|
معتمد طایفه شهركی:
همگرایی حلقه مفقوده بین نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس است
زاهدان - معتمد طایفه بزرگ شهركی ابراز عقیده كرد: نبود همگرایی و وحدت اندیشه و فقدان برنامه مدون و راهبردی به منظور رفع مشكلات مردم و توسعه سیستان و بلوچستان حلقه مفقوده بین نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی طی ادوار گذشته بوده است.
|
|
|
به گزارش ایرنا، 'محمد رضا سردار شهركی' در میزگرد انتخاباتی ایرنا زاهدان اظهار داشت: انتخابات نقطه اوج همگرایی، همفكری و پیوند مردم با نظام است و نماینده مجلس نقطه اتصال بین مردم، نظام و دولت است و می تواند در بهبود وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه تاثیرگذار باشد.
وی گفت: بیش از 96 درصد مردم سیستان و بلوچستان پایبند به قوانین جمهوری اسلامی و مبانی اسلام و پیرو خط ولایت فقیه هستند و نسبت به برگزاری انتخابات حساسیت خاصی دارند به طوری كه یك یا دو سال قبل از شروع رسمی انتخابات فعالیت های اجتماعی آنها در جامعه استان شكل می گیرد.
وی اظهار داشت: در سیستان و بلوچستان به لحاظ بافت قومی و مذهبی احزاب نقش كمرنگی در شور مردمی و كسب آرای انتخابات دارند و تشكل های قومی و اجتماعی علمدار این عرصه هستند به طوری كه مردم براساس شناخت فردی از كاندید و دیدگاه بزرگان و سران طوایف به وی رای می دهند.
وی افزود: شناخت بیشتر مردم سیستان و بلوچستان از فردی كه وی را به عنوان كاندید نمایندگی مجلس در نظر دارند صرفا براساس فعالیت های فرد و برخورد اجتماعی اوست و اطلاعات كافی درباره شرایط قانونی مبنی بر صلاحیت كاندید ندارند.
شهركی تاكید كرد: ضروری است دستگاه امنیتی در آغاز ثبت نام انتخابات از ورود افرادی كه فاقد صلاحیت قانونی هستند جلوگیری كرده تا از ایجاد جو روانی در جامعه و متوقع شدن مردم جلوگیری شود.
بزرگ طایفه شهركی با اشاره به نقش سران قبایل و طوایف در انتخابات گفت: امروزه بزرگان سیستان و بلوچستان كانون های همفكری و همگرایی را تشكیل داده اند و اگر به این كانون ها به عنوان یك مجموعه ارزشی و شناخته شده نگریسته شود در كنار نظام و دولت می توانند مردم را در مسیر درست هدایت كنند.
وی با بیان اینكه فقدان 'مجمع رسمی بزرگان سیستان و بلوچستان' یكی از نارسایی های استان است، ادامه داد: تاكنون نمایندگان استان در مجلس نه تنها همگرایی لازم را نداشته اند بلكه در چارچوب اهداف و برنامه كاریشان با مطالبات مردم نیز همراه نبوده و از فكر و ایده عمومی بهره نگرفته اند و اگر این اتفاق تاكنون در این استان بومی و عشایری رخ داده بود قطعا هر نماینده می توانست در چهار تا پنج دوره از مجلس حضور داشته باشد .
این فعال اجتماعی با طرح این ادعا كه نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس با مردم همگرا نیستند و برنامه هایشان به گونه ای است كه شرایط اجرایی كردن آنها برای خودشان هم فراهم نیست و در نهایت آنان را در مقابل مردم قرار می دهد، اظهار داشت: با توجه به وسعت و پیشینه و ظرفیت های بالای سیستان و بلوچستان و توقع رهبر معظم انقلاب از این استان مردم نماینده ای توانمند می خواهند كه مدیریت و برنامه ریزی مطلوب داشته باشد، قادر به گرفتن سهم استان باشد و حداقل در زمره 30 نماینده برتر و توانمند مجلس قرار گیرد.
وی با بیان اینكه نمایندگان سیستان و بلوچستان حوزه كاری خود را محدود و انتظارات مردم را برآورده نكرده اند، گفت: اگر نمایندگان استان دارای برنامه مطلوب برای حوزه كاری خود بودند این استان با انبوه ظرفیت های قابل توجه و منحصر به فردش وضعیت بهتری داشت و از استان های تازه تاسیسی چون خراسان جنوبی عقب تر نبود.
وی ادامه داد: امروز سیستان و بلوچستان یك استان دانشگاهی است كه بیشترین جمعیت دانشجویی را پس از تهران دارد و باید از اتاق فكر دانشجویان و دانش آموختگان در بخش رفع مشكلات منطقه و انتخاب فرد اصلح برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی بهره گرفت.
وی همگرایی و همفكری با مسوولان استان، تشكیل مجمع رسمی نمایندگان، استفاده از تفكر بومی برای حل مشكلات، ایجاد همگرایی بین نمایندگان و خودداری از تك روی، بهره گیری از اندیشه نخبگان و بزرگان منطقه را از شاخصه های اصلی یك نماینده موفق برشمرد.
وی افزود: تاكنون هیچیك از نمایندگان سیستان و بلوچستان در بدنه دولت جایگاهی كسب نكرده اند و نمایندگان هر دوره از مجلس با دوره قبل از آن اتفاق نظر نداشته اند و این خود یك آسیب به شمار می رود از طرفی نمایندگان هر دوره هیچ همگرایی با نمایندگان دوره های قبل مجلس نداشته و از تجارب آنها بهره نگرفته اند.
شهركی اضافه كرد: از سوی دیگر برخی مسوولان اجرایی در انتخابات امانتداران خوبی نیستند و كاندیدایی كه با 11 رای هیات اجرایی تایید صلاحیت شده و مورد تایید قانون است به سبب اعمال نفوذ عده ای با عدم صلاحیت مواجه می شود و این باعث بی اعتمادی مردم می شود.