|
اجرای طرح شبنم متوقف نمی شود
همدان - معاون بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت همدان اعلام كرد: اجرای طرح شبنم (شبكه بازرسی و نظارت مردمی) به رغم برخی شایعات مبنی بر توقف اجرای طرح، با قوت ولی شدت عمل پایین تر در حال انجام است.
|
|
|
'علیرضا شجاعی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با ذكر اینكه طرح شبنم از یكم بهمن سالجاری در حال انجام است اظهار داشت:روند اجرای طرح شبنم به علت كمبود كالاهای دارای باركد ملی در سطح بازار و اشباع نشدن بازار از كالاهای دارای باركد ، به كندی پیش می رود ولی متوقف نشده است.
این مقام مسوول فراوانی وجود كالاهایی كه به صورت قانونی وارد كشور شده ولی دارای باركد ملی نیستند را از علل اصلی كاهش شدت عمل اجرای این طرح برشمرد.
وی هدف از اجرای طرح شبنم را كنترل ورود و توزیع بهینه كالا در بازار ، رصد كالا در بازار، جلوگیری از قاچاق و كنترل كالای وردوی به كشورز دانست و گفت: با اجرای این طرح یك كد 12رقمی بر روی كالا نصب شده و مصرف كننده ها می توانند از طریق عكس گرفتن از این باركد یا فرستادن اس ام اس به شماره از پیش تعیین شده با مشخصات این محصول آشنا شده و از سلامت آن آگاهی یابند.
وی اضافه كرد: شركت ها و واحدهای تولیدی داخلی نیز درگیر این طرح بوده و برای اینكه بتوانند كالای خود را معتبر تر كرده و اعتماد مصرف كننده را جلب كنند اقدام به تقاضای باركد شبنم كرده اند.
معاون بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت همدان گفت: طرح شبنم از یكم بهمن ماه سالجاری برای هفت گروه كالایی در حال اجرا است و اجرای این طرح فرصتی مغتنم برای جمع آوری كالای قاچاق و فاقد باركد مجاز و جلوگیری از فروش آنها در سطح بازار می شود.
وی گروه های كالایی كه یكم آبانماه كد رهگیری گرفته و یكم بهمن ماه مشمول طرح شدند را شامل لوازم خانگی انواع موتور یخچال و فریز، انواع تلویزیون، انواع ماكروفر ، دوربین، كولر گازی ، آب میوه گیری ، موتور یخچال ، لوازم صوتی و تصویری و اتو برشمرد.
وی اضافه كرد: طرح شبنم در حوزه رایانه و ملحقاتش انواع چابگر ، لپ تاپ، مانیتور، انواع جوهر و تونل چابگر و در بخش تجهیزات پزشكی انواع دستگاه های سنجش فشار خون، دستگاه گلكومتر یا سنجش قند خون، نورهای دستگاه سنجش خون، دستكش های جراحی و ایمپلنت های جراحی را در بر می گیرد.
معاون بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت استان همچنین گوشی تلفن همراه، مكمل های غذایی و مكمل های دارویی را مشمول هفت گروه كالایی دارای باركد ملی برشمرد.
وی گفت: با توجه به اجرای این طرح واردات تلفن همراه با باركد دو بعدی سریعتر از دیگر كالاها وارد بازار شده است.
وی در ارتباط با كمبود تلفن همراه و لوازم خانگی در بازار اظهار داشت: سازمان حمایت از مصرف كننده با رصد این موضوع در خصوص ضرورت تزریق این كالا به سطح بازار به نمایندگی های رسمی و مجاز كشور هشدار داده است.
وی گفت: نوسانات بازار ارز موجب كاهش واردات برخی از كالاها در مدت زمان محدودی شده كه وارد كنندگان در انتظار فرصت مناسبی برای تثبیت بازار و واردات كالا بودند كه این روند موجب كمبود برخی از كالاها در سطح بازار و گرانی آنها شد.
شجاعی اضافه كرد: برخی از نمایندگی های داخل كشور نیز از این فرصت سو استفاده و از تزریق كالا به بازار ممانعت كردند.