0

تجلیل آیت الله مقتدایی از دوست دوران تحصیلش

hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35378

آیت الله مقتدایی به آخرین ملاقات خود با مرحوم آیت الله عمید زنجانی اشاره کرد و عنوان داشت: آیت الله عمید با وجود کسالت تا آخرین روزها به دانشگاه می رفت و عنوان می کرد هدف من این است که به اساتید و دانشجویان تفهیم کنم ما روحانیان تا آخرین لحظه زندگی، وقت خود را صرف تعلیم و تعلم می کنیم.
منبع خبر: www.rasanews.ir

آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه های علمیه کشور، در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه و به منظور نکوداشت مقام علمی مرحوم آیت الله عمید زنجانی در همایش فقه سیاسی، ظرفیت ها و چالش ها که  در سالن اجتماعات دانشگاه پردیس قم برگزار شد، با اشاره به شخصیت علمی آیت الله عمید خاطرنشان کرد: ایشان به عنوان یک چهره علمی عمر شریف خود را در راه تعلیم، تعلم، تدریس و مجاهدت های علمی  صرفکردند.

مدیر حوزه های علمیه کشور همچنین اضافه کرد: آیت الله عمید زنجانی منشا خدمات فراوانی در دانشگاه است و عمر خود را در هدایت دانشجویان و طلاب سپری کرد، تمام همّ وی در طول این سال ها افاضه و استفاضه بود.

آیت الله مقتدایی در ادامه به مسئله اهمیت علم و فضیلت آن در اسلام پرداخت و عنوان کرد: در این باره آنچه که از آیات و روایات اهل بیت(ع) برمی آید این است که برترین، بالاترین و نهایت هر فضیلتی، علم است و دانش اندوزی دارای جایگاه قابل توجهی در اسلام است.

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه نخستین آیاتی که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد، اهمیت علم را یاد آور می شود، ابراز کرد: در این آیه خداوند بعد از خلقت که نخستین و بالاترین نعمت است از علم سخن به میان می آورد، و اگر نعمتی بالاتر از علم بود خداوند آن را بیان می کرد.

وی با اشاره به این مطلب که هر کس اطاعت و عبادتش در برابر پروردگار بیشتر باشد مقرب تر است، اظهار داشت: هرچند عابد دارای قرب و منزلت است اما وقتی با عالم مقایسه می شود، بنابر روایت نبی مکرم اسلام(ص)، تفاوتی بین شخصیت آن حضرت و یک انسان در سطح پایین برای آن ذکر شده است.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: برای عالم به واسطه تحصیل و تدریس او از طرف پروردگار ثواب عبادت نوشته خواهد شد و تمام ملائک و مخلوقات برای کسی که معلم خیر است و امور خیر را تعلیم می دهد درود می فرستند.

آیت الله مقتدایی با اشاره به اینکه از سال 1338 با آیت الله عمید آشنایی و مراوده دارم، خاطرنشان کرد: در آن زمان بنده و آیت الله عمید در مدرسه خان با قبولی در امتحان و مصاحبه ای که آیت الله بروجردی برای ورود به این مدرسه گذاشته بودند شرکت کردیم و آشنایی ما از آن زمان شروع شد.

مدیر حوزه های علمیه کشور، شخصیت این عالم بزرگوار را از لحاظ علمی و پایبندی به مبانی دینی در سطح بالایی خواند و به آخرین ملاقات خود با وی اشاره کرد و عنوان داشت: آیت الله عمید با وجود کسالت تا آخرین روزها به دانشگاه می رفت و عنوان می کرد هدف من این است به اساتید و دانشجویان تفهیم کنم که ما روحانیان تا آخرین لحظه زندگی وقت خود را صرف تعلیم و تعلم می کنیم.

آیت الله مقتدایی در ادامه روایات مقام عالم در بهشت را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: کسی که مرگ گریبان او را بگیرد و در حال تدریس و تحصیل باشد و هدف او احیای اسلام باشد، مقام او در بهشت یک درجه پایین تر ازانبیا(ع)  است.

وی در پایان، آمیختن علوم دانشگاهی با مبانی فقهی را قدم موثری در وحدت حوزه و دانشگاه دانست و افزود: امام خمینی(ره) فرمودند؛ اگر یک برکت این نظام داشته باشد آن هم وحدت حوزه و دانشگاه است و یکی از مصادیق آن این است که برای علوم انسانی مبانی فقهی درست شود که یکی از آثار و برکاتی که از آیت لله عمید به جای مانده همین است.

پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

جمعه 5 اسفند 1390  1:36 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها