همایش ملی انرژی هسته ای و امواج الكترومغناطیس در چابهار آغاز شد
چابهار- نهمین همایش بهداشت مواجهه با انرژی هسته ای وامواج الكترومغناطیس روز یكشنبه در تالار فرخی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار آغاز بكار كرد.
|
|
|
به گزارش ایرنا، معاون فنی بهداشت محیط كار وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكی، ارتقای اطلاعات كارشناسان در راستای برنامه بهداشت پرتوها، معرفی خط مشی موجود در مركزسلامت، هماهنگی و همسویی برنامه ها در تمامی معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشكی كشور و جلب همكاری كارشناس مسوولان را از اهداف برگزاری این همایش عنوان كرد.
سید 'رضا غلامی' افزود: یكصد نفر از مدیران و كارشناسان ستاد مركزی سلامت محیط كار و مدیران گروه و كارشناسان بهداشت پرتو دانشگاههای علوم پزشكی سراسر كشور در این همایش دو روزه حضور دارند.
وی، محور سخنرانیهای این همایش را شامل 'برنامه ها، اولویتها و پروژه های ملی بهداشت مواجهه با انرژی هسته ای و امواج الكترومغناطیسی، دستاوردهای تبصره ماده چهار قانون حفاظت در برابر اشعه، سامانه جامع اطلاعات بهداشت محیط كشور و سامانه الكترونیكی بازرسی و نظارت برمراكز كار با اشعه' ذكر كرد.
وی گفت: 'ضرورت قانونی تشدید نظارتهای علمی سیستماتیك برمواجهه مردم باانرژی های هسته ای و امواج الكترومغناطیس، رویكرد 'استانداردمحور' نظارت برسیستم های مولد تشعشعات غیریونیزان ، اولویت بهداشت ارتباطات الكترونیكی در برنامه 91 و ضعف و قوتهای برنامه بهداشت پرتوها' از دیگر محورهای سخنرانی در این همایش است.
وی در بخش دیگری از سخنانش 'گاز رادون' را دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار دانست و گفت: این گاز؛ نوعی ماده رادیواكتیویته است كه بطور طبیعی در زمین وجود دارد اما بهره برداری بیش از اندازه از منابع زیرزمینی و نیز ساخت و سازهای غیراصولی موجب غلظت زیاد این گاز در برخی مناطق كشور شده است.
وی اظهارداشت: در هر منطقه ای كه غلظت اورانیوم زیاد باشد، عنصر رادون نیز به فراوانی یافت می شود.
وی با تاكید بر اینكه مردم باید كمتر در معرض گاز رادون قرار گیرند، گفت: گاز رادون در سنگ و خاك وجود دارد و چنانچه زیربنای اصلی ساختمان ها مقاوم و محكم نباشد، این گاز از درز ساختمان ها وارد فضای منزل می شود، از این رو؛ ساخت و سازها باید اصولی انجام شود.
غلامی افزود: كشور ایران از نظر پراكندگی گاز رادون در مناطق مختلف آن، در رده اول تا پنجم كشورهای جهان است