0

كشاورزی همدان در كشور پیشرو است

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

كشاورزی همدان در كشور پیشرو است

 
 

كشاورزی همدان در كشور پیشرو است

همدان-باوجود تنش های خشكی در سال جاری و افزایش قیمت حامل های انرژی تولیدات كشاورزی استان همدان در حد مطلوبی قرار دارد بر اساس آخرین ارزیابی ها تولیدات امسال كشاورزی در استان نزدیك به چهار میلیون و 800 هزار تن بوده است.

كشاورزی همدان در كشور پیشرو است

به گزارش ایرنا این تولیدات شامل سه میلیون و 500 هزار تن محصولات زراعی، 581 هزار تن محصولات باغی و 600 هزار تن محصولات دامی است كه در مجموعه 24 هزار میلیارد ریال ارزش ریالی دارد.

استان همدان در تولید محصولات زراعی در كشور رتبه پنج ، محصولات باغی رتبه 13 و دامی رتبه 9 و از نظر این تولیدات در منطقه غرب كشور رتبه نخست را دارد.

رییس سازمان جهاد كشاورزی همدان در این خصوص گفت: كسب رتبه نخست كشوری در تولید سیب زمینی و سیر، رتبه سوم در تولید جو و یونجه، رتبه چهارم در تولید كلزا، رتبه پنجم در تولید ذرت و چغندرقند و رتبه ششم در تولید گندم بیانگر عملكرد مطلوب سازمان در این زیربخش است.

'علیرضا رنجبرضرابی' افزود: توسعه استفاده از بذور اصلاح شده از 12 درصد به 27 درصد، افزایش تولید محصولات زراعی به میزان 330 هزار تن، انجام پژوهش به میزان 33 مورد و مساحت اراضی به 330 هزار هكتار در قالب برنامه پنجم توسعه از عمده ترین برنامه های مدیریت زراعت است.

وی همچنین گفت: در حوزه زراعت طرح های خودكفایی گندم، پنه و دانه های روغنی، افزایش تولید چغندرقند و طرح ذرت دانه ای و نباتات علوفه ای از محل اعتبارات ملی و طرح های افزایش تولید حبوبات و افزایش تولید سبزی و سیفی از محل اعتبارات استانی سالانه اجرا می شود.

وی اضافه كرد: در سال جاری مبلغ چهار هزار و 900 میلیون ریال اعتبار ملی از خوكفایی گندم و یك هزار و 528 میلیون ریال اعتبار استانی در قالب طرح افزایش تولید حبوبات برای این حوزه منصوب شده كه تاكنون 92 درصد از اعتبارات ملی و 51 درصد از اعتبارات استانی این حوزه تخصیص یافته است.

وی اظهار داشت: تولید بذور اصلاح شده به میزان 5/8 هزار تن توسط بخش خصوصی، توسعه كشت و تولید كلزا از 22 تن در سال 78 به 9 هزار تن در سال 90 افزایش یافته است.

رییس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: توسعه كشت سورگوم و ارقام زودرس و میان رس ذرت، توسعه كشت نباتات علوفه ای از قبیل تریتیكاله و ماشك و راه اندازی دو واحد آزمایشگاه مینی تیوبر ازمهمترین اقدامات است.

رنجبرضرابی افزود: تولید بیش از 5/1 میلیون مینی تیوبر سیب زمینی ، معرفی و توسعه ارقام جدید و پر محصول گندم و جو نظیر گندم آبی پیشگام، زارع، اروم و جو آبی رقم بهمن، توسعه ارقام اصلاح شده حبوبات نظیر نخود پا بلند از دیگر اقدامات است.

وی همچنین در حوزه باغبانی نیز سطح باغات استان را 70 هزار هكتار عنوان كرد و گفت: در سال جاری افزون بر 581 هزار تن محصول شامل سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، هلو، شلیل، انگور، گردو و بادام در استان همدان تولید شده است.

وی اظهار داشت: افزایش تولید محصولات باغی به میزان یكصد هزار تن در یك سال، تولید 258 هزار اصله نهال سالم و دارای شناسه، احداث یك هزار و 815 هكتار باغ جدید و اصلاح یك هزار و 883 هكتار باغ از فعالیت ها در زیربخش باغبانی است.

وی ادامه داد: همدان در حوزه باغبانی با تولید 49 هزار تن گردو رتبه نخست و با تولید 351 هزار تن انگور رتبه دوم كشور را به خود اختصاص داده است.

رنجبرضرابی سطح كنونی گلخانه های استان را 220 واحد گلخانه ای به میزان 71 هكتار در استان فعال هستند كه سالانه افزون بر 25 هزار تن محصول شامل خیار، گوجه و فلفل دلمه تولید می شود.

وی همچنین در بخش تولیدات دامی نیز گفت: باتوجه به تولید بیش از 554 هزار تن محصولات داملی در سال 89 در استان پیش بینی می شود این میزان امسال از 600 هزار تن فراتر رود.

رییس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان ادامه داد: طرح بهبود و افزایش تولیدات دام و طیور و توسعه خدمات دامپروری با سه هزار و 299 میلیون ریال اعتبار و 50 درصد پیشرفت فیزیكی، طرح بهبود تغذیه و جایگاه دام با سه میلیون و 650 ریال و 30 درصد پیشرفت فیزیكی و طرح احداث و تكمیل مجتمع های دامپروری با دو هزار و 420 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی در حال اجرا است.

