی از منکر نشود، مفاسد و معاصی و ملاهی و مناهی و موجبات انقراض جامعه و ضعف و فقر و جهل فراگیر می شود و همه آسیب می بینند، و اگر نقش پایه ای این وظیفه ی بزرگ در هر ملتی بیشتر رعایت شود، تمدن آن ملت و امنیت و خیر و سعادت بیشتر تأمین می گردد.
 
امیرالمؤمنین علیه السلام با این اعلام بزرگ و شیوا و بسیار بلند و رسا و اساسی، مسلمانان را به آثار و برکات امر به معروف و نهی از منکر این چنین توجه داده است: همه کارها و جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر مثل اندکی آب در برابر دریاهای پهناور و بی ساحل است.
 
حیات جامعه در همه شعب حیاتی بشر و ارزش های والا در گرو انجام این فریضه است. افتخار و ارزش و هویتی که به حکم قرآن مجید، این امت به وسیله آن بهترین امم می باشد - در کنار ایمان-، امر به معروف و نهی از منکر است.
 
دنیای اسلام در حال حاضر به هیچ چیز مثل امر به معروف و نهی از منکر احتیاج ندارد. داروی همه بیماری ها و فقر اقتصادی و سیاسی و علمی، این فریضه شرعی است.
 
امر به معروف ونهی از منکر، فرهنگ و مکتب است، و رشته ها و شعب آن که در خانواده، در مدرسه، در دانشگاه، در دولت، در مطبوعات، در سخنرانی ها و در مشاغل در همه جا و نسبت به همه کس باید اجرا شود.
 
امر به معروف و نهی از منکر، کار الهی و کار انبیا و اولیاء است؛ کیفیت های آن باید آموخته شود. در معاشرت ها، انتخاب ها، تشویق ها و تجارت ها و برنامه های دیگر، اصل امر به معروف و حب فی الله و بغض فی الله باید رعایت شود. منکرستیزی و معروف گرایی باید برنامه باشد، و خلاصه، مفاهیمی مثل أزْجُرِ المُسِئ بِثَوَابِ الْمُحْسِنِ از شعب این فریضه الهی است.
 
باید با دل، با زبان و با دست، حسب موارد امر به معروف و نهی از منکر نمود؛ مَنْ تَرَکَ إنْکَارَ الْمُنْکَرِ بِقَلْبِهِ وَ لِسَانِهِ وَ یَدِهِ فَهُوَ مَیّتٌ بَیْنَ الأحْیاء؛ کسی که تمام اقسام آن را ترک کند همانند مرده ای است که در میان زنده ها راه می رود.
 
در خاتمه با عرض تشکر و قدردانی از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان در این همایش، امیدوارم که آثار و برکات این نشست بین المللی، افتخارآفرین و موجب خشنودی و رضایت حضرت بقیة الله ارواح العالمین له الفدا گردد.
 
بحول الله و قوته و آخر دعوانا الحمدلله رب العالمین.
 
لطف الله صافی


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

جمعه 5 اسفند 1390  1:44 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها