0

3 چالش نظام مالیاتی کشور/فشار از روی تولید برداشته شود

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

3 چالش نظام مالیاتی کشور/فشار از روی تولید برداشته شود

نسخه چاپيارسال به دوستان
در گفت‌وگوی فارس با یک استاد اقتصاد مطرح شد
3 چالش نظام مالیاتی کشور/فشار از روی تولید برداشته شود

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به لزوم تغییر فرهنگ پرداخت مالیات، گفت: باید فشار مالیات از بخش تولید به سمت مالیات بر مصرف برود.

خبرگزاری فارس: 3 چالش نظام مالیاتی کشور/فشار از روی تولید برداشته شود

علی طیب‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا» درخصوص چالش‌های نظام مالیاتی کشور گفت: در سه حوزه قوانین و مقررات، ساختار و روش‌های اجرایی چالش‌هایی در نظام مالیاتی وجود دارد.

وی افزود: در حوزه قوانین و مقررات که اساس و چارچوب را شکل می‌دهد، مشکل تنوع منابع و پایه‌های مالیاتی و کم رنگ بودن برخی از پایه‌ها نظیر مصرف به چشم می‌خورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: به نظر می‌رسد با معرفی مالیات‌های انتخابی می‌توان مالیات بر مصرف را گسترش داد.

وی اضافه کرد: مورد بعدی مالیات بر دارایی است که اصولاً در کشور وجود ندارد و فقط مالیات بر نقل و انتقال دارایی به صورت محدود انجام می‌شود و همچنین مالیات بر دارایی و زمین نیز باید در اقتصاد ایران معرفی شود.

طیب‌نیا خاطر نشان کرد: مالیات بر افزایش ارزش‌ دارایی‌ها و مالیات بر تجارت الکترونیک هم در مراحل بعدی می‌تواند در دستورکار قرار گیرد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه از ظرفیت‌ برخی از پایه‌های مالیاتی به درستی استفاده نمی‌شود، اظهار داشت:‌ به طور مشخص مالیات بر مشاغل علی‌رغم اینکه بالاترین سهم را از GNP دارد، میزان وصول آن کمترین مقدار و سهم آن در بین سایر مالیات‌ها در چند سال اخیر رو به کاهش است.

وی ادامه داد: در اصلاحیه‌ای که در خصوص مالیات برای تصویب در مجلس شورای اسلامی تهیه شده، شیوه اخذ مالیات مشاغل تغییرات اساسی دارد و فرآیند اخذ مالیات به جای محاسبه به صورت علی‌الراس از اظهار نامه آغاز و مشکل این بخش حل خواهد شد.

طیب‌نیا خاطر نشان کرد: در صورت اجرایی شدن این اصلاحیه، سهم مالیات مشاغل در بودجه افزایش خواهد داشت.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به گستردگی معافیت‌های مالیاتی به عنوان یکی از چالش‌های بخش مالیات، گفت: دربرنامه پنجم پیش‌بینی شده است تا اعتبار مالیاتی جایگزین معافیت‌ها شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد باید فشار مالیات از دوش درآمد و تولید برداشته و به سمت مصرف سوق دهیم.

طیب‌نیا ابراز داشت: یکی از اقدامات موثر در این راستا معرفی مالیات بر ارزش افزوده بود که نرخ آن تا پایان برنامه پنجم توسعه به 8 درصد خواهد رسید و سازمان امور مالیاتی نیز باید برای حوزه وصول آن را توسعه دهد.

این استاد اقتصاد با اشاره به لزوم تغییر فرهنگ مردم در زمینه پرداخت مالیات گفت: اگر مردم بپذیرند که با توجه به سخنان امام خمینی(ره) پرداخت مالیات در نظام اسلامی یک تکلیف دینی است و از سوی دیگر دولت در انجام هزینه‌ها به طور کار آمد عمل کند تا مردم بدانند مالیات پرداختی آنان هدر نمی‌رود در این صورت مشکلات این بخش کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام/ح

 
 
چهارشنبه 3 اسفند 1390  1:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها