200 هزار اصله نهال هفته درختكاری در ملایر توزیع می شود
ملایر – معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: در هفته منابع طبیعی و روز درختكاری، 200 هزار اصله نهال رایگان در سطح شهرستان ملایر توزیع و كاشته می شود.
|
|
|
به گزارش ایرنا 'حسن خیریانپور' روز سه شنبه در جلسه هماهنگی هفته منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر افزود: نهال های رایگان از 15 اسفندماه بین دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، مدارس، شهرداری ها و سایر نهادها و ارگان ها توزیع می شود.
وی اظهار داشت: توسعه درختكاری و فضای سبز در سطح شهرستان به ویژه در شهرها، كاشت درخت در مجموعه بام ملایر و جاده سلامت، كاشت درخت در مجموعه ساختمان های دولتی و فضاهای آموزشی از محورهای اصلی شهرستان در هفته منابع طبیعی است.
خیریانپور توسعه زراعت چوب را یكی دیگر از محورهای اصلی هفته منابع طبیعی عنوان كرد و افزود: تاكنون 450 هكتار زراعت چوب در سطح شهرستان اجرا شده و امسال نیز 70 هكتار در دست اجرا است.
وی همچنین بر پاكسازی مسیرها، همكاری شهرداری ها در كاشت درخت، ایجاد بوستان های روستایی و كاشت درخت در مسیر جوراب به سمت گردنه ابوالقاسم خان در محور ملایر– اراك در هفته منابع طبیعی تاكید كرد.
فرماندار ویژه ملایر خواستار نهالكاری در محوطه بیمارستان های مهر، غرضی و امام حسین(ع)، دانشگاه ملایر، محوطه مدارس و سایر مكان ها و همچنین ارایه گزارش مستند از عملكرد دستگاه های اجرایی و نهادها در این خصوص شد.
مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز گفت: در حال حاضر، ملایر از نظر توسعه فضای سبز، كاشت درخت و زراعت چوب جزء شهرستان های پیشرو در استان است.
'محمدرضا همتی' توسعه مشاركت عمومی را یكی از اهداف مهم این نهاد در هفته منابع طبیعی برشمرد و افزود: در این هفته مردم باید خود وارد عمل شوند و نسبت به كاشت درخت اقدام كنند.
وی همچنین بر همكاری دستگاه های اجرایی، نهادها، شهرداری ها، پادگان ها و سایر ارگان ها در كاشت درخت تاكید كرد و بیان داشت: حفظ جنگل ها و مراتع برای تحویل این نعمت خدادادی به نسل آینده، در مقابل كاشت یك تا هزار هكتار جنگل یكی از ضروریات است.
همتی با بیان اینكه منابع طبیعی آمادگی لازم برای تامین نهال و ارایه خدمات فنی و مهندسی را دارد، ادامه داد: در این راستا، دستگاه های اجرایی و نهادها اگر محدوده و یا فضاهایی را برای كاشت درخت مد نظر دارند، به منابع طبیعی معرفی كنند.
وی با اشاره به اینكه كشت نواری درخت در حاشیه جاده ها به دلیل صرف هزینه و آبیاری فراوان مطلوب نیست، افزود: در مقابل می توان در سطح پنج، 10 یا 15 هكتار، پارك های جنگلی بین راهی احداث كرد.
مدیر كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان حفظ جنگل، كاهش هزینه آبیاری، سوق دادن اعتبارات بخش خصوصی به این سمت را از اهداف مهم این نهاد برشمرد.