رنجبرضرابی افزود: طرح افزایش تولید شیر ، حفظ و حراست منابع ژنی و اصلاح نژاد دام و طیور و طرح كمك به تامین نهاده ها و تجهیزات دامپروری سه طرحی هستند كه با یك هزار و 420 میلیون ریال اعتبار و با حدود 45 درصد پیشرفت فیزیكی از محل اعتبارات ملی در این حوزه در حال اجرا است.

وی همچنین از توسعه طرح های آبیاری تحت فشار در استان خبر داد و گفت: در پنج سال گذشته بیش از 50 هزار هكتار طرح در استان اجرا شده است.

وی اظهار داشت: در سال جاری نیز اجرای 12 هزار و 687 هكتار طرح آبیاری تحت فشار در دستور كار است كه تاكنون پشت هزار و یكصد هكتار آن اجرا شده و هفت هزار و 131 هكتار نیز در دست اجرا است.

وی گفت: باتوجه به افزایش سهم دولت به 85 درصد پیش بینی می شود امسال میزان اجرای طرح از سهمیه اختصاصی فراتر رود.

وی بیان كرد: در حال حاضر بیش از یكصد هزار هكتار از اراضی آبی استان به آبیاری تحت فشار مجهز هستند و كسب رتبه برتر كشوری در توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار در جشنواره شهید رجایی بیانگر موفقیت ها در این زمینه است.

وی اضافه كرد: اجرای 57 طرح شامل 25 كیلومتر كانال آبیاری ، احداث سه كیلومتر راه دسترسی به مزارع، اجرای هفت پروژه مطالعه بندهای انحرافی، سه طرح كوچك تامین آب، احیا و مرمت 50 رشته قنات با تصویب 50 میلیارد ریال و تخصیص 28 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی از اقدامات است.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: از محل اعتبارات ملی 540 میلیارد ریال مصوب شده و 240 میلیارد ریال اختصاص یافته كه از این محل نیز 500 هكتار عملیات آب و خاك در تعاونی های تولید برای تجهیز و نوسازی 150 هكتار، احداث 30 كیلومتر كانال های آبیاری و احیا و مرمت 20 رشته قنات انجام شده یا در حال انجام است.

رنجبرضرابی در ادامه از توزیع 39 دستگاه ادوات و دنباله بندهای مخصوص كشاورزی حفاظتی شامل بذركار كشت مستقیم، خاكورز مركب، چیزل پیكر خبر داد و گفت: گاوآهن قلمی ساقه ساخت نیز به مبلغ هشت میلیون و 287 هزار ریال یارانه به شركت های تعاونی تولید پرداخت شده است.

وی گفت: معرفی 798 متقاضی خرید ادوات، تجهیزات و دنباله بندهای تراكتور جهت خرید یك هزار و 188 دستگاه انواع ماشین آلات به مبلغ 73 هزار و 798 میلیون ریال تسهیلات بانكی با سود 14 درصد نیز انجام شده است.

وی اضافه كرد: اجرای عملیات كشاورزی حفاظتی در سطح 20 هزار و 702 هكتار به تشریح سه هزار و 131 هكتار مزارع الگویی و 17 هزار و 571 هكتار مزارع توسعه كشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات است.

وی همچنین در خصوص صنایع تبدیلی بخش كشاورزی استان با بیان اینكه در حال حاضر 260 واحد صنایع تبدیلی در استان فعال است كه بر اساس پروانه بهره برداری 6/3 میلیون تن ظرفیت جذب دارند افزود: ازاین تعداد 142 واحد تولیدی دارای مجوز از جهاد كشاورزی هستند.

رنجبرضرابی از صدور 119 فقره جواز تاسیس صنایع تبدیلی با پیش بینی سرمایه ثابت یك هزار میلیارد و 204 میلیون و 870 هزار ریال و اشتغال یك هزار و 269 نفر در استان خبر داد.

وی گفت: 10 فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری 191 میلیارد و 500 میلیون ریال و اشتغال 187 نفر با ایجاد 130 هزار تن ظرفیت فرآوری جدید نیز صادر شده است.

وی همچنین در خصوص وضعیت تسهیلات بانكی از منابع ملی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: در سال جاری از مجموع 27 هزار و 320 میلیارد ریال تسهیلات ملی، یك هزار و 76 میلیارد ریال معادل سه درصد سهم بخش كشاورزی استان بوده است.

رنجبرضرابی اضافه كرد: از این میزان 120 میلیارد ریال مربوط به وجوه اداره شده دام و طیور، زراعت، باغبانی، گلخانه، مكانیزاسیون، صنایع تبدیلی، آب و خاك، آبیاری زهكشی و آبیاری تحت فشار است.

گفتنی است مجموعه اقدامات انجام شده در بخش كشاورزی استان موجب افزایش عملكرد در واحد سطح و در نتیجه ارتقا كمی و كیفی تولیدات این بخش و كسب رتبه های برتر در تولیدات بخش كشاورزی در كشور شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 1 اسفند 1390  1:11 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها