عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر:
سالانه 100میلیون تن آلایندگی از طریق باران اسیدی وارد سواحل می شود
بوشهر- فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر گفت: سالانه 100 میلیون تن اكسید های نیتروژن و دی اكسید گوگرد از طریق باران اسیدی وارد سواحل دریاها می شود.
|
|
|
به گزارش ایرنا، پروفسور ایرج نبی پور یكشنبه در همایش علمی ' پدیده باران های اسیدی ' در دانشگاه علوم پزشكی بوشهر افزود: اسیدی شدن سطح آب دریاها باعث از بین رفتن مرجان ها، پلانكتون های دریایی، سخت پوستان و خارپوستان می شود.
وی یادآورشد: باران اسیدی و اسیدتیه شدن آب دریاها در پوسته كربنات كلسیم موجودات حل شده آنها را از بین می برد.
فوق تخصص غدد اضافه كرد: بررسی های انجام شده بیانگر این است كه در صورت ادامه روند بارش باران های اسیدی، تشكیلات مرجانی در سال 2040 میلادی به كمتر از 50درصد خواهد رسید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بوشهر ادامه داد: جنگ های خلیج فارس و به آتش كشیده شدن چاه های نفتی كویت و ورود پسماندهای پالایشگاه ها به دریا باعث می شود تا 'اچ پی' آب خلیج فارس كاهش یافته و حیات زیستمندان آن مورد تهدید قرار گیرند.
وی اظهارداشت: با توجه به اینكه 50درصد از تولیدات شیلاتی وابسته به زیست مرجان هاست و نیز عمده حلقه غذایی اكوسیستم دریاها پلانكتون ها هستند با اسیدی شدن دریاها، میزان صید و صیادی نیز دچار تغییرات مخربی می شود.
پروفسور نبی پور یادآورشد: با وجود اثرات مخرب پدیده باران های اسیدی بر محیط زیست، موجودات دریایی و سلامت انسان تاكنون تحقیقات و پژوهش علمی در استان بوشهر در این زمینه انجام نشده است.
وی گفت: به دلیل اهمیت دستیابی به یافته های پژوهشی در برنامه ریزی های كلان مقابله با تهدید پدیده های گرد و غبار معلق در هوا و باران های اسیدی، دانشگاه علوم پزشكی بوشهر با همكاری سایر مراكز آموزش عالی و محققان برگزاری برنامه های علمی در این زمینه ها را در دستور كار قرار داده است. ك/2