همایش پدیده باران اسیدی در بوشهر برگزار شد
بوشهر- همایش علمی ' پدیده باران اسیدی، آثار زیان بار و راه های پیشگیری از آن ' روز یكشنبه با حضور پژوهشگران و دانشجویان در دانشگاه علوم پزشكی بوشهر برگزار شد.
|
|
|
به گزارش ایرنا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر و دبیراین همایش گفت: با توجه به گسترش صنایع مختلف پدیده باران اسیدی نیز یك موضوع جدی در مناطق صنعتی به شمار می رود.
دكترشكرالله فرخی افزود: دراستان بوشهر نیز به عنوان پایتخت انرژی كشور یكی از عوارضی كه می تواند به دنبال گسترش صنایع مختلف وجود داشته باشد، باران اسیدی است.
وی یادآورشد: باران اسیدی كاهش اچ پی محیط زیست را كه در زمان افت آن همراه با عوارض مختلفی است و منشا گرفته از تركیباتی است كه در هوا وجود دارد، در پی دارد .
متخصص ایمونولوژی و آلرژی اضافه كرد: در استان بوشهر عسلویه و خارك كه هوا همراه با رطوبت و گرمی است باعث تشدید حضور تركیبات در محیط زیست آن منطقه می شود.
فرخی اظهارداشت: این تركیبات ناشی از سوخت هایی است كه در آن منطقه اتفاق می افتد بویژه سوخت های فسیلی كه منشا آن گاز و نفت است.
وی ادامه داد: باران های اسیدی بر مراتع، منابع كشاورزی و دریا ها و درحوزه سلامت و پزشكی نیز می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر گفت: با توجه به اینكه طرح توسعه پارس شمالی نیز به عنوان قابلیت مهم اقتصادی كشور دركنار پارس جنوبی در دستور كار قرار دارد اگر استاندارد سازی صنایع صورت نگیرد عوارض جدی برای محیط زیست خواهد داشت.
فرخی افزود: در این همایش علمی پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگا های استان بوشهر با بررسی ابعاد مختلف این پدیده و آگاهی بخشی پیام های لازم را به متولیان صنایع برای رعایت استانداردها و كاهش تبعات صنعت بر بهداشت، سلامت و محیط زیست ارایه خواهند كرد.
وی گفت: این همایش با همكاری دانشگاه های علوم پزشكی بوشهر، خلیج فارس، مركز تحقیقات زیست فناوری وابسته به دانشگاه علوم پزشكی، اداره كل محیط زیست و جهاد كشاورزی برگزار شده است.
دكترای بهداشت محیط و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر نیز گفت: سابقه وجود باران اسیدی برای نخستین بار در قرن 17 میلادی روی یك سنگ مرمر شناخته شد.
دكتر سینا دوبرادران افزود: در شرایطی كه آلودگی هوا وجود داشته باشد انواع بارش های آسمانی می تواند اسیدی باشد.
وی یادآورشد: این امر تبعات جبران ناپذیری بر سطح زمین، محیط های آبی، جنگل ها، مناطق كشاورزی و سكونت گاهی به همراه خواهد داشت. ك/2