به گزارش ایرنا در این همایش كه با حضور اساتید، طلاب و فضلای حوزه علمیه قم برگزار شد دبیر این جشنواره در سخنانی گفت: بررسی نقش علما در تحولات جهان اسلام و ضرورت آشنایی ملت های مسلمان با معارف اهل بیت (ع) و بررسی نقش علمای بزرگ شیعه در گسترش معارف اهل بیت در جهان اسلام از مهم ترین اهداف این همایش است.
حجت الاسلام 'سید مهدی حسین زاده ' افزود: علمای دین در تحولات جهان اسلام نقش اساسی داشته اند ازجمله آنان علامه عسگری است كه نقش مهمی در تحولات جهان اسلام داشته است.
وی ابرازداشت: علامه عسگری با طرح اندیشه های ناب و انتشار آثار فاخر و ارزشمند به تبیین مبانی شیعه در جهان اسلام پرداخت و میراثی ماندگار از خود به جای گذاشت.
وی افزود: علامه عسگری آثار فراوانی برای اندیشمندان جهان اسلام به یادگار گذاشت كه بسیاری از این آثار روشنگر و تبین گر تاریخ اسلام و حقایق شیعه بوده اند و بسیاری از اندیشمندان با این آثار به حقانیت شیعه پی برده اند.
حسین زاده به پیش بینی های علامه عسگری در زمینه تحولات جهان اسلام اشاره كرد و افزود: سفارش به وحدت كلمه میان مسلمانان در جهت احیا و بازكردن راه اسلام و طرح نهضت اسلامی كه طلیعه آن از سوی علمای ایرانی صورت گرفت از پیش بینی های این عالم آگاه است.
مدیرعامل موسسه علامه عسگری گفت: علامه عسگری علما را به پیوستن به نهضت و انقلاب اسلامی ایران دعوت و تصریح می كرد كه این نهضت در هر كشوری پیروز شود آثار آن در سایر كشورهای اسلامی گسترش خواهد یافت.
در این همایش رییس مجلس و مدیر حوزه های علمیه كشور نیز سخنرانی كردند.
علامه عسگری در سال 1293 ه.ش در شهر سامراء در جوار بارگاه دو امام همام حضرت هادي و حضرت عسكري (ع) پا به عرصه وجود گذاشت.
علامه عسكري پس از گذراندن سطوحي از علوم حوزوي بنا به دلایلي در سن هیجده سالگي در دوران ریاست آیت الله حاج شیخ عبدالكریم حائري؛ وارد حوزه علمیه قم شد
وی پژوهشگر تاریخ اسلام ، حدیثشناس و رییس دانشگاه اصول دین بود و علاوه بر بررسی كتب شیعه با تكیه بر كتاب و سنت، احادیث و روایات اهل سنت و را مورد بررسی قرار دادهاست.
القرآن الكریم و روایات المدرستین، صلاة ابی بكر آخرین نماز پیامبر، حدیث كسا در كتب خلفا و اهل بیت، عبدالله بن سباو اساطیر اخری، یكصدو پنجاه صحابی دروغین، علی مائده الكتاب والسنه، معالم المدرستین، نقش ائمه در احیاء دین و بسیاری جزوات پاسخ به شبهات از جمله آثار علامه سید مرتضی عسگری است.
اغلب آثار وی در كشورهای مختلف، به ویژه مصر منتشر و مورد استقبال اسلامپژوهان قرار گرفتهاست.
وی در 25 شهریور 1386 در سن 98 سالگی در بیمارستان میلاد تهران درگذشت.
7408 / 380/