رییس شبكه دامپزشكی شهرستان قزوین
شرایط قرنطینه ای در دامداریهای صنعتی باید جدی گرفته شود
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان قزوین گفت: عمده دلیل افزایش دام های راكتور (مبتلا به بیماری سل ) عدم رعایت شرایط قرنطینه ای در دامداری های صنعتی است كه این امر باید در واحدها جدی گرفته شود.
|
|
|
دكتر 'علیرضا اكبرشاهی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری های دامی باید قبل از ورود به جامعه انسانی كنترل و با عدم مصرف فرآورده های خام دامی غیر پاستوریزه، نسبت به مبارزه با این بیماری اقدام جدی صورت گیرد.
وی اظهارداشت: طی سال جاری در راستای كنترل بیماری های سل و بروسلوز در واحدهای صنعتی 14هزار و 807 تست سل و 9 هزار و 198 مورد خونگیری شده است.
اكبرشاهی بیان كرد: در سال جاری 79 راس گاو در شهرستان قزوین به دلیل راكتور بودن از نظر بیماری سل(مبتلا به سل)، معدوم شده و ولی هیچ موردی از بیماری بروسلوز در دام های تست شده یافت نشده است.
وی تصریح كرد: یكی از وظایف مهم دامپزشكی مبارزه با بیماریهای مشترك بین انسان و دام به ویژه بیماری سل و بروسلوز است كه با ورود این بیماری به جامعه انسانی علاوه بر هزینه های سنگینی بهداشتی، سلامت جامعه به خطر می افتد.
اكبرشاهی خاطرنشان كرد: مهمترین اقدامات دامپزشكی استان در خصوص مبارزه با بیماری های مشترك، انجام به موقع واكسیناسیون جمعیت های دامی و شناسایی دام های آلوده است.
وی شناسایی، پیگیری و مقابله با منشا بیماریها را یكی از رسالت های اصلی اداره كل دامپزشكی قزوین برشمرد و یادآور شد: بیماری سل، بروسلوز(تب مالت )، هاری، تب كریمه، كنگو و شاربن (سیاه زخم ) از شایع ترین بیماریهای مشترك بین انسان و دام در كشور است كه هر سال برنامه های متنوعی برای مهار و كنترل آنها اجرا می شود.
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان قزوین اضافه كرد: برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی با همكاری وزارت بهداشت برای بهره برداران حوزه دام و طیور و روستاییان را از محورهای مهم پیشگیرانه دامپزشكی عنوان كرد.
اكبر شاهی، نظارت بر تولید، بسته بندی، حمل و نقل، توزیع، عرضه و كیفیت فرآورده های دامی را از دیگر وظایف مهم دامپزشكی در حفظ و ارتقای سلامت جامعه عنوان كرد.